Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gy;

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy vizsla Prágában Új képek 2008.10.23 11:58:00
Új képeket találtok a http://picasaweb.google.com/thajdu1 címen...
Gy; 2008.10.27 10:28:10
Egy vizsla Prágában Čtvrtek 2008.09.26 11:38:00
Tegnap este, amikor hazaértem, most először mindent rendben találtam a lakásban. Öcsi sem szűkölt és nyüszített, mikor körülrajongott, és nem 15 percig ugrált körbe, hanem csak 5 percet, ahogy általában szokta. Észrevehetően kezd alkalmazkodni a környezethez. Este…..
Kedves ismerősök, rokonok és egyéb állatfajták!Igazán nem akarok kötözködni, de nekem hasznos visszajelzés lenne, ha kommentelnétek néha valamit, amiből tudom, hogy 1) van, aki olvassa ezt a blogot, és 2) megtudhatnám, hogy mi érdekelne benneteket, miről olvasnátok…..
Gy; 2008.09.25 16:01:27
Miért, a sörhöz most nem adnak???
Hagymás, ecetes lébe "fojtott" szafaládé, amit sörkorcsolyának (is) esznek, és lehet kapni befőttes üvegben a boltokban. Nagyon finom a kinti, az általam itthon készített utánzat nem adta elég jól vissza az eredetit.

Pontosabban:

"Vízbefúltak" (Utopenci, utopenec)
Ezt a morbid elnevezésû sörkísérõt, a cseh sörözõkben, a pulton fekvõ hatalmas befõttesüvegekbõl halásszák elõ. A csehek eredetileg spekácky nevû kolbászból készítik, mi szafaládéval, vagy debrecenivel helyettesíthetjük, de ebben az esetben néhány napnál továbbb kell érlelni és erõsebb fûszerezésû páclében kell pihentetni.

Hozzávalók:

• szafaládé
• hagyma
• uborka
• paprika
• só, bors, ecet (5%-os)
• cukor

Elkészítés:

Készíts ecetes, cukros, sós vizet, forrald fel, majd hagyd kihűlni. ( 1 liter vízhez kb. 1 - 1 , 5 dl ecet, egy evőkanálnyi cukor, 3 babérlevél illik). A szafaládét, vagy debrecenit hosszában vagdosd be, majd ezekbe a nyílásokba tömködj rengeteg előre besózott karikára vágott hagymát, és/vagy uborkaszeletet, ízesítsd szemes borssal, mustármaggal, pepperonival, majd egy fogpiszkálóval szúrd át, nehogy szétessen. Az így előkészített „kolbászkákat” fektesd egy nagy befőttesüvegbe, önts rá ecetes vizet, hogy ellepje, és fedd le tetővel. Kb. 5 napos pihentetés után (amikor a debreceni elkezd fehéredni) tálalható előételként, vagy sörkísérőként, friss kiflivel, esetleg barna kenyérrel.
/Nők Lapja Cafe
- de -
2006. 06. 16. /
Egy vizsla Prágában Fejlemények 2008.09.24 12:08:00
Öcsi tegnap (kedden) borzasztóan viselkedett, kinyitotta a szoba ajtaját, és kijutott a lakás többi részébe, összeugrált mindent, és egész nap ugatott. Na, több se kellett a szomszéd nyugdíjas banyának, először is a folyosón várt engem, amikor hazaértem (képzelem, mennyit…..