Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borboja

0 bejegyzést írt és 258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok minden szeretnénk lenni, de a mai posztban bemutatott képeket látva nicaraguai rákhalászok szinte biztosan nem. Nem véletlenül tartják ezt a világ egyik legveszélyesebb munkájának...
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
"Ez itt Carol, a pincérnő, ő meg Simon, a buzi." Nézi az ember azt, amit hírszerkesztés néven művel a közmédia, és nem hisz a szemének. Itt van most az Együtt-PM látványosnak szánt, de meglehetősen gyerekes akciója a Fidesz-székháznál, aminek során fogták magukat és öten…..
Balról Paprikajancsik a gáton 2013.06.12 08:20:57
Ha van idegesítő dolog egy természeti katasztrófában, akkor az, hogy ilyenkor minden politikus meglátja a lehetőséget hazafiasságának demonstrálására.Holott a politikus a gáton annyit ér, mint csimpánz az atomreaktorban: ha csak nincs építésvezetői vagy közmunkás tapasztalata,…..
Az utóbbi hetekben egymásra torlódott egy pár hír bizonyos hitek miatt bekövetkezett egyéni tragédiákról, konkrétan mindhárom hír, amelyre gondolok, gyerekek haláláról, megöléséről szól. Magyarországon természetesen a legnagyobb port házi eset verte fel, amikor egy…..
Tegnap, Az Ember, Aki Soha Nem Hazudik, az Európai Parlamentben a következő kijelentést tette: "Az 1949-es kommunista Alkotmány helyett, utolsóként (04:27), utolsóként a volt megszállt országok közül új alkotmányt hoztunk létre". Egymásra tettem az 1949-es és a tavalyi…..
Kettős Mérce 2014 után 2011.10.04 09:20:54
Amikor majd elmegyünk szavazni 2014-ben nem is 2015-re, hanem valahova 2020 környékére kéne fokuszálni a gondolatainkat, bár majdnem biztos vagyok benne az 2011-12 környékén fog maradni. Egy viszont biztos, ha 2014-ben leváltjuk Orbán Viktort (márpedig leváltjuk), nem 2010-hez, nem…..
Emlékszem, sok-sok évvel ezelőtt egy barátnőmmel vissza akartunk menni nosztalgiázni a Szigetre (lehet, hogy akkor még Diákszigetnek hívták?) néhány héttel a fesztivál után és egyszerűen nem találtuk meg a nagyszínpad helyét. Tökéletesen újragyepesítették a nagy rétet.…..
Nem szeret a szerződés szerint fizetni az Aegon - legalábbis naiv ügyfél elbeszélése szerint. Amit korábban biztosítottak és háztartási eszköznek nyilvánítottak, most nem fizetnek ki - már ha létezett egyáltalán a szóban forgó eszköz. (Kit érdekel, hogy van róla…..
borboja 2011.09.05 15:14:22
Most tekintsünk el attól az utálattól, ami a legtöbb emberből kibuggyant attól, hogy másnak 7 milliós alakformáló gépe van. Vegyük tisztán az esetet, miszerint az Aegon nem akarja kifizetni a biztosított cuccokat. Szögezzük le: ez nem Aegon specialitás. Az összes rohadék biztosító ezt csinálja. Amikor kötöd a biztosítást, akkor a megnyerő mosolyú üzletkötővel beszélsz, aki keveset ért a biztosítási szakmához, neki csak az a feladata, hogy eladja a terméket. Ilyenkor a tipikus duma az, hogy akkora összegre kössünk biztosítást, amekkora még éppen belefér az adott lakás biztonsági rendszerébe. Tehát x milliónál ne legyen több, mert akkor már rácsok, vagy riasztó vagy a rossebb tudja mi kell még. Esetleg szó sem esik arról, hogy a biztosított ingóságokról tételes lista kelljen. Aztán amikor bekövetkezik a baj, akkor jön a gátlástalan kárszakértő. Aki eléddugja azt a papírt, amin a taknyos zsebkendőtől kezdve a büdös zoknin át mindent tételesen kell felsorolni. Itt kell nagyon vigyázni, hogy a végösszeg pontosan annyi legyen, mint amennyire a biztosítási összeg szól. Ugyanis ha nem egyezik, akkor bedobják a túlbiztosítás vagy alulbiztosítás fogalmakat. Ahány %-kal túl- vagy alulbiztosítottad magad, annyival kevesebbet fog fizetni. Aztán kérhetnek még számlákat, hiszen tudják, hogy senki sem őrizget számlákat évtizedekig. Az ajándékba kapott cuccokról meg amúgy sincsen. A haver Bt.-jére vásárolt műszaki cikkeid sem számítanak most, csak a kötéskor nem hívta föl erre a figyelmed senki.
Egy másik huncutság az értékkövetés. De mondhatjuk, hogy ez a legnagyobb átbaszás a világon. Minden évben az inflációval növelik a fizetendő díjat. Miközben ők avultatnak. Magyarul egyre értéktelenebb cuccokra egyre többet fizetsz. Néhány év alatt a műszaki dolgok szinte már semmit nem érnek (mármint a piaci értékük nulla, neked persze ugyan annyit ér mint amikor megvetted, hiszen ki az, aki a lákásában lévő minden ingóságot 5 évente ki tudja cserélni), miközben te minden évben 5-8 %-kal többet fizetsz a biztosításért.
Szóval a biztosítók a világ legnagyobb gazemberei.
Öt új adónemet vezethet be Budapest, miután a Fővárosi Közgyűlés minapi ülésén a képviselők elfogadták a főváros 2011 és 2014 közötti gazdasági tervét. A terv öt új adónem bevezetését is felvetette, így Budapest vizsgálja, hogy bevezethető-e az úgynevezett…..
Nem lehet hosszú távra tervezni, mert mindig jön a választás? Lehet, hogy a politikusok igen, de az emberek nem négyéves ciklusokban élik az életüket. (Fotó: Jason Reed/Reuters) Oszama bin Laden halálát a világ megkönnyebbüléssel, az USA pedig kimondott eufóriában ünnepelte. A…..
Egy KDNP-s javaslat szerint a 16 évesek is szavazhatnának. Olyanok, akiknek az önállósága jellemzően nulla, és a közéleti tájékozottsága sem sokkal nagyobb. Ez egy igen rossz ötlet. (Fotó: Scottish Youth Parliament) Ezen a héten végleg eldőlt, hogy a gyerekek utáni szavazati…..
w Dezsőnek nem kell meghalnia 2011.01.25 07:40:00
Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz.    Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami…..
borboja 2011.01.26 15:27:56
Egy mai Index cikk:
index.hu/gazdasag/vilag/2011/01/26/nagyvonalu_lenne_a_lehman_a_hitelezoivel/

ide másolom a lényeget:
"A most ismertetett új terv szerint az előre sorolt, fedezetlen adósságok hitelezői – köztük a legnagyobbak, a Paulson & Co. fedezeti alap és a kaliforniai közalkalmazottak nyugdíjalapja (Calpers) – megkapnák az elismert követeléseik 21,4 százalékát a tavaly áprilisban javasolt 14,7 százalék helyett."

Világos-e ez annak a sok ökörnek, aki szerint az mnyp-ben lévő pénz az biztos, mert ott van a számláján?
w Békekölcsön 2010.11.02 11:30:00
Súlyos milliókat váltanának üres ígéretre. Pedig a magánnyugdíj az enyém. Megtartom...
Drága olvasók!Véreim! Magyarok!Megkérdezném tőletek, hogy ez a mondat:vége lehet a nyugdíjpénztáraknak kinek hogyan smakkol.1. Teljesen természetes.2. Jó az úgy is.3. Van benne valami furcsa.4. Hát, nem az igazi.5. Tök szar.6. Egyértelműen hibás, csak elírás lehet.És…..
borboja 2010.10.14 14:56:51
3
1
Lassan-lassan a Nagy Szent Narancsnak sikerül úgy beállítania dicstelen szereplését az IMF tárgyaláson, mint nemzetvédő szent háborút. Persze valahogy csak magyarázni kell a bizonyítványt, ha már hülyék voltunk és elkaszáltak matekból az érettségi előtt. Na majd mi…..
borboja 2010.08.04 23:42:54
w Légy résen! 2010.06.30 06:15:00
Még nem tudhatjuk, mi mindent fognak elkúrni. Csak azt, hogy lesz bőven elkúrás; részben felkészületlenségből és kapkodásból, részben meg azért, mert nagyon is felkészültek a pusztításra. De semmi sem fekete vagy fehér: a voluntarista konzervatív kormányzás jó pár ügyben…..
w Egyesült Magyar Emirátusok 2010.06.07 06:30:00
  Ki szívét osztja szét Követik, merre jár, Hegyeken és tengereken túl értik majd szavát Kormorán   Lehetne röhögni, sőt lehet is, csak tessék. Végül is ez egy tradícionális bohócszám, amikor az egyik bohóc hosszan bizonygatja a másik bohócnak, hogy ő mennyivel…..
borboja 2010.06.07 17:17:15
@Thera: "Gimiben matemetika volt a kedvenc tárgyam." ...majd: "Kb 50 év mulva megyek nyugdijba, alkalmazottként tervezem életem, euró alapú megtakaritásom/jövedelmem van".
Itt valami nincs rendben: Az első mondatból következik, hogy minimum 18 éves vagy. A második szerint már van megtakarításod, tehát valamióta dolgozol, tehát 18-nál biztosan több vagy. Plussz 50 év múlva mész nyugdíjba. 70 éves korodig akarsz dolgozni? Vagy lahet, hogy a matek volt a kedvenc tárgyad, de nemn abban voltál a legerősebb?
60 napja, március 31-én adták át a friss-ropogós-többszázmilliárdba került autópályát, az M6-ost. Bevallom, én azt hittem, az alagutakkal lesznek majd problémák, mert  ugye ott van az a pár méter vizes lösz az alagutak felett ... de nem, nem ez történt. Az M6-os…..
Kurvannya Istenes preambulum 2010.05.27 13:11:00
A nemrégiben (és nem botránymenetesen) megalakult új Parlamentben, a "kettős állampolgárság" megadásához képest itthon kevéssé vitatott, tartalmában nemzeti konszenzust is élvező törvényt fogad el ma az Országgyűlés A Nemzeti Összetartozás (sic!) melletti…..
" 07:34 Megérkeztem a börtönbe, ahol adatfelvétel, fertőtlenítés, testüregvizsgálat és a ruhák kézhezkapása után beosztottak minket a cellákba. Én egy alacsony, keménykötésű, furcsán affektáló faszival vagyok. Azt mondta, hívjam Margitnak. De hogy azért majd én is…..
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..