Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A teremőr

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal azzal kezdem, hogy mi van a képen, aztán azt is elárulom, miért éppen ma tettem ki, és mi a köze a mai naphoz, július 19-hez. Szóval a képen, amit egy aprócska kis szicíliai faluban, Ferlában készítettem jártomban-keltemben egy héttel ezelőtt, egy templom előtti kerítésre kitett felirat…..
A teremőr 2018.07.22 08:46:27
@Max Cuda: Te most feljelntetted a családodat a sziciliai Cosa Nostra-val való egy működés miatt?
A teremőr 2018.07.23 15:55:45
@nikkel odeon: Nos az olasz elévülési szabályokról lila gőzöm sincs, de valószínűleg a maffiaával kapcsolatos ügyekben ott is speciális szabályok vannak, igy az elévülési idővel kapcsolatban nagy tétekben nem mernék fogadást kötni se pro, se kontra.

Ami pedig Max-ot illeti olyan a leírása mintha pontosan tisztában lettek volna a dolog lényegével.

Ami pedig a maffiát és a politikai pártokat illeti egy rugóra járnak. A tanu című filmben mit mondott Virág elvtárs Pelikán elvtárs gátőrnek?
V.e -"Tudja Pelikán elvtárs egyszer majd kérni fogunk valamit.
P.e - Mit tetszenek kérni?
V.e -- Mindent a maga idejében. Fogunk mi még találkozni.
A teremőr 2018.07.23 15:59:03
@Max Cuda: Ha Te mondod, biztos úgy van!

De ahogy felénk mondják, "Akinek nem inge, ne vegye magára."
Te q..a gyorsan felöltöztél.
Csak a negyedik robbantásra dőlt össze Georgi Dimitrov bolgár kommunista vezér szófiai mauzóleuma. A sírhely alatti többszintes bunkervárosról azonban mindenki elfeledkezett. Mostanáig. Egy bátor önkéntes Dimitrov múmiájának helyén (Fotó: lana-sator.livejournal.com)..
Aki már élt (és gondolkodott is) a szocializmusban megtanulta, hogy vannak a hírek, de azok háttere sokkal érdekesebb lehet, viszont a legtöbb esetben a valódi történet több hír összevonásával rajzolódhat ki. Szóval lehetett akár így is! Jobbikot még a választások előtt 661 millió forintra…..
Megállítható-e 2018-ban a Fidesz? Igen, taktikai szavazással. Ha listán a kedvenc pártunkra, egyéniben viszont a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazunk, akkor számos egyéni választókörzetet át lehet billenteni, és el lehet nyerni a kormánypárttól. Ha a Fidesz 15–20 körzetet veszít,…..
A teremőr 2018.03.10 09:17:30
@Pöff: Teljesen igazad van. Egy elborult ex SZDSZ-s ismerősömnek is pont ezt magyaráztam.

Az alvó / passzív szavazókat aktiválni kellene és teljes összefogás kellene egy 6 - 9 hónapos időtartalomra.
A teremőr 2018.03.10 09:19:59
@Duplaxiii: Nálam ugyan az a helyzet, miért is szavazzak egy gyurcsány banditára?
Vasárnap adták át az újjáépített Lóvasút Kulturális Rendezvényközpontot Zugligetben. Az impozáns épület 1870-ben készült a kor meghatározó építésze, Kauser József tervei alapján. Az első időkben lóvasútként funkcionált, később pedig az első budai villamos végállomása lett. Most a ZDA Építésziroda…..
Ikarus Úttörő Ikarusok 2017.08.22 19:50:26
Mint minden nagy járműgyártó, így az Ikarus is készített kísérleti járműveket, melyek sokszor megfeleltek a szigorú nyugati elvárásoknak is, ám emiatt az Ikarus fő piacának számító KGST nem szívesen vásárolta, meg ezeket, így az úttörő típusok többsége nem került soha gyártásba, vagy ha igen, akkor…..
A teremőr 2017.09.14 14:57:08
@- duplagondol:
Én arról a szegmensről tudok beszélni amiben mi utaztunk akkoriban.

Szóval akkor tájt kezdtek létrejönni elsősorban a nagy városokban a mai kábeltv rendszerek elődjei, a nagyközösségi antenna rendszerek. A fejállomás fontos eleme volt az a vevő egység ami a környező országokból elérhető földi sugárzású adásokat fogta és lekeverte egy köztes (szabványos) frekvenciára és innen keverték vissza aztán arra a frekvenciára amit aztán a TV-n beállítottak. Ez a köztes frekvencia a Közép frekvencia, röviden KF néven fut a mai napig. Na a vevőegység kimenetén lényeges volt, hogy a venni kívánt hasznos jelen kívül lehetőleg semmi más ne jelenjen meg a kimeneten vagy csak minimális mértékben. Ezt diszkrét elemekkel nagyon nehéz volt megcsinálni, viszont akkortájban jelent meg nyugaton az úgynevezett felületi hullámszűrő, ami felvezető gyártástechnológiai alapon kiválóan megoldotta ezt a problémát. Ja és nyugaton is csak pár cég gyártotta és nehéz volt hozzá jutni.

A MEV-seknél meg volt a szaktudás, megtalálták a piacot és elkezdték fejleszteni. Már többféle változatot is tudtak gyártani, igaz csak kis példányszámban, amikor beütött a krach és leégett a gyártó sor.

Csak nem rég tudtam meg, hogy a tűznek köze volt Csernobilhoz, így az akkor tájt elterjedt pletykák valószínűleg alaptalanok, miszerint nem véletlen baleset történt, hanem szándékos szabotázs/merénylet.

A MEV vezetése rájött, hogy az akkor már futó mikroprocesszor gyártás irányába kellene fordulni, mert tranzisztort és analóg illetve alap digitális IC-ket gyártottak az oroszok és az NDK-sok dögivel. De a megvalósításra már nem maradt idejük
A teremőr 2017.09.14 23:12:30
Csepelnek számos érdekes arca van. Ott van például a kis-Duna part szépséges hattyúival, a Csepel Művek, mely egyfajta város a városban képet mutat és ott van az a hatalmas panel-rengeteg is, mely a gyári dolgozók otthonaiként szolgált es szolgál a mai napig is. Közepén pedig ott magasodik a kerület…..
A teremőr 2017.09.14 15:19:04
@hullajelölt88:
A CSM nem tudom mikor, mekkora, és milyen technológiájú lakótelepet épített, de a 10 emeletes orosz vagy finn (talán jól emlékszem) panel szisztémán alapuló lakótelepek tipikusan nem az üzemek által épített lakótelepi technológia.

Én úgy tudom és az általam eddig látott egykori gyári lakótelepek, tipikusan 4 szintes beton vázás, beton födémes, téglafalazású épületek. Épp olyanok, mint a mostani lakóparkok.

Szóval biztosan nem hülyeséget írta. Egyébként dolgoztam egy-két lakótelep építésénél úgy hogy eléggé jó rálátásom volt mind a kivitelezés menetére, mind pedig arra, hogy az adott lakótelepen kik kapják meg ez egyes tömböket.

A fő bontási irányok ezek voltak:
- tanácsi kijelölésű tanácsi
- szövetkezeti (ezek tipikusan négyszintesek voltak)
- BM kijelölésű tanácsi
- HM kijelölésű tanácsi
- OTP értékesítésű öröklakás
Nagyjából itt volt vége, bár néhol épült könnyű szerkezetes amit direkt módon értékesítettek.
A teremőr 2017.09.14 22:25:32
@hullajelölt88: Akkor nagyjából megerősítetted amit írtam. Ha az építési technológia is stimmel akkor meg pláne.
A Vietkong alagútrendszerei Ideje végre önálló cikket szentelni ennek a korábban már többször érintett altémának, melynek révén megint csak közelebb kerülhetünk azon kérdés megválaszolásához, hogyan volt képes a Vietkong olyan sokáig hatékonyan harcolni az ellenség közelsége, megsemmisítő tűzereje…..
Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni az elmúlt napokban történt eseményeket, hiszen a BKK Facebook oldalára érkezett több tízezer 1-es osztályzat és negatív komment elég jól bizonyítja, hogy az emberek tisztában vannak az eseményekkel. Az egyetlen ember, aki nem érti ezt az egészet, az Dabóczi…..
A teremőr 2017.07.26 08:31:20
@RHalacska:

Putris töri a fejét, hogy most mi van. A MÁV és a Szerencsejáték ügyéről gondolom az Origo nem fog írni.
Nincs központi tájékoztatás (pontosabban elhallgatás van) és most megzavarodott.
A teremőr 2017.07.26 17:50:56
@putris72:

Látod, hogy nem tájékozódsz rendesen mielőtt véleményt alkotsz. A MÁV és Szerencsejáték Zrt idevonatkozó emailjeit már bemutatták és egyenlőre egyik sem cáfolt meg vagy vonta kétségbe a hitelességét. A MÁV Informatika és a Szerencsejáték is megköszönte a bejelentést és javították a hibát. Tán még valami kompenzáció is volt, ez nem egyértelmű, de nem is szokott publikus lenni.
kiemelt kép: index.hu   A politikában nem történnek csak úgy a dolgok. Nem megy oda egy erdélyi amazon a felcsúti szurkolótábor közepébe azért, hogy sípoljon. Nincs ott mindjárt két tévéstáb kamerástól, riporterestől, aki mindjárt kérdezgeti a lányt, hogy vajon mi is a baja a…..
A teremőr 2017.07.24 14:15:23
@Ballib cenzúrázók réme 25:

Magyarországi lakcímmel nem rendelkező névjegyzékbe vett választópolgárok száma

Az országgyűlési képviselők 2014. április 6-ra kitűzött választásán
a levélben szavazó, névjegyzékbe vett választópolgárok száma:

195338 fő.

Utolsó módosítás dátuma: 2014.04.03.

A link : www.valasztas.hu/hu/ogyv2014/766/766_5_2.html

Ja és nincs területi megosztás megjelölve (Felvidék, Délvidék, Erdély, Kárpátok)
Ha már repültél, akkor láthattad, hogy nem egyszerű a kisgyerekeknek és a szüleiknek a becsekkolástól – poggyászfelvételig tartó időszak türelmes kivárása. Főleg akkor, ha a gyermek autista...
A teremőr 2017.07.07 12:03:30
@Kishableany:
Az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nincs a családnak autója.
vagy a 1,5 órás utazásból lesz egy 20-órás autókázás
A miniszter nehezen tudta kezelni a valóságot, amit maga teremtett...
A teremőr 2017.06.13 18:37:48
@Ekrü:
Megnéztem még egyszer a videót és a hölgynek egy mondat töredékére figyelmes lettem. Gondoltam megnézzük mond Google barátunk (tudod s google nem felejt) polgármester asszonyra. Hát többek között ezt

www.csanadpalota.hu/valasztas2010/valasztas-2010-vegleges-nem-jogi-eredmeny/kepviselo-valasztas-2010.pdf

meg ezt

www.magyarcsanad.hu/Kapcsolat-m255

Csak egy kérdésem van, Egy vezető köztisztviselő, hogy indulhat egy választáson párt színeiben? És mielőtt belemagyaráznál bármit, a ténnyel van gondom és tök mindegy hogy milyen színű a lobogó.
A teremőr 2017.06.13 21:15:48
@Ekrü:
Na még egyszer fussunk neki.

Én azt mondtam, hogy:
" - "a fideszes támogatású, de független jelöltként induló"
- itt az a kérdés, hogy ez egy álcázott fideszes vagy a helyi fidesz nem talált olyan embert aki tuti befutó lett volna, -"
Erre nagyjából megtaláltuk a választ, nevezetesen azt hogy 2010-bem párt színekben indult, 2014-ben mint mindenki más, Ő is "független" volt. Közben egy kicsit jegyzősködött egy olyan településen ahol 2014 -óta FIDESZ többség van.

Viszont nem mondtam olyat, hogy biztosan független volt csak azt mondtam, hogy
"Azért ez egy kis településen nem egészen úgy van ahogy Te gondolod és/vagy magyarázod. Ott még lehetnek valóban független jelöltek."
Neked voltak prekoncepcióid nem nekem.

Ha nem tünne fel én megpróbálok tényekkel alátámasztva érvelni, ha úgy gondolod hogy szoci vagy dk vagy jobbik vagy ...vagy keress kutass és tedd ide a bizonyítékot. Még az is lehet hogy igazad lesz.

Nem mellesleg ezen a településen mindenki független volt 2010-ben aztán 2014-ben is. Igaz csak az egyik dokumentum szerint mert a másik szerint voltak párt katonák is.

www.csanadpalota.hu/letoltesek/valasztas/csp.vegleges.jpg
www.csanadpalota.hu/valasztas2010/valasztas-2010-vegleges-nem-jogi-eredmeny/kepviselo-valasztas-2010.pdf

Most akkor melyik az igaz? Vagy mikor melyik az előnyösebb.

Ahogy Hoffi mondta: (nem pontos az idézet)
Találkozik két ember,
- az egyik azt mondja, Te együtt lőttük a pártházat!
- mire a másik vissza kérdez, mikor melyiket?
- az első válasza, hát ez az, mikor, melyiket!
A teremőr 2017.06.13 21:30:00
@na4:
2. "Arról nem tehetsz, hogy szegénynek születtél, de ha szegényen is halsz meg, nos
arról már igen" _Bill Gates

Ha Bill bácsi Magyarországon élt volna nem biztos, hogy egyetértene saját magával.

Nézzük csak hol vannak azok az emberek akik valami komoly szabadalommal vagy termékkel rendelkeztek úgy 1980-tól.

Rubik kocka, Hélia-D, (ha jól emlékszem), Irix/Naxol páros, Béres (minden humán orvos azt mondta, hogy az állatorvos maradjon az istállónál)

Béres lett az egyik üdítő kivétel
GDPR Aki nem lép egyszerre.... 2017.06.08 11:30:00
Érdekes felmérést közölt az ír adatvédelmi biztos (Data Protection Commissioner) az ír KKV-k felkészültségéről az új adatvédelmi rendelet (GDPR) alkalmazására. Ha röviden akarnánk összegezni: a helyzet eléggé lesújtó. Egy évvel azelőtt, hogy a GDPR-t élesben alkalmazni kellene, az ír KKV-k kevesebb,…..
 egyelőre csak egy helyen, az androidportal.hu-n láttam kihírezve, amúgy teljes hallgatás van róla, pedig szerintem egy nagyon jó kis dolog történt budapesttel: elérhetővé vált a google maps forgalomfigyelő szolgáltatása. a maps.google.com-on sima maps nézetben…..
A teremőr 2011.02.25 11:56:29
@záporjózsi:

Gyakorlatilag a Google és bárki aki hozzáfér az adatbázisukhoz (meglepő lenne ha nem lenne kihelyezett CIA tagozat a cégnél) kitudja szűrni azokat a készülékeket amik pl. rendszeresen járnak minisztériumokba, katonai vagy rendőrségi bázisokra. Mivel ismerik az út két végét ezért tudni fogják hol lakik, eztán már csak azt kell ellenőrizni, hogy mivel zsarolható és már meg is van a tégla.
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
A teremőr 2010.08.25 15:05:31
@szaktatar:

Tudom,
... meg azért forog a lövedék a tengelye körül, hogy könnyebben bele fúródjun a levegőbe (Cegléd, MN1319, 1979, szeptember, X tőrzsőrmester)

Azért ezek a "magasan" képzett kiképző Őrmesterek most már vagy nyugdíjasok vagy egy biztonsági cég kisebb nagyobb beosztású alkalmazottai. És csak remélni merem, hogy ma már nem itt tartanak.

Aki a rendszer váltáskor volt 25 éves hivatásos azt már vagy leépítették vagy elérte a katonai nyugdíj korhatárt (ez utóbbi is megérne egy külön posztot).
A teremőr 2010.08.25 15:26:46
Nem akarok az indexnek reklámot, de itt egy ide vágó friss hír:

index.hu/bulvar/2010/08/25/negy_embert_vegeztek_ki_a_brutalis_rablogyilkosok/

Ha az elkövető nem tudja melyik helyen lőnek vissza, akkor nem biztos hogy végig csinálja ezt a rablás sorozatot.

Az meg külön érdekesség, hogy az élet fogytiglan elkerülése miatt tett vallomást. Az ilyen emberek miatt üzemeltetném a pécsi urán bányát. (Feljön 1 vagon kő, lemegy egy napi kaja. )
A teremőr 2010.08.25 16:24:56
@bajor gizella:

És mi volt annak tényfeltáró dokumentum filmnek a címe és hol lehet megtekinteni esetleg?
MTIElszabadult egy utasok és vezető nélküli villamos Prágában; a szerelvény a kocsiszíntől két megállónyira jutott.A balesetben senki sem sérült meg, kivéve a fantomjáratért felelős óvatlan villamosvezetőt, aki miután látta, hogy a szerelvény a remiz kapuját áttörve elindul…..
A teremőr 2010.06.17 13:44:50
@kapiksz:
Az nem az Örsig ment, hanem a Fogarasi, Kerepesi és Albertirsai út sarkán lévő Renault szalonig.
Ha meg lett volna tovább is pálya, mint a Metro előtti időkben akkor bizony az bemegy a Keleti pályaudvarig. De szerencsére csak a HÉV és a MÁV pályáját összekötő sínek maradtak meg.
Izraeli repülők Magyarország felett, teljes a pánik. Maga az alaphír sem érdektelen, de még érdekesebb a fogadtatása, a jónép reakciói. Félelmetes, tényleg. Olyan összeesküvés-elméletek szövődnek itt, hogy kész, tökéletesen szemléltetve van a népünk kreatív…..
A teremőr 2010.03.19 11:12:54
@az igazi Sipi:
"megfelelo repulesi engedelyek birtokaban"
Ugye egy nyilvánvaló katonai gépnek diplomácia "útlevelet" szoktak kiadni?

Az a baj, hogy éppen ugyan úgy hazudoznak az elvtársak a minisztériumokban, mint amikor a Csernobili bili kiborult.
Szeretném azt hinni, hogy ez előre egyeztetett repülés volt és nem csak utólag papírozták le.

, fegyverzet nelkul berepul a magyar legterbe...

Nos ennek a gépnek a fegyverzete a radió lokációs eszközök. Ami ugye általában be van építve (no nem azért, hogy egy éles jobb vagy bal fordulónál nehogy az utas kísérő nyakába boruljon), ha pedig be be van építve fixen akkor az általában működni is szokott. Ha meg működött akkor mire voltak kíváncsiak.

Ja és még egy, a gépet a lajstrom szám alapján azonosították és nem az alapján, hogy felség jel vagy felirat lett volna rajta
Aki Magyarországon online vásárol, az 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Nincs tehát mérlegelés, a cuccot ki lehet bontani, lehet használni is, sőt az sem törvényi feltétel, hogy az eredeti…..
A teremőr 2009.10.12 12:32:45
@SPIDER:

Egyszerű, ezt nálam úgy hívják hogy fizetési meghagyás vagy felszámolási eljárás és majd fizet
Apa 11 éves lányát a buszvezető fölengedte jegy nélkül, az ellenőr viszont könyörületet nem ismerve leszállította a semmi közepén. A Volán jeges szívű alkalmazottja szigorúan veszi a szabályzatot, biztos soha egy haverja sem utazott jegy nélkül és zsebre sem…..
A teremőr 2009.05.06 22:20:16
@Roan: A szoborparktól az M0-as diósdi lehajtója 3,6 km, innen a település közepe 1,4 km.

Ha egy 11 éves gyerek sebességét veszem ( kb 15 perc/km ) akkor legalább 1 órás séta volt. És hát ha környezetet is figyelembe vesszük, akkor aligha nem ez volt a második születésnapja.

Ami pedig a stressz helyzetes döntést illeti, éppen onnan indult el a "pusztába" ahol még talán lett volna esélye segítséget kérni, de valószinüleg Ő is rosszul mérte fel a távolságot és a pillanatnyi helyzetét, amin nem igazán lehet csodálkozni.