Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baoding

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október vége felé írtam arról, hogy megjelentek a Google panorámaképeket készítő autói Bukarest utcáin. Ez pedig biztos jele annak, hogy hamarosan Romániában is lesz utcaszintű nézet a Google Mapsben.Tegnap a Webisztán egyik olvasója küldött egy linket, melyből az derült ki,…..
baoding 2009.01.23 20:11:34
img232.imageshack.us/img232/8471/botdb2.jpg

igy neznek ki az autoik, ha valakit erdekel :)
Steve Rubelnek igaza van. Egyrészt a Google (nagyon helyesen) soha nem hezitált sokat, ha egy, az elvárások alatt teljesítő szolgáltatásának bezárása volt terítéken. Másrészt pedig nyilván egy webes szolgáltatás sikere (főként a Google-modellben) nagyban függ attól, hogy mennyi…..
A Read it Later egy Firefox kiegészítő, amellyel bejelölhetjük azokat a linkeket amelyeket később akarunk elolvasni, majd ezt a listát egy web oldalon megtekinthetjük, és elolvashatjuk az oldalakat. Persze sok apró funkció segíti a bookmarkolást és a későbbre eltett oldalak…..
A Google újrafotózta Manhattan utcáit, egyrészt azért, hogy élesebb és frissebb képeket tudjon pakolni a Google Maps "Street View" funkciójába. Másodsorban pedig azért, hogy tesztelje új archomályosító technológiáját. Úgy tűnik, a Google nem akarja további perek…..
Hamarosan megújul az Indafotó. Úgyhogy a megfeszített munka közben nem fog ártani egy kis lazítás. Csütörtökön a Margit-híd pesti hídfőjénél, fényképezőgéppel felszerelve a havas-napos pesti hidakat - vagy ahogyan az Magyar Távirati Iroda fogalmazott egyik mai jelentésében: -…..
Mit teszünk, ha egy ismerősünknek nagyon gyorsan meg akarunk mutatni egy olyan zenét, ami nincs meg a gépünkön, mp3-lejátszónkon? Fellépünk a YouTube-ra. Nem kell keresgetni kusza, zavaros weboldalakon. Nem kell kivárni amíg befejeződik a letöltés. Csak beütjük a YouTube…..
Belenéztem a böngészőm Eszközök/Kiegészítők menüjébe. A sok fölösleges FF-kiegészítés mellett azért akad néhány, mely kiállta az idők próbáját. Konkrétan ezek. Snipshot A kép fölé viszed az egeret, jobb egérgomb, és máris méretre vághatod és elmentheted.…..
Mi a jó abban, ha valamit felvásárol a Google? Hogy az adott szolgáltatásnak követnie kell a Google üzleti modelljét. És ez ugye az "ingyen, de hirdetésekkel" elv. Ennek eredményeként lett teljesen ingyenes a korábban felvásárolt Blogger, Picasa, vagy a ma már Google…..
Webisztán Megújult a Google Docs 2007.06.27 09:47:00
A Google kiélesítette az új dokumentumkezelő felületet. (Már magyar nyelven is elérhető.) Aki a Gmailben a Documents fülre kattint, már láthatja az új ruhát. Nekem mondjuk a régi is tetszett, ez az új se rossz, úgyhogy részemről nem ez az érdekes változás. Hanem. Eddig ugye csak…..
A LinkedIn egy nagyon okosan és jól felépített közösségi oldal, ami szerintem megtalálta azt az egyediséget, mellyel lazán versenyre lehet kelni a nagy közösségi oldalakkal. Ugye gyakorlatilag egy karrierépítő szájtról beszélünk. A tengerentúlon egyelőre folyik a harc, hogy…..
baoding 2007.06.25 00:42:17
iphone temaban kotelezo ez: www.youtube.com/watch?v=f_8wuVEYMZ8

oh, azok a kinai futoszalagok!

4 honap alatt, csak 'A prezentacio' alapjan, megtervezni, legyartani es piacradobni a klont, meg ha csak egy szepen csomagolt PDA is, es tPhone nak nevezni: ez versenyszellem!!

+poen1: latni, h csak a gui bemutatott reszei iPhonosak, tobbi orig taiwan.
+poen2: talpas font a menuben
+szuperextrabonusz: windows udvozlohang!!

izgatottan varom az iphone alaku tetriszt.
Múltkor már volt szó az öregedésről, és most Richard Stelmach merengett el azon, hogy az amúgy abszolút a fiatalokat megcélzó Facebook közösségépítő szájt hogyan fog kinézni 40 év múlva, amikor ugye a mai tizenévesek ötvenes-hatvanas éveikben fognak járni. A mock-up vicces,…..
Régebben is párszor, meg mostanában is foglalkoztunk a zene és a közösségi web érdekesebb metszéspontjaival. Legutóbbi kapásunk egy újabb Last.fm mashup, a Mainstream-O-Meter. Mint a neve is mutatja, a szolgáltatás arra vállalkozik, hogy megmondja, a Last.fm-en hallgatott zenéink a…..
A Greenpeace tizenegy, "G8-Act Now" feliratú transzparenssel felszerelt motorcsónakkal támadta a tenger felől a G8 csúcstalálkozó helyszínét, de a vízen is éber rendőrség megállította őket, mielőtt partot érhettek volna hogy átadják a klímaváltozás…..
Újabb blogbejegyzésekkel jelentkeztek a magyar aktivisták a rostocki globalizációellenes tüntetésekről.A magyar Indymedia tudósítója, márkpisti egyebek között arról ír, hogy ennyi rendőrt még soha életében nem látott, ráadásul többfajta van belőlük "a…..
baoding 2007.06.07 22:20:14
MJ tegnap részt vett a főbejárat, a főútvonal és a vasút blokkolásában. Pár száz méteren tízezer ember blokkolja az utat, a rohamrendőrök helikopterekkel vágnak a tüntetők elé. A rendőrök és a tüntetők is zónákra osztották a terepet, nagyobb összetűzés nem volt.…..
Úgy lett, ahogy mondtuk. Először a Twitteren lesz téma valami, utána a blogokon, majd a vezető progresszívabb napilapokban, és legvégül a tévében. Akik nézik a Justin.tv-t, azok tudják, hogy magyar idő szerint tegnap este kint volt nála a CBS5 televízió, hogy interjút…..
Ma már nem kell vastag könyveket beszereznünk és végignyálaznunk ahhoz, hogy adott szoftveres feladatokat megtanulhassunk. A tanulás sokkal egyszerűbb módja, ha valaki megmutatja nekünk, hogy hogyan lehet szépen árnyékolni Photoshopban, vagy hogyan kell Vista alá is karneválba illő…..
baoding 2007.02.20 11:17:21
A mind mapping, vagyis a gondolattérképezés (ha szabad ezt a nyakatekert fordítást iderángatni) nagyon fontos olyan munkavégzésnél, mikor a tervezés, az eshetőségek számbavétele, a tiszta logikai váz alapvető fontosságú. Ilyen minden munka, amikor tervezni kell, amikor bonyolult…..
Ideje lenne már megköszönni Havas tanárúrnak, hogy állandó témát ad nekünk. Egyébként meg az is tök jól látható, hogy a Mokka-botrányokhoz nem kell Pákó szolizott segge, meg Paudits Béla, elég, ha néha beültetik Havast riporterkedni. Mai bunkósága (A videóoldalon felülről…..
baoding 2007.01.24 16:24:05
w Az a szép zöld gyep 2007.01.22 08:00:00
Ebben a ciklusban – tételezzük most fel, hogy nem lesz időközben kormányváltás – Gyurcsány Ferenc és érdekköre alighanem kénytelen lesz meglépni a marihuána és származékai legalizálását. Tudom, hogy ez elvileg az SZDSZ témája lenne, klasszikus liberális toposz. De…..