Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hhunter

194 bejegyzést írt és 334 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nem megoldást, vagy tanácsot kínálok, hanem problémákat, kérdéseket. Mivel nem tudom a válaszokat, inkább csak gondolatébresztőnek szánom eme bejegyzést. Kíváncsi vagyok, másnak milyen ötletei, válaszai, megoldásai támadnak ezt olvasván. Egyfelől már megy a…..
Erre a hétre esettanulmányokat gyűjtöttem, a tanulságok változatosak, a kommentelők véleménye kifejezetten érdekel. Főleg, ha más ötlete van az adott esetekre, mint amiket én felvázoltam. Főszereplőnket nevezzük Klárinak, jó féléve találkoztam vele. 35 éves,…..
A minap belefutottam egy olyan blogposztba és hozzátartozó kommentsorozatba, ami kegyetlenül megmutatta a „két oldal” (HR és álláskeresők) ellenségeskedését. Nem tetszett, amit tapasztaltam. A HR oldal megalázóan beszélt a jelöltekről, akiknek a sorsáról saját…..
...mert mostanában rámjött, hogy zavar a komment, a visszajelzés hiánya. Pedig olvasó van azért, napi átlag 100 egyéni látogató. Mi a gond? Nem elég provokatív? Amolyan "megkaptam amiért jöttem és többi nem érdekel" típusú blog ez? Vagy egyszerűen ez egy olyan téma,…..
Victora Zsoltnak kb 3000, Mogács Dánielnek 233, Kovács Gergelynek 700 körüli lett.Volt még 110 000 egy talicskában, de azt valaki eltolta, mikor nem figyeltünk. A cédulák most már nem fontosak, de az illető a talicskát visszaadhatná, elég drága volt.Ez persze mind kevés az…..
Mint korábban írtam, változott pár dolog az életemben, amiért erre a blogra nem jut már annyi időm, emennyi korábban. Kerestem olyan szakmabeli ismerőst, aki folytatná, és végül - ha nem is könnyen - találtam valakit. Ő viszont új környezetben, más nyelvezettel, de…..
Ez a bejegyzés leginkább szakmabelieknek szól, azaz fejvadászoknak, researcher-eknek, vagy bárkinek, aki mondjuk szívesen látna a saját hálózatánál tovább LinkedIn-en. Mikor elkezdtem ezt a blogot, kicsit reménykedtem, hogy több szakmabeli fogja megosztani itt a véleményét, fog…..
hhunter 2010.05.31 12:37:50
:-)
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
-Én csalódtam az összesben, nem megyek én már idén választani. Egyik se jobb a deákné vásznánál. Eddig mindig bepaliztak, de most nem, elég volt. Marad a Kétfarkú Kutya Párt vagy a Magyar Sörpárt, Pató Pál Párt, esetleg a Magyar Pinapárt, azok legalább jófejek meg…..
hhunter 2010.04.09 12:53:01
Bocs, de ezt muszáj volt. Fogj egy pár legyet, papírt, ceruzát, és engedd szabadjára a fantáziád :) ..
Szakmai és egyéb életviteli változások miatt egy ideig most nem, vagy csak ritkán (nagyon ritkán) lesz új post. Nyilván sok mindent kimerítettem már, de mivel minden változóban van, a munka-álláskeresés világa is változik számos új témát adva. Az USA-ban már egyre nagyobb az…..
"Nyolc millióért keresték Szalainé utódját, de nem találtákA külföldi és magyar tulajdonban levő Accord Group Kft.-nek az volt a feladata, hogy 2007-ben megtalálja a százmilliós végkielégítéséről elhíresült Szalainé Szilágyi Eleonóra humánigazgató utódját. A cég…..
hhunter 2009.12.14 08:57:09
@gloomy: "mint (volt) szakmabeli: egy komoly vezető keresésekor a díj ált. a jelölt éves fizetésének 30%-a, tehát jelen esetben akár 10mill is lehetett."
így van, a fő kérdés az, hogy ezt a pénzt milyen teljesítés után kapta az Accord. A belső ellenőrzés alapján, mely nem talált teljesítésigazolást, és a HR ig. személyes sem változott, az jön le, hogy ez az 1/3, azaz konkrét történés még nem volt. természetesen az a verzió is lehet, hogy az Accord dolgozott mint a kisangyal, és ez a short list díja. Nyilván ebben az esetben előkerülnek majd a megfelelő dokumentumok, a kérdés, hogy ezek eredetik lesznek-e, vagy utólag legyártottak. Kérdés, kinek higgyünk majd, az Accord által utólag benyújtott dokumentumoknak, vagy a BKV belső ellenőrzésének. Magánvéleményem, hogy ha a BKV belső ellenőrzésének sem hihetünk, akkor tényleg nagy gond van ebben az országban.

"Sajnálom, hogy manapság az igénytelen és nívótlan munkaközvetítés a profi fejvadászatot és magával rántotta..."
igen, ez annyira tipikus, a fejvadász az übermensch :)) ezzel a dumával nálam nagyon elásod magad, mert én mindkettőt csináltam, így tudom, hogy mi mivel jár, és valójában mi mennyi munka, és mennyi a habverés...
hhunter 2009.12.15 15:48:20
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: szerinted hány felelős döntéshozó, vezető, HR menedzser, stb. olvassa ezt a blogot? kb. 0. sok vesztenivaló nincs :)
hhunter 2009.12.24 23:45:03
@ujreg: mivel ez egy magánblog, nem vagyok köteles mindent ellenőriznem, így egy hírről (sőt, tul. képpen bármiről) megírhatom a saját véleményemet. volt egy Accord-nak bedolgozó reagáló, aki ígérte 1,5 hete kb., hogy lesz aznap egy leülés a cégnél, hogy mit kommunikáljanak, és ha tud, tájékoztat. természetesen, ha alaptalannak bizonyulnak a BKV belső vizsgálata alapján kikövetkeztethető dolgok, jön a mea culpa post. viszont egyelőre csak csend van, semmi más. most ebből két dolog jön le:
1. leszarják, hogy itt ki mit gondol a blogon (ez is érthető, azért nem fordul itt meg csak pár száz ember, ez nem tétel)
2. hallgatnak, hogy elfelejtődjön az egész ügy.

gondolom leginkább a díjazás megkérdőjelezése miatt ingott meg a "fejvadász szakmaiságom". ezzel kapcsolatban csak ismételni tudom magam:
"A belső ellenőrzés alapján, mely nem talált teljesítésigazolást, és a HR ig. személyes sem változott, az jön le, hogy ez az 1/3, azaz konkrét történés még nem volt. természetesen az a verzió is lehet, hogy az Accord dolgozott mint a kisangyal, és ez a short list díja."

Annyit megtehettem volna, ha nem jutna ilyen kevés időm a blogra mostanság, hogy írok az Accord-nak, mi a szitu. Szerintem egyrészt nem válaszoltak volna, de ha mégis, megírják, hogy természetesen nem igaz, minden tiszta. Ezt úgy gondolom, mindenki hozzá tudja képzelni a sztorihoz, sok fantázia nem kell hozzá :))

KKÜ & BUÉK!
Boldog karácsonyt és boldogabb, sikeresebb új évet kívánok mindenkinek! Ritka szar éven vagyunk túl, azzal bíztatom magam, hogy ennél már csak jobb lehet :) ..
"Kedves Headhunter!Sokáig agyaltam azon, hogy elmenjen -e ez a levél, főleg azért mert egyáltalán nem vagyok az a nyávogós, elesett típus. Viszont vmi nagyon nem működik a munkakeresésemmel  kapcsolatban. Mivel saját erőforrásból nem találok rá magyarázatot, remélem,…..
hhunter 2009.12.11 17:11:48
@Zalay: nem azokhoz kell viszonyítani, akik keveset keresnek, hanem a kínálati oldalhoz. a munkaerőpiacon be vannak árazva a munkakörök-tapasztalatok, ha tetszik, ha nem. egy jó marketinges pedig simán keres bruttó 450-500at, hiába nem tetszik ez azoknak, akik bruttó 150ból kell, hogy kijöjjenek. de ettől még nem a marketinges van elszállva...
hhunter 2009.12.17 14:58:51
@AmonShi: "nagyon bírom ezeket a mondvacsinált pozíciókat, amikor kb annyi a cél, hogy még kevesebb legyen a munkanélküli, és nekik találunk ki elfoglaltságot.." ezt hívják teljes foglalkoztatottságnak, és volt benne részünk a szocializmusban. és van még most is ilyen a közigazgatásban. a profitorientált vállalkozásoknál (kivéve egyes magyar cégeket) nem jellemző, hogy van ilyen.
hhunter 2009.12.19 11:13:39
@AmonShi: igen, sajnos ez így kicsit olyan, mintha azt mondanád "nem vagyok beteges, így az orvoslás hidegen hagy, nem vagyok célcsoport számukra, és a gyógyítás, mint szakma, felesleges" :)))
Alább Igaziatommakinak (a Munkahelyiterror közkedvelt és lelkes kommentelőjének:)), a listáját olvashatjátok azokról a fejvadász és egyéb cégekről, aki nem válaszoltak a jelentkezésére.   Fejvadászok:  Agilitas Group Interjob Alden Kft. Jobpilot…..
Íme azoknak a cégeknek, szervezeteknek a listája, akik semmit sem reagáltak a jelenkezésemre, és a jelentkezési határidő már lejárt (azaz nem is fognak):AC NielsenHasználtautó Kft. Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata Young B.T.S. Kft.Direct Way…..
hhunter 2009.12.17 15:05:08
  Az IT-vezetős poszt sikere után Pierre Woodman bedolgozónk újra jelentkezik: ezúttal Próbaemberrel közösen fedezték fel és alkották meg a Modoros vélhetően újabb, nagy népszerűséget kivívó, karizmatikus egyéniségét.   A Kérges   Nyájas Olvasók! A…..
A munkaerő-piaci helyzettel, munkanélküliséggel, alacsony foglalkoztatottsággal foglalakozó cikkeket gyűjtöttem össze nektek. Úgy gondolom, hogy annak, aki képbe szeretne még jobban kerülni, hasznos lehet.Scannelt változatok, mivel a HVG és a Figyelő nyomtatott változatában…..
hhunter 2009.12.11 13:13:52
@szörp epe: ja, + ez nekik reklám :)
A munkahelyi terror blogon volt legutóbb egy post arról, hogy a multik meghatározzák az életkort, a nemet, kinézetet, stb. az egyéb publikus elvárások mellett. Emiatt döntően a 20-30 éves, utána a 30-40 éves korosztályt preferálják.Igen, van ilyen, de azért nem ez az…..
hhunter 2009.12.10 08:25:12
@szörp epe: nagyon jó meglátás! ez is egy komoly ok, amiért sokszor a 40-50 éves korosztályból nem találnak/nem választanak ki jelölteket
hhunter 2009.12.10 16:41:57
@gzumm: jogos :) utánanéztem, a második diagramm a helyes, le is veszem az elsőt
Mára egy kis vegyes felvágott:1. korábbi "milyen korú jelölteket vesznek fel a multi cégek" posztomban finomítottam a korcsoportokat, így készült egy újabb, beszédesebb diagramm, illetve szörp epe olvasónk meglátását, mely teljesen helytálló, szintén…..
A reálgazdasági válság miatt ugye tudjuk, rengeteg ember került és kerül majd még az utcára. Ha megszűnik a munkahely (azaz megszűnik a cég), akkor a munkaviszony megszűnésének az indoklása interjún egyszerű és világos. Ha nem szűnik meg a cég, akkor is nyilván a többség a…..
hhunter 2009.12.04 16:51:09
@milena: "Az 'írásban' kapott ajánlat és munkaszerződés-tervezet mit jelent? Ímélt vagy papíralapú dokumentumokat?"

Manapság ez e-mailben szokott menni.
hhunter 2009.12.07 13:12:35
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: bár érvelésed eléggé egyoldalú, jó lenne, ha elindulna valamilyen változás.

a cégek jó része nem viccből tesz olyan elvárásokat a hirdetésbe, amilyeneket, csak sajnos az elvárásoknak a munkaerőpiacon lévő álláskeresők nem felelnek meg az oktatási rendszer ill. az önképzés hiánya miatt, viszont ezt úgy élik meg, hogy a gonosz cégek önmaguk ellenségeiként futtatják a felesleges köröket irreális elvárásokkal. több sebből vérzik a rendszer, és azon hosszasan lehet vitázni, ebben ki mennyire sáros (egyén, állam, cégek)
hhunter 2009.12.07 17:19:10
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "(hisz ha mellényúl, rövid úton megválik a delikvenstől" és elszámolja a meg nem térült befektetéssel járó költségeket, és adott esetben az okozott "kárt" (elvesztett üzlet, hibás eljárás miatt felmerült plusz költség, kieső munkaidő)

de OK, ez benne van egy kiválasztásban, ccsak azt nem fogadom el, hogy van az egyén, akinek most állás kell, alanyi jogon, úgy, hogy ő maga nem tenne érte, eddig sem tett, mert a pénzt plazmatv vagy újsuzuki részletre költötte az önképzés helyett. demagóg voltam, de az "állás kell most, csak mert éhenhalunk" kijelentés is az. tisztelet a kivételnek, nem általánositok, de az egyén gyarló ilyen szempontból, a saját rövidtávú érdekeit nézi. mert önző az emberi természet, ill. így szocializálódott több korosztály, hogy az állam majd elintézi.
 Végtelen téma a külföldre szakadtak világa: volt már sima emigráns, volt asszimiláns, cserediák - mégis folytatnom kell egy kis tipizálással, méghozzá a rosszindulatúbbnak tűnő műfajban. Mentségül annyit, hogy mind saját tapasztalaton alapszik.Na de milyen nemzetek…..
Ugye volt ez, ez meg ez."Köszönöm, hogy közölted az írást, de biztosíthatlak arról, hogy nem a "költői túlzás" itatja át.Szó szerint megtörtént és úgy, ahogyan azt leírtam. Nincs benne semmi negatív "szépítés". Azt akartam, hogy a tények kapjanak…..
Kedves Despota, kedves kommentelők! Régóta olvaslak titeket. Sok szó esett már a fórumon arról, hogy hogyan lehet álláshoz jutni, jó szakmai önéletrajzot írni stb. Ehhez a témához kapcsolódik az élménybeszámolóm. És egy kis terror is van benne. (A halálra untatás terrorja.)…..
"További megtapasztalt szarvashibák a HR „felkészültségét és szakértelmét” hangsúlyozva, a teljesség igénye nélkül: - interjú, ahol fél órán át nem vették észre (bizottság), hogy az előttük lévő önéletrajz nem az enyém, sem a fényképet tekintve,…..