Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gprinz

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
gprinz 2016.06.22 09:22:45
Sansa: neki nem csak az a tét, hogy legyőzzék Ramseyt és visszaszerezzét Winterfellt, de meg akarja magát határozni Jonnal szemben is, ő akar csatát nyerni, ő akarja a babért. Jon is sokat tett, de hatalmas tatktikai hibák után. Kidolgozott haditerv volt a Bolton és szövetséges seregek bekerítésére, erre ő simán belesétál abba a csapdába, amire pont Sansa is felhívta a figyelmet. Így nézve egyáltalán nem biztos, hogy Sansa hibája miatt halt meg annyi Stark-szövetséges.

Ne feledjük Sansa teljes jogú Stark, Jon meg Havas, akárhogy nézzük is. Sőt, Sansa a legidősebb Stark jelenleg...

Tanulságos volt azt is látni, hogy Ramsey igazi hadvezérként egy dombról irányította a csatát. Lehet is ezt gyávaságnak tekinteni, de szerintem inkább előre látás. A harc belsejében, a mészárszéken korántsem csak a harci tudás a túlélés záloga, hanem a mázli is. Jont is kis híján a saját emberei nyomják halálra (ld. pánik a tömegben, emberek agyontaposása vétlenül...). Napóleon sem az "Utánam!" kiáltással vetette bele magát a csatába. A hadvezérnek nem az a feladata, hogy ő gyakja le az ellent, hanem, hogy legyen, aki irányítson. Ha elesik, lőttek az irányításnak.

A csatajelenet faszán meg volt csinálva, azt sajnáltam csak, hogy itt is áttették az egészet hajnali derengésbe, hogy alig lehet látni. Pedig a forgatás nappal volt, ez kiderült a HBO videóiból (yt). Harrington meg valóban szembe állt a vágtató lovakkal, az alapvetően nem CGI, érdemes megnézni a werk anyagokat.
gprinz 2016.06.22 09:24:17
@Thomas Dantes: Pedig direkt figyeltek az epizódban arra, hogy mennyi idő telik el a nyílvessző becsapódásáig a kilövéstől...
gprinz 2016.06.22 09:26:43
@Tata_: Azaz a személyes privát motivációi miatt csinált hülyeséget. Vagyis hülye. Sansában mostanra sokkal több lett a stratégiai gondolkodás.
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
gprinz 2016.06.08 11:01:23
@borzlány: A rózsa utalás Loras-ra, a Viráglovagra. Vagyis, azért kell a nagyinak elhúznia, hogy ő nagyobb eséllyel meg tudja menteni a tesót. Így persze a szemei mellett egyértelmű jelzés, hogy nyugi nagyi, nem csicskultam be a Verebeknek.
hogyvolt Trónok harca 3x10 - Mhysa 2013.06.11 07:04:15
Az Ikreknél A Vörös Nász utáni percekkel nyitunk, Roose Bolton sztoikus ábrázattal nézi a várfalról, ahogy odalent irtják a Stark katonákat, remélem majd akkor is ilyen feje lesz, amikor az északiak cserébe kibelezik valamikor, mert ugye "az észak nem felejt." A mayhem képei elég…..
Pamacs és penge Szecesszió 2013.05.30 10:43:47
Voltam nemrég a Magyar Szecesszió Házában, persze hogy találtam magunknak is valamit. Leginkább is ezt a szépséges borbélyszéket. Úgy stílusában, mint műszaki felszereltségében szerény, józan darab, semmi sincs benne (rajta) a hatalmas amerikai fotelek krómozott-nikkelezett…..
Az Ikreknél I. Azzal kezdünk, hogy Robb és a muter egy térképasztal felett görnyednek, ami ugyan Stannisé nyomába sem érhet, de az ugye egy fix cucc, ez meg mobil, mozgatható, utazás közbeni babázásra is használható darab, szóval egál az állás. A terepasztalhoz tartozik egy…..
Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben…..
gprinz 2013.05.15 14:40:00
@Aszusz: Köszi. Ezek szerint a sejtésem helyes volt. A táblázat szerint viszont a párhuzmosként mutatott események nem mindig azok, ha jól látom, bár a tábla nekem kicsit meglepően kusza, igaz, a könyveket (még) nem olvastam.
gprinz 2013.05.15 14:41:36
@Hori1: Igen, arra emlékszem, amikor lelépett. Kíváncsi vagyok, hogy honnét és hogyan kerül majd elő.
gprinz 2013.05.15 14:59:54
@Hispan07: Amivel azonos c. dalt nem egyszer fújták már el a sorozatban...
Elég sűrű epizódunk volt, szóval nem tekintünk vissza, hanem egyből a lecsóba csapunk, megtartva a helyszínekre bontott struktúrát, ahogy szoktuk. A korábbi részek itt érhetők el, ha valakinek averziói lennének a tagekre klikkolgatással szemben. A Falon túl Samu és Szegfű a…..
gprinz 2013.05.07 11:58:59
@doggfather: Persze, hogy nem akarja: kajakra féltékeny Sansára, korábban Tyrion merészelte egy alkalommal megdícsérni, ami Shae-nél azzal volt egyenértékű, hogy megakarja kapni, pedig nem is.
gprinz 2013.05.07 12:24:47
@Alfonzina, aki tudja..: Nem akarom elvinni a témát, de ajánlom mindenkinek Umberto Eco: Hat séta a fikció kertjében c. könyvét arró, hogy mit is szabad egy írónak, és mit nem egy regényben, azaz mi az, amit könnyeb bevesz az ember, és mit érez hibának. Pl. ha az egri ostromot a regényében 1551-re teszi, akkor biztos sok megjegyzést kap rá, viszont a rengeteg kitalált szereplő és történet senkit nem zavar, hisz azok nincsenek benne a törikönyvekben, és nem is feltétlenül mondanak ellent a "tudásnak". Itt a TH-ban is Ok, hogy Beric hatodjára is visszatért a halálból, de az nem, hogy a mászás technikailag nem jól került megjelenítésre. Ilyen az emberi agy.
A hagyományos borotválkozásban az is jó, hogy az ember viszonylag kis összegeket költve is kielégítheti konzumösztöneit, kiélheti kütyümániáját. Pont így és ezeknek tettem én is eleget, amikor célra tartva betértem a Crabtree & Evelynhez a Pesti Barnabásba...
Van egy zseniális magazin, a The Art of Manliness, amelynek témája „a férfiasság elveszett művészetének újjáélesztése”. Ezt a mottót valósítja meg szépen, minőségben, eleganciával, legyen szó nagyvadak elkészítési vagy nyakkendők kötési módjairól, cipőtisztításról…..
Ma reggel érdekes e-mailt kaptam a Getty Images stockfotós ügynökségtől, ahova néha feltöltögetek képeket eladási, licenc céllal. A cég szóvivője tájékoztatta a fotósokat, hogy nemrégiben egy francia bíróság 130 ezer eurós kártérítést ítélt Le Corbusier építész és…..
gprinz 2012.02.14 14:13:12
@windex: Mondom, ebben a helyzetben ezek azok a kérdések, amelyeket előre senki nem tud megmondani. De mondok jobbat: rengeteg csaj/autó kombinációs kép van, ahol bizony a Ferrari/Lambo/bármi pont a hangulatteremtésért, a sale power érdekében van ott. Szerintem itt elképzelhető lenne egy sikeres per.

Előbb azonban meg kéne várni ennek a végét, hisz a végső szó még nem lett kimondva.
gprinz 2012.02.14 14:19:01
@SnakeHB: letartóztatás: nemzetközi jogsegély kapcsán együttműködött a két rendőrség. Most már hozzánk is visszaküldik a Thaiföldön begyűjtött embereinket. Igaz, ezt a helyi erők elintézik, a hazai police csak infót ad. Itt nagyban gurigáztak, de az tuti, hogy támadhatatlanul. Szar lenne a pert elbukniuk eljárásjogi hiba miatt...
gprinz 2012.02.14 15:05:20
@Dícsértessék!: Még jó, hogy nem lehet levédetni a trágyázást, a public domain része, nincs benne újdonság, enélkül pedig nem is élvez védelmet.
 Még egy kis bulvár mára belefér. Két téma. Az első: néhány napja a web minden luxussal meg drága kütyüvel foglalkozó blogján megjelent a Zafirro irídiumborotvája. A lényeg: a nyele majdnem teljesen tiszta irídiumból készül, amely fém földi tekintetben olyan ritka, hogy…..
gprinz 2011.06.24 14:42:20
@Tepsifan:
Nyilván arra gondoltak, hogy az élnél ennyi a vastagság, nem magáról a pengéről van szó. Ettől függetlenül remélem, hogy a hír kacsa, mert viccnek durva lenne.

Elbírjátok képzelni az arcát annak, aki leejti ezt drááágaszágot és csoda zafír penge ripityára törik a fürdő kövén? A keménység nem azonos a törhetetlenséggel.
 Flasi bá' üzletével kapcsolatban írtam korábban: gyerekek, borotvakés-ügyben nagyon nincs veszve a haza. Nos, nagyjából ugyanígy mondhatom a Metropolitan szépségszalon most nyílt Pesti Borbélyműhelyével kapcsolatban: gyerekek, borbélyügyben sincs veszve. Sőt! Reneszánsz…..
Pamacs és penge Csajok és pengék 2011.04.15 11:16:00
 Érdekes téma, és különösebben nincs is földolgozva. Na, nem mintha itt most komoly kultúrtörténeti tabló következne, a babilóniaiaktól – elvégre a nők számos korban és kultúrában, különböző eszközökkel, anyagokkal és helyeken…..
Bréking bréking: Mint ahogy azt a Népszabóság nyomán Index anyánk is írja, Vincze Béla 2005-ös évlabdarúgója pincészetében és a boltokban is találtak 2005-ös évjáratú hamisított Vincze-borokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési Igazgatóságának…..
gprinz 2009.10.15 12:21:12
Valóban fontos, hogy az ellenőrzések eredeménye világos legyen. DE. Az ellenőrzésnek is világosnak kellene lennie, vagyis az lenne a szerencsés, ha ajó eséllyel nem jutnának a boltok polcaira pancsolt borok.

A mostani eseménysorozat VB-nak valószínűleg teljes ellehetetlenülést okoz hosszú időre. Azt megértem, hogy hibázott és ennek következménye van. Nézzünk azonban egy kicsit szét, illetve le, hogy miket is találunk a boltok alsóbb polcain (nem elsősorban a szakboltokban). Ezek többsége sokkalta botrányos, ihatlatlan, árfekvése alapján erősen kétséges, hogy egyáltalán szőlőből készült-e. Amellett, hogy a magasabb kategóriájú borok esetében is fontos az ellenőrzés, sokkal fontosabb lenne, hogy ami bor néven kerül forgalomba, az árkategóriától függetlenül bor legyen, vagyis az legyen a palackban, ami címként. Lehet ugyan néha felmutatni nagy sajtóvisszhanggal nagy nevű bűnösöket, de ennél többet érne egy csendben és hatékonyan működő rendszer, ami ellenőrizne, tenné a szabályoknak megfelelően a dolgát.

Közbiztonsági hasonlattal élve, nem az a jó ha egy-egy elkapott csibész körül hírverést csapunk, hanem az, hogy ha a zsebesnek is nagy az esélye lebukásra. Ősi tétel, hogy a lebukás és a büntetés bekövetkezésnek nagy valószaínűsége sokkal nagyobb visszatartó erővel bír mint az esetleges büntetés nagysága.

Ehhez még fontos hozzátenni, hogy a mai magyar viszonyok között az embernek kételyei vannak annak kapcsán, hogy egy-egy, a mostanihoz hasonló esetet a borminőség biztosítása vezérel, nem pedig valami fajta bosszú/leszámolás/stb.

Egyszóval sajnálom VB-t, és nem tartom valószínűnek, hogy rendben van a mostani ellenőrzési rendszer.