Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paha

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Itt a vakáció! 2015.06.16 06:48:00
Mától visszavonhatatlanul megkezdődött a nyári szünet Magyarországon, bár vannak még, akiknek kell egy-egy villámlátogatást tenniük az iskolában a bizonyítványukért. Ezzel együtt megkezdődött a vesszőfutás is a szülők számára, hogy hogyan töltsék ki a következő 11…..
paha 2015.06.16 10:38:58
Ausztria: www.schulferien.org/Ferien_Oesterreich/ferien_oesterreich.html

Vagy július 4-től vagy július 11-től (tartományfüggő) kezdődik a nyári szünet és szeptember 5-ig ill. 12-ig tart.

A mi gyerekünk óvodás, az oviban is ugyanekkor van a nyári szünet. Egész nyáron vannak ügyeletes óvodák, ahova lehet vinni a gyerekeket a nyári szünetben is (nagyjából három- négyszeres áron, mint a normál tariva) , de szabály, hogy öt hetet minimum otthon kell lennie.

Mi úgy oldjuk meg, hogy két hetet lesz a gyerekünk nyári ovis ügyeletben, Magyarországon a nagyszülőknél itt is ott is 2-2 hetet, a nagyszülők is jönnek ki összesen nagyjából 10 napra illetve mi is leszünk nyári szabadságon.
Amióta elkezdtem (végre) aktívan sportolni, azóta rengetegszer gondolkodtam már el azon a kérdésen, hogy vajon az iskolai tornaórák direkt lettek úgy kitalálva, hogy a a gyerekek/kamaszok többsége egy életre (de minimum évekre) megutálja a mozgás gondolatát is?! Nekem kb mostanra…..
paha 2015.02.25 23:27:56
Nálunk annak idején a gimnázium 1. osztályában kb. a 2. vagy a 3. testnevelés órán az iskola röplabdacsapatának edzője (szintén testnevelés tanár, Skripeczky Bertalan tanár úr) összeszedte azokat a gyerekeket, akikben egy szikrányi lehetőséget is látott, hogy röplabdázó lehet belőlük és nekiállTUNK játszani. Sokaknak nem tetszett, sokak lemorzsolódtak, de nekünk abban a szerencsében volt részünk, hogy a négy év testnevelés órái röplabda edzések lettek és mi lettünk Budapest egyik legjobb középiskolás csapata. Sőt, bármennyire hihetetlen a Vasas SC csapatában is többen megfordultunk. Nekem sajnos a gimnázium vége a rövid pályafutásom végét is jelentette, de többen maradtak a gimis csapatból, akik még most is aktívan űzik a sportágat.

Biztos vagyok benne, hogy ha megmaradtunk volna az általad is említett kötélmászás-cooper futás (sosem felejtem el, a kötelező cooper futásoknál az edzőnk mindig azt mondta: ne törjük magunkat, nehogy megsérüljünk... :D)-svédszekrény kombónál, akkor a sport szeretetén kívül kimaradtak volna olyan dolgok is az életünkből, mint az edzések előtti, alatti, utáni mókázások, a vidéki mérkőzések kalandjai, a gimiben lejátszott hazai mérkőzések hangulata, amikor még az irodalomtanárunk (akinek az óráiról "edzés" ürügyén lógtunk) is a lelátón szurkolt, az idengenbeli meccsek felejthetetlen élményei, mikor a legkedvesebb osztálytársnőink eljöttek szurkolni, stb. stb. Reggelig folytathatnám...

Bocs, hogy hosszú voltam.
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja az életét, hirtelen rengeteg teendő szakad rá, ügyintézések garmadája. A mai posztban megpróbáltam összeszedni, melyek a legfontosabb elintéznivalók mielőtt elindulunk – ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan egészítsétek ki.…..
paha 2014.12.02 16:18:07
@Kozsdine Szegedi Krisztina: pont ezekről (útlevél, anyakönyvi kivonat) hallottam, hogy sokáig elhúzódhat, a hivatal(ok) bénázása miatt. De konkrétumot nem tudok.
paha 2014.12.02 18:19:05
@Kozsdine Szegedi Krisztina: és addig a "levegőben lóg" a gyerek?
Idegen helyen szarás, ahol a WC ajtó nem zárható te kézzel tiszta erőből fogás, feloldódni nem tudás, folyamatos résen levés ezért kevéssé sikeres szarás, fele bentmaradás, azt WC papírral a seggeden szétkenés, emiatt kb 50 méter felhasználás, segged véresre törölés.…..
paha 2014.07.30 08:27:11
@Drakan: sírva röhögés, nap bearanyozás. :D
Ma egy olyan országba és városba visz utunk, amiről viszonylag kevés szó esik, holott nincs messze Magyarországtól. Macedónia (és ezen belül is Skopje) a cél, ahonnan Laci küldött beszámolót és rengeteg fényképet (amiért külön köszönet neki). A posztból kiderül, mi a…..
A tegnapi nap kétségtelenül legnagyobb híre a Google új, 4.4.x KitKat verziójú készülékekre elérhető kamera applikációja. Hogy mi változott? Szinte minden. A Google egyik fontos célja az új appal, hogy abba külső fejlesztők által készített szűrők is integrálhatóak…..
Úgy látszik, hogy Robira nagy hatással van a skype, megint a Mamával való beszélgetés közben döntött úgy, hogy megpróbál felülni. És ezúttal sikerült is neki :))))) Olyan csoda ügyesen csinálta: hasalásból oldalt fekvésbe fordult, aztán pedig a kezeivel feltolta magát.…..
Antibaby naplója Átköltő 2013.10.10 14:17:00
Basszus, azt azért senki nem mondta, hogy az anyasággal együtt jár, hogy költővé és íróvá is kell válnom. Unalomig ismételt, hogy a Grimm mesék milyen horrorisztikusak, de hogy még mennyi vers, dal és mese tartalmaz vállalhatatlan részeket... őrület! Elhatároztam, hogy pl. a…..
Nyelvvesztés és identitás a mai poszt témája, aminek előzménye, hogy megkértem az országfelelősöket, írják meg, hogyan lehet megőrizni és továbbadni a magyar nyelvet külföldön, milyen a személyes tapasztalatuk. A sorozat első részében max val írását adom közre –…..
ÁSÉS Brigád Rejszolás típusok 2008.05.08 20:32:00
Kezdeném a legegyszerűbbel, a hagyományos rejszolás otthon, WC-be. WC papír, hogy ne ragadjon le a geci. Bal kézzel verés: idegen kéz érzése. Bal kézzel és jobb kézzel bohóc felváltva verése, 15 éves ikrek illúziójának keltése ezzel. Gumiban verés --> egy kicsit már…..
paha 2013.05.16 16:41:49
@ezabloghunickmarfoglalt: nem bánás ha belinkelés? nem félés, hogy szemüveges, szakállas kövér fickók megtalálás és zaklatás? :D
paha 2013.05.16 21:18:23
Tavaly júliusban jött ki az a 4sq frissítés Androidra, ami szerintem nem csak nagyon jól sikerült, de egyben iránymutató is volt a mobilos ui tervezésben.  Néhány napja pedig már elérhető a még frissebb ui. Megintcsak bátor, okos és szép megoldásokkal próbálkoznak. És…..
Család, gyerekek szünidőre, ünnepre előreutazás vidékre. Pár nap agglegénykedés nyerés, lábAsból evés tv előtt algában, folyamatos faszverés, sokáig alvás. 1 hétig ugyanaz a pohár használás, lejárt kaja evés, nemvásárlás. Utolsó koszos tányér után pizzásdoboz…..
Android Nexus-turisták figyelmébe 2012.11.23 05:56:00
Készültök még valahova karácsony előtt? Talán egy Google-kompatibilis ország a cél? Csak nem egy új Nexus készülékért indultok a nagy kalandra?? Ha igen, figyelmetekbe ajánljuk ezt az oldalt. Egy szkript fut rajta, ami egy feladatot lát el: lekérdezi, hogy melyik készülékből hol…..
A SamMobile ma nagyon jó hírekkel szolgált a Galaxy S 3 (U:és Galaxy S 2) tulajdonosoknak, hivatalosan bejelentették a telefonhoz készült Jelly Bean ROM-ot, amelyet néhány napon belül OTA (Kies/Wifi) frissíthetnek, nem hivatalosan (itt) pedig, akár már ma Odin-al.  Azt, hogy…..
paha 2012.11.16 13:52:01
@pbando: De a KIES-szel fel tudom rakni a saját szolgáltatóm update-jét is?
paha 2012.11.17 22:53:45
@Való: Köszönöm. Nem lesz ez kevés? A fájlok felülírásán kívül nem futtat(na) a JB update scripteket is? Ezek hogy kerülnek bele?
paha 2012.11.18 09:53:10
@pbando: KIES-szel nekem is sikerült. Igaz, a root elszállt, de ez legyen a legnagyobb gond. :)
Határátkelő Ingázni Ausztriába 2012.10.15 06:53:00
Bevallom, mindig örömmel tölt el, amikor a kommenteken keresztül megismert olvasók (ha nem nagy merészség, akkor: virtuális ismerősök) billentyűzetet ragadnak és megosztják a maguk történetét. Ezért is örültem Nyulz of the World itt következő írásának. Utána meg jöhet az…..
Ha ezen az oldalon jársz, akkor feltehetően van némi közöd az Android mobil operációs rendszerhez. Ha ez utóbbi helytálló, akkor szinte lehetetlen, hogy ne rendelkezz Gmail címmel. Szóval ez a hír pont neked szól! Mostantól a Gmail az emailekhez csatolt bizonyos fájltípusok…..
A Világban egyre több olyan dolog van, ami az Androidhoz kapcsolódik és sok embert érdekel. Tabletek, kiegészítők, smart TV kreáló kütyük, gadget-ek. A kommentekből és a hozzánk érkezett levelekből egyre jobban látszik, hogy ezeket a termékeket szívesen megvásárolnátok, de nem…..
paha 2012.06.06 17:06:23
@Tomi from Space: lehet, hogy figyelmetlen voltam, de az írásból nem derült ki számomra az, hogy felajánlanátok. Ez sokkal jobb ötlet, mint a sorsolás, úgyhogy rosszul gondolod...
Már csak alig fél nap választ el attól, hogy mindannyian megtudjuk, milyen is lesz a galaxis legújabb ékköve. Reméljük ez a titokzatoskodás nem azt jelenti, hogy lekoppintva az Apple géniusz-szintű húzását a Galaxy S III sem kap majd rendes nevet, és csak "the New Galaxy" lesz a…..
Modorosblog A zeneipar fejfájára 2012.02.27 06:00:00
Nem epigramma, inkább szomorú, elégikus nekrológ lesz ez egy igazi zenerajongótól.  Kijelenthetjük bátran - vagy akárhogy -, hogy 2012-re a klasszikus zeneiparnak mint olyannak véglegesen vége. A profi, igényes, jó minőségű muzsikát retrórajongók és vájtfülűek egy szűk,…..
A németből átképzett orosztanárokból átképzett angoltanárok már ismerkednek az elágazásokkal, többen érteni vélik a hátul tesztelő ciklust, de sokan vannak, akik exception-öket dobtak a hír hallatán. „Az angolt túl egyszerűnek találtuk, a holt nyelvekhez nehéz élő…..
paha 2011.08.26 11:45:08
@sourcerror: miért nem mindjárt Brainfuck? :)
Repülést gyűlölés: városszélére utazni kellés, becsekkolási sorbanállás, súly/méret para, öv/cipő/óra/faszpirszing baszakodás, laptop/iPad majomkodás, nagy nehezen összepakolt táskát ízekre szedés, mert valahol van benne egy parfümös üvegben 20ml. Beszállítlás mindig…..
Körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdődtek a problémák a Facebook like buttonjával. Amennyire látszik, a probléma lokális. Legalábbis amerikai júzerek nem jeleznek hasonló gondokat. A hvg.hu és a blog.hu is észlelte, és meg is próbáltuk mind a ketten a végére járni a…..
paha 2011.07.14 11:07:30
@cadix: Nem a pluginekkel van a gond, hanem magával a face-szel is... Ott is keveredés van.
Na jól hallom, hogy megkötött a gipsz? Gratulálok. Kisfiú vagy kislány? És mikorra van Kingus kiírva? Na akkor még van idő. És néven gondolkodtatok-e már? Olyanok vannak, hallod... ne legyetek hülye szülők! Mezey Virág, Réthy Gyopárka, Erdei Őzike, Farkas Piroska, Tüskés…..
paha 2011.06.19 23:02:02
Két dolog:

1.
www.napiszar.com/wp-content/uploads/2010/10/0722.jpg

2. Amikor az én Eszterem (az ő neve modoros? ;) született, feleségemmel egy szobában feküdt egy "norvég" csaj, azt hiszem a harmadik purdéval. A szülés utáni napon az egész család rohangált a kórházban fel alá, meg a hivatalba, hogy meggondolták magukat és mégsem úgy hívják a gyereket, ahogy mondták, hanem legyen inkább Dzsordzsia... :)