Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tonyo71

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
tonyo71 2020.08.28 08:14:46
@Skulo: Az a kölcsönző jele...
Ne sokat költsön, vegyen inkább köcsön. :)
Gondolkodtál már rajta hogy például a nálunk megjelent Színes Mindennapok című sorozat magyar képeiből milyen jó lenne falra tenni nagy méretben egyiket-másikat? Most nem csak ezekből, de az MTI Fotóarchívumának bármelyik fotójából választhatsz egyet ami tetszik és megnyerheted nagy méreteben,…..
Boldog gyerekarcok régi, homályos képeken. A karácsonyfa alá az Államokban már a hetvenes évektől kerültek konzolok. 1972-ben a Magnavox jött ki az első kereskedelmi forgalomba szánt tömeggyártású konzollal 99 dolláros (mai értéken kb. 570 dolláros) áron. Három év alatt 350…..
1866. Felszabadított rabszolganők dolgoznak egy gyapotfeldolgozóban két munkavezető felügyelete mellett..
Biztosan többet tudna elmesélni, mint amennyit én össze tudtam szedni a ház és annak tulajdonosainak múltjáról. A ház most siralmas állapotban van. Homlokzatdíszeinek nagy része már lehullott. Az a kevés, ami még megmaradt, az is az égiek kezében van. Eredeti kapuját még a '70-es…..
Horváth Sándor (MTA BTK Történettudományi Intézete) vendégposztja. A 2014-ben többször is átadott Várkert bazárt előtte évtizedekig több generáció is Ifjúsági Parkként vagy közkeletű nevén Ifiparkként emlegette, a Várkert bazár fölött megőrzött hatalmas fa (Nagyfa) pedig a hatvanas évekbeli,…..
Télen bőven tízezer alatt is elvisz a fapados Barcelonába, a szállás is olcsó, a reptéri bejutás is filléres, az idő is jó, mi kell még? A híres látnivalóknak megkérik az árát, de a helyiek törzshelyein a kaja is megfizethető és kihagyhatatlan. Mentünk, láttuk,…..
Ismét a washingtoni Kongresszusi Könyvtár gyűjteményéből válogattam. Magyarország és Németország után a mai vasárnapra Velence jutott. A képalákkal nincs kedvem bíbelődni. Álmos vagyok. Aki járt ott, sok helyszínt fel fog ismerni. :D..
tonyo71 2014.08.18 08:57:49
@mbemba: Tavaly amikor ott voltunk, megdöbbentő volt ahogy beúsztak a városba... De egy múlt heti hír szerint kitiltják azokat a városból.
7. Ez olyan, mint egy kastély konyhája Mármint olyané, ahol nem volt személyzet és a gróf magának főzött, ezért a biztonság kedvéért a konyha is úgy nézett ki, mint egy barokk templom.   6. Versace lakás 64 négyzetméteren Olyan mint egy kastélyáruház bemutatóterme.…..
7. Madárcsicsergős ingatlan? Bruhaha! Ebben a hirdetésben a kertbe betévedő, villogó szemű rókát és félénk őzet is lefotózták. Naná, hiszen ez egy vadászház: ami nem a ház körül van még, az már a falon van! (Kösz Gaben!)   6. Olyan mintha a Sharknado egyik jelenete…..
tonyo71 2014.05.20 15:56:53
@spinat: NANÁHOGY!!! :D
tonyo71 2014.05.20 17:44:54
@Zubreczki Dávid: Tényleg az enyém... Küldjek tul.lapot??? :)
Már három évvel ezelőtt lehetett hallani a SEIL bag megjelenéséről, ugyanis az ötletes termék 2010-ben a Red Dot Design versenyen is díjazásra került. A nagy áttörés elmaradt, ám mostanában újra fókuszba került a találmány, köszönhetően a Kickstarter-en való…..
Budapesten sétálva általában nem is vesszük észre az épületeken itt maradt régi cégtáblákat, neonokat. Van, hogy még működő üzletet, létező terméket hirdet a reklám. Többnyire azonban már híre-hamva sincs ezeknek a boltoknak, cégeknek. Vajon felismeritek, hol fotóztuk…..
tonyo71 2013.10.09 15:45:15
Utánfutóra szerelt kihajtható sátor, amely a sydney-i operaházra hajaz. (forrás)  ..
tonyo71 2011.10.20 17:08:13
Üdv Tibi! Csodálom, hogy eddig még senki nem írt az ország talán legnagyobb modoros közösségéről, a Híradóbuzikról. Ha elnyerte tetszésed, tedd ki a blogra. Közhelyekről pedig soha ne feledkezzünk meg: jó a blog, régóta olvasom, itt a tavasz... Üdv: Fearzone Ebben az…..
Hamarosan csatolom részletes, mondhatni töredelmes vallomásomat is, mi vezetett oda, hogy rájöjjek, nekem márpedig egy szögletes, téglalap-közeli Persol kell, de most inkább ugrok egy hetet az időben, és elmesélem, hogyan nem sikerült felpróbálnom egyet…..
A július elején, Londonban megrendezett, számos új tehetséget felvonultató New Designers Show keretében mutatkozott be Ben Fursdon, aki nem találta fel újra a porszívót, de majdnem. A Kingston University diákja egy partvist pimpelt fel a maximumig: a cél egy könnyen raktározható,…..
 Egy brit, egy amerikai, egy kanadai és egy spanyol, vagyis 3 lakás és egy ház került ma a porondra.  A spanyol tetőtéri lakásról inkább gondolnám, hogy kanadai. A kanadairól inkább, hogy spanyol. Az amerikai akár itthon is lehetne (a zöld étkezőben látható két…..
tonyo71 2011.04.15 11:28:17
zoli voltam Úbazmeg 2011.03.17 21:29:00
Ezt viccnek szánták, és kurvajó: Ez pedig komolyan gondolták, és szánalmas:..
Bizonyos tekintetben régi vágású vagyok.Pl. nincs tévém. Vagyis tévém van, de (mivel se műholdvevő antennám, se kábelcsatornáim nincsenek) azt csak arra használom, hogy DVD filmeket nézzek rajtuk.És igen, ennek a gondolatmenetnek az a vége, hogy szeretek videotékába is járni.A…..
tonyo71 2011.03.01 11:08:13
Folytatódik Budapest legszebb lépcsőházait felkutató sorozatunk, ezúttal is egy általatok ajánlott (ne hagyjátok abba) lépcsőházba látogattunk el. Míg múlt héten az Andrássy út 45-ben csodálkoztunk rá a haldoklásában is szép lépcsőházra, most a volt Harkányi Palota mellett…..
tonyo71 2011.02.14 22:36:03
@230e:

És följebb nem is mentél??? Mert végig nagyon szép a lépcsőház... ráadásul a felső szintnél kiszélesedik...
Minden idők legnagyobb slágergyárától, az ABBA agytrösztjétől (Ulvaeus-Anderson) nemrég már láttunk egy feelinges, de kihasználatlan lehetőségekkel teli musicalfilmet és most Pesten is támadnak skandinávia legjelentősebb kulturális exportőrei. Az általuk jegyzett Sakk című…..
Sziasztok! Gépkocsivezetőként dolgozom egy cégnél 29 éve. soha semmilyen elmarasztalásban nem volt részem. Korábban egy autó daruval dolgoztam ami úgymond az enyém volt, de soha nem írtam alá semmilyen papírt , hogy anyagi felelősséggel tartoznék, vagy az én „nevemre“…..
Mit tehet egy ingatlantulajdonos, ha a kerítéséhez transzformátor házat akarnak telepíteni? Amennyiben a transzformátor állomás megjelenése értékcsökkentő tényező, lehet-e ezt ellensúlyoztatni?Tisztelt Zugügyvéd! Az alábbi eset még nem történt meg (fejeződött be), de…..
Ez a takaros, nemrég felújított ház Sharon-ban, Massachusetts államban található. Külsőre átlagos viktoriánus korabeli, ezen a vidéken megszokott látványt nyújt, viszont abban a pillanatban, ahogy belépünk teljesen más arcát mutatja. A kontraszt döbbenetes. Mintha a bejárati ajtón keresztül egy…..
tonyo71 2010.09.21 07:37:19
Böbének tetszett a deszkázott mennyezet, de azért a hálószobában már mást akart. Kitalálta, hogy legyen valami egyedi rejtett világitásos álmennyezet, körbe a mennyezet szélén diszszegéllyel, meg minden franccal. Utánanéztem hogyan lehet ezt a legegyszerűbben kivitelezni, és a…..