Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T-eszter

72 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képeket csak erős idegzetűeknek ajánlom, illetve  Ördögűzőn vagy Supernaturalon edzetteknek, ezért is pakolom a tovább gomb után inkább a babák többségét, aki nem bírja a horrort, ne kattintson. Volt már itt a blogon minden, a kiborggá alakított játékbabától…..
Gyerekszoba Golyópálya házilag 2010.04.16 14:48:00
A golyópálya jó móka, gyereknek-felnőttnek egyaránt. És a szórakozás mellett még némi fizika is elsajátítható vele. Ám a golyópályák nagy része kicsit sem olcsó, főleg azok, amelyek már tényleg komoly élményt nyújthatnak. De egy kreatív szülőnek semmi sem…..
Próbababák Gyöngéd születés 2008.10.15 00:02:00
A terhességem 36. hetében (ami később kiderült, hogy az utolsó volt) kaptam kölcsönbe két könyvet, amelyek a háborítatlan születésről szóltak. Tetszett az elmélet, így buzgón nekiláttam az olvasásnak. Az első  könyv, amivel kezdtem az olvasást, az Dr. Lenkei Gábor:…..
Szögezzük le: szoptatáspárti vagyok. Azt is írásba adom, hogy szerintem a fejés egy felesleges hülyeség alapesetben, bizonyos helyzetekben azonban nagyon is hasznos. Ilyen helyzet lehet pl. az, ha gyulladás áll fenn, ha tartalékolni akar az ember, vagy kimenőt ad magának egy…..
Szerintem minden családban bevett szokás, hogy a nagyszülőket Karácsonyra az unokával kapcsolatos ajándékkal lepik meg a szülők. A Nagyi szeme fénye bögrén, pólón, naptáron, fotóalbumba szerkesztve – biztos boldog és könnyes felmenőszemeket eredményez. A gond csak az, hogy…..
Nem mondok újat, megjelent a Micimackó folytatása, Micimackó visszatér (Móra Kiadó, 2009) - bár inkább Róbert Gida tér vissza, mint tudjuk, Micimackó mindig is ott volt. Nehéz a kritikus dolga, mert egyrészt kötelező a Micimackóért rajongani, másrészt kötelező az…..
A babát tápláló placenta nálunk szülés után a kórházi gyűjtőbe kerül, ahonnan aztán vagy a kozmetikai iparban hasznosul újra, vagy megsemmisítésre kerül. A régi időkben - és az állatoknál még mindig - a placentát megetetették az anyával, hogy a szülés után mielőbb…..
Gyerekszoba Plafonbölcső 2009.07.31 18:09:00
Bár a bölcsővel, mint műfajjal a magam részéről nem sikerült sem megbarátkoznom, sem közelebbi ismeretséget kötnöm, ez a függesztett plafonbölcső a Mawok-tól számomra egész meggyőzőnek tűnik. Van persze mindenféle tudományos magyarázat, amit ilyenkor beoltanak az emberbe,…..
Update: Elnézést azoktól, akik már szavaztak, de akkora hülyeség volt  a címben (kampányokokat írtam), hogy muszáj volt újraindítanom az egészet, mivel a poll-r rendszere utólag már nem engedi javítani a kérdést. Aki nem rest, az nyomjon még egyszer, legyen szíves. Bocs és…..
Gyerekszoba Ezt a szart! 2009.05.06 09:59:00
A címet kéretik szó szerint érteni! Mert a svédek 2004-ben megalkották ezt a fantasztikus terméket, melynek neve Pee& Poo, azaz Pisi&Kaki – ahogy arra nyilván már rájöttetek. Emma Megitt egyébként eredetileg diplomamunkájához alkotta meg ezeket a figurákat, grafikus…..
Gyerektrend Mc Hammer újra hódít 2009.04.20 10:23:00
Újra divatba jött a buggyos gatya, nemrég volt egy ilyen buggyos aljú ruha itt, a Gyerektrenden is. Tudjátok, ezek a nadrágok, amiknek nincs ülepük, vagyis valahol csak a térd környékén van. A Shampoodle Bollywood fantázianevű nadrágjai nekem tetszenek, még ha Mc Hammerhez fűződik…..
Ha már tegnap nyaraztam, most visszatérek kicsit a tavaszhoz. Bár úgy tűnik, elkerüli kicsiny hazánkat az az igazi tizenfokos tavasz, azért én megmutatom nektek a Kitchy Coo ruhákat. Kifejezetten tavaszra készült kabátkák, vékony hosszúujjú felsők következnek, és egy tüneményes…..
A Gyerekszobán a mai első poszt a Pixel Organics ágyneműkkel foglalkozik, így itt a Gyerektrenden kénytelen vagyok bemutatni a ruháikat is.Minden, ami az ágyneműkre igaz,  úgy a ruhákra is igaz: ötletes minták, egyszerűség, semmi fakszni és csicsa, csak tündéri ruhák. Ami…..
Amikor Borcsa egész pici volt, jellemző volt ránk a címben szereplő mondat, azaz állandóan fotóztuk, mint az őrült. Van vagy ezer kép arról, ahogy alszik egy hetesen, egyhetes és két naposan, majd kéthetesen is érdekes módon, még mindig ugyanazt csinálja. Szerintem más szülő is…..
Gyerekszoba Szövegbuborék a falon 2009.04.20 18:06:00
Többet nem is lehet hozzátenni a címhez, talán csak annyit, hogy zseniális ötlet, egyszerű és mégis ütős. Egy kisiskolás szobáját már simán fel lehetne vele dobni, így beleképzelheti magát egy képregényhős karakterébe, a szövegbuborékok már kéznél lennének.…..
Nem a mi Csukás István-féle Pom-Pomunkról van szó természetesen, hanem papírzsebkendőből készült labdacsokról. Méghozzá nagyokról és színesekről. Forgó helyett a kiságy fölé lógatva, vagy csak úgy, dekorként innen-onnan függve a plafonról, vidámmá tehetünk vele egy…..
Így fogyok én... Fogyigatya 2009.03.09 10:33:47
Az edzőteremben nagy lázban égtek a csajok, mindenki rendelt fogyasztó bermudát, és nyílván én sem maradhattam ki a sorból. Korábban volt már fogyasztóövem, amit néha fel is vettem tornához, de zavart, hogy csúszkál, bár tény, hogy mindig megizzadtam alatta. Míg vártam a…..
Mivel a freeblogon sikeresen átemelték a bejegyzéseinket, így végleg búcsút intünk a blog.hu-nak. Az okokat már korábban kifejtettük, remélem követtek minketSzép napot mindenkinek!..
Próbababák Mégis maradunk 2009.02.23 19:31:18
Sajnos odaát, az új címünkön akadt egy kis malőr, így a költözés kicsit elhúzódik..
Próbababák Elköltözünk! 2009.02.21 08:35:38
Kedves lelkes és rajongó olvasótáborunk! (hi-hi)Úgy döntöttünk, hogy blogunkat másik címre költöztetjük. Az okok sem titkosak, bizony nem volt túl szimpatikus húzás a blog.hu részéről, hogy csak bejelentkezett felhasználóként lehetett kommentet hozzáfűzni a bejegyzésekhez.…..
Előre szólok, hogy ez nem tesztelős, hanem "nyavalygós" poszt lesz. Az ihletett a megírására, hogy szeretném, ha beszélgetni tudnánk az "apakérdésről", vagyis hogy ki mennyire, és milyen módszerrel tudja apát bevonni a gyerek körüli teendőkbe. A dolog…..
T-eszter 2009.02.21 08:20:11
Maciorrú cici :)) ez mekkora

Nos nekem az a véleményem, hogy attól még, hogy az ember tudván tudta (és nem bánta), hogy napi 24 órára kell berendezkedjen, attól még szíve joga időnként "kipukkadni". Ettől nem lesz rossz anya, sőt. Nekem mindig gyanúsak voltak a folytonmosoly anyák.
A természeti népek... és honnan is tudjuk, hogy nem panaszkodnak? Biztosra venném, hogy ott is megvan a határok feszegetése, csak ott más a téma. Mellesleg attól, hogy valaki 24 órában a gyerekével van, az nem jelenti azt, hogy aktívan foglalkozik is vele. Márpedig mi, "természettávoli" anyukák szerintem azt csináljuk. 20 évre előre gondolva próbáljuk a lehető legjobbat nyújtani nekik, igaz nem is kell egy deszkához pólyázva tartanunk és ragadozók elől fára akasztanunk őket, hogy tudjunk kapálni a krumpliföldön.

Szeretném mindazonáltal magamat is korrigálni, hiszen nekem is van (párom által szorgalmazott) szabad estém - igaz mostanában olyankor nagyifelügyelettel, mert Apuci dolgozik - és ha akarok, mehetek bulizni is.

Továbbá éppen tegnap vezettünk be egy új rendszert. Mivel kölyök remekül bírja a távollétünket, így a péntek este a mienk, minden körülmények között. Így, hogy a nagyi fixen számít (jó előre) erre az estére, neki is jobb, és mi is tervezhetünk nyugodtan. És hogy mit csinálunk? Ami tetszik, a lényeg hogy egyik héten Apa választ, a másikon meg én programot.
(tegnap moziban Valkűr - jó választás volt sztem)
Kezdjük egy gyors számítással. Ha babánk éjjel 12 órát alszik - tételezzük fel, hogy közben nem zavarjuk peluscserével - továbbá nappal 3 óránként cseréljük a pelusát (ez barátságos átlag akkor is, ha bekakálás miatt gyakrabban, feledékenység miatt pedig néha ritkábban…..