Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uizuizu (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Rákóczi téri fák 2009.02.17 13:13:00
A körút egész hosszán itt, a Rákóczi téren van volt egyedül egy kis darab zöld, pár fával, ki-kiégő gyeppel, még kósza bokrok is voltak a hátsó részén. Most meg - konténerek és daruk között várják a kiszabadulásukat. Porosan állnak  itt és nézik, mi történik…..
Folytatódik majd a Várat bemutató sorozat, ez csak egy ilyen rövid kirohanás itt a komolykodó finish előtt. Nem is igazán konkrétumokat akarok említeni (pedig de), hanem ezt az odaépítünk-valamit-akkor-az-milyen-legyen-új-vagy-régi kérdést, ami állandóan felmerül - legyen szó…..
Úgy látszik nem csak minket érdekel, hogy hol van Budapest valódi határa. A Magyar Hírlap információi szerint a Fidesz vezérkara négy lehetséges modellt vizsgál a fővárosi önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban: 1. "megmarad a huszonhárom kerület, de bizonyos…..
Nem először keresztezi utunk a Szóvicc blogét. Most íme egy fantasztikus "reality szóvicc" a császárvárosból. Lássuk be, poénnak azért elég durva. Mi jöhet még ezután? Az osztrák főváros metszeti képét szolgálják fel majd Heinz Winklernél Wiener Schnitzelnek? A…..
8ker Civil összefogás 2008.12.11 16:37:00
Egy civil kezdeményezésre kaptam meghívást, és mivel időm engedte, el is mentem. A Roma Parlament épületében tartották - amiről tudtam, hogy van, azt is, hogy hol, de bent nem jártam még soha. Eddig.  De lássuk, miről volt szó!A Roma Parlamentnek is otthont adó Tavaszmező…..
Mit tegyen az ember, ha csöpögő esőben vagy épp verőfényes decemberben szeretne egy kis adventi hangulatot érezni Budapest utcáin - másfél liter szegfűszeges forralt bor elfogyasztása nélkül. Természetesen ott a hibátlan Vörösmarty tér és környéke, na de van még valami ebben…..
(A cikksorozat első részében a tervpályázat lapjait mutattuk be, második részében pedig megpróbáltunk elemezni az épületet szerény, laikusi képességeinkkel. )Innen tíz másodperc a buszmegálló gyalog A címadás bulvárosra sikeredett ismét, de hidd el kedves olvasó, ezesetben…..
Kevés jobb hír van annál, mint amikor valakit érdemeiért kitüntetnek. Jelen esetben az a pécsi város és polgármestere, Tasnádi Péter kapta meg a Fesztiváltámogató Önkormányzatnak járó díjat a Márta István vezette Magyar Fesztivál Szövetségtől, amelyik az utóbbi másfél…..
Tavasszal már írtunk a 3-as metró Dózsa György úti állomásán található szakadozó Szász-hagyatékról.Fotók: Nagy Attila Sajnos a peron mellett látható Szász Endre pannó azóta is épp oly romos-hiányos, mint fél évvel ezelőtt volt. Sem az állomás gazdája, sem…..
"Tovább folytatódik a Nagy Diófa utca 8. kálváriája: a civilek a helyi védettség mellett az erősebb fővárosi védelmet kérvényezték. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes azonban nem találta a címre méltónak a világörökségi területen álló házat, legalábbis ezt…..
"Hamarosan megnyithatja első hazai üzletét a budapesti Váci utcában a Starbucks." - írja a Világgazdaság (na persze mint azt megszokhattuk, mindezt csak másodkézből olvashatjuk ingyen). Ezek szerint mégsem a Corvin közben ülhetünk a kávézóba először Pesten, ahogy azt egy…..
Addig halogattuk, hogy a tíz új bevásárlóközpont mellett bemutassuk a tervezett bővítéseket is, hogy mire összekaptuk volna magunkat, már le is fújták a Westend 2. építését - legalábbis a Napi Gazdaság cikke szerint. Mint írják: A Váci 1., a Palazzo Dorottya, a Klotild Palota…..
uizuizu (törölt) 2008.11.14 12:38:07
El tudják képzelni, milyen visszhangja lett volna, ha a WestEnd bejáratát Demján Sándor, TriGránit-vezér félmeztelen szobra díszíti kezében egy pénzeszsákkal. Márpedig a Párisi Nagy Áruház homlokzatán a megrendelő Goldberger Sámuel épp így van ábrázolva. Persze a szocialista…..
Az idő pénz... Tudják ezt a fővárosban is, éppen ezért lehetséges, hogy minden közlekedési csomópontban találkozhatunk köztéri órával. Budapesten megközelítőleg 150 ilyen időmérő található, ezek nagy része a Pontos Idő Kft. kezelésében áll. Van közöttük csúnya,…..
A legtöbb budapesti nyilvános vécé köré már McDonald'sot építettek, amelyekbe a járókelő kénytelen (ahogy a költő mondja) "bűntudatát rosszul leplezve arcán" beosonni pisilni. Ha igaz, amit a Greenfo ír (egy tényleg mutatós, a képen is látható nyilvános illemhely…..
Folytatjuk a Batman-esnek induló, később horrorosra váltó sorozatunkat Budapest legfélelmetesebb épületeiről. Az alábbiakban az Urbanista-olvasók által beküldött, ajánlott, linkelt épületeket szedtük össze. Ráadásként bemutatunk egy Drakula-ruhás, rejtélyes Lugosi…..