Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lal

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A budapesti kerékpáros számára nem ismeretlen, hogy a saját biztonságát kockáztatja, ha a KRESZ szabályainak engedelmeskedve a kerékpárutakat és kerékpársávokat használja, nem pedig az autók mellett biciklizik. A kerékpárutakat Magyarországon ugyanis többnyire a telken…..
lal 2011.06.11 16:41:15
@Gyáli úr:

Jobb ha megbékélsz azzal hogy a kerékpárral való közlekedés dolog egyre népszerűbb lesz egyre több városban. Mi a célod? Hergelni a bringásokat? Bebizonyítani hogy a kerékpár nem alkalmas közlekedési eszköznek? Állj ki a bringautak mellé és hergeld ott az embereket, és magyarázd meg nekik hogy valójában ők nem közlekednek, biztos nagy népszerűségnek fogsz örvendeni... itt a fórumon könnyebb dolgod van, senkitől nem fogsz pofont kapni ha nagy a szád.. :) Próbáld ki élőben.
IDDQD Para a magyar Cryteknél 2011.05.06 21:37:59
A Crytek Budapest, amióta csak létezik, büszkeség, és egyben irigykedés tárgya volt a magyar játékfejlesztői világban. AAA kategóriás cég, profi menedzsment, munka csak a legnagyobb kiadókkal, teljes anyagi biztonság, hozzáférés a piacon elérhető egyik legfejlettebb motorhoz -…..
lal 2011.05.07 18:48:24
@vargatom: Ja és persze előfordul hogy minden tökéletesre sikeredik, és mégsem hozza a várt eredményeket... De a belefektett idő és pénz még úgysem akkor bukás mintha egy 100fős csapat bukná be a 3 év alatt fejlesztett játékát... mondjuk egy Duke Nukem 3D csapatban nem szivesen dolgoztam volna hiába 10évig :) Ha azt a pénzmennyiséget odaadom 100 kis kreativ mobilfejlesztőnek, 1 csak összejött volna abból :D
lal 2011.05.07 19:04:25
@vargatom: Farmville februári statisztikák...

www.gamestar.hu/farmville-nehany-erdekes-statisztikai-adat.html

"December óta 10 millióval nőtt a játékosok száma."

"A Facebooknak immáron 400 millió regisztrált felhasználója van, ez 50 milliós növekedést jelent december óta. Amíg a FaceBook 50 millióval nőtt, annyi idő alatt a Farmville 10 millióval - mindketten 14 százalékos növekedést mutattak fel."

Én mondjuk 300 millió-ra emlékeztem, de annyira gyorsan változik, hogy nehéz megmondani ma éppen hol tartanak... Ja és válság van vagy mi.
lal 2011.05.07 19:36:38
@vargatom: Ja, azóta lehet hogy csökkent, nem tudom :)

Mindenesetre olyan híreket ritkán olvasni hogy a Zynga most készül elbocsátani 50 embert, vagy a facebook-nál leépítés várható, esetleg szorul a hurok a Rovio körül, Apple a csőd szélén, stb :) Viccesen hangzana eléggé.
Subba Orbanize 2011.04.12 10:48:00
Orbanizáld a Subbát, és az egész internetet, a mi kedvencünk Kovi twittere!!..
lal 2011.04.12 12:02:28
orbanize.com/http://index.hu/tech/cellanaplo/2011/03/24/baratok_nelkul_mukodik_a_facebook_utodja/

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A Color weboldalán rögtön látszik kedves barátaim, hogy itt már nem a Facebook és Linkedin oldszkúl üzleti modelljéről van szó. Biztos vagyok abban, hogy nincs ott semmilyen portál, tisztelt polgártársaim, csak két link az iTunes App Store és az Android Market szoftverboltokra, ismétlem, szoftverboltokra. Ahogy egy dakota mondás tartja: Bár egészen biztos, hogy lesz ott valamilyen portál is, tisztelt polgártársaim, az üzenet egyértelmű: ez a pc utáni világ közösségi hálózata."

:)
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
biztonságos? Hinni jó? 2010.06.25 18:23:00
Őszintén sajnálom az egyetlen teremtő istenben hívőket. Mert gyermekkoruk óta szorongásokkal plántálták teli a pszichéjüket. Mert folyamatos logikai és önellentmondásba keverednek, amikor a jóságos mindenható istenük nem akadályoz meg tömegmészárlásokat, vérengzést, nemi…..
Néhány meteorológus hipotézisei állították le Európa légiközlekedését. Pedig a feltételezések jelentős részére nincs tudományos bizonyíték. (Fotó: AP) Egyre inkább úgy tűnik, hogy elsősorban nem az izlandi vulkán kitörése akadályozta, akadályozza az európai…..
lal 2010.04.20 14:08:14
@véleményvezér: Hiába próbálod mosdatni magad, egyszerűbb lenne elismerned hogy olyan területre nyúltál amit nem ismersz, nem olyan ciki ez.

Beszélgess el meteorológusokkal, légiforgalmi irányítókkal, pilótákkal, akik nagyon sok ember életéért felelnek, hogy ők hogyan vélekednek.

1.000.000 gépből ha csak 999.999 száll le épségben az nem számít valami jó statisztikának...
lal 2010.04.20 14:36:01
@jet set: Azért ennek nézz utána, több gép került már veszélyes helyzetbe, volt olyan ahol csak a szerencsén múlott hogy újra tudták indítani az hajtóműveket az óceán felett. Akik pl. azt túlélték, most nem biztos hogy önként jelentkeznének hamuban repülésre.
Évek óta itt van a szemünk előtt és nem vesszük észre. Pedig a napnál is világosabb, a kristálynál is tisztább.Maesteur küldte be az alábbi fotót és fejtette meg az összeesküvést. Nem csak Debrecen főtere rejt magában titkos szimbólumokat, hanem a legnagyobb pártok logói is.…..
lal 2010.03.23 17:27:47
@Szekuriti Blogger: Miért te a választáskor melyik menő pártra fogsz szavazni? Ma még Nokiás doboz a menő, holnap már a befőttesüveget is bevállalhatják, mert hát ugye a mentelmi jog.. persze a Jobbik eltöröltetné a mentelmi jogot, de azért a Budaházynak gyűjtöttek pár cetlit, hátha a mentelmi joggal kijöhet az előzetesből.
A freemail 90 nap inaktivitás után törli a júzerek postafiókját, a lenti panasz szerint viszont most 61 nap után tette meg mindezt. A felhasználó elsiratta az eltűnt leveleit de türelmes volt, beérte volna egy bocsánatkéréssel is, ha legalább szóba állnak vele. De arra január óta…..
Valentin vélhetően megtanulta, hogy piszlicsáré hiba miatt többet nem fogja szervizben hagyni a telefonját. A tavaly februárban vásárolt Nokia N85 szinte azonnal meghibásodott, a főpanel cseréje után pedig a rádió romlott el benne. Na, ezt már nem kellett volna…..
autózz! Nagyon gáz vízművek 2010.02.16 13:58:00
A tavalyi évben Kekecke csak úgy ontotta magából a különféle történeteket, de egy ideje nem hallatott magáról, már azt gondoltam, hogy elege lett abból a sok szitokból és melegebb éghajlatra küldözgetésből és soha többé nem ír nekünk, de hogy a témára utaljak, megtört…..
Hétvégén elkezdődött a vancouveri téli olimpia, úgyhogy sportoljunk mi is egy kicsit. A Winter Gamesben öt sportágban (szlalom, short track, biatlon, síugrás és alpesi sí) mérkőzhetünk meg az ellenfelekkel, a cél természetesen az éremtáblázat megnyerése. Napi…..
Nagyon sokszor írt már az Index és a Kötött pálya is az új Traxx mozdonyokról, amelyekből 25-öt vásárol a MÁV (ugyanekkora mennyiségre van még opciója). A gazdasági válság miatt ugyanis nehezen jött össze a járművek finanszírozása, az erről szóló tender egy évvel…..
lal 2010.01.22 20:39:47
@sanyix: Nem hiszem hogy 100-as tempónál mérhető lenne a légellenállás egy ilyen monstrumnál, a súrlódás biztos többet nyom a latban. Ha 300-al menne ott már talán számitana valamit :)
A Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete, a szeptemberi testületi ülésen alkotta meg a dohányzás tilalmáról szóló rendeletet, Kőbánya tiszta, esztétikus képének kialakítása, valamint az egészséges életmód feltételeinek elősegítése és a környezet megóvása…..
lal 2010.01.20 23:46:42
@müszi:

itt van pár friss adat, jövedéki adók vs. egészségügyi kiadások.

biloba.hu/ime/2009_5/45_48.pdf

"Az elmúlt évszázadban 100 millió ember halt meg
dohányzásra visszavezethetôen."

"A dohányzásra visszavezethetô direkt és indirekt
egészségügyi költségek 2004-ben Magyarországon
meghaladták a 300 milliárd forintot és elérték a GDP
1,7%-át. Egyidejûleg az állam nagyjából 250 milliárd forint
adóbevételt realizált a dohánytermékekbôl."

Tehát 2004-ben 50 milliárd kárt okoztak az államnak a dohányosok. Tehát nem értem minek fizettetnéd ki az elmaradt jövedéki adó bevételeket a dohányellenes aktivistákkal..
lal 2010.01.21 00:07:47
@müszi: h1n1-nek mi köze ehhez? minden influenzában meghalnak annyiban mint ebben. És ezt nagyon sokan tudják hogy csak hisztéria.

Furán nézed a világot, azt hiszed hogy mindent a szabadkőművesek irányitanak?:) Ha nem lenne igaz hogy a dohányzás kiadást jelent az államnak, szerinted a dohány lobbi nem jönne elő a saját stasztikáival, miszerint ez tuti bevétel? Nem látok pozitiv statisztikákat sehol. Mutass egyet.
Az Empamo szerint a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet. A bringások térnyerése ellen hadakozó autós társaság a sajtóban szétkürtölt állítását érdekes módon a rendőrség azon statisztikájára alapozta, amely szerint a tavalyelőtti balesetek 62,7 százalékát a…..
lal 2010.01.20 16:30:08
@Cherokee wa-hia:
"Nekem meg az egyetlen kerékpáros elütésemnél, a cangás, a jobb külső sávból kanyarodott be elém, a belső sávba... Természetesen, ez sem került bele, a statisztikába... "

Ezek a cangások, csak úgy sávokat váltogatnak, és még a statisztikába sem kerülnek bele... Ilyet persze a gépkocsi vezetők nem tesznek, nem váltanak egyszerre 3 sávot index nélkül, nem hajtanak át a piroson, nem ütnek el zebrán gyalogosokat 70-el, stb..

Ha most fogná magát az összes bicajos és ezentúl gépkocsival közlekedne, a garázsból sem tudnál kiálni a dugók miatt.

Minden egyes bringásnak külön meg kéne köszönni az úton hogy veszélyezteti a testi épségét (azaz kerékpárral közlekedik budapesten) cserébe hogy az aznap gépjárművel közlekedőek hamarabb érjék el az uticélt, kissebb legyen a légszennyezettség, kevesebb stresszes ember legyen, gyakorlatilag a kerékpárral való közlekedés minden tekintetben hasznos a közösség szempontjából.

Az autóval való közlekedés pedig az autó gazdájának hasznos és kényelmes, de a közzöség szempontjából kevés pozítivumot lehetne megemlíteni...

Mielőtt szídjuk a bringásokat, gondolkozzunk el ezeken a dolgokon. Énközpontú hozzállással elég stresszes közösségben élni, egy nagyvárosban.
Tegnap kigyulladt Kaposváron a volt SZÜV-székház. Több emelet, 150 benttartózkodó ember, óriási füst mindenhol. A mentők és a rendőrök mellett 10 gépjárművel vonultak ki a tűzoltók. A  kaposváriakon kívül a dombóvári, a szigetvári egységet is riasztották, és a…..
Pilu Hidegben gyalogolni szar. 2010.01.15 09:59:00
 Nem az abnormális, hogy a BKV-nál lehet sztrájkolni, hanem az, hogy máshol nem. „A multiknál nincs sztrájk.” - Ja igaz, itt a perifériaállamban, ahol rabszolgasorban tartanak minket. Nem véletlen, hogy minden körülményt úgy alakítanak, hogy a szakszervezetnek ne…..
lal 2010.01.15 14:53:01
@segitoember: Na látod ezért tart itt a világ, mert mindenki mindenhol az érdekeit nézi, és ha ad valamit, akkor elvárja hogy ugyanazt visszakapja máshonnan, esetleg többet. Az fel sem merülhet hogy mindenféle érdek nélkül szolidáris legyek valakivel? Elég torz vilégkép van egyesek szeme előtt, mondjuk nem csoda a mai "kúltúrában".

Most pörgessem vissza az életem, és nézzem meg mit adtam és kinek, és hogy cserébe mit kaptam, és ha kevesebbet, nyújtsam be a számlát? Az élet nem erről szól.

Én személy szerint akkor sem irigykednék ha kétszeresére emelnék a buszsofőrők fizetését, még akkor sem ha nekem ez plussz kiadást jelent, illetve kellemetlenségeket.

Ha megnézed az egész élet egy nagy kiadás, egy pénznyelő automata. Sok embert ismerek akinek az élete lényegében kimerül annyiban hogy elszámolásokat csinál, számlákat gyűtji, panaszkodik napi 24 órában, ki mikor mennyivel károsítota meg. Kinek mi a hobbija.. Van aki sétálni szeret, van aki moziba jár.
lal 2010.01.15 14:55:09
@newtehen: "Tehát a kórházi dolgozókat és a tűzoltókat is érdekembereknek tartod" Ilyet mondtam volna??? Belinkelnéd, haver?

"És hogy érdekemberek-e az orvosok?
Az egyik olyan szakmában, ahol elvárt a hálapénz? Nem tudom."

Utólag te magad mondod ki, olvastam a gondolataidban előre :) Egy zseni vagyok.
lal 2010.01.15 15:30:53
@segitoember: Igy van, mindenki nézi a saját érdekeit is, amióta világ a világ. a BKV-s dolgozó is a saját érdekeit nézi, nem akarja elveszíteni a fizetése egy részét, ezért munkabeszüntet. Mivel ez az ő érdeke. Őt elsősorban a fizetése érdekli, és nem az utasok. Mi ezzel a baj? Nem szolidáris az utasokkal?:) Te szolidáris vagy a BKV dolgozóval? Nem. Tőle miért várnál el hasonlót? Ez egy ördögi kör, és nem lehet ezen változtatni. Mindenki saját maga dönti el mennyit ad a közösbe és mennyit vesz ki belőle. Ezt meg kell szorozni 10millióval és kapsz egy Magyarszágot. Ez ilyen egyszerű.
Kerékagy Bike the Strike, Budapest 2010.01.11 14:12:00
Komolyan megszívatta a budapesti utazóközönséget a BKV, azzal hogy rossz időben sztrájkol. A hideg miatt a legtöbben valószínűleg autóval próbálják majd helyettesíteni a tömegközlekedést, amitől nemcsak hogy büdösebb lesz a város, hanem idegtépő dugókat okoz. A…..
lal 2010.01.11 19:42:27
@Sicc: "A bringa nem közlekedési eszöz!"

Azért mert te nem tudod elképzelni, ezzel emberek közlekedni szoktak. vannak országok (magyarországnál fejlettebb is) ahol gyakrolatilag ez a fő közlekedési eszköz. Azért mert a balkánon születtél, nem kell ezt reklámoznod is.

Le vagy maradva a gépjárműddel, meg laptopoddal amit hordozni kell. 2010-et írunk barátom, már nem azon megy a verseny ki tud többet természeti erőforrást elpazarolni 100km-n. Nem, ez nem a kőkorszakba vezető út, hanem egy élhető jövő felé vezető út, persze ezt az önző kényelmes embereknek nehéz lesz elfogadni.
lal 2010.01.11 19:45:55
@partyface1973: Partiarc, te aztán így közel a 40-hez, megtaláltad az élet értelmét: bringás blogokon azt kívánod a bringásoknak hogy csapják el őket, minden elismerésem:) Ezért már érdemes volt megszületned.
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
lal 2010.01.03 22:49:06
@mokkaczuka: Mi az hogy budapest az autósoké? Ezt nem tudom értelmezni. Amikor kiszállsz az autódból akkor gyalogos leszel.. de budapest szerinted az autósoké. Gyalogosként már nem érzed magadénak budapestet? Ciki? :) Több tucat közlekedési eszköz jogosult közlekedni az utakon, miért pont az autósoké?
 Nekem eléggé fiatalon (23 éves vagyok) sikerült olyan dolgokat megtapasztalnom a volt munkahelyemen, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy cégen belül ilyenek megtörténhetnek, én kis naiv...   Brókerháznál dolgoztam (tőzsde), olyan volt a rendszer, hogy havi szinten…..