Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DJ Coma

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik nagy kedvencünk, az Urbanista blog készített interjút Staudt Gáborral a Jobbik főpolgármester jelöltjével. A dolog érdekessége abból fakad, hogy kizárólag várostervezésről, közlekedésfejlesztésről kérdezték, tehát vegytisztán kiderült a beszélgetésből, hogy a…..
DJ Coma 2010.10.01 03:33:11
@Rotfuchs

Az elővárosi közlekedésben csak akkor fognak többen rész venni, ha a város közlekedése megoldott. Egyébként általában egyetértek

@baum

Ha jól tudom akkor a víz és csatorna, valamit gáz és villanyhálózat a szolgáltatók tulajdonában van. Ahhoz, hogy bárhol lehessen kéregvasút csak egy megfelelő törvényi (vagy akár egy jól megfogalmazott önkormányzati határozat) szükséges csak, hogy az áttelepítés az ő kontójukra menjen és ha az a törvény vagy határozat tényleg jó, akkor még a fogyasztókra sem terhelhetik rá a szolgáltatók.

@gauche caviar

Erre rengeteg példa van a világban. Egybként kicsiben nálunk is. Gondolj csak a kettes villamosra

@A cikkhez közvetlenül

Alapvető probléma a budapesti közlekedésben, hogy nem használjuk ki a 3 dimenziót. Azt azért sajnálom, hogy Staudt-nak nem mondta valamelyik tanácsadója, hogy az autós közlekedést is lehetne gyorsítani, hogy a nagy csomópontokban, forgalmas kereszteződésekben is 3d-ben gondolkodnánk (aluljárók, hidak). Ennél azonban egyszerűbb és olcsóbb (bár kevésbé hosszútávú megoldás) a lámpák automatizálása. A nagyobb csomópontokba felszerelni közlekedésfigyelő automatákat és ha pl az egyik utcáról csak 2 autó akar bekanyarodni akkor nem adnak nekik 35mp zöld jelzést.

Hajléktalan kérdés... ezen nem sok vitatni való van... menj el egy egyetemi szociológia órára és ha nem ezt mondod karót kapsz. (Engem tanított egy "nagyon nem jobb oldali" tanár és véletlenül tőle is ezt hallottam.

Nem akarom dicsérni Staudt-ot, de alapvetően ezek az elképzelések nem rosszak. Vannak benne hibák, de korrigálhatók. Csak, hogy a politikai paletta másik végéről hozzak példát....
Ugyan így sokan fikázzák a 4-es metrót, de az alapötlet nem volt rossz, csak kimaradt belőle pár dolog. Pl, hogy X vagy Y vonalat csináljanak belőle, hogy gyorsítsák (nagyon lassú lesz a gyakori megállók miatt), hogy valóban jól gondolják át a nyomvonalat(lakótelep helyett kertes rész alatt fut). A jobbik ötletei a közlekedésről jók (erre másoknál is van példa bőven, de ez a cikk most róluk szól), de nézzük már kicsit objektíven:

1. Mennyi esély van rá, hogy Staudt főpolgármester lesz?
2. Ha az alap ötleteket át tudja vinni, és pl egy Fideszes képviselő terjeszti be akkor, hogy kevesebben villonganának az ötlet ellen
3. Választások vannak. Ilyenkor mindenkinél beindul az "ötletbazár". Ezeket tekintsük inkább iránymutatónak mint ígéretnek

Lévén, hogy a szó leginkább a közlekedésről esett kérnék mindenkit, hogy ezt a témát a választások után beszéljük át újra, hátha akkor már többen tudnak erről reálisan, elfogulatlanul beszélni.....
Start! Mostantól lehet lerántani az iPhone - iPod touch - iPad új operációs rendszerét, az iOS4-et. Próbálgassátok, írjátok meg a véleményeteket, különös tekintettel az alábbiakra:- Magyar nyelv és helyesírás-ellenőrés.- Multitasking, természetesen, csak 3GS-es kollégáknak-…..
DJ Coma 2010.06.21 21:48:26
@Before: ÚjBudán is ez van
Hotel Info Hotel Info Indulás! 2009.09.03 23:49:00
Ezt a blogot valójában az utazók közönségének szánom. Régóta vágyom egy olyan oldalra, ahol nem az utazási irodák feljavított szövegeit olvashatom a kinézett szállodáról, hanem olyanok véleményét, akik valóban jártak ott, és nem érdekük, hogy a hotelt, panziót minél…..
 Az átlagos, már-már szürke hétköznapokat az utóbbi időben számomra az dobta fel, mikor a 20.-át tervezgettük a Salis arcokkal, többen visszaszámlálásba kezdünk – béna, mi? :) – De vártuk már nagyon, és nem csak a koncertek miatt, hanem, hogy megint együtt legyen a team. Ez a kis csapat, nem csak a…..