Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalv

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Óda egy öreg Golfhoz 2014.07.21 17:36:03
Azt hiszem rossz dolog, ha az ember tárgyakhoz kezd kötődni, de sajnos hajlamos vagyok rá. Van, amikor egy különleges dologról van szó, például egy sportkocsiról, ott érthető az izgalom, de én a világ talán legunalmasabb autója iránt érzek így. Adott az öreg hármas Golf, amit…..
  1,86 milliárd forint – ennyi büntetést kell befizetnie azoknak a pártoknak és független jelölteknek, akik hétfőn 16 óráig nem adták le a korábban felvett ajánlóíveket. Ez 37 ezer ívet jelent, a helyi választási bizottságoknak nem volt mérlegelési jogköre, a…..
A 2013. szeptember 6-i bukaresti labdarúgó kínkeserv csak azoknak legyen rémálom, akik sporton kívüli eszközként, hazugságtermelő álomgyárként akarják használni ezt a játékot is! Volt már ilyen. De az akkori Puskás Öcsi nem Akadémiára áhítozott, hanem letolta…..
Kalv 2013.09.10 11:01:22
@dr kíváncsivagyok: ha valaki az angliai sajtgurító versenyen szurkol, akkor ő angliai sajtgurító szurkoló. Ha soha nem megy ki valaki a magyar válogatott meccseire és még tv-ből se követi, sőt nem is szurkol a jó eredményért, akkor ő nem szurkolója a magyar válogatottnak. Ez teljesen független attól, hogy mi történik a pályán. Ettől még szeretheti a focit, lehet akár Rubin Kazan vagy Real Madrid szurkoló is, de jobban teszi, ha nem osztja az észt a magyar szurkolókat érintő témákban, főleg úgy, hogy nincs képben olyan apróságokkal kapcsolatban, mint a szurkolói kártya.
Nem értessz egyet velem? Nézz meg egy német harmadosztályú meccset a két utolsó csapat között. Akiket ott a lelátón látsz, azok igazi szurkolók. Ők akkor is kimennek párezren, ha a csapatuk kieső helyen áll.
Le akartam fotózni az új BKK-s útbaigazító táblákat az Örs vezér tere aluljárójában, de nem sikerült. Valahogy mindig belógott a képbe az a roppant nagyságú "műkincsgyűjtemény", amit ezek a szimpatikus árusok tettek ki. Majdnem azt írtam, zugárusok, de hát ebben semmi…..
Kalv 2013.05.31 17:00:48
@hot-spot: "Én szeretem őket,imádom nézegetni a sok kacatot és igazi kincseket is fel lehet lelni ilyen helyeken."
"És még mindig jobb ha az aluljárókban árulnak minden szart,mint ha leütnek az utcán fényes nappal,netán betörnek ide-oda."

Mit gondolsz honnan származnak azok az igazi kincsek, amiket néha fellelsz ilyen helyeken? Segítek: lomtalanításból, kukából, és bizony betörésből.
A röghöz kötés a piac szabad működését zavaró potyautas problémára adott hibás és működésképtelen válasz. A kérdés az, hogy található a valós problémára, valós válasz. A hallgatói szerződés „röghöz kötés” névvel elhíresült elemétől voltak az elmúlt…..
Kalv 2013.02.22 11:32:02
@Nanenáné: egynek itt vagyok én :)
@Kúnó: gratulálok, feltaláltad a spanyolviaszt. Szeretett kormányunk is valami hasonlót akart bevezetni, abból lett a diáklázadás. (Emlékeztetőül: nagyon kevés állami ösztöndíjas hely, többieknek diákhitel 2, amit végzés után az állam elenged ha nála helyezkedsz el vagy a magyarországi munkáltatód fizethet adókedvezmény igénybevételével, ha pedig külföldre mész dolgozni neked /vagyis a külföldi munkáltatódnak/ kell visszafizetned.)
Egyébként szerintem is ez lenne a megfelelő megoldás, csak olyan balf*sz módon akarták bevezetni, hogy azt a diákok gyomra nem vette be.
Forrás: index.hu "Egy-két kivételtől eltekintve nincsenek szembetűnően jó épületek a Nagy Lajos királyon. A nagy kivétel számomra negyvenes évek stílusát tükröző Bosnyák téri templom, amelyik még a soha meg nem épült torony nélkül is nagyon nagy hatású. (Sőt lehet hogy…..
8ker Figyejjé! 2012.09.26 10:37:22
A gyalogosoknak nem kell KRESZ-t tanulni, abból vizsgát tenni, mégis vonatkoznak rá a szabályok, és be is tartják - már csak saját jól felfogott érdekükből is. Ha piros, akkor tilos! Lámpás gyalogátkelőnél, főleg, ha a kocsik folyamatosan áramlanak a kereszteződésben, a…..
Vannak akik Fidesz-LMP alkut sejtenek, ám ez a véleményem szerint egy hibás megközelítés. Az ajánlószelvények eltörlését már a 2010-es parlamenti választások előtt többen kérték, az LMP-n kívül például ez volt a Political Capital javaslata is.  A valóságban az…..
Egy I. kerületi lakos küldött tegnap felháborodott levelet, mert az önkormányzat újabb bőrt szeretne róla és sok másik helyiről lehúzni, természetesen az autótulajdonosokról. Mert ugye régi recept, hogy az autó luxus, akinek autója van, az gazdag ember, úgyhogy annak a zsebében…..
Kalv 2011.12.06 14:17:52
@ZBR: +1, jól összefoglaltad
2016-ban már biztosan eljön a mi időnk a foci világranglista szerint.Ha valaki komolyan venné a FIFA világranglistáját, azt gyorsan emlékeztetjük arra, hogy az 1986-os világbajnokság előtt Magyarország 2. helyen állt a rangsorban (illetve nem ezen a listán, mert a jelenlegi…..
Kezdhetném itt a szokásos Facebook magasztalással, de a közösségi oldal már valóban annyira meghatározó lett sokunk életében, hogy erre talán nincsen szükség. Azonban ahogy növekszik a felhasználók száma, úgy ütközünk nap, mint nap idegesítő ismerősökbe, teljesen…..
Reméljük, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél visszacsukható pezsgőt bontottak ama hír hallatán, hogy Magyarországon családi adózás után családi szavazás is lehet. Azaz a szülők a gyermekeik után is kaphatnak szavazati jogot. Ha ez így lesz, akkor a…..
Kalv 2011.02.12 15:59:41
@na__most__akkor: egyszerű a válasz a kérdésedre, neked 1 szavazatod lenne. ugyanis csak a kiskorú gyerekekről van szó, akiknek még nincs szavazati joga. amíg nem éri el a 18-at, addig szavazhat helyette a képviselője (szándékosan ezt a szót használtam, mert az egyik probléma itt kezdődik: egy gyereknek normál esetben is 2 szülője van, de lehet gyámja, eltartója, örökbefogadója... köztük kellene felosztani a gyerek 1 szavazatát). amint betölti a 18-at, a saját szavazatával ő élhet.
Kalv 2011.02.12 16:10:24
@Goompah: egyáltalán nem ismertem el, hogy rossz és rossz közül választhattam. csupán csak annyit mondtam, hogy nem álltak rendelkezésemre hiteles források. anélkül pedig nem is lehet objektíven rosszról meg jóról beszélni. egyébként mindig sikerült dönteni, csak magamat sem sikerült meggyőznöm arról, hogy objektív döntés volt. márpedig az ember szubjektivitásának legalább magához képest objektívnek kéne lennie. vagy mi :)
az, hogy nincsenek hiteles pártok nem a nagyobbik baj, hanem a hiteles forrás hiányának a következménye. egy hiteles forrás hitelessé tehetne egy pártot. egy hiteles ember pedig lehetne hiteles forrás. (félreértések elkerülése végett leszögezném, hogy politikai témában megnyilatkozó emberek és források hitelességéről van szó)
Kalv 2011.02.12 16:25:04
@na__most__akkor: nincs itt semmi elvi probléma, összekevered a dolgokat. a gyereked kapna a 18 év alatti unokáid után 1-1 szavazatot, de neked maradna 1, mert nincs 18 év alatti gyereked. ne keverd bele, hogy ki kit tart el.
Tagok vagyunk Meló Írben 2011.01.31 11:33:00
(A szerző történész és szerencselovag.) „Hazudni kell. Te magyar történész vagy, neked ez menni fog, ez a szakmád!” – bíztatott egyik jólelkű ismerősöm, amikor az ír munkavállaláshoz szükséges hivatalos adminisztráció elintézése felől érdeklődtem. Ki…..
Olvasom az újabb szösszenetet a örökzöld "mi a gyorsabb a városban" témakörben és egy ötletem támad. Zseniális ötlet, milliárdos lehetnék, ha megvalósítanám, gondolom szerényen. Csak sajna hiányzik belőlem az ilyen ötletek végigviteléhez szükséges agilitás, így - hogy az isteni szikra ne menjen…..
A biciklista hevesvérű népség, Balázs például 18-as karikát érő káromkodásig jut el alanti levelében, miközben felidézi, hogy - ha már úgyis itt a karika, mondjuk ki - a McDrive-ból a halál faszára küldték el, amikor bringáról akart rendelni. A Homár robogós + hidegvérű,…..
Nem, ez még nem az idei besztof válogatás, hanem egy friss, ropogós levél Andrástól, amin percek óta heherészünk. Ez úgy, ahogy van tökéletes, filmművészeti főiskolásoknak 3 perces vizsgafilmhez alapanyagnak ezennel felajánljuk. A következő viccesen morbid eset történt velem:…..
Kalv 2009.12.28 10:25:50
@Igazi Trébics: A bal és jobb oldal definíció szerűen relatív, attól függ, hogy mihez viszonyítjuk.
Amikor azt írta, hogy a kárfelmérő a bal oldalon parkolt, akkor az író saját magához képest írta, amikor meg azt írta, hogy a kárfelmérő balra kanyarodott, akkor a kárfelmérőhöz viszonyítva írta. Tehát az író és a kárfelmérő az út két oldalán, menetirányban, egymásnak háttal állt. Egyiknek a baloldala a másik jobboldala. És pont te okoskodsz színvonalról meg szövegértési gondokról.
Autókkal foglalják el az alig néhány hetes kiskörúti kerékpárutat parkolópárti aktivisták, akik a sáv visszavételéért hirdetettek demonstrációt. Az Empamo az autósoknak követeli a teljes útfelületet, bár azt állítja, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól. A…..
Kalv 2009.12.14 09:57:27
www.lelegzet.hu/archivum/1993/04/1571.hpp
olvasd el és döbbenj rá, hogy 16 év alatt annyit változott a helyzet, hogy ma már egy rendes cikket sem képes megírni senki a témában
Egy jó fagyos, összebújós történet. A kép innenKedves Szakítós! Nyilván mindenki színesebbnek/egyedibbnek tartja saját sztoriját, így én is, és nem láttam hasonlót eddig az olvasottak között.Tiszteletkört meg is kezdtem; tehát állandóan olvasom a blogot, napi…..
Kalv 2009.07.16 11:21:30
@Phoenix blogpozitív :): kedves vagy :)
remélem nem baj ha beleolvasok ide néha :D