Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KrustytheClown

0 bejegyzést írt és 305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van mit eladnia turisztikai szempontból Magyarországnak? Megveszik a világ turistái azt, amit kínál? Biztosan jól kínálja a portékáját? Szubjektív vélemény következik Magyarország részvételéről Németország legnagyobb, s világ egyik legjelentősebb utazási…..
KrustytheClown 2018.01.17 18:14:54
@karandash: Már sorry, de a kürtőskalács egy német eredetű sütemény, az eredeti recepten egy icipicit változtattak Székelyföldön és ez a verzió terjedt el szerte Magyarországon. 90%-ban hasonló tészaféléket ismernek NÉmetországban, Ausztriában, Csehországban stb.
Lencseleves füstölt csülökkel és kolbász karikákkal - avagy az év utolsó posztja Ezzel a finom lencselevessel kívánok mindenkinek klassz jövő évet, ma estére brutál nagy bulizást - jövőre pedig jönnek az új és újabb posztok. Tehát még egyszer BUÉK 2015 !!! Azért…..
Az idei műsorstruktúrából pár dolog nem működött (Boutique Hotel, Partyzánok, Vigyél el!), több másik műsor viszont igen, így lesznek visszatérők és persze új műsorok is, összerakjuk, mit tippelünk a 2016-os évre. Válótársak - a nézettsége jó, ha elkezdik forgatni év…..
KrustytheClown 2015.12.09 09:53:25
@Flankerr: Mert? Meg lehet azt csinálni kevésbé csöpögősen is. A Lisa csak egy van például ezerszer jobb lett, mint a kolumbiai eredetije, a Betty, a csúnya lány. Ráadásul eléggé modern sztorikat is találhatsz a latin-amerikai sorozatok között.
Az Extreme Digital és az idő nem barátok (és nemcsak azért, mert a cég olyanokat bír írni, hogy "Rendelésed átadtuk a Futárszolgálatnak, melyet 2000.01.01. szállít ki."), Tibor pedig egy hete nem tud mosni emiatt. Mi - minden visszafogottsága ellenére - a hónap egyik legkeményebb…..
Rég volt már Blockbuster Retrospektív a C:C-n, szóval pont kapóra jön a Bosszúállók: Ultron korának hazai bemutatója, hogy kicsit megvizsgáljuk: milyen sorozatok és tévéfilmek előzték meg a modern filmezés egyik legnyereségesebb vállalkozását. Ugyanis kevés ennyire mostohán…..
Az online tartalomszolgáltató eddig titkolta nézettségét, és még a saját gyártású (és ha csak az internetes aktivitást nézzük, rém népszerű) sorozatairól sem közölt adatokat, csak annyit, hogy jól nézik őket, köszönik. A Variety most közzétett egy grafikont, amin az…..
Nem csitulnak a Top Gear című brit autós tévéműsor egyik házigazdájának kirúgása miatt keltett hullámok. Mint ismeretes, Jeremy Clarkson szájon vágta a műsor egyik producerét, mert az egyik forgatási napon elfelejtett a stábnak meleg kaját intézni, és ezen kicsit felbosszantotta…..
Április 27-én 14.00 órakor adják át Magyarország egyetlen szakmai televíziós díját a Pesti Vigadóban. A szakmédia által tavaly alapított elismerés célja, hogy kiemelje a hazai televíziós teljesítményeket. A múlt évben 6 kategóriában díjaztak, idén a legjobb…..
KrustytheClown 2015.04.09 12:47:22
Megvolt, amikor BB Renátó egy ötperces menetben lerendezte BB Évit? És VV Frankie és csajai románca? VV Iza és VV Krisztián ügyetlen, bizonytalan mozdulatai a paplan alatt? VV Fanni és VV Dennis egy fokkal meredekebb, de még mindig decens, egy-egy farkat és fél segget kivillantó…..
Tíz évvel ezelőtt debütált a Grace klinika, az ABC új aranykorának (Lost, Született feleségek, Grace klinika) utolsó olyan darabja, ami a mai napig műsoron van. Nem hozza már azokat a számokat, mint korábban, de így is túlélt mindenkit, még a saját spinoffját is. Az első…..
Meg még ketten a sorozat szereplői közül, írja egy angol tévés oldal, mi meg elhisszük, mert hinni akarunk ugye. David Duchovny és Gillian Anderson mellé Robert Patrick, Annabeth Gish és Mitch Pileggi is visszajön, akik közül Pileggi az első évadtól kezdve a sorozat…..
KrustytheClown 2015.03.31 14:41:59
Engem ez annyira nem hatott meg, egy faszi meghal, és a kisvárosban mindenkinek vannak titkai. A szereposztás miatt érdekel egy kicsit, de majd nyári dara lesz belőle szerintem. ..
KrustytheClown 2015.03.30 19:54:39
@NPeete: Ez a BBC verziója, közösen gyártották az HBO-val.

Sixx: ha jót akarsz szundítani, akkor nézd meg.
Elsőre jó viccnek tűnik a dolog, de úgy néz ki nem az: egy indiai stúdió megvette a Trónok harca remake-jogait, és Rani Mahal címmel saját verziót forgat majd, maharadzsákkal és sok-sok tánccal, mert Bollywoodban ha valaki nem táncol egy filmben/sorozatban, az lófaszt sem ért. A…..
Az első évadot is szépen nézték a nézők, nem csoda, hogy lesz második is (meg harmadik, meg negyedik, stb,) az RTL amatőrszakácsos realityjéből, amiben van egy kis Master Chef, egy kis Iron Chef, egy kis Konyha ördöge, de a végeredmény egész pofás, kivéve a végtelenül…..
KrustytheClown 2015.03.28 09:54:35
@wakondok: mindig is két kapura játszottam!
Úgy néz ki, hogy tényleg kirakják Gesztesi Károly szűrét a Jóban Rosszbanból, viszont a szerepét nem tüntetik el, hanem jön a helyére Barbinek Péter. Gesztesivel voltak problémák a forgatáson, állítólag makonyarészeg volt, bár ezt ő utólag tagadta, most a Blikk azt emlegeti,…..
KrustytheClown 2015.03.26 09:14:30
@cukkmukk: Mindkét alak teljesen elfogadott, sőt egyik sem preferáltabb a másiknál. Az "idősebb Gergőtől négy évvel" forma nyelvjárásokból épült a közbeszédbe. (Remélem, nem tartozol az önjelölt nyelvművelők azon kategóriájába, amelynek tagjai élből elutasítják a magyar aldialektusokat. Ezek inkább gazdagítják az anyanyelvünket, mintsem csorbítanak rajta.)

Ajánlanám figyelmedbe Grétsy László és Kovalovszky Miklós Nyelvművelő kézikönyv I-II. című munkáját.
Ez pár perccel ezelőtti kép, a lila felirat Fidesz-naracssárgra váltott, hoppácsak. UPDATE: a tumbler jelezte, hogy öt napja "koncepciózus színváltás történik" (nem magyarázza el, ez mit takar, de segítünk a felkészült mikrobloggernek, mert a kommentelőink rendesek: a Híradó…..
Végleg kirúgta Gesztesi Károlyt a TV2 a Jóban Rosszban sorozatból mert már kezelhetetlen volt az alkohol problémája, állítja a Blikk. Gesztesi hol ittasan jelent meg a forgatáson, hol egyszerűen el sem ment, amit egyre nehezebbe tudtak tolerálni. Ez nem új keletű probléma…..
KrustytheClown 2015.03.19 09:40:46
@Piimpa: aham. És akkor mindketten klinikai halál állapotába kerülnek hirtelen, aztán Liptai a Gesztesi által játszott karakter tudatával ébred? (:DD)
A BBC kiadta a fenti képet, amiről először mindenki azt hitte, hogy csak valami beöltözős dili, de nem, a Sherlock atyja, Steven Moffat bejelentette, hogy nemsokára jön majd egy Sherlock Holmes-különkiadás, amiben Benedict Cumberbatch és Martin Freeman vissza fog menni az időben. Most…..
Megéreztem, hogy kell adnom egy lökést az MTVA sajtóosztályának ahhoz, hogy elkészüljön a Tökéletes Sajtóközlemény: sikerült a magyar sajtó jelentős része és a szakemberek által is egyöntetűen bukásnak tekintett március 15-i nézettséget kihozni úgy, hogy a naiv olvasók…..
A 80 milliárd forintból gazdálkodó közmédia véletlenül elfelejtette tájékoztatni a lakosságot arról, mekkora pofont kapott Paks2 az Európai Bizottság és az Euratom rosszallása miatt, aminek a tényét ráadásul Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős…..
KrustytheClown 2015.03.13 14:15:15
@Pop40: akkor is be kell fizetned a 2000 forintot, így van. A Walesben élő húgomék az interneten néznek angolul filmeket és sorozatokat, nincsen tévéjük sem, de mivel van rádiójuk (amit ugyan nagyon ritkán hallgatnak), kötelességük fizetni. Hőbörög is arrafelé a sok bevándorló, mert magas a taxa.

Nem szeretnék nektek itt médiaelméleti kiselőadást tartani továbbra is, de közszolgálati tartalomra (nem feltétlenül csatornára) akkor is szükség van. Egy "vadkapitalista", nem szabályozott, csak kereskedelmi médiás modellben a kereskedelmi tévék minden bizonnyal csak olyan kontenteket állítanának elő, amelyek pénzt hoznak. Ha rájönnének, hogy a belpolitikai híreknél elkapcsol a nézők fele a híradóról, akkor fognák, és végig csak a Tények-szerű kinyírta/leszopta/megalázta/megerőszakolta/kifosztotta és a cuki cicabébi született Siófokon menne.

Az M2 egyébként pont jó példa. Főleg erőszakmentes gyermekműsorokat sugároznak, még mérhető a nézettség. Mivel közszolgálati tévé, a gyermekműsoraikba keveredik némi ismeretterjesztés, készségfejlesztés, a különböző sávok tartalmai az egészen kicsiktől a tinédzserekig szólnak. Ezzel párhuzamosan mi megy a Cartoon Networkön? Humoros rajzfilm, aminek nincsen tanulsága, csak röhögni lehet rajta. Mi megy a Disney-n? Nyálas sellőpónik. Mi megy a Nickelodeonön? Gagyi tini sitcom.

Ha nem lenne közszolgálati tartalom, akkor ki tájékoztatná a siketeket, a mozgáskorlátozottakat, a nemzetiségieket? Ki készítene értelmiségieknek szóló irodalmi magazint? Melyik kereskedelmi tévé mutatná be szerinted Magyarország tájait és kultúráját? Kik készítenének történelmi, kosztümös tévéfilmeket?
Ezek mind olyan témák, amelyeket a mainstream kereskedelmi média messziről elkerül.

A NatGeo egyébként sokszor tényleg közszolgálati, nem is véletlenül vannak koprodukcióik a BBC-vel.
KrustytheClown 2015.03.13 14:36:16
@Pop40: no ez is igaz, 80 milliárdból lehetne üzemeltetni legalább 8 országos rádióadót a 6 tévé mellett, a fő tévécsatornán meg futhatna a sok saját gyártású szórakoztató program. Az egész közmédia maga a mutyipolisz. (Így zárójelben megjegyezném, hogy a BBC például a long-runner EastEndersének most épít új díszletet cirka 15 millió fontból = 6,3 milliárd forintból).
A Terápia és a Társas játék után harmadik sorozatának forgatásába kezdett bele az HBO (vagy kezd bele hamarosan), de akkora a titkolózás, hogy eddig sejteni sem lehetett, milyen alapanyagból és mit forgatnak. Egy médiával foglalkozó szeriőz online kiadvány infói szerint az HBO…..
Ismét a Petőfi Rádió reggeli műsorában mutatkozott be két új Petőfi tévés műsorvezető, csakúgy mint pár napja Tatár Csilla és Kerekes Péter, tegnap Fodor Imre és Rátonyi Kriszta tűnt fel, ma pedig újabb két új műsorvezető: Galán Angi és Jakab Márk.A fiatalokat megcélzó…..
comment:com Megújultunk 2015.03.11 13:02:54
Úgy 11 éve, ezzel a poszttal indult el az index médiamegmondó blogja, amire azóta a szerkesztőség egykori és jelenlegei tagjai közül nagyon sokan írtak és írnak is még, született 21 881 poszt, 436 001 komment, az összes lapletöltés 168 717 930 volt, a legjobb nap 336 976…..
Aztakurva. Mintha egy filmet látnánk, semmi cukkerkodás, csak kőkemény akció. Tudom, mit csinálsz április 11-én. ..