Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AtoszMester

0 bejegyzést írt és 697 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy az autócserélgetős életmód adta, de soha nem szoktam rá az autós telefon kihangosításra. Akkor se, amikor a tesztautókban egyre természetesebb lett, hogy a fejegységeik képesek erre bluetooth kapcsolat segítségével. Egy gyors teszt, aztán már nem párosítom, ne maradjanak a kocsi…..
AtoszMester 2017.03.25 22:45:18
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
AtoszMester 2014.11.23 13:00:35
@Altezza: Bakker, biztosan eltelik egy kis idő, mire a Csikós idepillant, majd rohan Katihoz a családi költségvetés felborítása ügyében :)

BAZZEG-et nullás hitelre :)
AtoszMester 2014.11.23 13:14:15
Ígérem, több kommentet nem írok ebben a fél órában.

Két autóm volt eddig igazán szopóroller kategória, ebből az egyikkel így jártam:

autozz.blog.hu/2009/11/04/hazugsaggal_konnyebb_eladni_egy_autot

A másik egy Cordoba volt :) Önhibámom kívül elhajlítottam az elejét. Az új tulaj egy kezdő karosszérialakatos gyerek volt, aki két évre rá sem íratta át egyik szervnél sem a nevére. Ez még eddig mindennapos sztori.
Viszont felbukkant a hahun kb. 3 év után, 100 (azaz száz) kilométerrel többel az órájában, és "család kedvence & szeretett paripa"-ként volt reklámozva.
Dícséretes, hogy 3 év, 100 kilométer és a lakatos munkaórák tucatjai alatt egy ember nagyon meg tud kedvelni egy olyan autót, amelyik még a nevén sincs :)
...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás: educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy remek, 1937-es (!!!) oktatóvideóval magyarázzuk el: Ja, hogy ne nézzünk ennyire amatőrnek? Akkor lépjünk egyet, tudod, hogyan működik a sebességváltó…..
Zöld, világít és előtted gyalogol, mi az? Valeós hosztesz. Aztán amikor a hosztesz megfordul, és erőnek erejével a standra invitál, nem teheted meg, hogy lelépsz, kézbe veszel egy kitett tárgyat és profizmust imitálsz. Hopp, de mi is ez a tárgy? Turbó? Dehogyis. Az a…..
AtoszMester 2014.10.05 09:29:04
@Drebin hadnagy:

Troll ON.

Segítsünk. 350msec = 0,35 sec = az is tizedmásodpercek.

Troll OFF.

Ha kézbe foghatnám, egyből megnézném milyen vastag kábelek / saruk vannak rajta. Ez kb. 10-es csavaranya. Igazából egy ekkora turbó tengelyén lévő motorba akármekkora teljesítményt nem lehet belepasszírozni. A teljesítményhez hely is kell, meg tengelyvastagság is. A képen látható méretből 12 Volton maximum 80-90 Ampert nézek ki. Az meg alig több, mint 1KW.

Kipróbálnám :)
AtoszMester 2014.10.05 09:32:48
@Epercsibe:

Szerintem töltő levegő hűtő nem kell, mert nem a vörösen izzó kipufogócsonkban lévő gáz hajtja meg a fémből álló egységet. Igazából megfelelő műanyagból is lehetne az egész háza.
Néha még nekünk is nehéz eligazodni a zűrzavaros kategóriák között, egy laikus végleg elveszik. És persze kretén autónevek Opel-módra. Az Égéstért 138. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Az előző részek tartalmából:Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni.Vettem egy bogarat, örültem neki.Elkezdtem szerelgetni, kiderült, nagyon élvezetes dolog.Kasznit cseréltünk rajta, szép sárga lett.Az egyik részben pedig felpolíroztam Egyszer lerobbantunk az út szélénMost meg…..
AtoszMester 2014.09.27 09:35:42
Az elmúlt évekre visszatekintve, nehezen tudom felidézni azt a korszakot, amikor én voltam a Totalcar legnagyobb járműszédelgője. Időközben alfás/volvós/audis/alfás/béemvés Pista és mercis/béemvés/fiatos/bogaras Tibby átvette tőlem a stafétát, és akkor ne is beszéljünk Göbi…..
AtoszMester 2014.09.05 08:09:42
Az úgy volt, kezdeném a Tanár úr kérem diákjának stílusában – és igazából így is érzem magam –, hogy most lebőgtem. De nemcsak én, hanem, ha lenne türelmem, illetve kedvem, hogy atomokra csesszem szét az idegeimet, akkor név szerint rá tudnék mutatni, hogy mások is, szép…..
AtoszMester 2014.08.30 20:37:00
@Csikós Zsolt:

...És menjen fel Pestre dolgozni.

Négy éve még én is kérdeztem magamtól, hogy "Neki honnan telik rá?", aztán dolgoztam+tanultam+szereztem diplomát, és 3 év alatt a négyszeresére nőtt a nettóm.

Szóval egyetértek. :)
Kivonat a szerkesztőség levelezési listájából: Nino KarottaTestvérek! Holnap délelőtt elmennék egy 16. kerületi kereskedésbe, venni egy autót. Az a kérdés, hogy van-e valaki, aki elkísérne, hogy visszahozza az Alfát, hogy én már jöhessek az újjal? És nem, nem mondom meg, mi…..
Meglepődnek rajta, vagy sem, de már én is a Bianchival álmodom. A másfél héttel ezelőtti próbautunk előtti éjjelen azon kaptam magam, hogy valamiféle teljesen nyitott járműben ülünk Zsolttal egy olasz kisvárosban. A jármű leginkább egy városnéző vonatautó lehetett, tudják,…..
AtoszMester 2014.07.18 08:12:55
Belsőség Szakdolgozat lettünk! 2014.06.26 13:48:34
Talán nem túlzás azt állítani, hogy vagyunk itt már annyi ideje és láttunk/tapasztaltunk már határon innen- és túl annyi mindent, hogy ritkán lepődünk meg bármin is. Pláne kellemesen. Néhanapján előfordul, ezt aztán évekig emlegetjük még. A kutya nem gondolta volna, hogy…..
Belsőség Ahol nem lopnak 2014.05.27 10:16:03
Üdvözlök mindenkit Indiából. Kicsit megkésve ugyan, de jelentkezem e rövid, második résszel. Kérem, mielőtt még elhamarkodottan kommentelni kezdene, olvassa el ezt a pár sort és/vagy nézze meg sorozatunk első részét. Ők a kétkezi munkások egy építkezésen. Falusi, egyszerű…..
Elvesztem. Magával ragadt a fogyasztáscsökkentés forgószele, kutyaól lettem a tornádóban. Megláttam a Fuel Shark Savert, és tudtam, nekem is kell egy. De okosba. Nincs olyan berendezés, amit egy magyar ne tudna létrehozni negyedáron, teherautóról leesett, pult alól vásárolt,…..
AtoszMester 2014.04.12 22:42:10
@gban: Nem elég. A kondit az üzemi feszültségtől jóval nagyobb feszültségértékre kell megválasztani, a jó mérnökök gyökkettővel szorozzák. A kocsiban sok a 14 Voltos impulzus, de közel sem csak 12V van benne. Nem fog megdögleni a 16 Voltos kondi, de én a saját autómba bármilyen alkalmazásra tuti nem tennék 25V alatti kondit.
Az Ecserin vettem kilencezerért, róla szól a poszt. Akkor a Mobil boltban egy vagyonba került a 40 km/h-t tudó S51N újonnan, de kinn, az M5-ös tövénél levő Nagykőrösi úti zűrzavarban is 15 ezerért mérték őket használtan, egy Simsonnak nem volt akkoriban értékvesztése.…..
Belsőség Pimp my ride: India 2014.01.25 18:14:14
Pere Laci - legújabb Totalcar-szerzeményünk - remek, plasztikus elbeszéléseiből már úgy-ahogy megismerhettük Indiát és aki nem rest, az a Karmageddon-blogon olvashat egyebet is tőle, de azért ilyen direktben szembesülni az ottani autós kultúrával azért elég meredek. Öltettől a…..
Belsőség Nyolc év után vége... 2014.01.19 06:52:43
2006. március 5-e, szakadó hóesés, végtelenbe nyúló tél, nyakig ülünk egy romos ház felújításában, Norbi három hónapja beteg, inog az Autó Magazinnál a szerkesztői állásom, csupa derű és vidámság az élet. Mit tesz ilyenkor az ember? Naná, autót vesz. Törött volt az…..
Prokee-t szentté kellene avatni. Ő a forrasztópáka Quentin Tarantinója és a hidegvágó Charlie Benantéje egyben. Még az Eurovan megvétele előtt megkérdeztem, hogy a nagy precizitást és rutint igénylő belső elektromos dolgokkal elszüttyögünk-e a garázs kellemes félhomályában,…..
AtoszMester 2014.01.18 19:00:03
@whale: Ja, jó az a szervízkönyv. A pecsétek ugyanott vannak megkopva (pecsét alsó része főleg), ugyanaz a toll, a kézírás is stimmel. Ugyanazzal a dőlésszöggel van a pecsét a papíron.

Tényleg érdemes megvenni.
Belsőség Nem kell a pénz? 2013.11.13 17:32:34
A becsületesnepper, és a német nepperkolléga is azt mondta: a Cougarnak kell egy fényezés. Több német is elvitte volna, lelkesnek tűntek, elismerően nyilatkoztak a műszaki tartalomról, de a fényezés, az gátat vetett az üzletnek. Egy német nem is kezd el a fényezés miatt alkudozni,…..
Sajnos ez egy dögunalmas autó. Már tépem a hajam (fejbőröm), hogy miért nem valami eseménydúsabb 123-ast, egy igazán lélegzetelállító sztorikkal kecsegtető 124-est, vagy legalább egy hébe-hóba fejtörést okozó Pandát vettem e kerekekre tett, zöld színű agyhalál…..
Belsőség Menekülj, amíg lehet! 2013.08.10 06:22:15
Kisgyerekként rengeteg időt töltöttem a szőnyegre kuporodva, és tologattam brümmögve az autóimat. Egyik kedvencem az E36 M3 volt. Amikor először ültem BMW-ben, nagyjából tizenegy éves lehettem – a kétliteres E30 akkor sem számított fiatalnak, valamiért mégis megfogott. A…..
Belsőség Francia fos? Fenéket! 2013.07.20 06:28:13
- Tönkrement a Peugeot. Döbbent csend áll be a szerkesztőségben. Csikós hitetlen, fürkésző tekintettel fordul felém, Tom leveszi fülhallgatóját, Dani arcán együttérző, vespás mosoly jelenik meg, de ő sem elégszik meg ennyivel. Bizony, itt tartunk, hogy váratlan esemény, sőt,…..
AtoszMester 2013.07.20 10:58:29
Eszembe jutott a bödön :)

belsoseg.blog.hu/2008/07/19/ujabb_csodaszer_a_bodon

Nem is értem, miért nem ilyen került bele. Ráadásul bele lehet tenni a házi vízművek, szivattyúk műanyag szűrőjét.

Korrekt volt a külföldi faszitól, hogy tett fel a romosságról is képeket. A magyar ember tuti nem tett volna ilyet, mert ha általában a birka vevő elmegy autót venni, a lila köd miatt elhozza kis alkuval.