Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miertnemgondolkoduk

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MagyarBraille-írásos utcanévtáblák Budapesten (ingatlanmagazin)Lepusztultság a Farkas réti temetőben (kihasználatlanul)Újjászületett az Orczy park (épülettár)Igazi autómentes nap hétfőn (nol)Értékes sportingatlanokat ad el a főváros (index)Újabb fizetős parkolózónák…..
miertnemgondolkoduk 2008.09.20 21:34:11
Nem csak világsztárok fújhatnak zseniális graffitiket, nálunk is van jó pár, de azért lássuk be: a tag-ek azok olyanok mint a tetoválások közt a "szeretlek Mari". (Na és egy Banksy-klasszikusnak se feltétlenül örülnénk a Szent István Bazilika oldalán.) Holnap reggeltől…..
A hét elején az ingatlanos sajtó lelkesen vette át a Napi Gazdaság cikkét , hogy folytatódik az országos plázaláz: 2011-ig összesen tíz épül fel belőlük csak Budapesten. Azt viszont sehol nem írják, melyik ez a tíz, úgy tűnik ez senkit sem érdekel. Kivéve az Urbanistát! Mi…..
miertnemgondolkoduk 2008.09.20 21:27:13
aszterión;

miért gondolod te, és még sokan mások, hogy a kor uniformizált építései kevésbé értékesek bármely más korábbi koraszkénál. ebben a pillanatban ezt nem lehet megítélni, bárki is igyekszik ezen, vélhetően feleslegesen teszi, és elgondolkodtató, hogy akik valóban magasépítészettel foglalkoznak, óvatosak egy-egy ilyen kérdés kapcsán.

azt mondod uniformizált építés, én azt mondom a körút építése kapcsán szigorú keretek közé volt szorítva a megépíthető bérpaloták nagyon sok paramétere.
azt mondod modern, azt mondom ez egy görög szó ... és ezen nagyon sokat gondolkodj
azt mondod bárhol bármikor lehet rombolni, azt mondom a te házaddal kezdjük ...

meggondolatlanul semmit sehol sem lehet rombolni, lózungokat ismételgetsz, melyeket már gyk a kossuthrádióból is ismerünk a borzasztó, szakmaiatlan, demagóg műsorokból... ma is majdnem elsírtam magam egy műsoron, akkora mellébeszélés ment több álszakértőtől.

de hogy legyen egy új megközelítés a hozzászólásban; mi lenne ha például az erzsébet hidat bontanánk el, hiszen eleve egy telekspekuláció miatt került oda, teljesen rossz helyen van (egy templomot rosszul kerül, részben diszpoziciónálja az egyik legrégebbi római múltú magyar településmagból kialakuló amúgy budapesten ritka kvadrum alakú főtér lehetőségét, és a gellérthegynek rohan) rossz helyre viszi a forgalmat, és eleve már villamos sem jár rajta, ja és nyilván egy "mocskos szoc-komm jelkép" volt, hiszen szerepelt a 20 filléresen is.
mindezt annak ellenére, hogy szerintem szép híd.