Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pelso..

0 bejegyzést írt és 8363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hagyjuk meg a megbízhatóságot, a fogyasztást vagy az észszerűséget a puhányoknak, fókuszáljunk most inkább a vezetési élményre! Ebben az írásban igyekeztem összeszedni azokat a használt autókat, amelyek beleférnek 2 millió forintba, van belőlük legalább egy minimális kínálat idehaza, és ami még…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Pelso.. 2021.02.28 06:21:35
@szatmárynéirénke: Általában ez így rendben.
Viszont hazai vonatkozásban a sokat utazó külügyér és feladatainak fontossága, - itt a vakcinát a pártnak kellene fizetnie, a létjogosultság kérdése így fel sem merül.
Pelso.. 2021.03.17 04:15:46
@rdos: Ami velünk történik +: színház, mátrix, kafkai.
Pelso.. 2021.04.02 05:30:25
@Kettes: Ki az a sápadt úr?
Egyébként azt hittem, aláírás után leugrik, vagy megbotlik a nyakkendőjében.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Pelso.. 2021.03.25 05:32:30
@Keszthelyi Gyula: Jó reggelt a valóságban.
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
Pelso.. 2021.03.05 05:45:39
@kisa: Hát nem teljesen mindegy, minek nevezik magukat? A rajongó tábor bármit bevesz, csak ne kelljen a valósággal szembesülniük.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
Pelso.. 2021.02.25 06:06:30
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
Pelso.. 2021.02.09 05:53:38
@fortin: Valóban. A nagyon közszolgálati M1 Híradóban már bőven 2010 előtt egy-egy hír bemondása után szállóige volt: "a fidesz szerint", vagy OV véleménye stb.
Igaz, ezek mindegyike a szokásos érdemtelen hablaty, de a nélkülözhetetlenség sulykolására, a tét nélküli fontoskodásra megfeleltek.
A hülye szocik meg hagyták, meg még sok mindent.
Pelso.. 2021.02.09 06:49:36
@Külsős: Te nem gondoltad, én sem.
Viszont bő kétmillió, vagy light három igen, sőt, igény is tart a bálványok iránymutatására.
Nemcsak ezért módosítom néhányszor már felvetett kérdésem, hogy vajon hány generáció kell......, : valaha lesz-e generáció, amely kivezeti az országot (és önmagát) a posványból?
        Az állampárti propagandaoldal "Nemzetközi nagyágyúkat igazolt le az MCC" címmel adott ki eszmei iránymutatást.      A nemzetközi nagyágyúk között van az a német Werner Patzelt, akit valamiért Patzelnek írnak, akit a drezdai egyetem nem foglalkoztatott tovább szélsőjobboldali kapcsolatai…..
Pelso.. 2021.02.06 21:42:11
@kemény keleti kommentelő: Ne vesszünk el a részletekben, nézzük a főösszeget:
A MCC a gazdaságvédelmi alapból 100 mrd-t kapott egy tollvonással. Erős a gyanúm, hogy év közben majd még ismét ennyit.
Pelso.. 2021.02.07 06:45:56
@lemniszkata: Általánosítva és széles körben: nem más kérdés, hanem itt (is) elsődleges, hogy mire/mire nem fordítják a magyar adófizetők pénzét.
Újat ugyan nem mondok, de a szituáció megítélésénél elengedhetetlen felszínen tartani a szerintem fő körülményt, szempontot: a ner közpénzzel működik.
      Bakó Bea az Azonnalin írt egy igen haragos cikket lockdown-ügyben. Megnéztem, és első ránézésre hülyeségnek találtam. Mintha nem lettem volna ezzel egyedül.     Aztán elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen filozófiai érveket hoznék fel arra, hogy Bakó Bea hülyeséget beszél, és arra jöttem…..
Pelso.. 2021.02.02 05:15:24
@Apic: Nincs ha, nincs találgatás, még visszafelé sem, szerintem egy pillanatig sem történt egyéb alternatívák mérlegelése az ismert-meghozott intézkedéseken kívül.
Amelyek mindegyike elsődlegesen és közvetlenül a fidesz túlélését, politikai és anyagi haszonszerzését szolgálja.
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Pelso.. 2021.01.21 06:16:23
@Kettes: Már ott elgondolkoztam, hogy ki-mit értene itt vértelen hatalom átadáson.
Továbbá, egy viszonylagos vértelenséghez mit szól az istenadta, de boldog nép, - ill. ez érdekelné-e az elitet.
A második vonal az első forrásait akarja, ehhez az ellenzékkel csak látszólagos egyezkedés is elég.
Lázár, mint hiteles főtárgyaló? Egy százalékban sem. Az ellenzéki szavazók rögtön kapcsolnának, hogy megint csak az egyezkedés, osztozkodás folyik az bőrükre.
Mit hozna L., pénzt, na, azt nem. Róla lesz egy pendrive, vagy ő hozna....?
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
Pelso.. 2020.12.24 18:13:43
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
Pelso.. 2020.11.30 20:39:45
@kemény keleti kommentelő: Valamint: ha D. kiesik a rendszerből, helyére tucat kicsi, de lelkes és abszolút aljas demeter törekszik majd.
Vajon mi az, amit nem tennének meg annyi pénzért?
Pelso.. 2020.11.30 20:55:45
@Grrr: Kiegyezés már több alkalommal szóba került itt. Tudom, most esetleg rombolok az optimizmusodon, de ez a következő módon zajlana: az új elit kiegyezése, azonnali üzletelése az addigi fehérgalléros gazemberekkel.
Meglehet, akadna néhány tisztességes figura, de ezeket gyorsan ledarálják. Mert, mit is látna az új elit, - hogy lehetett sokféle módon és büntetlenül óriási hatalomhoz és vagyonokhoz jutni, - hát miért ne lehetne a jövőben is, hisz az emberek hülyének nézési lehetőségeiben komoly tartalékok vannak, lesznek.
Ezt a lehetséges szituációt kinek köszönhetjük? Igen, OV-nek.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
Pelso.. 2020.11.28 20:59:53
@jotunder: Karrierjébe? A ner ünnepelt figurája lesz.
Köves Slomót pedig kilóra megveszik, bár szerintem egy ideje havi átalánydíjon tartják, azzal jobban kézben lehet tartani.
Pelso.. 2020.11.28 21:24:04
@Ménkűnagy Bundáskutya: Lelépnek, ki-hova tud, annyi vagyonnal, amennyit össze tudtak szedni. Hisz a ner megszűntével a pénzcsapok azonnal záródnak.
Pelso.. 2020.11.29 20:11:52
@MEDVE1978: Milyen együttműködésre gondolsz a V4 vonatkozásában? Jelenleg is jöhet-mehet a kereskedelem, tőke, know-how, munkaerő szabadon.
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
Pelso.. 2020.11.21 20:27:50
@Grrr: Mára ezt nálunk a fidesz tökéletesítette: mindenki, bárki kéznél van, aki nem imádja az erős bálványt.
Akarnék optimista lenni, de nincs mire: simán lincselne a legalja, hisz ők megadták a felhatalmazást a nyomorult kis ikszükkel, ezért nekik is jár valami.
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
Pelso.. 2020.10.14 10:35:44
@libernyák: Már jó ideje, ha bárhol megpillantom a konzervatív érték kifejezést, egyetlen értelmezésében tudom csak valóságra fordítani: az elmúlt évtizedben forintban, ingatlanban stb. felhalmozott vagyoni érték.
Tudom, kissé cinikus megközelítés, de nem tudom másképp látni.
       Ascher és Zsámbéki megy, Zalán János jön.  Az egyik oldalon Ragályi, Cserhalmi és Csákányi, a másikon Dózsa László, Novák Emil és Gregor Bernadett.  Neumann, Szilárd, Teller, Wigner és Gábor Dénes sem kellett, itt Takaró Mihály Imre Kertészezhet, a Nyugat meg csak zsidó lapocska. Kultúrharc…..
         Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi…..
Pelso.. 2020.10.08 06:17:24
@Külsős: A kiegyezés szón mindig megakad a szemem.
Kapásból három nyers kérdés, nem is vita indítónak, inkább röpke elgondolkodtatónak: ki-kivel, miben, miért is?
Itt nemcsak a hírekben látható nagypolitikára gondolok, hanem személyesen látva önkormányzatoknál, oktatásban, eü-ben, a versenyszféra néhány szektorában: már bőven 2010 előtt is, mihelyst a legcsekélyebb hatalomhoz, befolyáshoz jutott a fidesz, azonnal bakanccsal letaposott mindent. Pedig gyakran előfordult irányukba kiegyezés, kis kompromisszum, semleges, valamelyest józan körülmények megteremtése, ezek lehetősége.
Velük nem lehet. Sem legfelső szinten, sem a vidéki újdöbrögikkel, sem a békemenet talpasaival, jóformán kommunikálni sem, nemhogy egyezkedni.
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
Pelso.. 2020.10.03 16:05:39
@balmoral: Az intenzív ágy definicióját kiterjesztették. Az olyan ágy, ahol szükség esetén intenzív ellátás lehetséges. De a részlegen nincs pl zsilip, a szakszemélyzet száma sehol az előírttól, stb. Ezeket normál fekvőbeteg részlegekből rögtönözték mostanában.
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
Pelso.. 2020.09.26 06:09:08
@jotunder: Az utolsó bekezdéshez: nemzeti érdek, meg az ő felelőssége.....
Ezeket a fogalmakat definiálni sem érdemes Magyarországon.
Ez az ország elesett, már rég, s talán egy generációnyi időre is.
S már megbocsáss, én is szeretnék optimista lenni. Ehhez alapnak mondj egy epizódot az elmúlt évtizedből. Egyet.

Amennyiben magas lesz az áldozatok száma, arra semmiféle konkrét, valid kormányzati reakció nem lesz, azon kivül, hogy felturbózzák a propaganda gépezetet vagy tíz milliárddal. Mármint havonta.
Pelso.. 2020.09.26 07:21:07
@kemény keleti kommentelő: Mások szempontjai: pl a gazdaságvédelmi alapból korlátlan mennyiségben és kontroll nélkül veszti el jellegét a közpénz.
Mi lenne az, ami nem éri meg nekik?
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
Pelso.. 2020.09.18 21:38:05
@jotunder: Valóban, elengedhetetlenül szükségünk van a német autóipari fejlesztésekre, további beruházásokra. Viszont, mindezekhez Orbánra semmi szükségünk.
Arra meg kíváncsi lennék, hogy konkrétan személye (jelleme, abból adódó politikája) hány s mekkora mértékű beruházás hiúsult meg, ment inkább szomszéd országba.
A pökhendi szó- és szotyiköpködés ugyancsak befolyásolja komoly cégek döntéshozóit egy zöldmezős beruházás lehetséges helyszíneinek elemzése során.
Pelso.. 2020.09.18 22:00:47
@jotunder: Bizonyos mértékben mi vagyunk boldogtalanok miatta.
Jó, a történet messze nem rólunk szól.
       A pandemia.hu adatai szerint április elején volt a legmagasabb a pozitív tesztek aránya Magyarországon. Ez valamivel 10 százalék alatt volt.     Nem tudom mennyi a magyar tesztelési kapacitás. Azt tudom, hogy még sohasem teszteltek napi 12000-et és mostanában előfordult hét százalék körüli…..
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
Pelso.. 2020.09.12 20:17:05
@_ef_: Nem keresek most rá, de tavasszal mintha napi tízezres gyártás kapacitást emlegettek a börtönökben. Az a mennyiség vajon hol van most?
Pelso.. 2020.09.12 20:25:19
@driver70: Gondolom, adott esetben te megtagadod, hogy teszteljenek, -te dolgod.
Aztán majd felfogod.....
Pelso.. 2020.09.12 20:40:09
@jotunder: Néha úgy látom, nemhogy tele, inkább csordultig.
       Az állampárt egyik lapjának adott interjút Prőhle Gergely egykori nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum Bolondkásler által Domnul Dumitrescura cserélt vezetője, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, a Nemzeti Rezsimegyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.   (az eredeti szövegben…..
Pelso.. 2020.09.11 05:35:12
@jan: Dehogy ők hozták nyakunkra OV-t, ő teljesen önállóan járta az útját. Nem látok olyan jelentős pontokat, epizódokat 2010 előtt, hogy a Prőhle-félék segítették volna a hatalomra jutásban. OV akkor is, most is inkább a békemenet népére támaszkodik, az önmagukat -mondjuk így-, klasszikus konzervatívnak titulálókban sem bízik meg.
Ugyan ellehetnek a ner valamelyik jelentéktelen bugyrában bölcs kirakat bábuként, de jelentőségük, befolyásuk nincs, s főleg: nem zavarják az üzletmenetet.

Megjegyzem, anno a felsőoktatás oktató gárdájában találkoztam jó néhány Prőhle-hez hasonló karakterrel, akik feltétlenül bíztak Orbánban, s persze rá szavaztak. Sőt, munkakörnyezetükben és előadásaikon néha még mellette is kampányoltak a maguk módján. Most ezeket az intézményeket nyomja ki a ner alapítványi fenntartásba, csak az említettek véleményét elfelejtette kikérni. Paff, a sárkány.