Regisztráció Blogot indítok
Adatok
defter

13 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti képet tegnap lőtte Miszter Papírkutya, a MrPaperDog bloggere a Gellért-hegy oldalában. Egészen pontosan itt. Nem csak az meglepő, hogy valaki egy szentélyt rak ki a falra, mintha csak belátnánk a sziklatemplom belsejébe, de legalább ilyen fura, hogy a Gellért-hegy mennyire…..
defter 2013.05.02 10:18:55
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
defter 2012.09.06 10:00:50
Úgy látszik a Kobo még az amazon előtt akart lépni: www.the-digital-reader.com/2012/09/06/kobo-unveils-2-new-ereaders-and-an-android-tablet/#.UEhX7rLN9Rw

Két új e-inkes modell az egyik: Kobo Glo, frontlight equipped 6″ model (with a screen resolution of 1024×768).
defter 2012.09.14 12:36:21
ezt láttátok: wayteq.hu/hu/xbook60w ? és nem is olyan drága.
defter 2012.09.17 21:16:56
@Dworkyll: szuper. :) mikorra várható?
Ilyet sem csináltunk még, hát most teszünk rá egy kísérletet. Helyi idő szerint 19:30-tól alkalmi frissítésekkel élő közvetítés Santa Monicából. 20:54: Záróra. Nem tudom, ki figyelte, remélem azért tetszett... :-) Mindjárt összefoglaljuk. Az LTE-re visszatérve: azért az,…..
defter 2012.09.14 12:59:21
@Humanvox: az azért érződik, hogy az Amazonnál ezt átgondolták. A többi érintős olvasó már mind az infra érzékelős technológiát használja, amiben gyakorlatilag szintén folyamatosan működő ledek vannak, tehát nyilván szívja az is az energiát. Helyette berakták egy kapacitív érintőkijelzőt, ami tuti rontja a kontrasztot, de hadd rontsa, mert az elővilágítás úgyis kompenzál. Ráadásul az infrás technológia dobásával a készülék is vékonyabb lehetett.

Nekem egy világítós Nookom van és a világítás tényleg javítja a kontrasztot. Masszív használattal (nem napi fél óra...) olyan 2-2.5 hetet bír.
defter 2012.09.15 17:03:55
@Humanvox: a Nook touch és a Nook glowlight is az infrás érintésérzékeny megoldást használja, de a glowlightra gyárilag rá van rakva egy tükröződés elleni fólia. ezért ha a világítás ki van kapcsolva, akkor egymás mellé téve a két Nook-ot az újabbnak kicsit rosszabb a kontrasztja.

a világítás szerintem elég homogén az oldal egészén, bár az oldal tetején ahol a ledek vannak, van egy világosabb csík. de ez olvasáskor nem zavaró. itt egy galéria, ahol ezt megnézheted: www.the-ebook-reader.com/nook-touch-glowlight-photo-gallery.html A képeken mondjuk kicsit kékesnek tűnik, a valóságban inkább fehér.
E-könyv olvasók Kindle-utóhang 2012.09.07 12:43:29
No, aludtunk rá egyet... 5 új eszközt és több szolgáltatást mutattak be tegnap este az Amazon idei „szokásos” sajtóbemutatóján. Előző - a Kindle történetét összefoglaló - posztomban tippeltem párat, ennek néhány része bejött (a lényegiek mindenképp), a bolt hivatalos…..
 Teljesen véletlenül néztük meg ezt a filmet.Elmentünk moziba és semmi értelmes nem volt a kínálatban, aztán feltűnt ez a film. Eszembe jutott, hogy Woody Allen, meg egész kellemes dolgokat írtak róla, úgyhogy beültünk. És így volt jó. Úgyhogy a történetről én se…..
Volt ugye a Poe Hollójával foglalkozó poszt, melyben egy forgatási helyszínt kerestünk - ripsz-ropsz meg is találtátok. Tibi is egy hasonló kérdéssel keresett meg, segítsünk neki is! Mint írja:"Van egy budapesti helyszín, amit már több filmben kiszúrtam, és nem tudom hol…..
Az android platformot sokan a "szabadsága" miatt favorizálják, és komoly kritikával illetik a kvázi rivális apple módszereit, ahol mintegy teljes ellenörzés alatt tartják az appstore programjait, ill. bevalottan ellenőrzik a felhasználók telefonjait is.  Az android…..
..
defter 2009.04.18 13:59:22
@Balfake: a magyar címe ez :). válasz arra, hogy az eredeti cím is helytelenül van írva
Újabb hét, újabb rövidfilm! De ezúttal lehetne a bejegyzés címe az is, hogy kisfilm kishazánkból :). Az alábbi 2006-s film tavaly decemberben már bejárta a magyar online sajtót, amikor is felkerült a daazora. Utóbbi egyébként egy rövidfilmes videómegosztó, magyar filmszakosok…..
Újabb hét, újabb film. Ezúttal is animációs, ezúttal is egy diák a tettes, de most az óceán túloldaláról a Ringlingből. A film 2004-s, ez látszik is az animáción, de egészen elképesztő, hogy miket tud létrehozni egy-két ember egy számítógéppel, pár szoftverrel és…..
Új rovat! Ebben a rovatban rövidfilmek kerülnek bemutatásra, most elsőként Goebelins-es diákok filmja, a Pyrats.  Az iskolához kapcsolódó videókat egyébként is érdemes nézegetni, a videómegosztó oldalakon könnyen lehet találni. A mostani videót 5-n készítették még…..
TOSOBASA Ezt olvassuk most 3. 2009.02.22 20:34:00
Rég volt ilyen rovat,  és kicsit rendhagyó is lesz, mert a felsorolt 3 kiadványból kettőt már el olvastam, de a harmadikra még igaz, hogy ezt olvasom most. Ray Bradbury: A villamos testet énekelem     Szeretem Bradburyt. Sokat gondolkoztam rajta, hogyan ajánlhatnám…..
Szerelem, élet, halál. Múlt, jelen, jövő.  Három korszak, egy pár, egy szerelem, egy évezreden át tartó küzdelem. Ez van az előzetesben :), de nem egészen így van. Ami biztos, az a jelen: Dr. Creo kutató, le akarja győzni a halált, a rák ellenszerét kutatja, egyre…..
Rendhagyó, egyes filmekről csak röviden értekező bejegyzést publikálok ezúttal, mivel egyelőre nem érzek magamban elég készséget ahhoz, hogy mindegyikről külön-külön, önálló bejegyzésben nyilatkozzak, vagy egyáltalán, hosszasabb elemezgetésbe kezdjek. ADAMS AEBLER / ÁDÁM…..
TOSOBASA Sörteszt 2008.11.02 22:52:00
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ötlet: teszteljünk sört! Mert azt ugyebár szeretjük, s mi más adhatna jó indokot majd egy tucat márka végigkóstolására, mint a pusztán tudományos érdeklődés? :-) Az ötlet gyakorlatba ültetésére J.-ék lakásán került sor még…..
 Egyik kedvenc animációs filmem! Az 1950-s évek Amerikájában játszódik, a szovjetek épp fellőtték az első műholdjukat, hidegháborús para, oroszoktól való rettegés, de leginkább az atombombától. Ilyen körülmények között zuhan a földre Rockwellhez közel egy 30méter…..
Egyik nap J felé tartva, egy bolt sörkészletét vizsgálgatva pillantottam meg, a polcon a Coronita mellett elhelyezkedő elegáns üvegek kis csoportját, "Na ez mi lesz?". Guinness volt, s bár előismeretem csekély volt, de arra épp elég, hogy felmarkoljak két üveget.…..
TOSOBASA Fahéjas muffin 2008.12.25 17:45:00
Eddig nem igazán volt szó étkekről a blogunkon, pedig ezekről is akarunk írni. Elsősorban olyan könnyen elkészíthető illetve gyors receptekről, amiket mi is kipróbáltunk és tetszett. Én kezdem a sort, bár az utóbbi időben nem igazán voltam aktív ilyen téren, most Karácsonykor…..
Oké, oké, én is látom, hogy arányaiban egyelőre elég hangsúlyos szerepet kap a különböző sörök elemzése, de mit tehetek, ha egyszer ingerenciám van a véleményem megosztására ilyen téren. Ma a TOSOBASA itallapján két tétel szerepel: egy búzasör, illetve egy barna.…..
TOSOBASA Ezt olvassuk most 2008.11.27 00:17:00
Új rovatot indítunk piciny blogunkkon. Ahogy a címe is mutatja, éppen folyamatban lévő olvasmányaink bemutatása a cél, egy pár soros vélemény az eddigi oldalak után, rövid ismertető.   Philip K. Dick: Kizökkent idő   -   defter Ezt a könyvet a címe miatt…..
TOSOBASA The Man from Earth 2008.11.01 21:40:00
Ez a film bebizonyítja azt, hogy egy jó sci-fihez nincs szükség se űrhajóra, se űrlényekre, se lézerfegyverekre. Azt is bebizonyítja, hogy a jó filmnek nincs szüksége hatalmas költségvetésre. Elég egy jó sztori, egy helyszín, egy tucat ember (nem feltétlenül dühösek :) )…..
TOSOBASA Zuhanás 2008.10.26 18:02:00
Első bejegyzés a blogon. Egy varázslatos filmről, ami elsősorban a látványával nyűgöz le. Mikor az év elején láttam az előzetesét valahol, egyből magára vonta a figyelmem. Csodálatos képivilág, és héé, az ott nem Ned a Pushing Daisiesből?! Ennek ellenére teljesen…..