Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyenlito

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai írást egy államtitkári ötletelésről tartott sajtótájékoztató ihlette, mely szerint állítsunk újból repülőhidat Pest és Buda közé.  (A sajtótudósításban a „repülő komp” kifejezés szerepel, de bízom benne ez újságírói és nem szakpolitikusi…..
egyenlito 2011.12.07 07:01:05
@Doktor Kotász: Evezni, motort járatni nem kell, csak kormányozni. A víz sodrása hajtja.

Egyébként még mindig jobb, mintha keresztben feszítenék ki a kötelet.
Sokat hallottunk már a tőkepiac sötét oldaláról, de akkora lóláb ritkán lóg ki a bankházak falai mögül, mint pénteken. A gazdasági portálok egy héten át futószalagon ontották a forint szakadása miatt aggódó, majd - a forint drasztikus erősödésén örvendezés helyett - az…..
Mosolyogva figyeltem tegnap este, hogyan sistereg a hazai net. A sok ide-oda kattintgató netpolgár (például én) túrta fel a teljes lehetségest némi kis információmorzsáért: most akkor jön, vagy ez egy újabb átverés, trükk? Nekem ilyenkor viccek jutnak az eszembe, tegnap este…..
egyenlito 2011.11.18 09:07:58
egyenlito 2011.11.19 09:11:14
@maroz: Ilyen hülye, jelentéktelen dolgokon rugóztok, amikor gyurcsány még szabadlábon van???

:-D
Varánusz Orbán, takarodsz? 2011.11.18 05:41:00
Sűrűre sikerült a tegnapi nap kormányunk számára. Annyira sűrűre, hogy ők maguk sem tudták hová is kapjanak, mit és kivel mondassanak, végül aztán csak kinyögték:Új tárgyalásokat kezdünk az IMF-el.Szögezzük le mindjárt az elején: ha ez így igaz, akkor végre felelős és…..
egyenlito 2011.11.18 15:59:36
index.hu/velemeny/2011/11/18/ez_nem_csak_a_gazdasagpolitika_bukasa/

"Az elmúlt másfél év legnagyobb bűne, hogy az ország szakértelmét kizárták a politikából. Nem volt ez másképpen korábban sem, persze, hányan mondták el, hogy többet nem mennek el a Pénzügyminisztériumba, mert szépen meghallgatják őket, aztán le se szarják, amit mondanak. Egy idő után pedig már egyszerűen ciki volt a kétségtelenül az időszak két legrosszabb európai kormányát kiállító MSZP-vel bármilyen szintű kooperációt mutatni is. Na ebben azért van folytonosság, a Fidesznek alig egy év alatt sikerült ugyanezt elérnie, sőt túllicitálnia – bár ők nem is hívnak, nem is kérdeznek senkit. A párttal korábban vagy máig szoros kapcsolatot ápoló közgazdászok sora mondta ki ilyen vagy olyan formában, hogy a kormány rossz úton jár, jogászok fogták a fejüket, hogy egykori Bibó-szakkollégista társaik mire vetemednek a törvényhozásban. Aki egy kicsit is adott a szakmája elveire, szinte bármivel is foglalkozzon, azon konkrétan vagy szimbolikusan, de átgázoltak."
egyenlito 2011.11.18 21:05:31
@Cirbi: Vizsgálóbizottság alakul az elmúlt másfél év kivizsgálására :-)
egyenlito 2011.11.19 01:02:09
@Fabius: Nézd csak meg, a Youtube-on a Kicsi hang által előadott Nem tudhatomhoz milyen képgyűjteményeket tettek :-)
Mindössze három hete írtunk arról, hogy ha tovább romlik az állampapír aukciók lefedettsége, hamar bajba kerülhetünk. Nem akartunk farkast kiáltani, de most már látjuk, akár hónapokra is lehetünk a csődtől. Az államcsődhöz ugyanis nem kell más, mint néhány sikertelen…..
A Hatodik Elem Szélvész 2011.11.11 00:00:00
A hazai szélerőművek tragikomédiájaPár napja új szerkesztőtársunk megajándékozott minket egy érdekes eszmefuttatással. Az energia egyre inkább olyan témának számít a közéletben (a politikai vitáktól a kocsmai beszélgetésekig), ami nemcsak érdekli az embereket, hanem szépen…..
egyenlito 2011.11.12 16:33:50
@stadion helyett TÓRIUMREAKTORT: Arra kell várni, amit fentebb írtam, hogy megjelenjen a tóriumerőmű a piacon. Esetleg arra gondolsz, hogy majd mi jól kifejlesztjük, megépítjük a prototípust és lekaszáljuk a világpiacot?
egyenlito 2011.11.13 07:44:48
@ap: Több helyen építenek/építettek geotermikus erőművet, amely 4-6 km mélységből veszi a hőt. Nyilván vízbesajtolásos rendszerrel működik. Svájcban már le is állítottak egyet, mert földrengéseket okozott :-(

en.wikipedia.org/wiki/Geothermal_electricity
egyenlito 2011.11.13 22:05:43
@pjm: Mellékesen én nem hiszek a gonosz olajérdekeltségekben. Bármilyen helyettesítés bevezetése igen sokáig tart, és az olaj értéke közben nem csökken, mert mint nyersanyag is nagyon fontos. Hosszú távon nem fizethetnek rá az átállásra, különösen, ha ők finanszírozzák.
Az EVA megszüntetésének politikai története önmagában is izgalmas volt az egymással vitatkozó kormánypárti szereplők nyilatkozataitól. Igazi nagy üggyé, már most számtalan publicisztikát és blogbejegyzést ihlető történetté azonban nem ettől vált. Egy olyan adózási mód…..
egyenlito 2011.11.13 10:41:18
@hegyilány: A link csak a forrásmegjelölés miatt került oda. Ha nem szereted őket, ne kattints.
egyenlito 2011.11.13 10:44:40
@hegyilány: Köszönöm kedves kérdésed, jól vagyok.

Egyébként pedig Giró-Szásznak, mint kormányszóvivőnek, nem sok köze van ahhoz, hogy mit tervez az MSZP és a DK a következő választásra. Helyes, hogy erről a Selmeczi nyilatkozik. Párt a pártról.
egyenlito 2011.11.13 12:24:29
Az Állami Számvevőszék egy 112 oldalas jelentést készített a 2007-2010 közötti autópálya-építéseket, egészen pontosan 7 szakaszról: M31 Gödöllői átkötés (12,4 km), M43 autópálya 5. sz. főút – 47. sz. főút közötti szakasza (6,7 km), M43 autópálya 47. sz.…..
Orbán Viktor miniszterelnök határozott és kemény volt a Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésén abban, hogy meg kell szüntetni az egyszerűsített vállalkozói adót, az evát; a kormánypárti frakció azonban arra kéri a kabinetet, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy jövőre emeljék…..
egyenlito 2011.11.07 20:23:54
@Qqriq: Nem bújtatott alkalmazottak, hanem önfoglalkoztatók. Náluk nem jutott három dolgozóra hét irodista. Érdekes módon az átlagos befizetett adó kétszerese az országos átlagnak.

Még csak nem is vállalkozók. Az átlagos éves bevételük 8 millió volt. A lakás a telephely, az iroda, nincs könyvelő, portás, takarító, pénzügyes, HR menedzser, stb.
egyenlito 2011.11.07 21:36:03
@Qqriq: Evás újgazdag? Évi átlag nyolcmillió bevételből?

Mondd csak! Te egy kesztyűbáb vagy a FIDESZ székházból délutános műszakban?
Csodálatos a mai történelmi nap. Egy nemzet életében kellenek az ilyenek. Hisz ha minden a feje tetejére áll, akkor picsán rúg és visszabillenti az eszed. Vityát most hagyjuk bár , eltolt egy szokásos bullshitet. Volt ott benne nemzeti, család, forradalom, rendszerváltozás,…..
Nagyot fordult a világ az elmúlt napokban, a külföldi és hazai elemzők egyre inkább gyanakodva nézegetik a Fidesz gazdasági terveit. Nem véletlen, az elmúlt napok eseményeiből ugyanis egy nagyon átgondolatlan gazdaságpolitika képe rajzolódik ki. Ha a Fidesz így folytatja, egy…..
egyenlito 2010.05.11 19:22:11
@szárny: "pillantsanak már rá az eredményjelző táblára. Hogy mit kíván most az a magyar nemzet, amelynek nevében, bármiféle felhatalmazás nélkül, ők rettegnek itten"

Mit kíván a magyar nemzet? Egyharmada Fideszt, egyharmada egyéb pártot, egyharmada nem nyilatkozott.
Azt meséljél a gyereknek ebből az igen ízléses, szép kivitelezésű, sok képpel illusztrált könyvből, nem?..
Figyeld hogy beindul a gyógyegér a végén, tuti az ilyenek szoktak szívrohamot kapni a szavazófülkében! :-D A sztori röviden: a feldühödött vén kommer gecik MSZP szimpatizánsok rátámadtak a HírTv operatőrére és a Magyar Demokrata fotósára, miután a fotós gyerek többször…..
Élt harminc évet. A Sony úgy döntött, hogy jövő márciusban megszünteti a floppy gyártását, ezzel végleg befellegzett a technológiának. Az első 3,5-ös lemezeket 1981-ben dobták piacra. Meglepő adat, de még két évvel ezelőtt is 8,5 millió darab floppyt adtak el Japánban.…..
  Reblogolom és kiegészítem egy hozzászólásomat, mivel nagy érdeklődésre számot tartó kérdésről szólt, és láthatóan nem jutott el sokakhoz az az információ, mely talán részben megnyugtathatja a mostanság oly' zaklatott kedélyeket.   Az ország…..
Praxis A táltos nőgyógyász 2010.04.20 06:00:00
Hogy ne csak dicsérjem az orvosokat, előhorgásztam egy olyan sztorit is, ahol nem voltam megelégedve az orvossal. (Rögtön az elején kérném is a nagyérdeműt, javasoljanak nődokit a fővárosban, mert azóta is az isten háta mögötti régi, vidéki orvosomhoz járok, csak az oda-vissza…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
egyenlito 2010.04.17 19:01:06
@wincent: "az én portámon nem kell takarítani, azt én megoldom"

Ha máshol takarítanak, azt is te fizeted. Éppen ez a szinte feloldhatatlan probléma: a végén úgy is az az egymillió fizet.
egyenlito 2010.04.17 20:22:49
@wincent: Minden lehetséges kedvezményt megadni automatikusan (a legnagyobb kedvezmény elvét gyakorolni), amit csak az EU tagságunk megenged, legyen szó bármilyen beruházásról (de pénzt nem adunk hozzá), vagy akár termőföld-vásárlásról. Az önkormányzatok beleszólási lehetőségeit megszüntetni. Ez egyben megszüntetné a korrupciós lehetőségek nagy részét is.

Neves vendégprofesszorokat hívni (kerül, amibe kerül), és megadni nekik az eszközöket a műszaki-, orvosi- és természettudományok terén. Az itthon sikeres (BSc) egyetemi hallgatóknak ösztöndíjat adni, bárhol is folytassák az MSc és PhD szintet, és bárhol is helyezkedjenek el később.

Akik sikertelenek az általános iskolai "alaptárgyak" terén, mielőbb (~12 éves korban) megkeresni az adottságaiknak legjobban megfelelő szakmát, és szerszámot adni a kezükbe (lapátot, kalapácsot, festőecsetet, zongorát, stb.).

Tudsz ajánlani pártot a programomhoz?
Sárdobáló Politikus Anagramma 2010.04.14 14:15:00
Remek játékra hívta fel a figyelmemet egy barátom. A Sztaki szótárát már bionyára sokan ismerik, most felfedeztük az anagramma keresőt. Beírsz egy szót, kifejezést, nevet, és megmondja milyen értelmes szóra rendezhetők át a betűk. Íme pár viccesebb politikusnév…..
egyenlito 2010.04.14 18:08:22
egyenlito 2010.04.14 21:29:30
@bounty123: Nem is szoftver csinálta!

'90-ben volt egy ilyen játék. Ezt talán Peterdi Pál találta ki. Gyorsan abba is hagyták, mert Etelka akkor tekintélyes MDF-es politikus volt.
Ellenőrző Megoldás-e a tandíj? 2010.04.08 08:00:00
Utolsó részét olvashatjuk a tegnap-tegnapelőtti posztnak. Fő témája a tandíj bevezetésének szükségessége, véleménye szerint önmagában a tandíj nem lenne megoldás, hiszen a mai fizetős szakokon sem magasabb a színvonal az államilag finanszírozottnál. A fizetős…..
egyenlito 2010.04.09 11:10:33
@Cartman (ex Cartman): Ugye a TESCO is kapna választójogot? Arányosan a befizetett adójával.
egyenlito 2010.04.09 20:15:09
@bontottcsirke: "Mert én azt vettem észre, hogy a dolgok csak akkor mentek, amikor felülről mindig megmondták a tutifrankót kompetens emberek. (Mátyás, Ferenc József)"

Tökéletesen igazad van, de mi is történt Szent István, Mátyás, Ferenc József halála után? Ahhoz képest Kádár Jánost még elég jól megúsztuk.
w Mondd, mit érlel 2010.03.31 14:40:00
Amikor már illik valami konkrétat ígérni, akkor kerülnek elő a látszólag költségmentes ígéretek, köztük a közjogi javaslatok, a korrupció végleges legyőzése, és az adóegyszerűsítés. Ezeknek látszólag nincsenek kárvallottjai, az ilyesmit nyugodtan el lehet ereszteni…..
egyenlito 2010.04.03 18:05:56
@xsasha: A kínai legfelsőbb vezetésben kilencből öt mérnök. Meg is látszik rajtuk.
Ezt a plakátot Magyarországon fotózták időszámítás után 2010-ben. (1. Magyarország több mint 1000 éve államszerű összeröffenés az Európának nevezett kontinens közepe táján) ,( 2.Európa egy földrész a Föld nevű bolygón, állítólag erről a vidékről ment a…..
egyenlito 2010.04.01 20:00:26
@arlequin:

Fel barikádra!
Fel barikádra!
A burzsujok és árulók
Rettegjenek!
Rettegjenek!
Egy tanár kollégánk reagál a blogon eddig megjelent posztokban felmerült "vádakra". Véleménye szerint hamis képet fest a tanárokról a posztok nagy része, akaratgyenge, dilletáns, máshová nem való embereknek állítja be a tanárokat.Kedves Ellenőrző!A blogot olvasva az…..
egyenlito 2010.03.30 23:22:05
@Cartman (ex Cartman): "rögtön magas lapot húzok, és mondjuk simán lekurvázlak. (Nálunk egyébként történt ilyen.) Te mit lépsz?"

Ekkor már nem nagyon van jó lépés. A diák nem húz rögtön magas lapot. El kell jutnia eddig a szintig, ahhoz pedig a környezetének hosszú és kitartó munkája szükséges. Én egyébként (ha elmúlt 14 éves) feljelenteném. Vagy nem.

A körmösben egyébként egy jó dolog volt: a forró kályha effektus. A hibát azonnal követte a megtorlás, törvényszerűen, kiszámíthatóan. Ez nagyon fontos a nevelésben.
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
egyenlito 2010.03.29 15:34:15
@is: "a konzervativizmus, szemben a szociáldemokráciával, a gazdagság ellen küzd"

Csak az újgazdagság ellen. A régi, az konzervatív erény (lásd: megőrzés).