Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyocker

5 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétfői Muzsikáló Reggelben arról folyt a vita, hogy jót tesz-e a klasszikus zene ügyének, hogy az MR2 Szimfonikusok ismert hazai pop és rock előadókkal lép fel a Szigeten, illetve a hallgatók mit is gondolnak erről?Ma reggel elképzeltem, hogy zeneszerzők és művészek közül ki…..
Bagdad: Az Alstom nyerte el a jogot a bagdadi metró kiépítésére (és vélhetően majd a szerelvények leszállítására is), megelőzve két másik francia céget. A szerződés pontos összege nem ismert, a beruházás azonban 50-60%-ban francia kölcsönből valósul meg, így nem csoda az…..
Lorem ipsum test post hic et nunc.Ez egy halandzsa szöveg...
kíváncsian lapoztam át a megújult HVG-t. a most induló kulturális rovat, a stílus rövidhírei között akadtam kocsis zoltán és a filharmóniai társaság zenekarának szeptember 20-21-i koncertjének ajánlójára, amiről a következőket írja a névtelen szerző: "a…..
nyocker 2010.09.19 00:32:43
Pár hete otthagytam átvizsgálásra az Ignisemet a szakszervizben, hát még aznap meg akarta venni egy ügyfél. Gyula, a szervizvezető szerint használt WagonR+-ból és Ignisből bármennyit el tudnának adni, Suzuki-vonalon ezeket keresi most a nép. Na, lássuk akkor, mennyire felel meg egy…..
Jó magyar szokás szerint sikerült az Erkel-jubileumot Erkel-Mahler évvé fújni, és az Erkel-napokat egy hétvégére szervezni a Mahler-ünneppel. Tudósítás az utóbbiról. Molnár Szabolcs az Új Zenei Újságban egy korabeli Mahler kritikát idézett a Budapesti Filharmóniai…..
Nem a kötetben megénekelt buszok kipufogófüstjétől, hanem a hamis nosztalgiától bűzlik a Buszos könyv – legalábbis bevallottan villamosmániás, személyesen is érintett, és minden szempontból elfogult szerzőnk szerint. (megjelent a prae.hu-n) Elöljáróban meg kell…..
 Milyen szép is volna, és milyen jó, ha a világot a szépség váltaná meg! – mondta Deziré egykoron. AnJou hátradőlt foteljében, s kinézett az ablakon. Odakint sötét volt már és csend. Mindenki aludt a házban, az utcában. Csak egy-két ablakban pislákolt némi fény,…..
nyocker 2010.04.28 08:09:29
Nyockertől kaptam pár képet a 4-es metró Rákóczi téren épülő állomásának felszíni építményeiről.Tudom, hogy a szépség az szubjektív, de ez a betonizé a felszínen engem kicsit elborzasztott. Az ismert tervek szerint a metróállomások belsőépítészeti kialakítása kellemes…..
nyocker 2010.04.21 10:50:07
Szomorú ez az idei Bartók-születésnap – idén ugyanis hiába kerestük a Kékszakállút a Tavaszi Fesztivál műsorában. Pedig Zimányi Zsófia fesztiváligazgató tavaly nyilvánosan megígérte, hogy visszatérnek a BTF koncepciójában is rögzített szándékhoz, mely szerint Bartók…..
Az utóbbi fél évben alaposan megváltoztak az autózási szokásaim, szeptember óta nagyjából ötször annyit ülök a volánnál, mint korábban. Az öreg Volvo egyelőre derekasan szolgál, annak ellenére, hogy az idén töltötte a 16-ot, és üzemanyagon, meg olajon kívül nemigen kapott…..
Kevés jobb, előremutatóbb autó létezik ma a Priusnál, mindenki imádja, akinek esze van. A szívvel bírók többsége is általában szereti. Nem adócsaló-hibrid, nem ímmel-ámmal hibrid, mint az Insight, ez a real job, a Hibridnirvána 2009-ben. De, ámbátor, és mindazonáltal a Toyota…..
Mármint utoljára holnap közlekedik a nyári szombatonként és vasárnaponként járó nosztalgia-UV-szerelvény a Hűvösvölgy és Kamaraerdő között. A BKV augusztus 15-én vezette be ezt a szolgáltatást, és nagy-nagy öröm, mert áttörés. Noha Lisszabontól Prágáig sok nagyvárosban…..
PTinfo Bilbao UT-600 2009.05.22 22:24:00
2009. május 5-én új típust köszönthettek Bilbao metrójának használói. Elkezdődött ugyanis az új UT-600 sorozatszámű szerelvények első példányának menetrendszerű futása. Hat nappal később, május 11-én pedig követte őt a második szerelvény. Az összesen kilenc darab,…..
Lenéztem az óriási pillérek közt derengő mélységbe, arcomat megcsapta a föld gyomrának hidege, és tudtam: metrót fúrni lélekemelő és mágikus tevékenység. Olyasmi, mint felépíteni Stonehenge-et vagy megrajzolni a Nasca-vonalakat. Monumentális, a létezés peremét érintő…..
nyocker 2009.05.21 21:31:06
PTinfo Terjeszkedik a Keolis 2009.04.21 11:41:00
A közelmúltban eldőlt, Bergen új, 9,8 kilométer hosszú villamosvonalát hét évig a Fjord1 Partner AS fogja üzemelteni. A név így nem mond semmit Magyarországon, a konzorciumban azonban 51%-ban a Keolis a tulajdonos, az a Keolis, amelyik Franciaország számos városában üzemeltet…..
  Vajon melyik mai telekommunikációs központ helyiségeiből fognak évtizedek múlva luxuslakásokat kialakítani? Most úgy nagy hirtelen nem jut eszembe. Pedig a múlt század elején épült telefonközpontjainkat ma minden túlzás nélkül kínálják Palace-nak keresztelve. Az…..
"Szervizautó miatt nem illik reklamálni. Főleg akkor nem, ha az a férjemé. Az alábbi sorokat egy héttel ezelőtt írtam, amikor egy napra megkaptam használatra a Pandát, családunk szervizkocsiját. Hála Istennek, másnap már Zsolt ment vele, én átültem a frissen rendberakott…..
Belsőség A legyőzhetetlen 2009.02.13 09:53:00
  Elgondolkoztak-e már azon, miért vettek olyan sokan bogárhátú Volkswagent, és miért rajonganak érte ma is annyian? Ez a sárga kocsi új kora óta egy családnál van, megjárta már többször a poklot és a mennyországot. Most bezárult a kör, újra új autó. Bogár-teszt,…..
Próbáljuk megúszni, hogy írnunk kelljen a Dömsödi Gábor kontra Autó 2 ügyről. Nem könnyű. És persze azt sem tudjuk, olvasóinkat érdekli-e egyáltalán a sztori. Meg nem jó  karma csemegézni a más baján, márpedig itt valaki mindenképpen rosszul jár. Egyszer már…..