Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kockásfülűnyúl

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Bölcsesség A szerelemről. 2007.12.09 23:39:25
A szerelem széppé teszi azt, amink van, visszaadja amit elvesztettünk, sőt azzal is megajándékoz, ami eddig nem volt a miénk.Nicolas-Sebastian Roch de Chamfort..
Régebben vitatkoztatok már arról, hogy ököllel be lehet-e törni egy autó ablakait. Sokan még abban is kételkedtek, hogy egy felhúzott oldalablakot be lehet ütni, nem is tudom, hogy felmerült-e ugyanez az első szélvédő kapcsán. Mert nagy sebességű gázolásnál persze, hogy…..
kockásfülűnyúl 2010.12.01 13:35:28
Derűs napot mindenkinek!

Végigolvasva a kommenteket azt kell mondjam, az általános képet kerekíti. Sajna.
Joecee, sajnálom ami veled történt és ne bánd, hogy az írásod publikálva lett. Nem mellesleg pár éve a helyedben ugyanazt tettem volna, de nem csak azért, mert nem nyomok százöt kilót.

A polgárháborús felvetésre csak azt tudom mondani, hogy igen, szerencsére nem sikerült azt összehozni "nagytestvéréknek" és remélhetőleg nem is fog. Viszont törvények ide, vagy oda, az önvédelméről mindenkinek magának kell gondoskodnia, ha már pártunk és kormányunk erre nem biztosít lehetőséget.
Amíg csak a szájkarate megy, egymás felmenőit illetjük szalonképtelen jelzőkkel, addig orkjaink vígan garázdálkodnak és szaporodnak kárunkra.
Az ork jelzőt pedig nem nemzetiségi irányból definiálnám. Számomra mindenki ork, aki emberhez nem méltó módon tesz, az erkölcs a legnagyobb hiányossága.
Az meg, hogy ezek döntő hányadát cigányok teszik ki, az sajnálatos tény, nem pedig vita tárgya.

Néha ki kéne kapcsolni a tévét, rádiót, az újságost messziről elkerülni és megpróbálni nyitott szemmel járni és egymásra is figyelni. Akkor túl lehetne lépni az agymosó demagógiákon, amik birkasereggé silányították a magyar népet és saját magunk képesek lennénk rendet vágni ebben a szerencsétlen országban.

Engem nem zavar, ha valaki a tyúkszememre lép, de ha a cipőmet szedné le rólam, annak rojtosra rugdosom a seggét a tyúkszemes lábammal.
Belsőség Jó napot! Arany van? 2009.09.03 15:55:00
- Mennyi kéne? - Hát, egy Ferrarira való. Nincs új a nap alatt, a krómozás, polírozás, aranyozás, platinázás, karbonozás és minden -zás már úgy hozzánőtt a drága és exkluzív autókhoz, mint Magdi anyus a Barátok közt-höz, nélkülük már szinte nincs is élet negyvenmillió…..
kockásfülűnyúl 2009.09.03 19:10:29
@CSÖRR-CSI££:

Legalább három:D
Belsőség Bőregér ha gyúr... 2008.11.12 12:40:00
Anno a csehektől rengeteg becenevet kapott, nekem a bőregér mellett leginkább a lefordíthatatlan "hadrolet" tetszett. (Ami leginkább rongyrepülőt jelent). Winkler ugyan rémülten konstatálta, hogy a mozgássérülteknek (is) készült jármű használata felért egy…..
Belsőség Az autóbuzi szemüvege 2008.11.12 01:17:00
  Nem tudom, mihez kötöttem volna a dolgokat az automobilizmus előtt. Talán névről ismertem volna a falu összes tehenét? Vélemények az azonos című cikkünkről...
Belsőség Heti merítés 2008.11.09 10:15:00
Eheti címlaplányunk Először is szeretném leszögezni hogy egy olasz motor is lehet jó és megbízható. A 185-ből egy Az ülésből nem látni az orrát, ezt érezni kell, szóval ezt is meg kell tanulni. Az alacsony hasmagasság miatt padkán parkolni lehetetlen. Bárhová... szovjet…..
kockásfülűnyúl 2008.11.10 15:18:25
kockásfülűnyúl 2008.11.10 16:12:55
kockásfülűnyúl 2008.11.10 17:51:35
Írtam egy haveromnak a publival kapcsolatban. Sokfelé hallja az ember, hogy Svédországban mennyire rendesek, megállnak a zebra előtt, sosem hajtanak gyorsan meg ilyesmi. Az én barátom már 2 éve kint dolgozik, gondoltam megkérem, mondja el pár szóban, mi az igazság. Annyira…..
Belsőség Bokszeralsót vegyenek! 2008.11.07 01:40:00
Jobb hátul, piros pólóban, öt és fél évesenMire öreg leszek, és a mostani rossz tulajdonságaim már a környezetemet felőrlő mániákká válnak, addigra nyilván kiderítik az orvosok, hogy tudathasadásban szenvedek. Autós életem – lényegében akaratomon kívül – két…..
Belsőség Hail to the King, Baby! 2008.11.07 14:18:00
  Steve McQueen (1930-1980) Bullit-Le Mans-Nagy Szökés. Ez a három dolog ugrik be azonnal, ahogy egyik nagy kedvencem, Steve McQueen szóba kerül. Számomra ő igazi színész, nem amolyan mai nyálhuszár. Életrajzától eltekintenék, arról olvashat bárki. Amit azonban az…..
Belsőség Nem a legjobb reggel 2008.11.05 11:00:00
 Szeretik Önök az autójukat? Minden bizonnyal igen. És most képzeljék el, hogy egy reggel felébredve egyszerűen nincs. Ellopták. Valakik valamiért. Egy pár másodpercnyi matatás a zárral, köhög az önindító és ennyi...Segítséget kérek, ilyen egyszerű. Nem szoktam ilyet…..
Az amerikaiak elképzelték, melyik autómárkákra hasonlítanak az elnökjelöltjeik. Két közvéleménykutató cég, a Landor Associates és a Penn, Schoen & Berland arra kérte az amerikaiakat, jellemezzék autómárkákkal a két jelölt karakterét. Van, aki szerint így kormányozná…..
Talán a múltkori pozsonyi túrán beszéltünk a kollégákkal arról a jelenségről, hogy már önmagában komikus tud lenni egy ráfutásos koccanás. Személyi sérülés nincs, csak egy kis csatt, de az olyan esetlen-bénán, egyértelműen figyelmetlenségből kifolyólag. Naponta látunk…..
  Autót hölgytulajdonostól - közkedvelt mondat a használtautó-hirdetésekben. Azt igyekeznek sugallni vele, hogy a kérdéses jármű évente négyezer kilométert futott, azt is egyetlen útvonalon, a garázs meg a hipermarket között, nap nem égette, szél nem fútta, eső nem…..
Drága Budapestünk, lassan a pénzes nyugati utazók is elhiszik rólad, hogy turisztikai látványosság vagy. Minden az idegenvezetőn múlik: ha kellő hipnotikus képességgel következetesen az épületek gyönyörű oromzatára tudja irányítani a rábízott csoport tagjainak tekintetét,…..
Egy utolsó posztot még idetolok a Párizsi Autószalonról, nem aktuális dolgokról szól, hiszen ezeket az autókat egy jó darabig még nem forgalmazzák nálunk, mégis talán a legizgalmasabbak valamennyi közül. A GM-területtel szemben, azzal azonos pavilonban találtam a Brilliance…..
Belsőség Lámák az utakon 2008.10.29 00:32:00
  A forgalom tengerében van néhány cápa, megannyi színes hal – kicsik és nagyok, vékonykák és pufókabbak –, de úszkál néhány láma is. A lámáknak nem ez a természetes élőhelyük, egyszerűen nem illenek oda, és ezt ők is érzik. Bizonytalanságuk sok furcsa…..
Belsőség Heti merítés 2008.10.27 18:02:00
Egy kis érdekesség a távoli jövőből Azért vettem, mert gyönyörű! 120 cm magas menet közben, az ajtók nyitása után 190 cm. És azok az ajtók! Családi élményautó családi idillel Külön előnye, hogy nem presztízs, hanem rétegautó, és nem a luxus jut róla először az…..
Mint tudjuk, ha én most gondolnék egyet, és kiutaznék Németországba, hogy megvegyem végre azt a 3.0 CSi BMW-t, amiről mindig is álmodtam, miután behoztam az országba, lenne egy utam Békéscsabára is. (Mert jelenleg az egyedi regadó-elbírálást ott végzik, köszönhetően vagy…..
kockásfülűnyúl 2008.10.25 16:16:50
Mi sem áll távolabb tőlem, mint a politizálás. Nem is volna helyes miután két éve leléptem Magyarországról. Otthon alapvetően balos beállítottságú voltam, amíg a türelmem el nem fogyott. Regadó témájában is rég elvesztettem a fonalat, de azt tudom, hogy Magyarország nem az egyetlen tagállama az EU-nak, ahol ez a sarc a pógárt sújtja. Itt Írországban is így működik. Mivel, ha jól tudom idén júliustól áttértek az emisszió alapú számolásra, egy csöppet drágult is a korábbihoz képest. A legdurvább kategória a 225 g/km co, 720 Euró minimum, de az autó vételárának legfeljebb 35%-a. Ez elég kézenfekvő, ám még egy írnek sem könnyen emészthető, rólam nem is beszélve, aki szaros 10 Euróért húzom a belem. De még ezt is "könnyedén" ki lehetne köhögni, mert Angliában röhejes árakon cserélnek gazdát a négykerekűek, a legtöbb végig nyomon követhető szervíztörténettel, csakhogy... Ha forgalomba lett helyezve a "krehács", jöhet a mélyebb zsebbenyúlás, ugyanis 2000 Eurót kell leperkálni minden egyes évben motor taxra (az otthoni teljesítmény adó megfelelője). Oké, lehet tisztább üzemű kocsit is találni, de én elsősorban általam elérhető évjáratra gondolok, és persze AUTÓra, amit rendes motor mozgat. Szóval szerintem otthon csak a regadó a nagy szálka amit le kell nyelni, ha valaki külföldről akar egy normális autót. Fenntartani olcsóbb. Bocs ha rosszul tudom, az csak a tájékozatlanságomból fakad.
De, hogy ne csak panaszkodjak, itt nincs eredetvizsga, nincs átírási költség, törzskönyv, a forgalmiért se kérnek pénzt. Sőt, először el sem akartam hinni, még az adásvételi sem kötelező.
Végeredményben nem bántam meg a honcserét, de a magunkfajtát mindenhol lehúzzák (csak annak mértéke különbözik).
És hogy mi fog változni otthon? Szerintem semmi, legalább is jó irányban nem. Ahhoz el kell telnie még néhány évnek. A gondolat csak ott sántít, hogy sok néhány év és sok néhány alkalom volt már. Magyarország "evolúciós zsákutcába" jutott, a fejlődés csak utópia.
Azért örülnék, ha nem lenne igazam!