Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kapuka

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán eddig szerencsés voltam, vagy tudatosan próbáltam meg kizárni az életemből, az életünkből a gyűlöletet, ami árad felénk minden irányból. Vagy talán eddig annyira a saját kis zárt világomban éltem, hogy egyszerűen nem törhetett be a gyűlölet az életünkbe.  Aztán szembesülnöm kellett vele,…..
A múlt héten megvolt a műsor történetének kimaxolt csimboraszóba mártott non plus ultrával bekent mesterkéltségi mélypontja, a szigeti veszedelem, a falusi jelmezbál és a busójárás valami egészen zavarba ejtően kínos elegye, Az Este Amikor Luxiék Megmártóznak A Plebs Bűzében, de hálistennek egy…..
Ki ne emlékezne arra, hogy a "Varjúdombi mesék" mennyire el tudta cseszni a szombat reggeleket? Kinek állt ez érdekében? És a "Mátyás, a házimanó" vagy a "Szekrénymesék"? A Magyar Televízió és a kereskedelmi tévék 10 legrosszabb műsora után legutóbb gyerekkorunk traumatikus mesesorozatait tárgyaltuk…..
A Dal második elődöntője pont olyan volt, mint az első. Jó, ebben a műfajban nehéz újat hozni, énekesek vannak meg zsűri, miniinterjúk a lihegőben és sztárfellépő, nettó 130 percben. Akár a kertévék hétvégi műsorába is bekerülhetett volna, látványvilágban nem volt semmivel sem rosszabb, mint a…..
A gyermekvállalás nem csupán a szülök, mint munkavállalók, hanem az őket alkalmazó munkáltatók szempontjából is fontos esemény. Annak ellenére, hogy ez a döntés kihathat a szülők (elsősorban az anya) későbbi karrierjére és munkavégzésére, azt tapasztaljuk, hogy a…..
kapuka 2015.07.03 17:58:23
Indul 2014 első X-Faktor elő showja, amire háromnapi hideg élelem kell, mert az RTL-nél valakinek az a fixa ideája, hogy az elő shownak legalább 4 órásnak kell lennie (nem!). A nyitószám alatt leesik az állam, nem csak azért, mert Bence is énekel, hanem mert mindenki jól szól, idén…..
Ma végre kiderül, kik lesznek azok a versenyzők, akik bejutnak a jövő heti döntőbe. Eddig csak Péter és Kányalánya helye biztos, a többiek még izzadnak egy sort a tűzhely mellett. Gyorsan bele is csapnak a lecsóba, az első feladatban a cékla az alapanyag. Két ételt kell…..
Rengeteg ikonikus járgány tűnt már fel a mozik vásznain, amelyeket gyerekként és felnőttként is vágyakozva csodáltunk. DeLorean, VW Bogár, Aston Martin, de naphosszat sorolhatnánk, hogy hány autó gurult be már be az életünkbe a filmeknek köszönhetően. Nem lesz egyszerű csak…..
kapuka 2014.08.11 01:25:22
A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Havas kilép az alagútból, amit el kellene torlaszolni végre ugye, és megy a biztos halálba, mert ha pl. én vagyok Mance Rayder, a hátából font szíjjal akasztom fel a tökeinél fogva egy fára. De a sorozatban Rayder egy értelmes ember, nem…..
kapuka 2014.06.17 12:51:08
@doggfather: Akkor nem csak nekem jutott eszembe, hogy totál Carcosa. :D

Sajnáltam a Vérebet, de hát mostanában már egészen szimpatikus lett, nyilvánvaló, hogy meg kellett halnia...
Az egészről amúgy is a Magyarósi tehet, kíváncsi lennék, hány százalékkal ugrott meg kis hazánkban a tableteladások száma erre a gyártóra vetítve. Pedig Tomi mondta, hogy Ipadet vegyek, lehetőleg az övét, négyszerannyiért. Hallgatni kellett volna az okosabbra? Ezt már sosem…..
Fantasztikus összhang van a butikos posztolók között anélkül, hogy ennek tudatában lennének. Amíg Mimi a H&M pulcsikon bukott ki, addig, mint kiderült, ezzel egy időben Rufufu a C&A-ban kereste kétségbeesetten a választ arra, miért is gyűlöli a bolt a felnőtt nőket.…..
A héten - a maja piramisban talált jóslat mellett - újabb csalhatatlan jelet kaptam arra, hogy közeleg a világvége. Az apokalipszis vágtató lovasa Schobert Norbi képében érkezett, kezében ott csillogott az Update1-es lágersör. Ráadásul a féjszbúkos kommentelők egy része még…..
Ha péntek, akkor jöhet a menyasszonyi ruhákból álló szépségcsomagunk! Ezúttal a 2013-as Rosa Clará kollekcióban gyönyörködhetünk, na meg Palvin Barbiban, hiszen ő szemlélteti eme ruhaköltemények többségét. ..
HamPLÓ Karácsonyi vásárszemle 2011.12.13 19:00:00
Már másfél hete nem volt időm beszámolni arról, hogy megnéztem magamnak a két "konkurens" vásárt - a Vörösmarty térit és a Bazilika előttit -, úgyhogy most gyorsan, minimális körítéssel berakom a képeket, mert húsvétkor még kevesebb aktualitásuk lesz. Disclaimer: a…..
Az tény, hogy a praktika és a divat sokszor elkerüli egymást, de a nagyik privilégiumának tekintett gurulós bevásárlókocsi tekintetében azért ez a helyzet változni látszik. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki a buszon a piacról hazafelé igyekvő nénik kezéből…..
Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya ennek is köszönhető.…..
kapuka 2011.01.19 15:57:03
A 65 év felettiekkel nem vagyok képben, de pl. a 6 év alattiak Bécsben is ingyen utaznak.

Nekem 2 és fél éves a kisfiam, gyesen vagyok itthon vele. Nem járunk bkv-n, ha messzebbre kell menni, akkor kocsival megyünk, mert tömegközlekedni egy horror. Nagyon ritkán bkv-zunk, csak hétvégén, és csak azért, mert élmény a gyerkőcnek (pl. kimegyünk Ferihegyre repülőket nézni). :-) Most várom a másodikat, decemberre vettem kismama bérletet, mert tudtam, hogy most sok vizsgálatra kell mennem. És hát igen, egy kismama pl. sokszor megy vérvételre, az is reggel van ugyebár...
Ja, és nekem ne mondja senki, hogy ő fizeti a gyedem/gyesem, 12 évig dolgoztam, mielőtt szültem volna, és még akkor is csak 3 héttel a szülés előtt hagytam abba a melót.
Amúgy hiába van autónk, melóhoz nem kell, így amíg dolgozni jártam/férjem most is, bkv-zunk. Mondjuk ha visszamegyek dolgozni, valószínűleg autózni kell majd, ha emberi időben akarok a gyerkőcökért az oviba menni, mert a melóhelyem bkv-val 1 óra 10 perc, kocsival 25-30 perc.

Krisztina69: az én édesapám 42 évet dolgozott, mielőtt nyugdíjba ment (most 72). Akkor most mi van?
Mellesleg őt aztán nem kell kerülgesd a metrón, mert a szentem annyira utál buszozni (vidéki), hogy még októberben is motorra ül, ha el akar menni megnézni az unokáját a másik városban.

Na mindegy is, ez szorosan nem tartozik a témához, csak gondoltam, én is írok :)

Akárhogy is pampogunk, ha fizetni kell fizetünk (én vagyok az - lúzer? -, aki még soha életében nem bliccelt), ha nem, meg nem, aztán kész...
kapuka 2011.01.19 16:12:26
@krisztina69: Persze OK, de honnan kéne tudnom a metrón, hogy most melyik nyugdíjas hány évet dolgozott? Vagy mindenkinek a munkakönyvével (már akinek volt) kéne járnia, és lobogtatnia?
Nézhetek úgy is mindenkire, hogy na ez is biztos csak 20 évet dolgozott, de mi értelme?

Szegény anyukám mondta mindig, hogy csak betöltené már a 65-öt, mert járhatna Ő is ingyen a busszal. Mert a szomszédasszony sosem ment sehova, bezzeg mióta ingyen jár, hetente megy ide-oda. Aztán szegénykém 7 éve (5 éve volt 65), mióta cukros, meg agyvérzése is volt, nem jár sehova, mert örül, ha a sarki boltig el tud sétálni. Ez megint nem tartozott a lényeghez, mondjuk.

A gyed témát is csak azért írtam, mert én is megkaptam már különböző fórumokon, hogy mert a legtöbb kismama nem is dolgozott előtte, hanem a suliból egyből szülni ment.
De most én tehetek erről? Nálam nem ez volt a helyzet, de ez általában senkit sem érdekel...
Sokan vannak, akik egyfajta felnőtt legót látnak az ikeás bútorszerelésben, és szívesen fúrnak-faragnak órákon keresztül. Mások viszont hidegrázást kapnak a puszta gondolatától is annak, hogy a vasárnap délutánjukat azzal kell tölteniük, hogy sok hülye kis csavart tekergetnek…..