Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lemieux

83 bejegyzést írt és 629 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pittsburgh Penguins az NHL történetében harmadikként nyerte idegenben a mindent eldöntő hetedik meccset a Stanley-kupa fináléjában. A Dan Bylsma vezette csapat a szezon közben még a playoffra is esélytelennek tűnt, aztán ez lett belőle. Kevesen gondolták télen, hogy a Pittsburgh…..
lemieux 2009.06.15 16:09:51
Felfokozott a várakozás a hetedik Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins meccs előtt. Tizennegyedszer fordul elő az NHL történetében, hogy hetedik csata dönt a kupa sorsáról. Tények sorolásával próbálunk esélyeket latolgatni. És megint lehet szavazni is. Ahogy az NHL hivatalos…..
Ezúttal nem volt kérdés, ki a jobb. A Detroit a Stanley-kupa döntőjének ötödik meccsén 5-0-ra gázolta el a Pittsburghöt, 3-2-re vezet. Pavel Dacjuk két gólpasszal tért vissza. Nehezen lendült bele a Detroit, 5 és fél perc után lőttek a hazaiak először kapura. Red Wings…..
lemieux 2009.06.07 22:57:45
@NHLFAN: Ugyan, hagyjuk ezt. Ez a rend? 5-0? A Caps elleni 7. meccs után( 6-2) is ezt kellett volna írni akkor... ;)
lemieux 2009.06.08 03:24:47
@realexecutor: "Undorító, ahogy játszanak." Ezt nem gondolhatod komolyan... A két kezem összetenném, ha olyan screen-mester karistolgatna nálunk, mint mondjuk Holmström, vagy a benga Franzen. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, de hogy a DET a liga (egyik)legjobb csapata, az egyértelmű.

"jobban szeretem az olyan gólokat látni mint amit 4.ik meccsen Kennedy lőtt, azzal szemben, amikor holmstrom vagy franzen beáll a kapus elé"

Én meg jobban szeretném, ha ilyen" kapus elé beállós" gólt/gólokat szereznénk, ahelyett, hogy elkenik a szánkat nullára. értem én, hogy megpattant az első, értem én, hogy jöttek a PP-k, de le lettünk játszva. nem jött volna jól pár gól nekünk? akármilyen...
295 regularban lőtt góllal abszolút elsők voltak. Tették mindezt a Centralban ugyebár. Nem volt egy Thrashers, meg egy Tampa, akiket ki lehetett tömni pl. Puffogtathatott Sanyi a Crapsben, firkálgathatott nálunk Sid, meg Malkin, megálltak 272-nél, ill. 264-nél.

A bírózást meg hagyjuk. Az egész PO-ban kritikán aluli kb. a bíráskodás, én csak abban tudok bízni, hogy mind2 oldalra ugyanannyit fognak tévedni. Eddig szerintem nem volt meccset eldöntő hibájuk. Lőttünk gólt necces előnyből, de akkor jobbak voltunk, azért nyertünk. remélem, hogy ezt Mac is elismeri :)
Egyelőre minden a tavalyi forgatókönyv szerint alakul. Ahogy akkor, úgy most is 0-2 után szépített a Pittsburgh, hazai jégen. Jevgenyij Malkin három gólpasszt adott, két oroszos csúcsot is megdöntött, és Sidney Crosby is megszerezte első pontját a döntőben. Hatalmas iramban…..
Másodszor is 3-1-re bukott a Pittsburgh Detroitban, Abdelkader újabb gólt lőtt. A hazaiak hátrányból fordítottak. Malkin verekedést kezdett a végén, de megúszta az eltiltást. A hazaiak kezdtek aktívabban, de a Pittsburgh gyorsan átvette az irányítást, és a vezetést is…..
Az idei Stanley-kupa döntőt is győzelemmel kezdte a Detroit, 3-1-re verte a Pittsburghöt. Sidney Crosby pont nélkül maradt, Justin Abdelkader élete első NHL-gólját szerezte. A jobban védekező és szerencsésebb Detroit szerezte meg az első győzelmet a döntőben. Nem esett egymásnak…..
lemieux 2009.05.31 19:49:40
@egysegelem: Létezik. Mac kedvenc témája :)
@Horiko: "Jó lenne ha éjszaka inkább az eredeti kommentárt hallhatnám, sokkal jobban szeretem. Vagy legalább egy kicsit emeljék fel a háttérzajt a hangmérnökök, így nem annyira élvezhető, nem adja át az ottani hangulatot. Bár lehet, hogy ez csak engem zavar:)" Ebben nagyon egyetértünk. Bár engem nem csak ez zavar, bevallom őszintén, a stúdió bekapcsolása, meg egyáltalán az "elemzés" szerintem erőltetett és tényleg nem bántásból, de a nevek helyen kiejtésén illene dolgozni még
Folytatta nagy sorozatát a Pittsburgh, negyedszer is legyőzte a Carolinát, idegenben. Megvan az idei első Stanley-kupa-döntős, ahogy tavaly, idén is finalista a Penguins. A Pittsburghé lett a Prince of Wales Trophy, vagyis a keleti konferencia bajnokának járó díj. Ez azt jelenti, hogy a…..
lemieux 2009.05.27 15:02:52
@spiler: 1991-ben draftoltuk, de csak a 93-94-es szezonban csatlakozott, addig Svédországban játszott, tehát nem nyert kupát velünk.

Idén sokkal nagyobb esélyünk van a DET ellen a döntőben. Nem szabad aludnunk az első két meccsen, el kell hozni az egyiket.
És megígérem, hogy soha többet nem kételkedek Shero egyetlen igazolásában sem. Elképesztő, hogy Guerin életre kelt ebben a csapatban. Mondjuk azt is nyilatkozta, hogy ez a legjobban támadó csapat, amiben valaha játszott :) MAF bíztató, ha hozza magát, akkor Pens in 6 :P
Fantasztikus meccsen, a hosszabbítás második percében szerzett góllal győzte le a Chicago a címvédő Detroitot. A sorsdöntő gólt Patrick Sharp lőtte, aki duplázni tudott a meccsen. Ezzel a nyugati párharcban 2-1-re vezet a Red Wings. A Detroit a sírból hozta vissza a meccset, hogy a…..
lemieux 2009.05.24 02:18:07
@facsipesz: A Capitals ellen is érezhető volt egy kis elfogultság a Caps/AO irányába, nem győzték hangoztatni, hogy toltak minket a bírók :)
Második hazai meccsét is nyerte, 2-0-ra vezet a Pittsburgh a keleti főcsoportdöntőben. A harmadik harmad közepéig szoros volt a Carolinával vívott a meccs, 4-4 után, a végén lépett el a Penguins. Jevgenyij Malkin összeszedte magát, mesterhármast ütött. A Carolina háromszor is…..
lemieux 2009.05.22 23:52:54
@2002: Nem olyan egyszerű dolog ez a bunyó kérdés. Kiváló eszköz a játékosok kezében arra, hogy felrázzák a csapatot, beindítsák a gépezetet. A Flyers-en konkrétan egy bunyónak köszönhetően jutottunk túl, Talbot 0-3-nál verekedett, azonnal vertünk kb 5 perc alatt hármat, majd még kettőt
A Pittsburgh elverte a Carolinát. Ezúttal egy védő, Philippe Boucher lett a meccs hőse. Jevgenyij Malkin is összekapta magát, az elmúlt négy meccsen kilenc pont a mérlege. A 36 éves Philipe Boucher még csak ötödik playoffmecsét játszotta, ez volt az első gólja, ráadásul…..
lemieux 2009.05.19 20:35:09
@Walmer: Az első harmad a miénk volt, egyértelműen( voltak MAF bravúrok, de akkor is). Utána szokás szerint leültünk, megköszönhetjük MAF-nak a meccset, kellettek a védései. A Canes gyakran töketlenkedett, rendre sokáig tologatták a pakkot, biztos helyzetben is tovább passszoltak. A hátvédeik sem győztek meg, be kell valljam. Ward jó volt, bár nálam Satan és Boucher góljánál is kicsit hibás volt.
Satan meg mehet a fenébe, hol volt ez a játék a regularban?:)
Elég jó mérlege van egyébként a szlováknak eddigi playoff karrierje során, 64 meccsen 43 pont, azaz 0.67 pont/meccs
A Pittsburgh a Washington otthonában nyerte meg a 7. meccset és a párharcot. A Penguins káprázatosan játszott, 5-0-ra is vezetett, kiállítás nélkül hozta le a meccset. A Crosby–Ovecskin különcsatát a kanadai nyerte, aki ezen a meccsen is két gólt ütött. A Pittsburgh…..
lemieux 2009.05.15 12:01:40
@D. Gromov: A Pens ellen volt harmatos. Valóban, a -6 és a 0 ütött gól nem mutat jól
Kenny Jönsson nem érdemtelenül lett tagja a világbajnokság válogatottjának. A svéd hátvéd +13-at csinált plusz/mínuszban, úgy, hogy egyetlen mínuszos meccse sem volt. Erre legutóbb Danyisz Zaripov volt képes: 2007-ben +10-zel (10, 0) lett a legjobb. A tavalyi világbajnoki…..
lemieux 2009.05.14 18:56:36
@csiki hokis: Nem kap
Vjacseszlav Bikov és Igor Zaharkin a 2009-es KHL-alapszakaszgyőztes és 2008-as orosz Szuperliga-bajnok Szalavat Julajevet irányítja a továbbiakban. Az orosz válogatottal immár kétszeres világbajnok edzők az erről szóló szerződést ezekben a percekben írták alá Ufában. Nem ment…..
lemieux 2009.05.14 14:08:16
A Bruins a Carolina otthonában egyenlített, a döntő csata Bostonban lesz. A Detroit kikapott Anaheimben, ebben a párharcban is a hetedik meccsen dől el a továbbjutó sorsa, a hazai jég előnyt jelent a Red Wingsnek. Egyedül a Chicago főcsoportdöntős eddig. Visszajött a Boston. Már…..
Kupát neveznek el Ilja Kovalcsukról, a svájci világbajnokság legértékesebb játékosáról szülőföldjén, Tver megyében. Nem ez az egyetlen elismerés, amelyet mostanában kap az Atlanta 26 éves támadója – és megérdemli mindet. Orosz játékos soha nem volt MVP a vb-ken,…..
A Pittsburgh és a Chicago is egy győzelemre van a továbbjutástól. Előbbi a Washingtont, utóbbi a Vancouvert győzte le idegenben. A fővárosban Malkin ráadásgólja döntött. Hiába lőtt két gólt és adott gólpasszt Alekszandr Ovecskin, a Washington elbukta a pályaelőnyt, a…..
A svájci kapus 45 védésének köszönhetően az Anaheim 2-1-re vezet a címvédő ellen. A Chicago otthon bukott, abban a párharcban a Vancouver Canucks vette át vezetést.Nem sikerült átvennie a vezetést a Chicagónak, a Vancouver idegenben hozta vissza elbukott pályaelőnyét. Nem volt…..
A Boston idegenben is verte a Canadienest, már 3-0-ra vezet. Szépített a Washington és a Calgary, a Capitals nullára nyert. Szemjon Varlamov parádézott a vendégek kapujában. Lassan vége a Montreal playoffjának. A 100 éves klub otthon sem tudta legyőzni a Bostont, a Bruins már csak egy…..
Blueshirts blog Rangers Bus Tour 2009.04.20 22:19:00
Két mérkőzéssel folyatatódik a párharc de most már a világ leghíresebb arénájában a Madison Square Gardenben. Mint korábban írtam a Rangers mindig is nagy hangsúlyt fektetett a szurkolókkal való jó kapcsolatra. Ennek példája az a visszatérő hagyomány, hogy ha a Rangers hazai…..
Óriási mérkőzésen szerezte meg a második győzelmét tegnap este a New York Rangers a Washington Capitals otthonában. A hét nyert mérkőzésig tartó párharc második fővárosi derbije az elsőnél is nagyobb, keményebb és hatalmasabb küzdelmet hozott. A  Rangers tökéletes…..
Az NHL-rájátszás második napján az Anaheim idegenbeli győzelme okozta a legnagyobb meglepetést. Jól kezdett a Boston, magabiztosan a Detroit. Megvan az első overtime-os meccs is, a Chicago nyert így a Calgary ellen. Továbbra is hozzuk a videókat. A Boston ott folytatta, ahol az…..
Nem azt mondom, hogy 2010-ben csak a feljutás a cél, de azt igen, hogy a csapat képes lesz rá. Éremmel mindenképpen számolok, mondta blogunknak a svéd Färjestad BK-ban edződő Hári János, akit a minszki divízió 1-es U18-as világbajnokság legjobb csatárának választottak. A 16 éves…..
lemieux 2009.04.17 15:10:33
A Washington–New York Rangers, a New Jersey–Carolina, a Pittsburgh–Philadelphia és a Vancouver–St. Louis meccsekkel indul este a playoff a 2008/2009-es NHL-szezonban. Az alapszakaszban elért eredmények nem mindig jelentenek kapaszkodót, nem is olyan régen…..
Fogynak a playoffesélyesek. Keleten a New York Rangers legyőzte a Montrealt, a Buffalo bánta. A Florida Philadelphiában bukott, két ponttal megy a Rangers a Panthers előtt. Az Edmonton otthon szállt el nyugaton, a Nashville sem tudott saját csarnokában nyerni, itt az idegenben parádézó…..
lemieux 2009.04.09 03:26:29
@Acilles: MT vezetésével én sem hittem a PO-ban.