Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RFeri

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekesen alakult az idei Tillig-TT-Club ajándék modell szavazása, olyannyira, hogy az idei első Club aktuell újságban egy egész oldalas cikket szentelt a miértek taglalására a Tillig. Az alábbiakban tesszük közzé a cikk fordítását. A demokráciával néha együtt jár ez. Van,…..
A TT-méret kedvelői a nagy Tillig mellett szerencsére egyre több kisszériás gyártó termékei közül válogathatnak. A Hädl neve ismerősen cseng már, hisz teherautókat (IFA, Tatra) és személyautókat régóta kínál, mégpedig igen jó minőségben. De az idei újdonságlapja…..
vasuTTmodell Árvíz Sebnitzben! 2010.08.11 22:03:00
Kétezer-tíz augusztus 7-én Szászországra súlyos esőzés csapott le. Az ebből keletkezett árvíz súlyos károkat okozott. Ez súlyosan érintette a Tillig cég sebnitzi telephelyét is. Az elmúlt napok takarítási munkái után arra törekszünk, hogy az üzletmenetünket mihamarabb…..
Előhang I.Az 1970-es évek végén még zajlott az élet Rákosrendezőn. Metálsárga, négy sebességes szovjet Fecske típusú versenybiciklimen nyaranta gyakran karikáztam ki a Rákos-patak partján a gyalogos felüljáróhoz, amelyről órákig el tudtam bámulni az akkor még javában…..
Íme a Faller honlapján olvasható szomorú közlemény magyarul:Kétezer-kilenc augusztus 28-án, pénteken, a Faller Testvérek Kft. cég a villingen-schwenningeni cégbíróságon csődkérvényt nyújtott be. Dr. Volker Grubot állították előzetes csődgondnoknak.Grub talpra akarja…..
 Az alábbi cikk eredetileg a http://www.bahnbilder.burkhkoe.de oldalon jelent meg, a fordítást és a képeket a cikk szerzője, Burkhardt Köhler úr szíves engedélyével adjuk közre. A harmadik, befejező rész is a modellekkel foglalkozik. A menettulajdonságokról: A…..
Az alábbi cikk eredetileg a http://www.bahnbilder.burkhoe.de oldalon jelent meg, a fordítást és a képeket a cikk szerzője, Burkhardt Köhler úr szíves engedélyével adjuk közre. A második rész a modellekkel foglalkozik. Ennyi elég is az eredetiről, most már lássuk a…..
 Az alábbi cikk eredetileg a http://www.bahnbilder.burkhkoe.de oldalon jelent meg, a fordítást és a képeket a cikk szerzője, Burkhardt Köhler úr szíves engedélyével adjuk közre. Az első rész az eredeti mozdonnyal foglalkozik. Teljesen váratlanul dobta a piacra a Roco cég…..
Elolvastam a német fórumon a BR 151-ről szóló topikot. A következőket hámoztam ki: Minden kritikára az a válasz, hogy mit várnak egy 57,- eurós mozdonytól. A Beckmann-féle 151-es 218,- euróba kerül. (1)    Főleg az áramszedőt, de a tetőkertet is…..
vasuTTmodell Hot news! 2009.04.01 20:28:00
 Az AP most jelentette, hogy a Märklin cég a csődből való kilábalás egyetlen útját látja: elkezdi a TT méretarányú modellek gyártását. Már az idei évben mintegy 70 oldalas újdonságkatalógussal rukkolnak elő. Részletek hamarosan.....
A Modelleisenbahner c. lap legfrissebb (áprilisi) számában tesztelte a Tillig tavalyi (ám csak idén januárban megjelent) újdonságát, a DB AG BR 189 sorozatú mozdonyának a modelljét. Ezt a cikket szeretnénk ismertetni, kiegészítve néhány saját megjegyzéssel.A cikk az…..
  A BR 52 hadimozdonyok TT modelljei 1. A kisszériás gyártmányok A BR 50 kapcsán már említett DMV, még bőven az NDK érában, megpróbálkozott a BR 52 modelljének az elkészítésével is. A DR III. Altbau változatot építették meg, hasonlóan a BR 50-hez:…..
A BR 50 hadimozdonyok TT modelljei, 2. részSorozatunk mai részében a BR 50 1990. utáni modelljeit tekintjük át. 1. A kisszériás gyártmányok A Beckmann cég (www.beckmanntt.de) az első modelljei között máris nagy fába vágta a fejszéjét: 1991-ben megépítette az 50…..
A BR 50 hadimozdonyok TT modelljei A továbbiakban „modell” címszó alatt mindig TT modellt értek. Az első BR 50 modellt az NDK-beli DMV (Deutsche Modelleisenbahn Verband – Német Modellvasút Szövetség) adta ki, valamikor a ’70-es évek végén. Ez a DMV…..
A BR 50-ről szóló sorozatunk mai részében a híres német hadimozdony, a BR 52 történetéről írunk.Előzmények Dúl a II. világháború. Ezerkilencszáznegyvenkettő nyarára a német hadsereg, a Wehrmacht térdre kényszeríti a kontinens nyugati felének ellenséges államait, és…..
Szombat esti sorozatunk mai részében a BR 50 sorozat II. világháború után az NDK-ban maradt 350 példányának a sorsával foglalkozunk. Altbau A DR a mellékvonalain használta a jól bevált BR 50-es sorozatot. Mivel nem minden mozdony készült tartós kazánnal, viszont a…..
Kedves Olvasóink! Szombat esti sorozatot indítunk, melyben a híres német hadimozdony, a BR 50 (52) történetét, sorsát, valamint természetesen a TT modelleket szeretnénk ismertetni.Fogadják szeretettel. A BR 50 története, 1. rész Előzmények A Német Birodalmi…..
 Régi adósságot rótt le a Modellbahnmanufaktur Sebnitz (Sebnitzi Modellvasút Manufaktúra) cég, amely Michael Tillig vezetése alatt amolyan kisszériás gyártó a "nagy" Tillig árnyékában. Sokáig csak a Tillig által bekebelezett egykori Jatt modelleket kínálta (főleg…..
vasuTTmodell Loco különkiadás 2008.09.19 18:09:00
Igazi csemegével rukkolt elő a Loco, a kisszériás, de kiváló minőségű TT modelleket előállító cseh cég. A megjelenés apropóját egy 40 évvel ezelőtti esemény szolgáltatta… Loco M0801 szettEzerkilencszázhatvannyolc augusztus 21-én a Varsói Szerződés csapatai…..