Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbx porsche

0 bejegyzést írt és 862 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan játékok, amelyek akkora népszerűségre tesznek szert, hogy a nevük átragad egy egész termékkategóriára. A katonás akciófigurákat sokáig mindenki csak G.I.Joe-nak hívta, a kocka alapú építőjáték a mai napig Lego és a köznyelvben a kisautókat is gyakran csak Matchbox-nak hívják. Így van ez…..
A mai napra ismét egy Matchbox kisautót hoztam nektek, amiről információkat kutatva engem is meglepett néhány részlet.Ez a kocsi az 1921-es Ford Model T és annak is a furgon változata. Elsőre azt gondoltam, hogy ezt a típust már legalább a 60-as évektől kezdve gyártja a Lesney, de legnagyobb…..
szirszarjaim Carspotting 388 2022.04.24 10:00:00
Ha Péter Pál Amerikában jár, mindig küld nekünk szépségeket: Thanks, mate!..
mbx porsche 2022.04.24 19:05:00
@Sam. Joe: A lámpák meg a motorház oldalsó dekor alapján szerintem Oldsmobile.
De ilyen átalakításnál bármi lehet, simán összeollóznak különféle alkatrészeket.
szirszarjaim Lexus LS400 2022.04.20 18:00:00
Négy éve volt először és eleddig utoljára Lexus a blogon, így épp ideje volt ezen változtatni. Az érdem nem az enyém, hanem a Mattelé, hiszen idén megjelent a Matchbox kínálatában egy új modell, az LS400-as, ami ugye az első igazi luxusautójuk volt - gondoltak egyet az 1980-as évek közepén, hogy…..
A szovjet Elektronika céget nem kell bemutatni az oldal látogatói számára.  Az Elektronika alapvetően egy hadiipari vállalat volt, akik felsőbb utasításra a fogyasztási cikkek piacára is beléptek. Az ott dolgozó mérnökök ezt a feladatot kihívásnak élték meg, hiszen teljesen mást kellett…..
szirszarjaim Országút 2022.02.22 22:22:00
Szinte pont két éve mutattam egy országúti ötöst, erre tessék, máris itt a "második része". Szokás szerint egész pofás - igyekszem tartani valamiféle színvonalat, minden ötöspakkot azért nem veszek meg - és jól összeválogatott csomag, de túl sok újdonságot nem hozott: Hudson Hornet volt már (nem…..
mbx porsche 2022.02.24 21:02:11
@Sam. Joe: Persze, könnyű mindent a kisebbre kenni ;-)
szirszarjaim Az utolsó idei poszt 2021.12.31 18:00:00
Mondhatni, hagyományosan az év végére - legalábbis az én életem történéseihez vagy mondjuk a gyűjteményem, járműveim státuszához, állapotához mérten - valami jelentősebb eseményt szoktam posztolni itt a blogon, vagy mondjuk egy nagyobb lélegzetű összefoglalást, visszatekintést. Ma nem ez fog…..
szirszarjaim Összejött az EB! 2021.12.11 11:11:00
Épp ideje volt így közel 12 év után, hogy újra legyen egy Bugattis poszt. Akkor a Veyron volt terítéken, most egy ahhoz képest régi darab, az EB110 következik. Chiron is van itthon, a legfrissebb Exotic ötöspakkban, mutatom. Ez is Hot Wheels, az egy hete is említett Legendás csereüzletből származik,…..
szirszarjaim Ülésváltás 2021.11.13 18:00:00
Régebben már írtam többször is, sőt valószínűleg még a Honda megvásárlását követő első posztok valamelyikében is, hogy ezen egy utólagosan mélyített ülés van, ami a legfontosabb részén jóval alacsonyabb, mint amilyennek azt eredetileg szánták. Ez kimondottan alacsonyabb rájdereknek jó, hogy…..
Emlékeztek erre a posztra? Na most figyeljetek! Csak úgy beszórom ide az idei friss veteránokat: Roger Murtaugh őrmester vagyok.....
szirszarjaim Hondákok 2021.09.16 18:00:00
A kurrens Honda Civic már szerepelt a blogon, volt belőle MB és HW is, az azelőtti is vótmá, az ufó szintén, de eleddig a legjobb mind közül talán az EF volt. Eddig. Mert nemrég (de a korrekt Maisto után sokkal) a Hot Wheels is kihozta a szerintem legmenőbbet, ráadásul Type R kivitelben,…..
Sokan kértek tőlem tanácsot, hogyan lehetne másolatot készíteni egy adott alakú alkatrészről. Ebben a posztban igyekszem összeszedni (és időnként frissíteni) azokat a tapasztalatokat, amiket sikerült összegyűjtenem az elmúlt hat évben. 1.) Alapanyagok: A másolat készítéséhez szükségünk van egy jó…..
szirszarjaim Itt egy ötös 2020.01.05 18:00:00
Vagyis kettő. Még a tavaly évvégi hajrába pont belefért két friss ötöspakk beszerzése - és hát be kell vallanom férfiasan, ezek már a kiárusítás időszakában érkeztek a gyűjteményembe, de az ember gyarló. Az egyik egy ropogósan új Matchbox-csomag, a másik meg egy Fast&Furious Hot Wheels-pakk.…..
Van egy ilyen oldal, amit követek a FB-on, hogy Németül minden jobban hangzik, na, ennek a teherautónak a neve is ilyen szerintem. Egyébként nagyon nem vagyok otthon kamion-témában, a típus wikipediás oldaláról annyit jegyeztem meg, hogy ezt a TGA-t már nem is gyártják jó ideje, és amit gyártanak…..
szirszarjaim Advanced Design 2019.09.06 18:30:00
Közel 10 év telt el azóta, hogy egy összefoglaló posztban mutattam Chevrolet AD 3100-as kisteherautókat, egy Hot Wheels ést egy Wellyt. Elég sok minden történt azóta a gyűjteményemmel, de ami miatt ma visszaidéztem a régi posztot, az nem más, mint hogy Matchboxban is beszereztem egy (mit egy,…..
A Szovjetunió egyik különlegesen fontos és nagy cége volt a játékok területén otthonosan mozgó Elektronika, akik a nevüknek megfelelően nagyrészt elektromos játékokat készítettek a gyerekeknek.Az egykori vasfüggöny egyik játékgyártók által kiélvezett előnye volt, hogy a nyugati játékok nem jutottak…..
szirszarjaim Láncreakció 2019.06.25 09:00:00
Májusban három hetet töltött a mocim a szerelőnél, no nem azért, mert ennyi vagy ilyen súlyos baja lett volna, hanem inkább csak el voltak havazva, illetve lassan érkezett meg az alkatrész. Legalábbis ezt mondták. Igazándiból a megvásárlása óta (azaz kb. kerek egy éve) terveztem,…..
szirszarjaim Carrera 2019.05.24 18:18:00
Az előző posztokban mutatott két új Porsche után egy még újabb következik most, az utolsó léghajlító, azaz az utolsó léghűtéses 911-es, azaz egy mezei 993-as a Hot Wheels jóvoltából, elegáns fehér színben. Sok poszt volt már egyébként régebben is Porsche-témában, az…..
szirszarjaim Porsche Polizei 2019.05.21 18:00:00
A tavaly októberben tárgyalt Hot Wheels 71-es Porsche 911-es megkapta a - szerintem - lehető legjobb festést. Biztos valamiféle gyerekkorból megmaradt fétis, hogy a kisautókat legjobban rendőrfestéssel szeretem, sőt valszeg az egész kisautógyűjtés is ilyesmi, mindegy, de az egyik…..
Nyilván nem gondol bele az ember minden nap, mert akkor nem lenne ilyen meglepő, hogy az alábbiak lassan már OT-rendszámmal is felbukkanhatnak: Melyik kéne? (Kicsiben mutattam már MX-5-öst itt, SX-et itt, 850-es BMW-t itt, Opel Calibrát pedig emitt.)..
szirszarjaim 10 év!!! 2018.12.09 16:58:00
Jelentem, pont ma 10 éves a blog, az első poszt percre pontosan ennyi idővel ezelőtt jelent meg. Most belemehetnék mindenféle (kizárólag számomra) érdekes statisztikába, mi minden történt velem és körülöttem ez idő alatt, hány autót vettem és adtam el, hány új gyerekem és munkahelyem lett, ilyenek,…..
szirszarjaim Vadnyugati DeLorean 2018.11.02 08:00:00
Visszatérő téma (sic!) a blogon a Vissza a jövőbe ikonikus autója, a Delorean DMC, illetve az abból származtatott időgép, és ez így van jól. Először 2009-ben szerepelt itt az utcai változat, amely poszt egyébként az első olyan írásom volt, ami kikerült az Index főoldalára,…..
szirszarjaim Gyalog 2018.10.10 10:10:00
Van egy inkább érdekes, mint jó sakk tematikájú sorozat a Hot Wheels kínálatában, amely úgy egyébként nemigen mozgatott meg, mert van benne pár fantáziaautó is, de amikor kijött először a fekete, majd a fehér Bogár is, nem haboztam, beszereztem őket, mert nagyon jópofák ezzel a…..