Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Denimm

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szégyen, nem szégyen, de lehet, hogy én vagyok az egyetlen rockrajongó Magyarországon, aki még az életében nem hallgatott végig egyetlen Tankcsapda-albumot sem, pedig amikor a debreceni brigád megalakult, már évek óta nyakig csücsültem a metalfanatizmusban. Ez van: de számomra pontosan ettől vált…..
Denimm 2019.10.15 10:52:53
@murray: nagyjából sajnos tényleg ez van amit leírtál. :( Kár ragozni. De én inkább úgy érzem,hogy Sidi inkább pozitív hatással volt a zenekarra. Zeneileg sokat dobott az albumokon. Gazdaságossági szempontból biztos,hogy ez a jó,ha ilyen rádió kompatibilis számokat nyomnak. Gondolom megvan a recept már,hogy miből milyen arányban kell egy albumra hogy dőljön a lé. Az előző rendes album számomra legjobb nótája mondjuk inkább Farkas Zolinak tudható be. Az a koponyák és csontvázak rohadt jó lett. Tök jól működött Lukács Laci szövege és a metál keveréke. Én szívesen vennék még pár ilyen nótát. Sajnos erről még nem olvastam sehol,lehet a könyvekben lenne róla valami,de miután Sidi bekerült a zenekarba azután lett pár súlyosabb, pörgősebb, metálosabb nótájuk. Úgyhogy az ilyen nóták szerintem az ő ötletei,riffjei alapján készülnek. Mondok egy példát, lehet hogy baromság,nem tudom. Ott van mondjuk a dolgozzátok fel albumon az ítéletnap. Az szerintem tipikus Lukács Laci érzetre (egyébként jó az eredeti szám is,meg a feldolgozás is,de azért elég rendesen ki lett herélve az eredeti) de a Pokolgép - hol van a szó feldolgozás meg szerintem tipikus Sidi. Bármelyik kevésbé jó haverom fél karját rá merném tenni,hogy ezeknek van alapja,bizonyos számok bizonyos tagok szája íze alapján készülnek. Afféle rockzenekari demokrácia.
Az újítások szerintem is a tankcsapda életben maradásának záloga. Csak sajnos most már túlságosan régóta maradtak ennél a kommerszebb rock vonalnál és kezdi megfeküdni az emberek gyomrát. Talán a Minden jót albumnál kezdődött ez a tendencia. Az viszont a frissessége miatt még egy jó album. Talán egy újabb komolyabb stílusváltás jót tenne nekik. Összességében nem olyan rossz album ez az új sem. De az is biztos,hogy nem fogom badsectorosra hallgatni a pendriveot.
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
Denimm 2019.01.30 17:46:15
@Polgar Istvan: 60k ért nem is volt drága. Pláne,ha a munkadíj is benne volt. A panel sufni javításról annyit,hogy sajnos nem lehetséges. Egyrészt baromi melós dolog. Ráadásul elég durván kell ismernie az adott alaplapot az illetőnek. Itt már nem az megy,hogy leül Jóska bácsi egy multiméterrel aztán kicserél két 3 forintos ellenállást oszt adja is el új áron. Nem véletlenül cserélik egy az egyben az egészet. Ugyan ez vonatkozik minden komolyabb elektronikát tartalmazó berendezésre is. De rövidebbre zárva eleve sem fogja megkapni a gyártóktól sem a tesztpadot sem a tesztszoftvert senki. Azok sem ettek meszet. Ezek nélkül meg aki visszafejti a panel működését hidd el,hogy sokkal többet keres annál,hogy megérje neki azt a 60 eFt -t a dolog.

@Immer az gáz: "Természetesen a fogyasztó a hibás, mert hát ugyan a gyártó nem említi vásárlásnál, hogy vegyél 80 ezerért szűrőt, szereltesd be 40 ezerért. "
Rövid válasz: Igen. A kereskedőnek nem feladata ezt megemlíteni. Mivel ez a mérnök! feladata aki vállalja majd rá a felelősséget,ha kifelejtette és ezért megy tönkre. A gyártó viszont 99,999% hogy szólt róla. Nézd csak meg a kézikönyvet. Pláne ha újabb készülék. Nyugaton nem játsszák ki a rendszert az emberek,meg nem sajnálják a mérnöktől a pénzt,ezért régebbi kézikönyveknél még lehet nem szerepelt (nem számítottak rá,hogy tömegesen szakszerűtlenül kerülnek majd beépítésre a termékek). Megnéztem,egy jobb fajta mágneses iszapleválasztó 25 600 Br. Ft ,ennek a rendszerbe szereléséért kivitelezésnél nagyjából 3-5 eFt ot kérnek, utólag 7-10k -t. Ha volt ilyen jellegű problémája akkor elő kell venni a gépészeti tervet és megnézni,hogy olyan készülék volt e betervezve,mint amit beépítettek és hogy volt e a terven iszapleválasztó. Amit a csővezeték öregedésével idővel illik kitakarítani. A régi xy (pl fég) gázkazánokhoz képest csillagászati mennyiségű pénz spórolható meg egy modern kazánnal. De egy normálisan megtervezett gázfűtési rendszerrel is. Túlméretezett gázkazán pl .eleve drágább és a teljesítmény növekedésével romlik a hatásfok is. Ha nincs külső hőmérésklet vezérlés a rendszerben akkor pl. a mezei szobatermosztátról vezérelve nem is igazán modulál a gázkazán. Alulméretezve meg állandóan teljes fokozaton működik >> szar hatásfok,jóval rövidebb élettartam.
Denimm 2019.01.30 18:16:39
@lenörd hofstadter: Ez pontosan így van. de próbálj meg debuggolni egy ilyen panelt úgy,hogy nem tudod,hogy mivel tudsz mondjuk egy hibakódot átléptetni,hogy melyik láb mit vezérel a vezérlő ic -n. Igazából ezeket max reverse engineering -elni lehetne. Aki megcsinálja az meg szerintem a) megérdemelné ha elkérné az árát a javítottnak b) el se kezdik,mert aki megtudja csinálni többet keres a szakmájában mint amennyit nyerne ezzel.
Szerintem egy hibakóddal leállt,vagy már eleve el sem induló egységnél nem olyan egyszerű megtalálni a hibás alkatrészt. De azt azért gondolom te is megérted,hogy a szerelőnek egyszerűen nem érdeke ,hogy szarakodjon azzal,hogy megtalálja a hibás alkatrészt. Szerintem nem fet ekkel oldják meg itt,mert azért eléggé meleg tud lenni a kazán belsejében. Szerintem sokkal hamarabb megadnák magukat hűtés nélkül. De franc se tudja,nem néztem még meg soha.
Denimm 2018.03.02 08:48:13
"Mivel azonban a női munkaerő piacra lépésével nem duplázódtak meg a megtermelt javak, így nem volt más lehetőség, mint a férfi fizetését "felezni". Vagyis az átlag férfi keresete onnantól kezdve egyre kevésbé alkalmas átlagos életszínvonalat biztosítani a családjának anélkül, hogy a nő ne dolgozna. Eddig volt X=megélhetés, addig ma már X+Y=megélhetés a képlet."

Nok hatekonysag tekinteteben azert nem ternek/tertek el ennyire a munkakorok donto tobbsegeben. Raadasul akkoriban meg jobal kevesebb ber is jart a noknek. Szerintem nem a megtermelt javak nem-duplazodasa miatt felezodott a ferfiak bere hanem csak siman eltek a lehetoseggel, hogy ha ketten keresnek akkor kevesbe faj ha lentebb nyomjak a bereket. Raadasul a nok alacsonyabb berezeset eleinte a sajat hazastars es csaladtag is jogosnak tartotta. Igy a nem cocialista orszagokban is egyre kedveltebb lett a noi munkaero. Traktortol kezdve gepgyartas gepeit ugyan ugy vagy minimalis hatrannyal kezeltek. A ferj eleinte meg kovetelte is hogy neki magasabb ber jar mint egy nonek aztan meg pislogott csak ha lenyomta a bereket az, hogy olcso meg bizonyitani vagyo nok mentek melozni a ferfiak helyere olcsobban. Bar 50% koruli esest ez sem produkalt azert. Az csak sima suttyosag volt a gazdasagokat uzemelteto tokesektol. Netto kapzsisag.

A tema jo amugy :) teljesen egyet ertek veled. Nekem is volt par ilyen kalandom. Mikor en voltam meg fiatal /90-es es 2000-es evek eleje/ divat volt az hogy odajott hozzad a lany es kicsit tette vette magat es kert egy italt a te penztarcad terhere. Volt egyszer olyan, hogy oda jott a leanyzo es mondta, hogy szia xy vagyok. Jo a buli, mi? Kernel nekem egy whiskey kolat? Persze en meg csoro voltam es a vizezett szar aranyaszokat ittam. Ugyhogy odapentem a lannyal a pulthoz, kertem egy sort meg egy wh.kolat a leanyzonak. Aztan letettem a sor arat es megkoszontem az italt es otthagytam a lanyt. Sajat ismerosi korben is voltak olyan lanyok akik sportot uztek abbol hogy egy filler nelkul jartak bulizni. Ezeket jol meg kellett szopatni. Persze nem "ugy"....az meg egesz estes fizetes utan sem johetett volna szoba.
 ..
Denimm 2018.02.24 14:43:19
@hillman.: a gázkazán nem a legjobb példa. Pl. a kazántestben mondjuk bekrepál egy szenzor. Sajnos úgy van összetéve,hogy hiába 500 Ft egy szenzor hozzá nem tudod cserélni. 100-150k HUF lesz. Az alaplap képes arra,hogy visszaadjon valami hibakódot ami egy raklap dolog miatt lehet úgyhogy igazából különböző mondjuk úgy modulokra utaló hibát fog adni. Adott modul egy raklap pénz mivel nincs belőle utángyártott,csak gyári. A gyártó meg persze profitmaximalizál. Egy rakás olyan IC van rajta amit nem tudsz mondjuk kicserélni. Jellemzően egyébként ezek mennek tönkre rajta. Mind egyedi. Nem is fogod tudni igazából megszerezni őket. De mint már én is meg mások is írták korábban egyszerűen nem rentábilis bíbelődni vele.Adott idő alatt sokkal többet tud keresni ha kicseréli a valószínűsíthető részegységet oszt kalap kabát. Megy a következő ügyfélhez. Szerintem itt senki nincs,aki ha azt mondanák,hogy mostantól a munkád végezd így, ettől másoknak olcsóbban lesz haszna a munkádból,de te 3X annyi időt töltesz el vele ezért neked ezért 66% -al csökkentjük a fizudat. De nyugi, mert mindenki másnak jó lesz! fel a fejjel.
Denimm 2018.02.25 10:21:06
@vackor1: milyen kazan van abban a hazban ami tobb millioba kerul? Ipari 100-150 kW os specialis kazanok uj ara kb. 1.5 millio. De azt en meg nem lattam csaladi hazban. Kb. 6-8 ~150nm es haz csucs hoigenyet is vigan kielegiti.
Denimm 2018.02.25 12:27:54
@vackor1: tudom,hogy nem ide tartozik. Bocs az off-ért. Igazából csak kíváncsiságból kérdeztem. Úgyhogy kösz a választ. Szerintem is a rendszerre értette. Arra reális az összeg.
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
Denimm 2017.12.05 11:32:55
@mókusfülecske: A kondenzációs kazán hatásfoka kb 5% -al jobb 40C -os T visszatérő esetén mint 50C -nál. Sőt, a köztes időszakban, mikor simán elegendő 30C is a padló fűtéséhez akkor az 50C hoz viszonyítva már 7-8% körül van a különbség. Egy nem alul/túl méretezett kazán esetén a fűtési szezon felében 25% körül lesz a kazán terhelése.
Erre szerintem van is diagram az adott kazán kézikönyvében. Vagy ha van tervezési segédlet akkor ott.
Fás dologban osztom azt,hogy nem feltétlenül olcsóbb mint a gáz. Megfelelő kazánnal, házban jó helyen létesített kazánházzal, erdészettől vásárolt méterfával és saját feldolgozással 15% -ot simán lehet vele nyerni. Viszont kevésbé ideális esetben veszteséges a fa a gázhoz és még munka is van vele. És többnyire az a reális,hogy a többség fával épp ,hogy csak pluszba jön ki. Kár vele foglalkozni.
Az Emberi Jogok Európai Bírósága a héten tárgyalja az amerikai és brit titkosszolgálatok jogszerűtlen gyakorlatát, aminek során százmilliók online kommunikációját és telefonhívásait ellenőrizték. Két éve tíz civil szervezet, köztük a TASZ indított pert a brit titkosszolgálatokkal szemben, ami most…..
Denimm 2017.11.08 07:46:34
@Fabius Q: A terroristak nem ezeket a kommunikacios csatornakat hasznaljak. Raadasul a nyugati legerosebb allamok vastagon gazdasagi elonyok szerzesere illetve olyan emberek megzsarolasara hasznaltak /jak/ akik valamiert utjukban vannak. A tomegek megfigyelese a terrorizmus miatt nem igazan praktikus. Az csak az urugy.
Denimm 2017.11.08 07:46:34
@Fabius Q: A terroristak nem ezeket a kommunikacios csatornakat hasznaljak. Raadasul a nyugati legerosebb allamok vastagon gazdasagi elonyok szerzesere illetve olyan emberek megzsarolasara hasznaltak /jak/ akik valamiert utjukban vannak. A tomegek megfigyelese a terrorizmus miatt nem igazan praktikus. Az csak az urugy.
Denimm 2017.11.08 08:35:20
@A tudomány sosem téved!: hogy jon a temahoz a hazai politika? Vagy ez trollkodas akart lenni? Elegge ertelmetlenul dobtad be ezt a mondatot.
Lement tegnap az első nap a három napos közös frakcióülésről Egerben. Doktor Schmitt Pali még nem került szóba, de az első napra is jutott legalább három remek mondat Orbán Viktortól. 1. Támogatottság"Az átalakítások mérlegét a miniszterelnök összességében annak ellenére…..
Denimm 2012.02.09 16:13:39
@Ringlósztár: saját ismerősi körömből tudok rá példát mondani,hogy jogász végzettségűek mennyit szopnak a túlképzés miatt. Egyikből szaktolmács lett, másik közel két évig 60-70k ért dolgozott (Bp.-n),egy harmadik jogász végzettségű pedig most hogy beindult neki a biznisz olyan 120k körül keres nettóban 3 év gyakorlat után. Közgazdász végzettségű táskabolti eladót is ismerek. A mekis dologot nem tudom alátámasztani :) azt már csak hatáskeltésnek írtam.De elképzelhetőnek tartom azt is. A párthovatartozást illető teóriával nem értek egyet. De végülis akár lehet ez is a háttérben. Az viszont tény,hogy jogászból és gazdasági végzettségűekből túlképzés van. Egyszerűen ennyire nincs szükség. Így jelentős részük droidként megragad vagy elhagyja a szakmáját. Lehet hogy Szeged környéke felveszi az embereket de Bp.-n ez a helyzet. Statisztikával nem tudom alátámasztani neked én sem. Max annyival hogy az én ismerősi körömben ez van. Lehet én választottam rosszul barátokat :D Ettől függetlenül pl. egyik állásportálon jelenleg országosan 64 db állás van a jog/közigazgatás címszó alatt. Ha jól tudom 800 -ról csökkent 100 -ra a keretszám. Valószínűleg Szegeden azért jobb a helyzet mert az ott végzetteket esetleg jobban szeretik az országban és szívesebben felveszik őket bárhol az országban. Így esetleg Szegeden hiány van belőlük. Így könnyebben és jobb árfolyamon tudnak elhelyezkedni. ELTE-s ill. ME-s jogászok esetében én úgy látom szarabb a helyzet. Gazdászból meg olyan rohadt sokat képeznek hogy az már tényleg kizárt hogy mindre szükség lenne.
Denimm 2012.02.09 16:59:29
Talán ha lejjebb veszik az állami képzés keretszámait akkor a mindegy csak legyen valamilyen diplomám embereket meg lehetne szűrni. Aki meg bármi áron ilyen diplomát szeretne az talán belefér a keretszámokba. Nyilván én sem örülnék neki,ha olyan oktatásra vágynék aminél levitték a keretszámot. De valamit csak kell csinálni az oktatással. Mert az jelenleg eléggé el van baszarintva. Pl. tipikus jelenség,hogy a felsőoktatásban hogy fenn tudják tartani magukat tömegesen veszik fel az embereket, előszűrés nélkül. Különben nincs pénz az intézmény fenntartásra. Szerintem ezek a szakok luxuskiadások. De ide sorolnám a bölcsész diplomák többségét is. Sajna ezek azok a diplomák amiket a legkönnyebben lehet megszerezni. Mert túl sok ész nem kell hozzá. Talán a jogász valamennyire kivétel. Ott azért kell seggelni nem keveset. Én képtelen lennék rá :) De a lényeg az,hogy szerintem túlképzés van ezekből a szakmákból úgyhogy én helyeslem a keret levitelét. Így akik most ebben dolgoznak pár év múlva javuló körülményekhez jutnak. Amúgy meg ha tetszik ha nem jelenleg is az van,hogy ismerősi körön keresztül vagy családtagon keresztül lehet jó munkakörökbe bekerülni. Ezután sem lesz máshogy. Aki szar helyre került az most is hagyta a francba a szakmáját. Az tényleg feleslegesen lett tanítva.
Egyedül azokat sajnálom,akik tényleg erre vágytak és neadjisten emiatt megszopják. De nem hiszem hogy tömeges jelenség lesz ez.
Gondolnád, hogy egy laza nyáron, a balatonon egy középszerű büfé, gond nélkül csinál 15 milla tiszta profitot? És azt, hogy mellé még HARMINC milliót összelop? Én sem gondoltam, viszont a vendéglátós meló a magyar élet egyik sötét bugyra és amik a filmekben meg a könyvekben…..
Denimm 2011.12.19 16:26:42
@Ленина: na pont ezt akartam írni én is.mikor pár éve gatyán volt nagyon a balaton biznisz akkor meg a tv ben ment a pityergés ezerrel,hogy jájááj hát nincs vendég,tönkremegyünk,stb...
Úgyhogy lóf*szt azoknak is a seggébe.
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
A Szerencsejáték Rt. rákattant a faszozásra. Nemrég nem rúgták ki Kovács Áront amiatt, hogy Sugárlófaszként konferálta fel a Szerencseszombatban fellépő együttest (bezzeg az adásmenetet össze nem tartó Görög Zitát lapátra tették), most meg egy faszozós legenda nyomába…..
Remélem, mindenki emlékszik még az internettel és úgy általában a szólásszabadsággal szembeszálló orosházi szocivitézre, Fetser pajtira, aki csúnyán alulmaradt Sajtosszenya ellen.Még Draskovics sem vállalta be a "joghézag" (gy.k.: egy gépről többen komentelnek,…..
Az arab világot megrengető demokratizálódási folyamat egy Mester utcai kebabosra is átterjedt. Az étterem alkalmazottai először nyársakkal a kezükben az utcára vonultak, majd az üzletvezető leváltását és demokratikus választások kiírását követelték.A baklavával, joghurtos…..
"Hogy maga milyen jól beszél cigányul!" ('90-es évek, utastárs a moszkvai metróban az ott élő kárpátaljaihoz, miután az magyarul küldte el a tarháló cigány földijét)..
Budapest Városképvédelmi Bizottsága, 2010 augusztus 25. 40 nappal az önkormányzati választások előtt. Égető problémák, komoly döntések. Kemény videó, döbbenet, hogy így működik, működtetnek egy 2 milliós "világvárost", ki tudja már hány éve?   Nem…..
Denimm 2010.08.26 09:12:19
@zero: egy szép beton szobor nem olyan drága :) az legalább tartós. :) nem lopják el. összedobjuk neked az árát.Addig jelentkezz be egy helyért a Gellért-hegyen.
King's City? Sukorón vagy Bábolnán?Ugyan kérem! Az "Álomsziget" Budapesten! Ez a tuti biznisz! A Hajógyári-sziget déli részét, összesen 32 hektárt 2000-ben még 7 milliárd forintra értékelte az APV, de -  micsoda meglepetés - 3 évvel később, 2003-ban végül…..
Ma hajnali fél 2-kor gépfegyverrel szitáva lőttek egy rendőrt és egy igazoltatásra megállított autót Alsóörsön, amelynek az egyik utasa is meghalt. Osztottam-szoroztam, és a számításaim szerint két párt van, amelynek ilyenkor a legmélyebb kussban kellene lennie, mivel a 8 évnyi…..
Vastagbőr Kibaszott egy Balkán 2010.07.29 16:32:00
Szégyellem, hogy ebben a városban élek. Szégyellem, hogy megsértem a derék Balkánt, hogy hozzájuk hasonlítom ezt a várost. Szégyellem, a bennünk élő köcsög, lehúzós, átbaszós cigánymentalitást. Szégyellem a látványt a Keletiben, ami a szerencsétlen turistákat fogadja, akik…..
Üdvözlet mindenkinek, aki az elmúlt 50 napot kómában töltötte. Ez idő alatt a forradalmi munkás-paraszt néppárt a Zemberek nevében és a Zemberek által átvette a hatalmat, mindenkit leváltottak, az alkotmánnyal törlik ki a seggüket, és a forradalmi rendcsinálásban voltak olyan…..