Regisztráció Blogot indítok
Adatok
margarin

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdöbbentő tapasztalat volt szembesülni egy-egy világi fesztivál után – ahová papokkal, lelkészekkel azért mentünk, hogy a vallástól, az egyháztól távol esőket Isten felé tereljük –, hogy a legtöbb kereső, a leginkább érdeklődő általában kiábrándult a vallásból és sokszor az ország valamelyik…..
Az imádság életforma. Senki sem tud (nagyon) másként imádkozni, mint ahogyan él. Az ima (és az élet) magasiskolájában egyetlen megtanulandó szabály van: nem beleszólni. Jálics Ferenc, aki sokunk számára tekintélynek számít ezen a téren - négy gyakorlatot javasol, amelyek…..
margarin 2009.04.14 00:24:18
@P.E.: Én is szemlélem a gyermekeim egyre növekvő botlásait, miközben tudom, hogy sokmindennek a sok mulasztásom az oka, vagy a rossz példa mutatása, mindez időnkénti szemlélődések mellett. Vagy ha jó szülő lettem volna akkor is igy alakul minden? De látok olyat hogy jó szülőknek jó irányba haladó gyermekeik vannak. De már eltértem a témától.
margarin 2009.04.14 21:06:10
@Felicitasz: Ha keresztény szempontból nézem, akkor ott van a kereszteléskor tett fogadalom, és az ezzel járó következetesség. Persze az ember mindig talál enyhítő körülményeket, pl. jó példa hiánya, nehéz gyerekkor és az ezzel járó lelki sérülések. Pedig ha egy gyereket szeretetben és empatikusan nevelünk szinte belenőhet a szemlélődésbe. Az én gyerekeim nagyon jó lelküek, meg sem érdemlem őket, mert sok mulasztás szárad a lelkemen, aminek mostanában szembesülök az eredményeivel. Persze más problémák is voltak, ami tőlem független.
margarin 2009.04.14 21:12:34
@pacsy: Köszönöm a bíztatást, megértést!
Jezsuita bloggerek Hatalombitorlás 2009.03.29 12:00:00
A demokrácia lényege, hogy az ország valós helyzetéről tájékozott polgárok szabadon választhassanak és olyan politikai erőt bízzanak meg a vezetéssel, akitől remélhetik, hogy a hatalmat az egész közösség jóléte érdekében fogja gyakorolni. Legalább 2006-óta erős kételyeink lehetnek abban, hogy nálunk…..
margarin 2009.04.02 21:40:33
@bölcsésztanár:
Tényleg elképzelhető, hogy ebben a felvásárolt országban a saját politikai elitünk dönt minden kérdésben? Bár így lenne, de félek nem igy van.
Jezsuita bloggerek Apák haza!?? 2009.03.20 23:59:00
Nemrégiben a Népszabadság hasábjain értesülhettünk arról, hogy az EU kötelezővé tenné, hogy a GYES vagy a GYED idejéből néhány hónapot az apa vegyen igénybe. Ha így lesz, akkor mi sem térhetünk ki előle – teszi hozzá az illetékes elvtársnő. Az első kérdés, ami felmerült bennem, hogy ugyan már miért…..