Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.Gábor/garicas

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyűjtőtársunk, Nagy Balázs a minap Londonban egy fantasztikus dedikáláson járt, melyről alább számol be olvasóinknak. Hosszú évek óta rajongója vagyok Hercule Poirotnak, az idegesítő kis franciának, aki tévedhetetlen szürkeállományával oldja meg a legcsavarosabb…..
H.Gábor/garicas 2013.12.19 15:40:49
2013. december 12-én immár 20 éve, hogy Antall József, a harmadik Magyar Köztársaság első szabadon választott miniszterelnöke elhunyt. Az első miniszterelnök, a rendszerváltó kormányfő aláírása minden magyarországi autogramgyűjteményben az egyik legbecsesebb,…..
Mindig van annak valami diszkrét bája, amikor egy magyar hírességet kapunk érthetetlen sztárallűrökön, különösen olyan esetben, ha az illetőt egyébként még egy buszra szállva se ismeri fel senki. Van valami megmagyarázhatatlan gorombaság, nemtörődömség, flegmaság…..
H.Gábor/garicas 2011.04.20 15:15:10
@mrs wilkinson: Köszönöm hozzászólását! És igaza van, a magánszféra védelme mindenkit megillett!!! De ha ez igy van, akkor a stílusnak nem ilyennek kellene lennie. Amugy a magánszféra védelme miért nem illeti meg az orvost,rendőrt stb?? A színészek erre esküdtek fel,mikor elmentek színésznek.
És erre pont Gyabronka szavai adnak igazságot. Ha nem kap havonta egy levelet sem,akkor miért zavarja???
Az a legnagyobb probléma,hogy Ön nem érti a problémát!!!! De nem baj,ez megmarad nekünk autogramgyűjtőknek.
További szép napot.
H.Gábor/garicas 2011.05.29 20:30:19
@mrs wilkinson: A videót különösen mrs wilkinsonnak ajánlom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Az elmúlt hétvégén, Sopronban járva, úgy döntöttünk az asszonnyal, hogy áruccanunk Ausztriába. Eisenstadt (Kismarton) nincsen messze, úgy is régen jártunk arrafelé, ráadásul az Eszterházy-kastély és a kertje csodaszép látvány így kora tavasszal.Szóval beültünk az…..
H.Gábor/garicas 2011.03.25 18:29:26
@Nazca: Az a kolléga másért ragaszkodott a gépírónő jelenlétéhez a hétvégi munka alkalmával:)))
Sir David Attenborough-t senkinek nem kell bemutatni. A brit természettudóst, az ismeretterjesztő filmek egyik úttörőjét jól ismerhetjük Magyarországon is. Első, hazánkban is látható munkája az Élet a Földön című sorozat, melyet később Az élő bolygó követett. Nincs ma…..
Új őrület van Budapesten, melyet csak a legnagyobb sztárok itt tartózkodása idején szoktunk tapasztalni. Tinilányok százai csapatokban járják a Belváros utcáit, több órán keresztül várakoznak, csak hogy egy pillanatra láthassák ŐT.Robert Pattinson, a brit tinisztár forgat…..
H.Gábor/garicas 2010.11.29 17:23:53
@EvangelineS: Sajnos Pattinsontól mostanság nem egyszerű dedikácíót beszerezni.A neten ha belemélyedsz biztosan megtalálod az ügynöksége címét.Kell a válaszboriték,de nem magyar bélyeggel,hanem a postán kapható nemzetközi kupont kell venned és azt mellékeld.
Tegnap elhunyt Leslie Nielsen, azaz Frank Drebin hadnagy a Csupasz Pisztoly sorozatból. Összesen 106 filmben szerepelt, mégis ez a karakter az, ami idős korára világhírűvé és mindenki által szeretett színésszé tette. A kanadai-amerikai komikus egy floridai kórházban hunyt el, ahol…..
H.Gábor/garicas 2010.11.29 16:29:45
@gáBorz: Az aláírások hitelesek,hiszen köztudottan nagy autogram osztogató volt,sőt minden megkeresésre személyesen válaszolt!De természetesen tudni kell,h kitől vásárol az ember a "piacon".Mennyire hiteles egyáltalán az eladó is.Bár nem képvisel akkora értéket,h érdemes legyen hamisitani.Könnyű volt megszerezni az autogramját,hiszen postai megkeresésre is készségesen válaszolt!
H.Gábor/garicas 2010.11.29 16:37:04
Kedves Olvasó,Ha már egyszerűen nem tudtad elképzelni, hogyan lehetne még az eddigieknél is pofátlanabb Veled szemben a Kormány, nem tudtál durvábbat elképzelni, mint amiket elmúlt hónapokban tapasztalhattunk, akkor most nyisd ki a füled!Az Orbán-Kormány ma megzsarolta a magyar…..
H.Gábor/garicas 2010.11.24 20:14:31
@stratez: TE MAJOM!!HA VISSZAEMLÉKEZEL ODA IS AZ ORBÁN KORMÁNY KÉNYSZERÍTETT BELE ANNO!OLVASS UTÁNA MIELÖTT ÓBÉGATSZ!!!!!!!!!!
Tegnap este immár sokadszor köszönthették a rajongók Budapesten a népszerű olasz színészt, a spagetti westernek sztárját, Django-t, a fehér nindzsát, Árpád vezért a Honfoglalás-ból: azaz Franco Nero-t. Az olasz művész ezúttal a VIII. Közép Európai Olasz Filmfesztivál…..
Van egy személy, aki a közelmúltban ismét a közbeszéd figyelmének centrumába került, holott az ország nagy része úgy tudta, úgy hitte, régen elhunyt már. Két újságíró járt utána, hogy Biszku Béla, az állampárt egykori belügyminisztere hol, hogyan él napjainkban, s mit…..
Ma eldől a regnáló világbajnok sorsa. Ha győznek, megmarad az esély, hogy tovább küzdejenek (az egyébként kevéssé esélyes) címvédésért, minden más eredmény esetén úgy tűnik, hogy búcsút mondanak Dél-Afrikának. Olaszország 2006-ban lényegében meglepetésre jutott el…..
Nem véletlenül került idézőjelbe a címben jelzett státusz, autogramgyűjtőként inkább talán mumust kellett volna írni.Miért is rettegjük mi autogramgyűjtők a postaszolgálat "áldott" tevékenységét? Nos, aki postai úton gyűjt autogramot, sokszor…..
H.Gábor/garicas 2010.05.06 14:20:38
"Magyarországon egy ajánlott levél kártérítési értéke maximum 10 ezer forint lehet, s elvesztés esetén ehhez a pénzhez hozzájutni csak több hónapos várakozás után lehet."

Lehetett még két éve!!Sajnos az új postai üzletszabályzat szerint az égvilágon semmi különbség sincs a 80ft-os sima és a 295ft-os könyvelt küldemény között.Ugyanis,idézet a postai üzletszabályzatból: Ha a kézbesítő a levélszekrényt biztonságosnak itéli meg,akkor a könyvelt küldeményt kézbesítheti levélszekrény útján.Ilyenkor a kézbesítési listába a címzett aláírása helyett a levélszekrény útján kézbesítve jelőlést kell alkalmazni.
Na ez a nagyon szomorú.A tavalyi évben 27db ajánlott levelem veszett el és erre hivatkozva a posta semmilyen kártérítést nem fizetett.
Sőt még cinikusan megjegyezték,hogy a címzett szava áll szemben a postás szavával.DE a postásnak hiszünk.Ő azt mondta bedobta,a címzett,hogy nem kapta meg!!Ennyit a magyar posta áldásos munkályáról!!!
Az meg mellékes,hogy amerikából 61centért,angliából 51pennyért,svájcból 57euro centért stb jönnek el a levelek!!!
A mi postai árainkat meg meg lehet nézni.
Árakban már le is hagytuk őket,de minőségben sose fogjuk sajnos.
És még egy apró szösszenet.A posta fenttart egy honlapot.Forduljon hozzánk bizalommal:-))
Múltkor olvastam egy fórumban kb 400!! hozzászólást.A posta SOHA nem válaszolt még egy emailre sem.Ennyit érünk nekik.
A pallósjog még mindig él ebben az országban,csak a pallós az ö kezükben van és MI vagyunk ő értük sajna...
H.Gábor/garicas 2010.05.07 05:59:36
@brutusbrutalis: Sajnos én is a károm miatt tanultam meg...
Érdekes, kedves történetet kaptunk a minap:Én az autogramjaim nagy részét postai úton szerzem be, mostmár ugy hogy én küldök aláírandó fotót a "kiszemelt" sztárnak.Mai esős délelőtt elmentem a kedvenc fotólaboromba, hogy leadjam a legújabb rendelésem. A tulajdonos,…..
H.Gábor/garicas 2010.01.14 15:26:22
@Subilevi: Mint ahogy az a cikkben is szerepel,én is ugy kaptam a képet.Tehát a címe ügyében nem tudok segíteni.És azóta már lehet,h külföldön van.
H.Gábor/garicas 2010.01.14 17:27:42
@Subilevi: Nincs mit!Sajnálom,hogy nem tudtam segíteni!A jóbarátomnak le van adva az infó,ha felbukkan a Zoli bácsi jelezze,de mivelhogy ennyi képet hívatott elő és tervbe volt a külföldi költözés,ez már nem biztos.Ha valamit megtudok,feltétlen jelzem...
A minap egyik klubtagunkkal készített riportot az RTL Klub Fókusz című műsora. Andi megosztott néhány kulisszatitkot a gyűjtéssel kapcsolatban. Megtudhattuk, hogy igencsak embertpróbáló feladat egy-egy autogram megszerzése, sokszor hiába vár órákat a gyűjtő, de egészen…..
H.Gábor/garicas 2009.02.20 06:42:28
@brutusbrutalis: Azt írtad:"még ha a szándékot értem is" utána,"ne öljétek egymást".Most akkor érted,vagy nem????Abszolut nem volt "ölés",kötekedés,irigység és még hasonló jelzők,amit használtok.Mindketten csakis gratuláltunk Andinak a gyűjteményéhez.Pont ő volt az,hogy ennek ellenére,odaszúrt a mondandója végére egy cinikus megjegyzést.Akkor mégegyszer,sokadszor.
GRATULÁLOK ANDI GYŰJTEMÉNYÉHEZ ÉS IRIGYLÉSREMÉLTÓ!!!!!!!!
Téma részemről lezárva!!!!
H.Gábor/garicas 2010.01.14 15:23:59
@Keegan: Én ezzel nem feltétlenül értek egyet.Nekem is van olyan autogramom amiből több példány van,de van olyan amit nem tudok már csak megvásárolni.(pl.én imádom a 40es évek magyar szinészeit).Ezért másnak és magamnak örömet szerzek.Másnak azért mert abból eladok,amiből több van és igy magamnak megtudom venni azt amit szeretnék.
Érdekes autogram és hozzá érdekes történet érkezett hozzánk a minap. Anthony Perkins 1988-ban Budapesten járt és a Felszabadulás téren töltötte szabadidejét...még 1988-ban történt. a jégbüfével szemben (Budapesten) volt egy közért és abban egy kávézó.ott álltunk…..
H.Gábor/garicas 2010.01.05 15:44:16
@brutusbrutalis:Szia! Egyébként tényleg elgondolkodtató amit írtál a kommentbe.
Arról nem is beszélve,hogy ő 88-ban 56 éves volt és elég neves szinész,akinek szerintem nincs szüksége arra,hogy eszkuzálja magát két pasi!!!! elött és akarjon adni érdeklődés nélkül autogramot??!!!(bár a pasikat is szerette:-))
És ahogy én tudom,1990ben járt Budapesten forgatni A sötétség lánya című filmet.
Nem tudom...
H.Gábor/garicas 2010.01.05 15:52:23
@brutusbrutalis: Vagy elvarázsolták a pesti fiúk.Egyébként tényleg hitelesnek tűnik,csak érdekes,hogy belekeveredett a saját nevébe:-))
Korábban már írtunk arról, hogy az igazán nagy autogram fogás, amikor úgy gyűjti be valaki egy sztár autogramját, hogy az illető valójában még nem sztár: azaz még előtte áll annak a világraszóló sikernek, amivel beírja nevét a halhatatlanok nagykönyvébe.Ez persze az egyik…..
H.Gábor/garicas 2009.12.22 17:52:55
@einstein1: Gondolom akkor az olyan embereknek sincs élete,aki bélyeget,szalvétát,műkincset,ne adj isten könyvet gyűjt????
Szánalmasnak inkább azt nevezném akit nem érdekel semmi,sejtem Te ilyen lehetsz.Azontúl,Te még álmodni se mered azt amit egy két autogramgyűjtő megtehet és amilyen szinesen élik az életüket...
Klubalapítónk, Kolozs András írását közöljük ma az autopen gépekről, mely a Grafológia c. folyóirat 2009/173-174. számában jelent meg. „Ha két aláírás teljesen megegyezik, akkor az egyik biztosan hamis.”Mintegy tizenöt évvel ezelőtt kezdtem el autogramokat…..
A közelmúltban írtunk arról, hogy levélben autogramot gyűjteni sztároktól nem könnyű feladat, de hogy Magyarországon eddig nem tapasztaltunk semmilyen nehézséget. Nos, egyik klubtagunk, garicas megosztotta velünk tapasztalatát egy magyar szupersztárral kapcsolatban:Bujtor Istvánnak…..
Tegnapi cikkünkben egy autogramokkal ellátott labdát mutattunk, s ennek kapcsán talán érdemes választ adni a címben feltett kérdésre.A kérdés már magában rejti a válaszok két csoportját: vannak tárgyak, helyek, ahová nem érdemes, vagy nem illik autogramot kérni, s vannak, ahová…..
Elképesztő küldeményt hozott a posta a minap a klubhoz. Gyűjtőtársunk írásban interjút készített Martin Sheen-nel. Megtudhatjuk belőle, hogy Sheen 1962-ben Philadelphiában írta élete első autogramját és hogy napjainkban 30-35 rajongói levelet kap hetente. A teljes sztori alább…..
H.Gábor/garicas 2009.02.09 20:18:29
H.Gábor/garicas 2009.02.09 20:19:24
@andyka77: ja és én is gratulálok.Meglestelek az iwiwen.Hát nem semmi egy gyűjteményed van:-)))
A megnövekedett levélforgalomnak és a feltett kérdéseknek köszönhetően úgy döntöttünk, hogy a kérdésekre adott válaszokat mostantól új blogbejegyzésben közzé tesszük, mivel valószínűleg közérdeklődésre tartanak számot.Íme:A fiam nagy Clint Eastwood-rajongó, és…..
H.Gábor/garicas 2009.01.12 14:39:51
@brutusbrutalis: De én nem is a titkári aláírások kétségét kérdőjeleztem.Én azt írtam,hogy ami a isitrealon van az nem teljes egészében valós.És az általam küldött személyekről kategórikusan kijelentik,hogy stamp ill pp!!!
A vizsgálni szó meg kicsit erős,bár várom nagyon a végeredményt.Ismerek igencsak elismert grafológust,aki kimondja,hogy az aláírások hitelességét a személy által írt több!! oldalnyi tétel megvizsgálása után lehet megfelelőképpen szakérteni.Az írás mélységéről és egyéb szakmai pontokról nem is beszélve,amit az írás kézbevétele nélkül vizsgálni sajnos lehetetlen.
H.Gábor/garicas 2009.01.12 15:37:41
@brutusbrutalis: Ezt el is hiszem,hogy a többszörösét tudják,tiszteletem is őket ezért.(bár ez olyan mint az ország legszebb leánya)
De mindig elkalandozunk.Én azt írtam,hogy az isitreal ír olyan dolgokat,ami nem valós.Hiszen nem lehet kijelenteni,több könyvtárnyi tudással sem,hogy xy csakis preprintet ill bélyegzőlenyomatot küld.Lásd az általam küldött képek.Na és azt,hogy az általam küldött képeket az adott sztár vagy éppen a szomszéd vagy a zöldséges írta alá,az más kérdés.De azt nem lehet kijelenteni egy emailben csatolt képről,hogy azt nem az adott sztár írta alá,hacsak nincsenek konkrét garfológiai eltérések.Bár én az egyszerű 35 évem alatt sem írtam alá kétszer ugyanugy.
Sőt erre a legjobb példa a magyar művészek.Teljesen máshogy írnak alá,ha asztalnál ülnek,ha dedikálnak egy könyvet és az a napon a 450. aláírásuk,vagy ha elcsíped őket az utcán.Nekem is volt már ilyen tapasztalatom és mindet a szemem elött írták alá.Mégis más.
A fenti sorokat mint mondottam csak tolmácsoltam,hiszen azt egy neves egyetemet végzett meglett:-)) grafológus mondta.
H.Gábor/garicas 2009.01.16 15:47:36
@brutusbrutalis: Köszönöm Uram!És köszönöm a segítséget,hogy megvizsgáltattad a képeket.Igazán sokat segítettél.Köszi.g
Ma nagyon sok évforduló van, s lehetett volna bármelyikre prezentálni egy autogramkülönlegességet. Ma oszlott fel hivatalosan a Beatles (1971), ma lett Oroszország elnöke Vlagyimir Putyin (1999) és ma, 2008. december 31-én lenne 100 éves Simon Wiesenthal. Őket mind-mind be…..