Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tribunus

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pekingi Katonai Körzet 2. Tüzérezredének hadgyakorlata az észak-kínai sivatag belsejében június 24-én. Fotók: tp.chinamil.com.cn..
tribunus 2013.06.29 14:33:38
@triumphator: Szellemes....:)
Nesze!szer Viszlát Tony Soprano! 2013.06.20 08:30:05
Az éjjel érkezett a hír, hogy James Gandolfini színész, 51 esztendős korában, római vakációzás közben szívrohamot kapott és elhunyt. A férfi, aki az olasz maffia főnökét alakítva lett igazán híres, hol máshol mehetett el, mint Olaszországban. (Néhány nap múlva a Taorminai…..
tribunus 2013.06.20 12:24:20
A vietnámi háború leghírhedtebb alakjának, Nguyen Ngoc Loannak járt utána egy nyugat-német hetilap 1977-ben. A kegyetlen ex-rendőrfőnököt Amerikában, egy pizzázóban érték utol. Washington egyik elővárosában „olcsó plasztikdekorációval” díszített pizzázó éktelenkedik.…..
nite club Taillevent, Párizs 2009.09.10 17:23:00
Csináljatok egy teát, csukjátok be az ajtót, szóljatok a recepción, hogy a telefont nem tudjátok egy darabig felvenni, jelentkezzetek ki a kommunikációs csatornáitokból, dőljetek hátra, hosszú…..
Gábort a jelek szerint egyáltalán nem hozta lázba, hogy a UPC Directtel a műholdváltás óta akár 5 csatornán nézhet természetfilmeket hádében, amikor egy csomó másik csatorna meg eltűnt: Amikor megindult Magyarországon a műholdas televíziózás, lelkesen szereltettük fel az…..
Megbízott a 13 ezer 500 forintos széfben Egy Rendszeres Olvasónk, és hogy, hogy nem, megbánta. A széf ugyanis bármivel kinyitható, ami ki is derült a gyakorlatban. Betörés hajtás után. Több mint egy évvel ezelőtt vásároltam egy értékszéfet, ezt:…..
Álmodozott már saját kávézóról? Reggelizőhely-láncról? Vagy arról, hogy egyszer meggazdagszik a nagyi kapros-túrós receptjéből? Nem is olyan lehetetlen ötlet. Enni ugyanis mindenkinek kell. A francia Riviérán a kaviár-kereskedőnek van jövője, Szomáliában pedig annak, akinek…..
Nemrégiben meghirdették a világ legjobb állását: egy óceáni szigetet kellett megfigyelni mesés fizetésért cserébe. Felejtsék el. Én ezentúl inkább a South Beach-i Ritz Carltonban szeretnék dolgozni barnító inasként. Nem vicc, a floridai luxusszállodában egy fecskében és egy…..
Nem tudom miért, de egy ismerősöm esete ugrott be az új Ferrari óra kapcsán (bocsi K., ha olvasod, de világbajnok a sztorid). A brókersrác hirtelen nagyott szakított, vett egy A6-os Audit és egy csinos Breitling órát, amire rendkívül büszke volt. Sajnos a kellékek mellé kicsit nagy…..
Közismert tény, hogy az arabok imádják a csillogást - átvitt és szó szerinti értelemben egyaránt. Ezért a Közel-Keleten a legmagasabb az egy négyzetméterre eső krómozott, vagy aranyozott Porschék, Ferrarik és Rolls-Royce-ok száma, aminek európai szemmel nézve persze az ég egy…..
tribunus 2010.05.14 11:29:26
@Dorelle: Miért?Szerintem inkább komikus.....
A Maffiózók Tony Sopranója a mérföldkőnek számító HBO-sorozat óta nem nagyon csinált semmit, ami valahol érthető is, hiszen annyi pénzt keresett egy-egy évadban, hogy istenigazából dolgoznia már nem is nagyon kellene ezek után. Gandolfini azonban úgy tűnik, beleunt a…..
tribunus 2010.05.06 11:02:28
tribunus 2010.05.06 13:15:15
@sixx: A folytatás csak elhatározás kérdése,mivel Gandolfinit ezzel a karakterrel azonositották ezért szerintem nagyobb lenne az érdeklődés mint egy más témályú sorozat iránt.....
tribunus 2010.05.06 13:16:35
Egy neves magyar vállalkozó a '90-es évek elején 20 ezer forint borravalót hagyott saját és üzletfele kávéjáért a Gellért Szálló egyik pincérének, ami akkor olyan nagy összeg volt, hogy a pincér kifutott utánuk az utcára, csak hogy visszaadja. Úgy tűnik, Angliában valamivel…..
tribunus 2010.04.19 19:00:41
@hsprod: Ja,4375 a service charges a tiz valamennyi a jat és 35 e a számla....
Izrael, s ezen belül a zsidó állam hadserege kiemelkedő helyen található minden olyan szakember (és laikus) érdeklődési körében, aki (bármilyen okból) a különböző speciális egységekkel foglalkozik. A zsidó különlegesek múltja és jelene joggal kelti fel a terület iránt érdeklődők figyelmét. A…..
Nem szokásunk napi aktualitású hírekre reagálni, de engedtessék meg nekem egy szubjektív kivétel: most olvastam, hogy Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot egy óra leforgása alatt kétszer is ittas vezetésen kapták Budapesten. Erre a hírre szeretnék reflektálni pár mondatot...
Valljuk be, hogy a földrajzot – mint tantárgyat – nem mindenki szerette az iskolában. Az a rengeteg elnevezés ugye: minden rohadt legelőnek, szemétdombnak és pocsolyának külön neve van (a gombamód burjánzó országokról és ezek városairól nem is beszélve), ráadásul…..
tribunus 2010.01.22 17:57:01
@Leadfoot: :)))
Sanya-Csuri főz A sáfrány 2009.12.10 17:30:00
Mindannyiunk örömére újabb fűszernövény kerül ma terítékre. Megismerkedhetünk a sáfrány rövid történetével, mégpedig régi háziszerzőnk, Viki bácsi jóvoltából.Az afrodiziákum-vetülethez csak annyit tennék hozzá, hogy az árát elnézve... khm, szóval a kék pirula sokkal…..
Sanya-Csuri főz A balzsamecet 2009.08.13 10:00:00
Viki bácsi a mustár után, most egy kevésbé ismert, ámbár az utóbbi időben idehaza is egyre felkapottabb ízesítőt mutat be nekünk. Ha valaki azt gondolja, hogy ugyanmá', mi a nagy truváj a balzsamecetben, bármelyik boltban többfélét is lehet kapni, olaszt, azaz eredetit is - nos,…..
Eddig is tudtuk, hogy Viki bácsiban egy kultúrhistorikus és egy idegenforgalmi reklámmenedzser génjei keveredtek össze a mérnökével, de mai vendégposztja azt a futó benyomást erősíti, hogy maradt ott még hely egy gasztrotörténész kettős spiráljának is. Csurtusék utazásai…..
Konspirációs teóriák JFK - 1.0 2009.06.29 08:00:00
Egy politikus erőszakos halála minden esetben beindítja az összeesküvések feltételezésére hajlamos embertársaink fantáziáját. Ha ez a politikus ráadásul a világ vezető nagyhatalmának első embere, az iménti kijelentés axiómává nemesedik; John Fitzgerald Kennedy, az Amerikai…..
tribunus 2009.06.29 16:48:22
@tiboru: Vajon egy közszolga,mégha elnök vagy miniszterelnök is az illető hogyan tarthat titokban bármit is azok elött(a nép)akiknek tulajdonképpen az alkalmazásában áll és akikől a fizetését kapja?Ez olyan, mintha az alkalmazottam a saját üzletemben az én kamerám által rögzitett felvételt nem akarná nekem megmutatni.
tribunus 2009.07.04 00:51:24
@tiboru:Mester,tisztelettel kérdezem mennyit kel még várni?:-((
tribunus 2009.07.04 00:52:16
Az első részben megismerkedtünk azzal az – egyhangúnak korántsem mondható – életpályával, melynek lokális végpontján, 1962 januárjában ott áll hősünk, Kamal Amin Saabet, Argentínából hazatelepült szír üzletember bőrében és fürkésző tekintetét Damaszkuszra…..
A szerkesztőség gyanítja, hogy néhanapján a Bem rakpartról is olvasnak minket, de most sajnálatos módon mégis el kell őket küldenem a búsba. Nemrég csicseregték nekem a verebek, hogy a libanoni külképviselet megorrolt ki hazánkra ilyen és olyan okok miatt. Gondoltam,…..
tribunus 2009.02.25 19:21:21
@Tilikov: Szerintem mindenki döntse el önmaga hová szeretne utazni.A külügy dolga ha egy adott területen a politikai helyzet feszült és erőszakos események sem kizártak erre figyelmeztessen.Ha a lányom iskolája pl.Kairoba szervezne városlátogatást én nem engedném őt el ,velem ellentétben Te ezek szerint nem hezitálnál.Szived joga......
Blogunk olvasói már többször bizonyították, hogy felelős állampolgárokként, továbbá a rendvédelmi és katonai témák szakértőiként érdemben tudnak megvitatni bizonyos témákat. Azt is tudjuk (de nem mondjuk meg, honnan...), hogy blogunkat előszeretettel olvasgatják a…..
„Old school” – gondolom sok olvasónk hallotta már ezt a kifejezést. Kb. annyit tesz: jól bevált módszereket alkalmazó; konzervatív; régi vágású. Főleg néhány rockzenészre szokás ráhúzni ezt a jelzőt, de megmondom én, hogy ki ma az igazán „old…..