Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olgicsq

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha kevés a helyed, toldd meg egy ötlettel! És ez nem vicc, valóban négyzetmétereket lehet nyerni egy dobogó vagy galéria megépítésével. És ez csak a lehetőségek kezdete. bydleni.idnes.cz Kis lakásokban klasszikus megoldás a galéria. Alatta kanapé és viszonylag nagyméretű szekrény is elfér.…..
Olgicsq 2014.11.15 17:50:47
@Vili Doli: van olyan magyar vállalkozás is, aki készít ilyeneket: www.szekrenyagy.net/
árak is vannak
Olgicsq 2014.11.15 17:55:21
7. Itt egy újabb eladó szecessziós kastély A mezőszilasi Droppa-kastély nincs olyan jó állapotban, mint a másik eladó szecessziós, a kemenessömjéni Berzsenyi, de nagyon szép lehetett ez is. (Itt a műemlékem adatlapja, Molnár Zoltán képe pedig a Wikipédiáról való)   6.…..
Olgicsq 2014.07.01 15:09:14
varosban.blog.hu/2014/06/27/setak_budapest_peremen_omatyasfoldi_nyaralok
Itt az írták, hogy boldog születésnapot, hát, tényleg azt! :-)
Fotók: Urbanista A bérház előtt, ahol lakom, a Harmincekettesek terén (BP. VIII. ker, Baross utca – József körút kereszteződése) rendkívül nehéz szabad parkolóhelyet találni. A helyzeten csak ront, hogy a ház egyik földszinti üzlethelyiségében négy éve megnyitott…..
Olgicsq 2014.06.26 15:27:04
@5perc: szerintem is igazad van, hogy babakocsi vs. Combinjo problema, az lenyegeben nincs. Tapasztalatszerzesnek ajanlom a 3-62es vilit, a regi Hannoverieket. Egyedul NEM lehet felrakni ra semmilyen babakocsit, nem a mellmagassagban levo padloszinte miatt, hanem mert az ajtok kialakitasa olyan, hogy a kozepso elvalaszto kapaszkodo mindenajton ott van. Combino? Haha.
En naponta ketszer viszem fel a masodikra a lepcsohazban a gyerek, babakocsi, kismotor, bevasarlas kombot, kb 25 kilo. Megsem szoktam panaszkodni, mert en valasztottam a lakast a masodikon, az eletmodot, ha nem tetszene, akkor elkoltoznek.
Oké, tudom, már a könyökötökön jön ki, hogy ma minden Lechner Ödönről szól, nem csak az Urbanistán, de egy csomó más blogban is. Egy darabig békén hagylak vele benneteket, de hát mégis csak ma van az egyik legnagyszerűbb magyar építész halálának 100. évfordulója nem…..
7. Ez olyan, mint egy kastély konyhája Mármint olyané, ahol nem volt személyzet és a gróf magának főzött, ezért a biztonság kedvéért a konyha is úgy nézett ki, mint egy barokk templom.   6. Versace lakás 64 négyzetméteren Olyan mint egy kastélyáruház bemutatóterme.…..
A horvátországi Krk szigetén felépített házat alig lehet észrevenni. Három oldalról a földbe vájták, csupán a déli oldalán vannak ablakok. A ház tetejét már részben benőtte a fű, pusztán a parabola-antenna és főképp a napkollektor cellái bizonytalanítják el a…..
Legalábbis ezen szubjektív lista szerint: Gateway Arch St. Louis, USA A világ egyik legmagasabb emlékművének a csúcsára vezető liftezés leginkább egy vidámparki hullámvasutazásra emlékeztet. A 192 méter magas diadalív tetejére alig négy perc alatt repít fel a lift az íves…..
A British Pathé hiánypótló budapesti rövidfilmarchívumot töltött fel a napokban a Youtube-ra. A múlt század huszas éveitől a hetvenes évekig felvett, rövid életképeket: mint például 1938-ban, a Margitszigeten, a Palatinus strand mellett úszónadrágban és fürdőruhában…..
Fotó: Magyar Kerékpárosklub  Aki nagyon akart, már Bubira pattanhatott, hiszen a 4-es metró átadásának egyik kísérő programja volt a bérbringák kipróbálása, ha másképp nem, legalább szemrevételezéssel és a dokkolókban a közösségi bérbringára üléssel. Viszont akad,…..
Hölgyeim és Uraim! Hat év után jelentős változás történik az Urbanista életében: a blog társszerzőt kap. Kérem fogadják nagyon nagy szeretettel Dobó Gézát!   Miért kell még egy ember? Az Urbanista az utóbbi hónapokban magasabb fordulatszámra kapcsolt, ami elsősorban annak…..
Olgicsq 2014.04.15 14:20:43
Szívemre tett kézzel mondom, hogy én nagyon szeretem a Futárt. Ettől függetlenül tényleg kicsit furcsára sikerült itt-ott a kihelyezés. Nem csak azé, amelyiket csak távcsővel lehet látni, hanem azé is, amelyiknek a sarkára egy metróújságot kellett celluxozni, hogy ne verjék be a…..
Olgicsq 2014.04.11 16:38:00
@belekotyogok: en sem ertettem eddig a korlatot. Amikor en lattam, eppen egy pohar kavet tett ra valaki, amig cipot kotott, arra pont jonak tunt.
Budapest VÁROSOM ♥ Közösségi fotó-fa-kiállítás (várkomm) Megvan Budapest új turistamágnese (index) Tovább csúszik a Széll Kálmán tér felújítása (index) Egy fa, ami mindig a buszra vár. Nekem tetszik! (index kép/cikk) Két napig ingyenes a 4-es metró (index) Március…..
Olgicsq 2014.03.27 13:48:03
@Zubreczki Dávid: meg hogy vannak-voltak szép áruházak! ;-)
Budapest Átadták a felújított Ferenciek terét (index) A Kossuth tér története régi képeslapokon (origo - kép) Európa legdrágább közösségi biciklis rendszere indulhat el Budapesten (444 - cím) Mi a véleményed a BUBI-ról? Töltsd ki a tesztet, egy TDK-dolihoz kell Fogynak a…..
Styxx rákattant az alacsony költségvetésű, újépítésű házikók felkutatására. Nemrég egy amerikai, két és fél millió forintos nyaralót mutatott be, ám még ennél is van lejjebb a minőségi low-budgetben, csak most Amerika helyett Délkelet-Ázsiában lesünk meg egy menő…..
Olgicsq 2014.03.17 12:20:46
Styxx, a multiblogger - ráadásul az első magyar blogkrimi szerzője - nem először lep meg remek vendégposzttal. A dalmát giccsházemlékmű után egy egészen más témát fedezett fel egy horvát dizájnoldalon, amit azonmód meg is írt az Urbanistának. Át is adom neki a…..
Az össze-vissza nyeklő-nyakló ajtó, és a harmonika-rendszerű pavilon után itt egy újabb ki-be csukható csoda. Láttunk már ilyet párat, ám ez abban különleges, hogy nagy hirtelen nem is tudom, hol lehetne elhelyezni. Elég böszme nagy ugyanis ahhoz, hogy egy kis lakásban ne férjen…..
A kisváros Hollandiában van, Geldropnak hívják, vagyis a neve alapján simán lehetne Középföldén is. Na persze egy ilyen negyed kialakításához kell egy új ingatlanfejlesztésű terület is, mert egy ekkora utcaátnevezési hullámot gondolom kevesen támogatnának. No de lássuk…..
  7. Nem kedves hirdető, ez nem vicces Nem csoda, hogy a fenti képet - az IJESZTŐEN FELÚJÍTANDÓ szöveggel együtt - már le is vette a hirdetésből, az amúgy igen bájos ingatlanreferens. (Tipp: Zsófi, köszi!) 6. Csak 9 évszázadot tévedett az ingatlanos “A ház több…..
Naiv ügyfelet a Vodafone hívta fel azzal, hogy ugyan kössön már hűségnyilatkozatot kipróbálásra rendelt mobilnetére. Aztán amikor beleegyezett, kiderült, hogy majd csak karácsonykor kaphat, ha személyesen bemegy szerződni. Mintha ez az ő érdeke lenne: Vodafone-nál vettem…..
Olgicsq 2013.11.20 12:07:02
Nem a legmenőbb, nem a legdögösebb, még csak nem is legszebb, mégis nagyon bírom. Tetszik, hogy úgy "hagyományos", hogy nem egy szabályos kortárs épületet aggattak fel korabeli stílusjegyekkel. Mégis akármilyen szabálytalan és szerves fejlődésűnek tűnik (az előtérben levő,…..
Naiv adózó illetéktartozását véletlenül 3x vezették fel a számlájára, amiből értelemszerűen csak a valódit rendezte. A másik két fantomtartozás azóta 609 ezer forintra hízott: A 2012-es évről adó visszatérítésre vagyok jogosult, amelyet ugye ebben az évben kellett volna…..
(Az Antefixum blog rekonstrukciója az aquincumi Tharmae Maiores fürdőről. Még több remek kép és a mai állapot ebben a posztban.) Már kihirdettük a lakótelep-bajnokság indulóit, akik valószínűleg most a körmüket rágják az öltözőben, arra várva, hogy elkezdődjék a…..