Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kipe

0 bejegyzést írt és 333 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ezt megcsíptük Oszi!" - Hangzott el gyakran a régi, népszerű televíziós sorozatban, de ahogy ők sem, mi sem sűrűn csípjük meg valójában, amit meg kellene.  Időnként azt gondolom, hogy az idő kereke körbejár és néha reccsenve ismétli a világunk önmagát. Tavaly ilyentájt is hasonló dologgal…..
kipe 2017.05.16 21:40:28
Nem is olyan rég, ha jól emlékszem még, sírtam egy Karmann-on. Tavaly érkezett és nagyon lehangoló látványt nyújtott, itt írtam róla. Állítólag - ami azt jelenti, hogy nem biztos, vagy hazudok, de ezt ti nem tudjátok, hacsak el nem mondom - többen öngyilkosok lettek akikhez elvitték javítani. Na, de…..
Ismét megvívtuk a harcot! Büszke népünk győzelemre áll! Van-e olyan, aki nem tudja mi ez? Emlékszünk még erre?   Aztán ugye ez működött is, mert nem azért készült, hogy csak lessük:   Na, most akkor erre rádupláztunk! Persze így ez erős túlzás. Nem kell egy…..
kipe 2015.09.18 22:27:23
@Car Mandiner:
"így átment olyan helyre, ahol ez megoldható"
van ilyen hely??? Hol, merre ? ;-)
Addig is olvassátok a blogomat, csók mindenkinek :-)
car-tarsak.blogspot.hu/
Sajnos azzal kell kezdenem, hogy azok a képek, amikre a beszámoló első részét építettem, eltűntek! Mivel ez az esemény több mint gyanús, felhívtam az "efbéhájt", a "cíjájétot", meg a 911-et, meg a 3,14-et, de ugyanúgy nem jelentkezett egyik vonalon sem senki sem, mint a Telenor…..
Autóépítés Mit tettem? 2015.06.23 17:43:36
Mit tettem? Jaj, jaj! Ajaj... Folyt. köv. Én, mint "lemezlovas", műanyagoztam. Persze nem úgy, mint némelyik tébolyodott tévelme. Nem kentem a műgyantát sem kenyérre, (hmm, egy jó kevláros kenyér) sem a karosszéria rozsda által felzabált helyeire, hanem önálló dolgot hoztam…..
kipe 2015.06.30 11:20:42
@Car Mandiner: Mert sz@r? mert nem méretpontos? mert a struktúrája még csak nem is emlékeztet az eredetire ? ;-) ......lehet mégsem fillérbaszó ?
Szégyenérzettel kevert izgatottsággal jártuk be japán újdonsült szellemvárosait a monitor elől. A helyszín a Fukusima prefektúra, egy nagyjából két Békés-megye nagyságú közigazgatási terület, amelynek nevét Japán történelmének legnagyobb földrengése óta ismeri a világ.…..
Sokat gondolkodtam rajta, hogy háborogjak-e a sok hülyeségen, ami a médiából folyik egy balesettel kapcsolatban, vagy hagyjam szó nélkül. Természetesen nem akarok véleményt alkotni, találgatni meg végképpen nem szeretnék, de szögezzünk már le pár dolgot! "Úgy tudjuk, a baleset…..
kipe 2015.02.17 11:40:51
@Tzl: ez így van ahogy leírtad, csak én ebben egy apró hibát látok. Nagyobb ütközésnél (fának, árokba hajtáskor) de frontális ütközésnél is előfordulhat hogy a hajtott kerék akár csak egy pillanat erejéig elemelkedik a földtől (nem kell méterekben gondolkodni, centiben is elég) + a vezető súlya az ütközés pillanatában ránehezedik és vagy befeszít a pedálra és máris lényegesen többet mutathat a a baleset pillanatában "megragadt" óra mint a feltelezhető valós tempó
Moped blog Felhívás! 2014.12.08 01:54:00
Ha van mopeded Budapest vonzáskörzetében, és örömmel látnád viszont képes és szöveges formában, akkor ezt itt a blogon tudod jelezni, akár ez alatt a poszt alatt kommentben, akár pedig bármelyik poszt tetején a nicknevemre, majd az üzenetküldésre kattintva. A Facebookkal…..
Belsőség Nocsak, mit csináltunk? 2014.10.04 16:04:26
Álltunk ott, mint az a bizonyos testrész a lakodalomban és bambán nézelődtünk Kopasszal, a Becsületesnepperrel. - Te, Pista, itt egyre többen vannak. - mondta és én csak hümmögtem magamban. Papp Tibi fél órával a nyitás után már csak a placc sarkában talált helyet, pedig a…..
Belsőség Ez már Párizs 2014.10.02 11:08:46
Éjszaka megérkeztünk, indul a Párizsi Autószalon, vagy ahogy itt hívják: Mondial de l'Automobile. Ilyenkor persze még a dolog logisztikai része az érdekes, hol van a szállás, miegyéb. Hosszas jegyvásárlás automatából a reptéren, majd irány az RER gyorsvasút, ami alig egy óra…..
Az elmúlt évekre visszatekintve, nehezen tudom felidézni azt a korszakot, amikor én voltam a Totalcar legnagyobb járműszédelgője. Időközben alfás/volvós/audis/alfás/béemvés Pista és mercis/béemvés/fiatos/bogaras Tibby átvette tőlem a stafétát, és akkor ne is beszéljünk Göbi…..
kipe 2014.09.12 10:32:46
@Csikós Zsolt: pedig lehet mégis csak ott van a kutya elásva. Elnézve azt a képet amit az előző tulaj csináld a szutykos karbról, szóval lehet hogy a kipuculást egy kis tűreszelővel segítette meg ;-)
Tegnap (de mire otthon a kollégák kiteszik a posztot, az olvasóknak már tegnapelőtt lesz) alapvetően sima utunk volt Budapestről Balatonföldvárra, ha leszámítjuk a pakolás kitalálásának kínos óráját. Sajna mire Földvárra értünk, a kocsi telefosta magát váltóolajjal, azt…..
Nagyon szerettem volna benne hinni, de néha elbizonytalanodtam. Márkafüggetlen találkozó, csak úgy, a semmiből? Majdhogynem spontán? Már csak hivatalból is bennem volt a félsz, hogy talán nem fog sikerülni. De Sipi meggyőzött, hogy tényleg erős volt az első Parkoló Parádé, és…..
A Parkoló Parádé, amit március 29-én rendeztünk a Hungexpo területén mindannyiunk képzeletét felülmúlóan jól sikerült. Ennél jobb szezonkezdést el sem tudnék képzelni.  Kattintásra Koncz Jani galériája nyílik meg Sajnos csak valamivel fél négy után értem ki, de aki…..
Belsőség Kezdődik a szívás? 2014.03.29 07:16:59
Legutóbb ott fejeztem be a történetet, hogy elhoztuk Zsolttól a T2-t, és ideiglenesen letettük egy garázsba. A garázs Botond barátom apukájáé, nagyon jó helyen van, aknás, van víz. Pár éve még én segítettem Botondnak az armatúrák felszerelésében. T2-szereléshez építette,…..
Pere Laci a legújabb evezős a Totalcar-gályán, amely továbbra is igyekszik magasra emelt orral hasítani a hullámokat és lehetőleg nekimenni mindennek, ami kényes. Mint László, a Karmageddon-blog írója, profi mesterségeszátony-építő és búvár, valamint életművész. Ez itt az ő…..
Dávid nagyon ráérzett a pusztulás témára. Mindig élvezettel olvasom az ilyen írásait az elhagyott versenypályákról, orosz katonai gépekről, és amerikai roncsokról. Egyszerre megdöbbentő, szomorú és mégis érdekes ezeket a rohadó, vagy szétrohadt dolgokat nézni. A…..
Autóépítés A vég 2014.02.10 18:02:56
Ismét eljött a vég. Innét nézve vége a melónak, de ha innét nézem akkor is. Azért, ha nagyon körbenyalom, találok még dolgot rajta. Mindenki jobban jár, ha még ilyenkor fel illesztem az ütközőket, főleg, hogy a hátsót két harmad részben újra kellett gyártanom. Kerestem…..
kipe 2014.02.12 10:59:57
@Car Mandiner: az nem semmi (ide jönne egy pofámleszakad szmájli)
Mondtam én már többször is a munkatársadnak, mikor jön pestre a Tátrás haverjához, igazán benézhetne hozzám is. Mondjon már valamit az S-typre, mindenki jól járna ;-) Én örülnék hogy elkészül a verda, te örülhetnél egy kis változatosságnak a sok Karmann közt;-)
Belsőség Hippiből lett kőműves 2014.01.30 18:12:56
Esténként szorgosan mosogattam a Szimplában, napközben az egyetemen voltam, a kieső időben pedig a használt autókat böngésztem. Megvolt még a csúnya, de hálás rongytetős Corsám, de én buszt akartam. Volkswagen Transportert, T2-est. Faros Transporterek. Jól látszanak a különbségek Az első…..
Autóépítés Lakatos Karácsony 2013.12.26 20:20:37
Év végén amikor már mindenki kiveszi a henyét', akkor a legrosszabb dolgozni. Ilyenkor egy kicsit hajlamos az ember depresszióba esni, de ha abba nem, akkor a melankóliába. Ekkor fordul elő, hogy az ember úgy veri a vasat, úgy húzza a köszörűt, mint ahogy a szerencsésebbek otthon…..
kipe 2013.12.26 22:35:06
Kisült a térdkalácsom. Beletérdeltem valami kellemetlenül meleg dologba, de ezen nem lehet csodálkozni, mert a műhely veszélyes üzem, és többet térdepelek, mint a templomban szokás. Egyszer ha gazdag leszek, akkor a kaszni jön majd hozzám, és nem én megyek hozzá, vagyis lesz majd…..
Budapest 1994. Ennyi a címe annak a huszonöt és fél perces Youtube videónak, amit ma reggel egy falat meg nem rágott kajával a számban néztem végig. A sztori viszonylag egyszerű: az M3 bevezetőjétől elmegy valaki egy 123-as Mercivel Budaörsig a Hősök tere, Andrássy út, József…..
Egy kis technikai összefoglaló, csak úgy Onedin családosan: feleségemmel, Katival együtt tettük le a nagymotoros vizsgát még valamikor 1998-ban. Magától akarta, nem kellett rábeszélés, amint felvetettem a témát, azonnal benyögte, ő is jön tanfolyni. 1998 tája, Miskolc-Tapolca…..