Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gigabursch

0 bejegyzést írt és 9991 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vadaskertekkel, vadasparkokkal országszerte találkozhatunk. Ezek a népszerű helyek többféle funkciót töltenek be manapság, ilyen például a látogatók szórakoztatása, az ismeretterjesztés, az oktatás, kutatás és a környezettudatos életmódra, szemléletre való nevelés. Ez azonban nem volt mindig így.…..
gigabursch 2020.11.25 12:33:45
A szokásosnál több fotót hoztam ma a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből, kizárólag a magyar történelemből. A Tanácsköztársaság bukásától a háború végéig terjedő alig negyed évszázadot nézhetitek végig. Nem éppen az "ántivilág" idilli oldalát fogjátok látni, néhány kép 18+-os is lehetett volna... A…..
gigabursch 2020.11.25 06:58:13
@MIG-31:
A végét nem tudom elhinni.
Azt, hogy tartályokba elszublimált - igen.
Azt hogy kiengedték - nem.

@pitcairn2: bizony.
gigabursch 2020.11.25 11:02:23
@chrisred:
Nanana, cicus!
Hányszor is volt az, hogy nem voltál képes az én álláspontomat tiszteletben tartani?!?!

@MIG-31:
OK, elhiszem neked, hogy azt mondták.
Csak azért tartom hihetetlennek, mert a sóderből az olaj az folyamatosan mosódna ki.
Ugyan 1995 óta már három Toy Story epizód készült, a legelső a legfontosabb és a legeredetibb. Kortársaim emlékeznek, hogy mekkora durranás volt egy animált mesét látni. Az új külcsínt még különlegesebbé tette, hogy a ,,Játékháború” kiegészítés mellett megmaradt az eredeti cím, így sokunk akkor…..
gigabursch 2020.11.24 15:26:55
Ez a bejegyzés Habsburg Ottó két fiának a közéleti tevékenységével foglalkozik, akik a trónjaikat elvesztett dinasztia harmadik generációját vezetik...
gigabursch 2020.11.22 19:29:42
@gigabursch:
sehol => debil
Alig ocsúdtunk fel Benkő László halálából, az Omega újabb szomorú hírt közölt a rajongókkal: elhunyt a csapat volt basszusgitárosa, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Mihály Tamás. A veterán zenész az anyazenekarbeli elfoglaltságok mellett szólólemezeket és színpadi műveket is írt...
gigabursch 2020.11.22 08:34:29
A magyar férfi labdarúgó-válogatott 6 nap alatt mindent elért, amit az elmúlt szűk két és fél évben, Marco Rossi kinevezése óta el lehetett érni: részt vehet a jövő évi Európa-bajnokságon (remélhetőleg több mérkőzést is hazai pályán, a telt házas Puskás Arénában játszva), és feljutott a Nemzetek…..
gigabursch 2020.11.22 06:57:17
@J.W. Booth:
Napokban hallottam egy idevágó passzust.
Az régi igazság, hogy a népnek cirkusz és kenyér kell és ez ma is így van.
Ennek ékes megtestesülése, hogy a turisták a Colosseumot meg templomokat fotóznak a régi időkből és nem iskolákat, nyomdákat meg kórházakat.
Magyarán az emberiség 2000(? ha nem sokkal több) év alatt mit se változott. Sem igényeiben, sem szellemi képességeiben.
A science fiction világában rengeteg újdonsággal kényeztetnek el bennünket a 2017-es évben, de nem mind bizonyul olyan jónak, ahogyan azt be szerették volna harangozni. Az izgalom, a várakozás, illetve az agyon spoilerezett trailerek elég nagy elvárásokat támasztanak az új filmekkel kapcsolatban. A…..
El tudjuk képzelni az életet tiszta víz nélkül? El tudjuk képzelni milyen lenne, ha nem mehetnénk ki a konyhába bármikor egy pohár csapvízért, amikor megszomjazunk? Világszerte 785 millió olyan ember van, akik nem jutnak tiszta ivóvízhez, vagy csak rengeteg pénz és fáradság árán. Pedig nekik is…..
gigabursch 2020.11.21 16:33:05
@rinoceros:
Jártál te már egyáltalán a Dunán?
Átlag vízhozam a Vígadónál 2300 m3/s.
Ezt hogyan állítod meg?

Ehh, hagyjuk. Az életben nem használtad még a kicjáapapír-ceruza kombót.
gigabursch 2020.11.21 16:34:37
@gigabursch:
Kockáspapír
A Mercedes versenyzője a pocsékul sikerült törökországi versenye után a mostani járványügyi helyzet vonatkozásában nem éppen szerencsés, ámbár humorosnak szánt kijelentést tett. Bottas megjegyzése miatt a Mercedes az egyik legnagyobb kínai közösségi platformra sietett tüzet oltani...
Ma Magyarországon mindenki törvényileg van kötelezve kételemű név viselésére. Első eleme a vezetéknév, második a keresztnév. Ez a helyzet is történeti fejlődés eredménye. Nevek azóta vannak, mióta az ember beszél, azaz bizonyos hangokhoz bizonyos meghatározott képzetet kapcsol. A beszéd kezdetleges…..
Miért nem alakult ki Sisihez hasonló kultusz az utolsó magyar királyné körül?..
gigabursch 2020.11.21 15:44:01
A rendőrök között is vannak állatok. A legállatibb állat közöttük a magyarországi bűnüldözés történetének kimagaslóan legkiválóbb nyomozókutyája, Kántor volt, kinek nem adatott meg a sírbéli nyugalom. Ma is a Rendőrség-történeti Múzeumban mutogatják kitömött testét. Milliós nagyságrendben fogytak…..
1913. Gróf Andrássy Géza gróf (elöl) vadászik birtokán. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyűjteményéből..
gigabursch 2020.11.18 17:16:46
@bioLarzen:
Pláne, hogy a kép alapján nem is aszfalton tekernek, hanem valami dolomitos murván.
gigabursch 2020.11.18 17:20:41
@Fotósképző:
Sean Connery még Chuck Norrist is lepipálta.
Egy levegővel körbefutotta az űrhajósokat.

Ez a Boronda amilyen önelégült pofát vág az valami iszonyat.
gigabursch 2020.11.20 15:50:13
@bioLarzen:
Igen, korábban a bringás közvetítéseken Sipos úr mindig nyomta az ilyen és egyben valós sztorikat. Ezt is.
Hosszas betegség után elhunyt Benkő László, az Omega alapítótagja, billentyűse. A Kossuth-díjas művész hetvenhét éves volt. A szomorú hírről a zenekar tájékoztatta a rajongókat. Nyugodjon békében! (fotó: Stekovics Gáspár)..
Megint eltelt négy év, és koronavírus ide vagy oda, megint elrajtolt a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlás verseny. Igaz, kicsit más körülmények között, mint szokott...
gigabursch 2020.11.19 20:18:24
Tegnap érkezett a hír, hogy elhunyt az Omega billentyűse, Benkő László. A szó szerint sokat látott és persze rengeteg slágerben játszott zenész hosszú betegség után hunyt el. Róla emlékezett meg Kátai Tamás, aki a Babylon című nótát írta át és vette fel, rakta ki közszemlére, mindezzel fejet hajtván…..
gigabursch 2020.11.19 20:06:53
Írta és fotózta: Pandur Zsanett   Az élet alapja a víz. Sokat hallott, már-már közhelynek tűnő megállapítás ez. Tudjuk, tudjuk, hogyne tudnánk, mégis milyen rácsodálkozással tudatosul bennünk a valós tartalma, amikor a saját bőrünkön (kertünkben) érezzük a hatásokat. A cikk első része itt…..
Az év első felében több híradás is beszámolt arról, hogy kutatók egykori esőerdők maradványaira bukkantak az Antarktiszon. Kevéssé ismert tény, hogy a már akkor is nagyjából sarkközeli helyzetben lévő Antarktiszt 100 millió évvel ezelőtt – az aktuális pólusrégió kivételével – még nagyrészt dús…..
Hét tenger Zsebcsatahajók 05. 2020.10.30 10:36:50
A zsebcsatahajók sorozatát a német flotta vezetése eredetileg nyolc hajóra tervezte, melyekből az utolsót 1940-ben adták volna át a haditengerészetnek. Ennek megfelelően az építéseket a harmadik egység után is folytatni kívánták. A náci hatalomátvétel csak megkönnyítette a haditengerészet dolgát,…..
gigabursch 2020.11.12 14:43:04
@gigabursch:
Idézni csak pontosan:
"A mindenki által közismert, Dunában úszó, alattomos lebegő kövek tették tönkre intenzív sodródásukkal a hajócsavarokat..."
gigabursch 2020.11.12 20:03:53
@Blam kapitány:
Na, ezt lekőröztem, mint Kocmann matróz az éjféli misét.
gigabursch 2020.11.18 07:20:59
@omron:
Több oka is van neki, hogy lejjebb eresztik.
1) Tömegcsökkentés
2) Stabilitás javítás, súlypont lejjebb eresztése

Ha a gépészethez, elszállásoláshoz, stb szükséges hely rendelkezésre áll, akkor elég az alacsonyabb kialakítás.
Ez főleg akkor igaz, ha a hajó alakjából fakadó saját hulláma nem igényli a nagyobb oldamagasságot.
Elöl a tengerállósághoz (ami szintén tengerspcifikus) mindenképpen kell egy magasság, ami nem feltétlen azonos a hátul szükséges magassággal.
Vajon a Croy-család az Árpád-ház fiúági folytatása lenne? Van-e mellette vagy ellene bizonyíték?..
gigabursch 2020.11.18 06:46:42
@nayzoli:
Azt azért szem előtt kell tartani, hogy III. Andrásnak is volt nehézsége abban, hogy az akkori kisnemeseknél favorit volt, míg a főnemesek közül sokaknak a lábára lépett, tehát nem volt "nyerő helyzetben".
Ergo - feltételezve, de részemről nem megengedve -, hogy mégiscsak fiági Árpád-sarjakról beszélünk, elképzelhető hogy az volt az életbiztosítás, hogy hallgatnak erről, ileltve nem rohannak trónért.

Tudom hálivúd és kéretik nem komolyan venni, de ilyenkor mindig eszembe jut intő példaként a DaVinci kód, ami azért jól bemutatja, hogy adott esetben egy ember igazi múltját és sorsát sokáig és jól lehet titkolni. Vagy épp a Dogma c. szórakoztató film.
De Druon elátkozott királyok c. művének is van egy királyi sarja, aki nem egészen azt a sorsot kapja, amit elvben érdemelt(?) volna.
Már az I. világháború idején is foglalkoztatta a hadseregek vezetőit, hogy hogyan tudnák minél jobban álcázni a hadihajóikat, hogy azok hatékonyabban tudjanak szerepelni a harctéren. A II. világháborúban egy holland hajó személyzete tökéletesre fejlesztette a rejtőzködést: a hajójukat egy szigetnek…..
gigabursch 2020.10.13 12:34:26
@kiskutyauto:
Mert akkor rögtön tudod mondani, hogy:
Akkor jó a jó hajó, ha jó hajó a jó hajó.
gigabursch 2020.10.14 08:13:21
@fofilozofus: @kiskutyauto:
Valami kabaré jelenet volt, amiben hírbeolvasás történt. Amolyan Maksa-hiradó-szerű, csak sokkal bénább és mindez a 60-as években.
Nem tudom szó szerint idézni. Valahogy kob így szólt a "hír": "...a kínai parasztok felvonultak verebet kergetni, eközben a kombájnjával a határ mellett békésen szántóvető Oleg Olegovics felszólította őket a határ elhagyására, mire békés kínai parasztok verébkergető botjaikból tüzet nyittottak. Ezt a szovjet haza érdekében Oleg Olegovics nam hagyta szó nélkül, így a békés célú kombájnjával visszalőtt, majd folytatta tovább a munkát."
gigabursch 2020.11.17 21:20:20
@MIG-31:
A rudszkiknak a maszkirovka mindig is az erősségük volt.
Hét tenger Zsebcsatahajók 02. 2020.09.21 12:01:11
Ha a győztes antant országoknak a háború utáni konferenciákon lett volna annyi eszük, hogy meghagynak a németeknek néhány korosabb dreadnoughtot, a Nassau vagy az Ostfriesland osztályból, a kivénhedt csatahajók tatarozgatására elment volna a német haditengerészeti költségvetés nagyobbik része,…..
Annyi az új könyv, ami a metal zenével foglalkozik, hogy szinte daráljuk őket futószalagon. Na, nem úgy értem.... Szépen sorjában jönnek a szebbnél szebb kiadványok, mi pedig örömmel vetjük bele magunkat ezekbe. Most a  klasszikus brit heavy metal brigád az Iron Maiden legújabb kötete került…..
gigabursch 2020.11.17 20:12:11
:-)
Természetesen Miskolcon sem volt mindig, mindenki jó ember - ahogy manapság sem az -, sokan vannak olyanok, akikre nem büszke a város. Nézzünk most hét ismert városi polgárt, akik nem lopták be magukat a helyiek szívébe.     Saguna Anasztáz (András) (1809-1881) Erdélyi román püspök, a…..
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
gigabursch 2020.11.15 13:55:50
@Öregtölgy:
Mit vársz tőlük.
Ők ilyen, khökhmm.. demokraták.
Kissé egyoldalúak.
Sem a fát, sem az erdőt nem látják.
Persze 100 éve még belpesten is minden bárház szénnel füstölt, de az akkor jó volt...

Amúgy a füstöléses égetés kapcsán a belpesti sihederek még sose hallottak arról, hogy jól végzett égetéssel a fagykárok érdemben csökkenthetők, részben a hő, részben a paplan hatás miatt, ráadásul már csak ilyenek a levegőbe szálló pernyék is - kondenzátumok -, ergo lecsapatják a nagy ködökből, sok párát is, amit az enyészet bőségesen meghálál.

Persze füstölés nélkül az éves fagykár kitesz évi 5 és 70 mrd Ft közötti kárt, de hát ez nekik mit számít. Semmit. Nem is értik és nem is ismerik (fel). Csak utána rinyálnak hogy miért drága az élet, meg hát ugya a "rohadt parasztok", stb...

@igazi hős:
Attól azért jóval gyorsabban bomlik le. Főleg ha kap egy kis nyír, vagy hárs levelet. Vagy akár sokat.
Megjegyzendő a hárs és a nyír még a tűleveles almokat is rendesen meggyorsítja lebomlásában.
gigabursch 2020.11.15 14:06:25
@Oudusere112:
Jólvan.
Kedves Fickanick elvtárs!
A részemről elsősorban a hangnemed, másodsorban tőltolt reakcióid miatt szűrésre teszlek.

Ha neked ez kell, akkor legyen így.
gigabursch 2020.11.15 21:24:19
@FILTOL: @eßemfaßom meg áll:
Pontosan ezért szűrtem. Egy nímand...