Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CounterS

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
CounterS 2020.06.17 22:15:17
@kárárámaispj: Én is meg tudtam, azután elolvastam, hogy hogyan kell végrehajtani szabályosan, egyből leesett 20-ra. :)
A Szerencsétlen "bocs, ez az első napom"   Tudom, legyünk emberek még vendégként is, bár nem könnyű (főleg nekem). Ugye nem vagyok benne a legbelső vendéglátós szakmai berkekben, ezért nem látom át, hogy jön létre az az állapot, amikor egy felszolgáló, kiszolgáló, büfés, vagy kávézós egyszerűen…..
Egy ideje a Nemzetkőzi Kosárlabdaszövetségnek, a FIBA-nak dolgozom, a munkaköri leírásom első sora így hangzik: "Make 3x3 an Olympic Sport by 2020". Az ajánlást Ákosnak ezúton is köszönöm! A következőkben pedig az itt alkalmazott módszereinkről mesélek.  Mi is az a…..
CounterS 2017.06.23 11:51:18
A kétszeres paralimpiai bajnok nem csupán lemond a lovagkeresztjéről, de részletesen meg is indokolja, miért érzi szükségét, hogy így tegyen. Az írást a szerző hozzájárulásával közli a SZEMlélek blog...
CounterS 2016.08.24 08:33:58
„Bízzál, s virágzóbb századokat remélj, / Elődeidnek szép kora visszatér...” (Berzsenyi Dániel: A tizennyolcadik század) Van-e jobb környék Berzsenyi Dániel sorainak, szellemének felidézésére, mint a Balaton nyugati hátországa? Van-e környék Magyarországon, ami jobban…..
Reágáló Mindennapi fasizmus 2014.09.24 02:39:04
Elég fölszállni a közösségi közlekedés bármelyik járművére, hogy megértsük, mi formálja, mi hozza létre, és mi fogja fönntartani a kialakuló totalitárius rendszert. A mindennapi fasizmus kultúrája. Nyilván könnyed legyintéssel lehetne napirendre térni az egymást…..
CounterS 2014.09.24 19:38:18
@maxval a bircaman: Ebben az országban ennyi liberális lenne? Vagy a nem liberálisok is liberális módra viselkednek? Vagy a tömegközlekedési eszközöket csak liberálisok használják, a keresztények és a konzervatívok meg kocsival közlekednek? Vagy esetleg az ilyen jellegű viselkedést mégsem az determinálja, hogy valaki liberális-e vagy sem, hanem valami más?
Kedden megjelent a U2 új nagylemeze, ingyen. A reklámszöveg persze úgy szól, mintha olyan dolgot csinált volna a zenekar, amit még senki más előtte, de természetesen ez nem így van. Ráadásul kicsit kétes értékű az a lemezmegjelenés, amit kvázi ráerőltetnek mindenkire, akinek…..
CounterS 2014.09.11 19:56:17
@zöld erdőbe jártam...: Ezt az alázatos dumát hagyjuk már, az öreg jobbágy volt alázatos a földesúr előtt, itt meg egyenrangú felek vannak és ennyi.

Avval viszont egyetértek, hogy sixx papa nem kellően tolerálja a kritikát. :)
A karácsony előtti reggelen azzal keltettem fel az észak-ír protestáns szobatársamat, hogy fel van írva a karácsonyi misére. Erre ő halálsápadtan, egy szál gatyában rohant ki a folyosóra, hogy keressen valakit, akivel le tudná magát szedetni a listáról. Akkor szóltam neki, hogy csak szívatom. A…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
CounterS 2014.04.10 18:40:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A zsidók összetartanak. Ez miért is probléma? Mi miért nem?
CounterS 2014.04.10 18:43:25
@Holle anyó: "A nagymamám vajat adott be a gettóba. Négy ujját törték el a puskatussal."
Ez két dolgot mutat:
1. nagymamád nagyszerű asszony volt,
2. az a magyar őr, aki eltörte az ujjait, csak azért, mert emberségesen viselkedett, egy szadista állat volt.
CounterS 2014.04.10 18:49:19
@Holle anyó: "Mert amikor nyugtuk lehetne, akkor addig csinálják a fesztivált, amíg megint üldözni támad kedvük a gojoknak. "

Mire gondolsz konkrétan?
Katari Úszò Világkupa: Izrael van és mégsincs... Az időpont 2012. február 20. A helyszín Irán. Az apropó akkor a foci volt, amikor is az iráni Sepahan Isfahan futballcsapat lemondta a Partizan Beograd-dal való mérkőzést, mivel a belgrádiak edzője akkoriban az izraeli Avram…..
Arra készültem, hogy egy roppant frappáns posztot írok a tegnapi koncertről, megfejelve a videókkal, amit készítettem. Aztán megnézve a felvételeket rájöttem, hogy csak a sávszélt pazarolnám a feltöltésükkel, de az még csak hagyján. A nagyobbik gond az, hogy semmi okos és…..
Nem lehet vita tárgya, hogy a Guns N'Roses aranykori felállásának vezéregyéniségei közül ki jár továbbra is két lábbal a földön és marad hű a nyers, zsigeri rock n'roll lényegéhez. Már tényleg csak annyi hiányzott, hogy élőben is láthassuk a második szólólemezénél…..
Hölgyeim, és uraim, piros pöttyel rendelkezők, és azt magukra tetováltatók! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy néhány szót szólhatok Önök előtt hazánk gazdasági fejlődéséről. Látom, hogy az asztalon van mignon, traubiszóda, és virág, így akár ki is fogom bírni ebédig,…..
 Kedd délután 247 felett járt az árfolyam, ami már elviselhetetlen feszültségeket okoz a svájci frank alapú hitellel rendelkezők számára. A probléma ugyanakkor régen túlmutat az egyénen, rendszerszintűvé nőtte ki magát, ami gazdasági és társadalmi katasztrófával…..
CounterS 2011.08.05 08:20:35
Kíváncsi vagyok, hogy hogyan működött a svájci frank hiteles Magyarországon?
Én így gondolom:
A magyar bank egy másik /nemzetközi/ banktól vett fel svájci frank hitelt. Mivel svájci frankot a hitelfelvevő sosem látott - csak forintot -, ezért a svájci frank állomány a Nemzeti Bankban vezetett számlán pihent svájci frank vagy forint formájában.
Számomra zavaros, hogy a multiplikátor hatás itt mennyire érvényesül - ugyanúgy, mint a forint hiteleknél? -, mindenesetre az egyértelmű, hogy a bankok az időszakonként elkészített lejárati összhangjelentés alapján pontosan tudják, hogy mikor mennyi svájci frankot kötelesek kifizetni a refinanszírozó banknak, így a tökömet tenném rá, hogy fedezeti ügyletekkel kiszűrték az árfolyamkockázat nagy részét /erre meg van az apparátusuk, a tudásuk és volumengazdaságos is/.
Az állam és a mindenkori politikusok felelőssége is megáll, hiszen:
- nálunk a legmagasabb a devizahitelek aránya a környező országokkal összehasonlítva (szabályozás, korlátozás, felügyelet hiánya),
- a bankok az egyoldalú szerződésmódosítás polgári jogi elveket sértő lehetőségével jogtalan előnyöket élveznek az adósokkal szemben (ilyen miért nincs máshol, csak nálunk? Kormányok jönnek-mennek, és érdekes módon ez senkinek sem szúr szemet).

Mindent összevetve, a pénzügyi intézmények és az állam is közvetlen okozója és felelőse a kialakult helyzetnek, ezért kötelességük a többletterhekből is részt vállalniuk.
Ha már szóba került a trigger mint olyan a jabber-es bejegyzésem kapcsán, úgy döntöttem, hogy leírom mi is az valójában, mert nagyon sokan nincsenek vele tisztában, vagy nem igazán tudják mi fán terem. Ugyan ez igaz a tárolt eljárásokra és a függvényekre is. Először a…..
CounterS 2011.04.12 21:25:12
Jelentkeztem egy minőségellenőr állásra, valamelyik multihoz egy vidéki nagyvárosban. Behívtak, de első körben még nem interjút kellett adnom, hanem gagyi matek és pszichológia teszteket kellett kitölteni. A magyar nyelvi feladatokról meg már nem is beszélve, ahol hiányzó…..
CounterS 2010.10.03 19:22:41
@irónika: Teljesen korrekt a felvételi eljárás, szerintem jól csinálják. Többen hörögnek, hogy bolti eladói állás, és minek ez a nagy hajcihő. Valószínűleg azért, mert a munkaadók nem degradálják le ezt a pozíciót, és tudják azt, amit sokan nem, hogy oda is megfelelő adottságok kellenek, és nem felel meg akárki.
Archiregnum Quo vadis, Fidesz? 2010.09.24 22:02:00
 A Fidesz nagy utat tett meg odáig, ahol most áll, ami a beteljesülés kapuja is lehet, de a lejtő kezdete is. 2002-ben kezdődött a jelenlegi folyamat, amikor egy szakmailag jónak, de politikailag katasztrofálisnak mondható kormányzás ért véget. A vereség egyértelműen meglepte…..
CounterS 2010.09.25 21:32:23
@Húsleves: A nemzetközi pénzügyi intézmények bizonyos mértékig valóban "speciális" érdekeket képviselnek. Jó példa erre a rendszerváltást követő időszak, amikor a készenléti hiteleket kemény feltételek mellett nyújtották, DE ahhoz a magyar politikai elit(?) súlyos alkalmatlansága kellett, hogy a nemzeti érdekeket annyira veszni hagyták (pl. mezőgazdaság).

Igazából nem tudnának bennünket sarokba szorítani; ha többet és többen dolgoznánk, és kevesebbet költenénk, hiszen nem lennénk rászorulva az IMF-re, mivel a kezelhető mértékű hiányt gond nélkül lehetne finanszírozni a piacról.

A hiányt csökkenteni kell, nincs mese, mert a válság következő hulláma - igen, lesz ilyen - már államcsődöket fog okozni. Nem kellene köztük lenni.
Hali Mindenkinek Most elmesélem nektek a mai állásvadászatom sikertörténetét. Reggel 08:30-ra kaptam időpontot. Már a portánál dobtam egy hátast, mert kb 90-100 ember állt bebocsájtásra várva. Hamarosan megjelent egy hölgyemény, és mint a juhász a nyáját, beterelt minket az…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Avagy hogyan történik a cigány tanúk kihallgatásra idézése Magyarországon?2008. szeptember 29-én délelőtt a tarnabodi cigánysoron izgatottan tárgyalták az éjszakai lövöldözés és Molotov-koktélos gyújtogatás híreit. Biztos a Gárda volt!- mondták. Akkor már túl voltunk a…..