Regisztráció Blogot indítok
Adatok
i23kovacs

0 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az ellenzéki pártok az okos együttműködés helyett egymás ócsárlásával próbálják saját erejüket, fontosságukat demonstrálni, akkor csúfos kudarcot vallanak a következő választásokon is – nyilatkozza a B1 blognak Kuncze Gábor. A liberális párt egykori elnöke szerint hosszabb távon a Momentum a…..
"Mióta az állam betolakodott a hulladékgazdálkodásba, egyre rosszabbul működik minden." - írta az Index május elején. Ennek csodás példáját zajlik épp Tatabányán, de nem olyan hívságokról van szó, mint a szelektálás kérdése vagy az iskolai papírgyűjtő akciók, hanem a legalapabb dologról: a…..
Öt nappal ezelőtt terjedelmes cikk jelent meg a Magyar Nemzetben, amely részletesen feltárja Lehel Lászlónak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának, evangélikus lelkésznek a titkosszolgálati múltját: „Filozófus” fedőnéven az állambiztonság beszervezett ügynöke volt. Lehel László…..
i23kovacs 2017.05.05 11:09:02
@Árpi Katona: a bűnbocsánat a bűnbánattal kezdődik. Annak itt nyoma sincs. Sajnos úgy tűnik, csak azt sajnálja, hogy kiderült.

Hányszor hallottunk már ilyen magyarázkodást? Csak a jó érdekében, csak jószándékkal, sosem jelentett, nézzük mennyi mindent tett le az asztalra. Talán még hinném is, ha önszántából állna ki, és nem ideiglenesen mondott volna le a MÖS vezetéséről.

Tényleg Lehel László az egyetlen érdemes ember a MÖS vezetésére? Nélküle a szervezet nem lenne az, ami? Nincs más, aki megfelelő lelkülettel és tisztán vihetné tovább? Igen, igen, nem: meglehetősen öntelt válasznak tűnnek ezek.

Engem mélységesen elszomorít hogy az evangélikus közösségben ez megtörténik.
i23kovacs 2017.05.05 11:14:21
@tomfree: nyilván nem ő csinálta. Az orbáni rendszer lényege, hogy mindig van valaki, aki meglépi a főnök helyett a piszkos munkát, a rendszer már önjáró. Valószínü hogy Lehel László nem is tudott róla.

Ami engem szíven ütött, az a jogi lépésekkel való fenyegetőzés. Ezt többnyire lebuktatott politikusoktól szokhattuk meg, nem valakitől, aki lelki szolgálatot visz. Van ok az önvizsgálatra, nem fenyegetőzni kellene.
A főváros urai, mondhatni az „éj leple alatt” újabb sunyi, meggondolatlan lépésre készülnek, amit ismét hazugsággal igyekeznek alátámasztani. Az Uber után most úgy tűnik,a sárga taxisokat akarják felszámolni. Biztosan vannak, akik örülnek ennek, nekik csak annyit: mi lesz, ha majd  ők, az ő…..
A hideg reggeleken az autóablakok folyton bepárásodnak, emiatt pedig sokszor perceket kell állva rostokolni az autónkkal, mielőtt elindulhatnánk. Összeszedtem nektek néhány ötletet, amivel pillanatok alatt páramentes lesz az ablak: A borotvahabot felkenve és ablaklehúzóval leszedve pillanatok…..
i23kovacs 2017.01.09 12:25:09
@A csapos közbeszól: 99-ben a táblázat szerint 2.2 milla volt a szocpol. Hacsaknem új építésű panelt vettél belőle, akkor csak a félszocpolt használhattad, magyarán az akkor támogatásból egy negyed lakást vehettél volna.
"Az, hogy egy cég / Ön NEM képes IDŐBEN kifizetni nyomorult 3 000 Ft-ot, ne haragudjon, de ez ÖNT MINŐSÍTI, NEM MINKET!" - ahogy ez az egész levelezés meg a 3 in 1 Hosting Bt. képviselőjét és a céget, méghozzá még a Homáron is rég látott markáns módon. Hello, Bemásolom a mai levelezésemet a 3 in…..
i23kovacs 2016.11.18 17:15:49
@kajo: rosszul látod.
Amikor azt írod, hogy "Ígye: tartozás 2800 HUF. Befizetés: 3068 HUF (10 EUR). Pillanatnyi egyenleg +268 HUF. ", akkor az eredeti tartozás megszűnt (ahogy írtad is).
majd ez következik: "Ebből a bank díja 3148 HUF. A díj levonása utáni egyenleg -2880 HUF.".
Valóban, ez az új egyenleg, tehát ennyit "kell" poszternek fizetnie.
" de az eredeti 2800 HUF számla még mindig rendezetlen, mert az annak kiegyenlítésére szánt pénzt elvitte a bank." - Ez már nem OK, hiszen amit egyszer már elszámoltál, azt nem számolhatod fel újból, vagy ha mégis, akkor mindkét oldalon kell.

Ez persze csak a te számításod szerint.

Én olyanról még nem hallottam, hogy nekem kellene azzal foglalkoznom, hogy milyen banki költségei vannak szolgáltatónak. És ha a Raiffeisen Ft utalás után is felszámít díjat, azt is behajtja majd? Általában az a szokásos, hogy mindenki viseli a saját banki költségeit. Az utalásnak is van költsége, a készpénzes befizetésnek is, mindezeket az ügyfélnek kell állnia.
Ha szolgáltatónak ilyen gáz szerződése van raiffeisennel, sztem az az ő problémája.
Világszerte nagy vita robbant ki az idei Sports Illustrated fürdőruha-kiadványa mentén: összecsaptak „normál” és „plus size” modellek, kritikai érte a címlaplány Ashley Graham-et és Palvin Barbit is. Itthon a két ellentábort Sarka Kata és Nótár Ilona alkották. Na de kinek lehet igaza?..
Olykor olybá tűnik, mintha minden kislányt és nőt permanensen zaklatnának. Mintha ennek elkerülésére nem lennének módszerek. Van, akit durván, fizikailag is molesztálnak, van, akit "csak" paskolgatnak, fogdosnak, van, aki a szóbeli változatnál többet nem tapasztalt. Néha úgy tűnik, hogy az összes…..
i23kovacs 2016.03.11 09:56:17
@Kishableany: köszi, a legjobb összefoglalás, szerintem.

Még annyit - pasiként én úgy gondolom, hogy a nők jó része nem azért öltöznek ki csinosan (néhányak szerint itt akár "kurvásan"), hogy elismerő tekinteteket, füttyögéseket és utánaszólásokat gyűjtsön be, hanem egyszerűen csak megbecsüli magát, a környezetét, a munkáját és jobban érzi magát csinosan mint tramplin.
Az, hogy kinek hol a határ a csinos és a kihívó között, mindössze ízlésbeli és neveltetés kérdése.

Az én véleményem szerint vkit látványosan megbámulni, az utcán utánafordulni, füttyögni vagy hangosan tetszést nyilvánítani kulturálatlan (ha úgy tetszik bunkó) viselkedés - lényegében azért, mert nem tudod, hogy a másiknak ez milyen érzés. Lehet, hogy a csajodnak tetszik - füttyögj neki bátran. De milyen alapon általánosít bárki is 1, 5, 10, 50 ismerőse alapján az összes többire?
i23kovacs 2016.03.11 10:20:32
@Hutyutyuty: igen, úgy tűnik neked bonyolult.

Szerintem meg végtelenül egyszerű. Amikor te arról beszélsz hogy mi a zaklatás, a saját véleményedből indulsz ki, illetve abból, ahogyan te - potenciálisan - hogyan viselkedsz a másikkal. Minthogy azonban a te viselkedésedet a másik zaklatásként élheti meg, a te normáid nem relevánsak. Ennyire egyszerű.

Ebbe a blogba valószinüleg nem írnak a sokat emlegetett útszéli melósok, akik nyugodtan írhatnák, hogy ugyan mi a rossz abban, ha mindenféle trágárságot kiabálnak az általuk csinosnak (vagy kihívóan öltözöttnek) tartott nők után, hiszen i) mindenki ezt csinálja, ii) ez teljesen normális, iii) csak megdicsérni akarták.
És stricik sem írnak ide, pedig megtudhatnánk, hogy az ő normáik szerint mi is a zaklatás, és mi nem.
i23kovacs 2016.03.11 10:48:51
@ferand1979: Azon agyaltam, vajon mit is akartál mondani - talán az a lényeg, hogy a nők kihívóbban öltöznek, kvázi ez a mentség a zaklatásra?

Az "a nők" (bár ez eléggé általánosító) hogyan öltöznek, az ízlés kérdése, de még ha esetleg ízléstelennek is tartod az öltözködésüket az legfeljebb őket minősíti. Az viszont, hogy te hogyan reagálsz erre, és mit engedsz meg magadnak, az pedig téged.

"A nők" öltözködése nem lehet mentség, kifogás a férfiak számára a határok átlépésére. Pl. ha részegen vezetsz, az alkoholos befolyásoltság súlyosbító körülmény, nem pedig mentség - noha a köztudatban még sokszor a részegség mentesíti az elkövetőt a morális felelősség alól.

Ha meztelenül jönnének a nők szembe az utcán, az sem jogosítana fel senkit arra, hogy megfogdossa őket.

A kulturált viselkedés magadból kell fakadjon, nem pedig válaszreakció kell legyen.
Nagyon nehezen tudunk elképzelni olyan élethelyzetet, amelyben egyáltalán felmerülne bennünk a gondolat, hogy pénzt adjunk egy rendszámtábláért, annyit meg pláne nem, amennyit a minap csengetett ki valaki Hongkongban...
Fejszenyélfaragáshoz kéznél a minta. /Kínai bölcsesség/ Illyés Tibor  -eredeti foglalkozása szerint fotóriporter- egy igazi műalkotással nyert a hír, eseményfotó (egyedi) kategória első helyén. Tanuljuk el tőle azt, hogyan lehet műalkotás készítésével újságírói műfajban mégis nyerni. Illyés…..
Köztudott, hogy az alkohol akár egészséges is lehet – heti néhány pohár bor erősíti a szív- és érrendszert, növeli a „jó“ koleszterin szintjét a vérben, és vashiány ellen is hatékony, ám ha átesünk a ló túloldalára, gyakran lehet csúnya vége az…..
Európa és a történelmi európai országok egyszerűen túl fognak lépni az eurokraták liberális hülyeségein. Mert tisztában vannak azzal, hogy Európa vagy továbbra is európai lesz, vagy nem lesz. Avagy a strassburgi csata a lőportfüst felszállása után...
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
Kerestük ezerrel, hogy a KDNP nevű fantompárt hogyan vélekedik a Quaestor-botrányról. A Fidesz örök és megbonthatatlan szövetségese, élén a rettenthetelen vadásszal, Semjén Zsolttal, azonban hallgat. Amióta kitört a balhé, egyetlen közleményre ragadtatták magukat, ami arról…..
i23kovacs 2015.04.02 12:43:36
@♔bаtyu♔: én nem örülnék, ha a többi piaci szereplőnek kellene kicsöngetni a kárt. Szeretném felhíni a figyelmedet, hogy a többi piaci szereplő is csak mások megtakarításaiból gazdálkodhat. Rohadtul idegesítene, ha az én megtakarításomból akarnák kifizetni a quaestor károsultakat. Akiket szánok ugyan, mert becsapták őket, mégsem lenne igazságos, hogy azokat, akik rohantak a 9%-ért, anélkül hogy körülnéztek volna, azok pénzéből kárpótolják, akik inkább a biztosra mentek és megelégedtek 1-3%-al.
„Csinos ruhában hozzák a gyerekeket, mert jön a polgármester” – csak ennyit mondtak a szülőknek abban az V. kerületi óvodában és bölcsődében, ahol az önkormányzat által fizetett sószobát adott át a fideszes polgármester. Nemsokára aztán Szentgyörgyvölgyi Facebook-ján…..
Úgy tűnik, mégis maradt legalább egy ember a Fideszben, aki válaszolni mert Kulka János Orbán Viktornak címzett levelére. Igaz, nem hivatalos közleményben, hanem csak twitteren. De legalább válaszolt, nem is akárhogy. Kulka János színész felháborodott levele, amiben arra kéri…..
Ha léteznek olyan filmek, amiket kötelező szinkronnal nézni, akkor a Pusztító azok közé tartozik. Aki nem így tesz, azt egy egység pénzbüntetésre ítélem szabályszegés miatt. Marco Brambilla nem készített sok filmet, de megalkotta a Pusztítót, így nem vész a feledés…..
Bizonyára vannak problémáid, de szinte nincs olyan emberi lény a Földön, akinek ne lenne. A siker és gazdagság más jellegű problémákat szül, mint a szegénység és nélkülözés. Nagyon kicsi volt az esélye, ezért hihetetlenül szerencsés vagy, hogy embernek születtél. Egy…..
A nő az 1938-ban készült filmen jól láthatóan mobiltelefonál. A YouTube-ra feltöltött klipet 300 000-en töltötték le és az időutazás bizonyítékaként emlegetik. A rejtély most - állítólag - megoldódott. Az időutazás létezésének hívei szerint a film…..
i23kovacs 2013.04.07 10:00:17
@ébrenjáró: @Tom Bobb: @rgranc: Ugyan miért kötözködtök? Ha majd lesz (volt?) időutazás, akkor majd szépen megoldják, hogy legyen időtelefon is, amivel szépen haza lehet a saját időbe telefonálni. Nem kell semmi infrastruktúra a telefonáláshoz. Széles Gábor már dolgozik rajta, hogy az éter közvetítse. Esetleg időtelefonközpont, ahold időtelefonközpontosok kapcsolják egymásnak a különböző időkben járó időutazókat.
De hát ez nyilvánvaló. Mindenki tudja, aki csak egy kicsit is foglalkozik időutazással.
Inkább az a gyanús, hogy miért ilyen nagy?
Egy időutazónak inkáb miniatürizált időtelefonnal kellene rendelkeznie ...
2000-ben egy Ciarán Tobin nevű ír cégvezető halálra gázolt két kisgyereket Leányfalun a járdán. A magyar bíróság két év múlva távollétében három év fogházra ítélte. Azért a távollétében, mert Tobin az eljárás alatt legálisan hazatávozott, és aztán cseszett…..
i23kovacs 2013.03.24 16:22:19
@jotunder: nem tudom pontosan, hogy mikor is változtatták meg a törvényt Írországban, de te magad írtad, hogy ez alapján 2011-ben rendelkezett egy bíró úgy, hogy Tobin-t ki kell adni, amit aztán az ottani Legfelsőbb Bíróság eléggé szorosan, de elvetett. Lehet persze, hogy tévedek, de ha jól rémlik, a törvényt a Navracsics féle KIM lobbijára változtatták meg.

Navracsics nyilván jól tudja, hogy bullshiteléssel nem lehet az bírósági határozatpt megváltoztatni, nemcsak Írországban, de nálunk sem. Nem is hinném hogy a célja a bírósági ítélet megváltoztatása lenne, inkább egy olyan jogi környezet létrehozása, amely lehetővé teszi a fickó leültetését.

Ha nem tévedek, végső soron az is elfogadható lenne a magyar fél számára, talán még a Zoltai család számára is, ha a gyilkos odakint ülné le a büntetést, csak már csukják be.

Nem gondolom, hogy egy effajta szabályozás visszamenőleges hatályú lenne, pusztán csak a végrehajtási szabályok EU-s harmonizációja.
i23kovacs 2013.03.24 16:27:49
@Pan Modry: ez persze a durván populista megnyilvánulás, lehet így is, semmivel sem jobb ez az érvelés mint az igazságügyi biztosé. Durván általánosító.
Nem tudok olyan magyar törvényről - bár kétségtelen, hogy a kétharmados gőzhenger arcátlanul sokat enged meg magának-, hogy az országgyűlés konkrét, jogerős bírósági ítélettel kapcsolatban hozott volna bármilyen törvényt. Ezt még a sokat emlegetett bírói kényszernyugdíjazással kapcsolatban sem engedték meg maguknak.

Nem lehetetlen, persze, hiszen egy szép fehér lapra bármit le lehet írni. Ha viszont ezt a biztos reálisnak ítéli meg, akkor a konkrét ügytől elszakadva az általános problémát kell megoldani, kimondani, hogy Magyarország nem demokrácia, nem lehet az EU tagja, ki kell az országot az EU-ból hajítani, és máris joggal lehet ezt az érvelést alkalmazni.
Addig nem.
2013.03.13 szerda estén indultunk feleségemmel haza bécsi lakásunkból Budapestre nagyapám másnapi temetésére. Csütörtök délután háromkor indultunk vissza, mert pénteken mindkettőnket várt a bécsi munkahely, ehelyett szombat késő este sikerült megérkeznünk. Először is hadd…..
i23kovacs 2013.03.21 13:21:36
@Peetee: Autóval jött Bécsből, Budapestre. Amott fent lehet olvasni. Nem volt tájékoztatás róla, hogy milyenek is ténylegesen az útviszonyok. Erről szól a poszt.
Volán nem járt. MÁV nem járt, ezt is mindenki tudja. Mi a francról dumálsz akkor itt?
i23kovacs 2013.03.22 08:51:32
@Peetee: Hát ha neked az a beszélgetés, hogy osztod itt az észt jobbra-balra hogy a sok idióta, félős nyuszi miért megy lassan, 1-esben, 2-esben, akárhányasban a jégbordás, havas utakon 50-70-el döngető kamionok között ahelyett, hogy a nem közlekedő buszokkal vagy vonatokkal menne - persze általánosságban -, akkor csak beszélgess, bátran ...