Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Accordion

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos itt is egy aranyos történet ami megtörtént, szemtanúja voltam, s mit ne mondjak igen elképedtem…A helyszín Budapest Határ-út, egy buszmegálló.. vártam a buszomat, hogy beérkezzen. Eközben a szomszédos megállóba beállt egy másik járat. Rengetegen voltak, éppen csak be…..
Accordion 2010.02.17 12:35:06
@Bésanyi:
Urban legend újrafogalmazó és posztoló-e vagy?
Amikor befutott a Híradó értesülése, majd utána az Index saját információja arról, hogy a nemzetvédelmi egyetem rektora egészen idióta, már-már Darwin-díjas privát zsarolási ügybe keveredett, hirtelen úgy éreztem, mintha ollózásos gólt lőttem volna a Real Madridnak.…..
az ExtensionFM Dan Kantor új projektjeő az egyik legjobb webes mp3 lejátszó, a Streampad megálmodójaa nemzetközi APC és a simoniddol.com is ezt használja na de az ExtensionFM ez egy Google Chrome kiegészítő, egy böngészőbe épített mp3 lejátszóazt csinálja, hogy miközben…..
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
Accordion 2010.02.16 08:41:04
@nestrot10:
Igazán magasan kulturált egyén lehetsz.
A Nike nálam nem tud hibázni, egyszerűen nincs rossz húzásuk (na jó, a Wieden ideiglenes elhagyását leszámítva), szinte nincs olyan filmjük, amit nem szeretnék meg első látásra. Az új kampánnyal sincs ez másként, a Human Chain névre keresztelt film is azonnal belopta magát a…..
Ma egy igazán sikeres csapatot mutatok be nektek. A Spreadsong céget egy magyar és egy amerikai állampolgár alapította, és első alkalmazásuk, a Free Books hatalmas sikert ért el. Zsolttal és Colinnal beszélgetve, és a blogjukat olvasva feltűnt az az elszánt marketingmunka,…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
Accordion 2010.02.05 16:19:40
Kisfiú nagyon félsz te most, dehát ezzel semmi baj sincs az én hároméves fiacskám is fél délelött nem találja a helyét, ha véletlenül reggel derül ki, hogy nem kell oviba mennie és valahogy felborul a világ emiatt. Olyankor mindenkibe, még a puhamackóba is beleköt és csak hisztizik. Ilyen vagy te is, semmi baj, elmúlik majd, de nálad is látszik, mint a gyerekemnél, hogy a saját világodba való bezártság miatt nem veszel tudomást a külvilágról. Egyszerűen túl zárkózott vagy, de ezt próbálod palástolni minndenképpen és ÍRSZ, mint józsefattila, világfájsz, de egyszerűbb lenne, ha egy kicsit megállnál egy pillanatra és szétnéznél nyitott szemmel.
Tudod a legnagyobb pillanatok akkor jönnek el egy értelmes ember életében, amikor képes felismerni az ellenfél, a legtitkosabb gyűlölmény mögötti világmindenséget. A gyűlölmény is csak ember, a buszon a hülyenép is csak gondolatokat gyárt a világról, éppúgy, mint te, csak kevésbé van besózva a valaga és elég neki a szomszéd füle.
Egyszóval menthetetlen vagy, a néhány korábbi betűhalmazod csak útkeresés szerintem, nagyon mély világátgondoláson mész most keresztül és csapkodsz erősen a szélsőértékek között.
Meg persze kötözködni kell, hogy cikk szülessen. Ez is igaz.

Fentiek értelmében elnézzük neked, hogy valóban nem tudod, hogy miért takargatta a fidesz négy évig a programját. Elnézzük neked, hogy szó szerint az mszp álláspontját hangoztatod te is és nem érted meg, hogy az előző négy év már a választásoktól fogva arról szólt, hogy az MSZP MUNKÁJA világossá váljon. Azért nem beszélt a fidesz a programjáról, mert akkor az mszp mással sem lett volna elfoglalva, mint hogy arról beszéljen, hogy az milyen szar. Mostmeg nem volt miről beszélni, dolgozni kellett (volna) így a napnál világosabbá lett a végére, hogy az emeszpéeszdéesz szarul dolgozik. Ez volt a cél, lásd a kommentek nagy része arról szól, hogy kuss nekik, 8 évig dolgozhattak volna, miért nem tették.

Fentiek értelmében elnézzük neked, hogy azt hiszed, hogy azt állítják, hogy a pogácsát varázslással lehet nagyítani. Nem, nem ezt állítják, éppenséggel ezt az emeszpéeszdéesz állítja. A fidesz azt állítja, hogy ha „munka van, minden van”. Ilyen kurva egyszerű, légyszives fogadd el, hogy például hozzánk sokban hasonló Lengyel brátánszkik sem azért állnak jobban nálunk, mert megvarázsolták a saját pogácsájukat, hanem azért mert kegyeskedtek dolgozni az elmúlt években. Nálunk meg az emeszpéeszdéesz minden szinten mindent elkúrt, amihez hozzányúlt magyarán szarul dolgozott nagyon magas szinten.

Fentiek értelmében elnézzük neked, hogy még mindig nem vagy képes felfogni, hogy gyurcsány a SAJÁT hazugságait vallotta be. Ez azért nem elhanyagolandó. És csak fentiek értelmében nézzük el neked, hogy konkrétan szemellenzel ebben az esetben és a legnyilvánvalóbb dolgokat nem vagy hajlandó észrevenni.

És végül fentiek értelmében elnézzük neked, hogy nem is bírod megtalálni azt a síkot, amint Orbán este mozogni fog. Mert sugallod, hogy egyenes beszéd kell, mert el kell mondani, hogy szopás lesz, hiszen ezt sugallja minden emeszpéeszdéeszes maradváényholdudvar, de meg fogsz lepődni, nem ezt fogja mondani.

Azt fogja mondani, hogy tessék idefigyelni, engem válasszatok, mert akkor rendet rakok, lehetővé teszem, hogy dolgozzon mindenki aki akar, ebből adódóan lesz áfabevétel, és ha már mindenki dolgozik pár éve, és nem fog senki százmilliárdokat (!) lopni intézményszinten, akkor rögtön építhetünk magunknak csillogó valamit is játékból (mondjuk autópálya, nemzetiszinház2, világkiállítás, focivébé), mert büszkék leszünk magunkra.

Ezt fogja mondani.
Szekeres Imre friss kampányvideóval jelentkezett. A honvédelmi miniszter a jászsági felújításoknak állít emléket: buszmegálló, játszótér, iskola, rámpa, rendelő (egészségház), illetve bicikliút látszik a hó alatt a kisfilmben. Illetve Szekeres, aki felvesz egy táskát. Szili…..
Bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs előkészület volt az MNV Zrt.-nek a regionális vízműtársaságok átszervezésére tett kísérlete tavaly. Az Index megszerezte az ezt bizonyító, az állami vagyonkezelőnél készült előterjesztést, amelyet az ügyben kirobbant politikai…..
Belsőség Váltóolajat a motorba! 2010.02.07 07:42:00
Nem, nem valami új túlélőtechnikát akarok most bemutatni a kopott, öreg autómotorral küzdő, szimpatikus, ám kispénzű olvasóknak. Hanem azt, hogy mekkora barom vagyok én valójában. Aki olvasta pár héttel ezelőtt, talán emlékszik, hogy kedvenc kombi Mercim (lévén az egyetlen…..
Amikor arról olvasunk úton-útfélen, hogy a kiadók meg szeretnék menteni az offline lapokat, akkor igazából arról van szó, hogy meg szeretnék őrizni a korábbi években megszokott profitjukat. Nem kell itt nagy iparági féltésre, meg mindenféle magasztos eszmére gondolni. A nagy…..
Accordion 2010.02.03 08:17:36
@Kalpy71: , @bajaj:

Skacok, nagyon komolyan felizgattátok a fantáziámat, mert szerintem nagyon magas árat mondtatok, ahhoz képest, amivel technikailag önfenntartóvá lehet már tenni a megoldásomat...
Egyébként olyan lenne a dolog, hogy van egyfajta hirkereso jellegu felulet, ahol szinte minden megjelenik, persze sokkal-sokkal válogatottabban, de a fő hangsúly az AI alapon működő öntanuló rész adná.

Amúgy vicces, de pont akkor kezdtem el gondolkodni a megoldáson, amikor észrevettem magamon, hogy sokszor egy témát a népszabin és a mno-n is elolvasok . Amúgy a rendszer ezt is magába foglalja, ha valaki sokáig nem olvas nol.hu-t, akkor azok alacsony prioritast kapnak az AI algoritmusban. Ha pedig érzi, hogy egy témát szivesen elolvasol több oldalon is, akkor azt is megjegyzi.

hm.......
Accordion 2010.02.03 08:38:20
@Egregor:
A gugli data mining egészen pontosan senki idegeit nem borzolja. Totál lesz*rta az internetes társadalom, hogy a guglin megnézheted, hogy mit tud rólad. minusz-minuszos hír volt, szinte alig lehetett észrevenni. Nyilván mert mindenki tojik rá.
Amúgy a Pandora is figyeli a zenehallgatási (elkattintási, gyorcsévélési) szokásaidat és az alapján adja fel a zenéket. Van is jópár millió felhasználójuk...
A facebook/iwiw életkor+szokások alapon működő célzott reklámairól ne is beszéljünk...

Nem kevés munka.

Épp az a lényeg, hogy semmilyen létező valódi újságírói gárdával nem tudsz konkurensen előállítani egyszerre egymillió különböző, de nagyon hasonló újságot.

Nem hírgyüjtő. Hírszűrő. Cikkenként 5 másodperc (valójában sokkal több) az naponta több perc is lehet (valójában sokkal több). Ha ezt a több percet én olcsón eladom neked, akkor már jól tudok járni. Kis világunkban minden instant dolgot el lehet adni... Főleg, ha ráadásul jobb szolgáltatást ad, mint a kézi böngészés.

Egészen másról van itt szó, mint a „találatok alapján történő besorolás”...
Egyébként némi pici kézi felügyeletet is igényel. Mondjuk egy ember-t egymillió felhasználónként...
Accordion 2010.02.03 09:43:42
@Egregor:
A máshol hol van? Ez a feladat lehet, hogy neked triviális és rálátásod van 100+ hírforrásra és végig is kattintgatod minden nap mindet és végig is olvasol minden cikket és végig is elemzed az újdonságtartalmukat minden nap többször, de sokmillió másik ember talán nem teszi meg.

A fizetős dolog két módon működhet.
Mondjuk nem ingyenes a szoftver. Tegyük fel, hogy egy dollár. Ha csak arra tippelek, hogy párezer felhasználó megveszi a programot, akkor szerintem megérne nekem egy hónapot (tiszta idő) a fejlesztése. Azért figyeljünk oda, hogy pl az apple esetében pl. az egydolláros szoftvereket tényleg nagyon sokan megveszik. Valójában minden sz*rt megvesznek, hiszen csak egy nyamvadt dollár.
Másik a banner. A hirkereso.hu is bannerből (is) él.

Most komolyan mondod, hogy nem iwiw-ezel, facebook-olsz, google-izol?
Bár a Mádi- és a Hagyó-ügy között nagyon kevés a tartalmi hasonlóság (egészen pontosan semmi), abból a szempontból mégis szerencsés az összehasonlítás, hogy láthassuk: mennyire jelentős a pártok számára, hogy egy választási kampányban lehetőleg a minimálisra csökkentsék…..
Accordion 2010.02.02 02:36:13
@strikt1:
Demszkiék borítottak bilit?
Te melyik világegyetemben élsz?
Az ügyészség jár el köztörvényes bűnözők körében meghívásos alapon, a demszkiék pedig lapítanak és sunnyognak, amíg rájuk nem kerül a sor.
Vagy nem ugyanazt a filmet nézed te is, amit mi?
Béla hiába tudja bizonyítani, hogy a békéscsabai rendőrség bírságolásának idején egy másik városban tartozkódott, a békéscsabai rendőrség a füle botját sem mozgatja. A bírságot persze kiszabták és fellebezhet ha akar, de hiába ír leveleket, arra senki sem reagál.…..
Accordion 2010.02.01 15:08:34
@4TUN3:
Arra azért figyelj, hogy te egy, az átlagnál kicsit szerencsésebb történelmi fejlődésű és előéletű országban tartózkodtál ez idő alatt.
Nem bírom ezt a „nálunk miért nem mehet így” rizstá.
Például azért, mert a kommunisták 40 éven át elalacsonyították a rendőrséget erőszakszervezetté és azóta sem változtak vissza tisztességes csendőrökké, nagyrészt köszönhetően az elmúlt nyolc évnek is.
Sárdobáló Bolsevik tempó 2010.01.31 07:00:00
Olyan igazi ízes kommunista módon szalajtották haza Mádi László fideszes politikust, mert azt találta mondani óvatosan, szakmai körben, hogy esetleg, talán, alkalomadtán be lehetne vezetni az ingatlanadót. Ugyanez az ötlet szerepelt már a Fidesz korábbi, Jövőkép című…..
 Szabálytalan vételezés az egyik legzseniálisabb szakkifejezés a lopásra. Azt már szinte nem is érdemes szóvá tenni, hogy az energiaszolgáltatók nevükkel ellentétben hatóságként viselkednek a legrosszabb attitűdökkel. Tisztelt Zugügyvéd!Édesanyám esetében szeretnék…..
  A Haitit sújtó földrengés után elég sokan elmerengtek azon, vajon hogy érintené egy hasonló természeti katasztrófa a világ más nagyvárosait. Budapesten szerencsére elég hipotetikus a kérdés, de a Gazdasági Rádiónak eszébe jutott megkérdezni egy professzort, hogy…..
Ha valaki lelkes internetező, nem tudja elkerülni, hogy kéretlenül is megtalálják mindenféle apró-cseprő, szellemes vagy szellemtelen témájú írások. A napi rengeteg közül azonban az alábbi eszmefuttatás szkeptikus lelkemet egy kissé felborzolta: Tudtad-e, hogy a magyar nyelv emlékei közül egy…..
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
Accordion 2010.01.26 10:03:24
Na, öcsém, kihívtad magad ellen a sorsot.
Pedig csak igazat mondtál, tippelem, merthogy csak tippelni tudok, mert már a rávezető hype közben ezeket éreztem a Zivatar-tól, úgyhogy el sem mentem.

Pedig a 3D miatt szakmailag is elég komolyan érintett lennék.

Egyébként a 3D mozi technológiákról egy kicsit sommás és hiányosak az információid, de szerintem ezt is csak az érintettségem mondatja velem. És nem is lényeges ám.

A sok fanyalgó zöldproli, aki nagyban védi most is a Földanyánkat, az most asziszi, hogy a Zivatarral a hállivúd mennyire cuki, hogy rátalált végre a lényegre és most majd jól megvédik a Földanyácskánkat, meg hejehuja nem is fingik többet senki, bár a metán ezerszer „rosszabb” gáz, mint a CO2, dehát levegőt vennie mégis muszály, de fingani azt nem fog, meg a tehenek seggére is fingfelfogó metángyűjtőzacskót tesz és hamarosan a lakótelepeken is mindenhol lesz napelem, nembajhogy vastagon energianegatív élettartamra vetítve, de a hallivúd megmondta, hogy most ez a zöld izé van, most zöldnek kell lenni, akkor csináljuk, mert már nőnek a pocsolyák úgy olvadnak azok a cuki gleccserek.
Lófaszt. Egyszerűen jól nyúlt hozzá a témához a rendezőbácsi. Csinált egy látványos proli fost, amit mindig is csináltak hallivúdban. Nincs ezzel baj. Meg egyébként irigylem is tőle, hogy ilyen ügyesen ad el szart a hülyéknek. Mert ügyes marketinges, ninncs ezzel semmi baj, a világ prolikból áll, ezt meg kell érteni és a proli zabál, szarik, Szórakozik, így nagybetűvel, ahogy egy kommentelő kérte ki magának a legelején.
 Mint sok blogger, akik az elmúlt napok eseményeinek legszörnyűbb jelenségét tollhegyükre tűzték, én is utálom a nyugdíjasokat. Egyszerűen hányingerem van az egész korrupt, inaktív, mi több ingyenélő bandától, akik a ledolgozott élet, befizetett nyugdíjjárulék, és…..
Accordion 2010.01.25 22:33:20
A
www.leventepeter.hu/ildiko/mesek/oregjano.doc
-t mindenképpen olvassátok el.

Addig egyikőtök se szólaljon meg.
5 perc múlva folytathatjátok.
Accordion 2010.01.26 08:57:11
@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:
A lehetséges munkák 80%-a szar. Ezt állítod.

Ezt azért gondold át, túl sokat elárul a világodról, lehet, hogy nincs minden rendben veled? Isibizi nem kötözködésből kérdezem, de azért talán ennél jobb a helyzet, nem? Vagy ennyire nincs kedved dolgozni? Vagy neked csak és kizárólag a szar melókra van rálátásod? Minden ötödik ismerősöd neki nem tetsző munkát végez?
Azt most hagyjuk, hogy ennek ráadásul semmi köze a nyugdíjhoz, már a korábbi kommentemben sem sikerült felfedezned ezt a logikai szálat.

Mondjuk nemhiába mondja a Fábry: „Olyan is csak Magyarországon lehet, hogy a kurvák nem szeretnek baszni!”
Accordion 2010.01.26 08:59:17
@Accordion:
Vagyis izé, ...ötből négy ismerősöd...

Nemhiába, egész éjjel dolgoztam, építem a cégem, igyekszem felkészülni az öregkoromra, és ez meg is látszik a fogalmazásomon most reggel...
Néha a legbalzsamosabbra tervezett karácsony sem úgy sül el, ahogy az ember szánta eredetileg. Pedig mindent előre leszervez. Hetekkel korábban megírja a cikkeit, november végére megveszi az ajándékok döntő többségét, nem akar nagy csinnadrattát, hogy egyszerű legyen, és még a…..
Ma végre kiderült, amit legkésőbb a karácsonyi interjú óta azért mindenki sejteni vélt: dr. Sólyom László Köztársasági Elnök Úr április 11-ére, illetve április 25-ére írta ki az idei Országgyűlési Választások két fordulóját. Ezzel tulajdonképpen folytatta azt a…..
Accordion 2010.01.22 22:33:14
@tothh:
Hát én meg pont azt mondom, hogy szerintem ez csak egy mókás matematikai játék a 2/3-adról gondolkodni, de furcsa módon az ország előtt valójában sokkal fontosabb feladatok állnak.
Ha ég a házam, akkor leszarom, hogy feketén szobafestőként dolgozik számla nélkül a tűzoltó srác és a be nem fizetett adójából nem kap a gyerek az oviban fajátszóteret. Előbb oltsuk el a házat, aztán majd leülünk, megdumáljuk ezt a fusizós dolgot, kitalálunk valami olyat, ami neki is és a fajátszótérnek is jó.