Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G46

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Túl nagy az univerzum, mi pedig túl kicsik vagyunk hozzá képest, a nagy számok törvénye alapján biztosan van még intelligens élet a Földön kívül is. Jó ideje kutatjuk a földönkívüliek nyomát, pedig nem biztos, hogy igazából találkozni…..
G46 2014.09.08 22:22:19
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: korunk nagy filmrendezője? Nem. A 80-as 90-es évek legnagyobb filmrendezője volt.
„Számomra valahol félúton vagy egy svábbogár és a szomjúságtól kipállott szám sarkában összegyűlő fehér nyál közt...de a te esetedben, kivételt teszek." - Cyrus Grissom Ki a kedvenc színészed? Nicolas Cage! Igen… volt idő, amikor ezt mondtam, mert ez volt az igazság. De…..
Ha a Csillagok Háborúja volt George Lucas karrierjének legnagyobb kihívása, akkor A Birodalom visszavág jelentette a legnagyobb kockázatot. Megfelelni önmagának és a rajongók elvárásainak, s mindezt teljes egészében saját zsebből: a szakállas filmes könnyen megtehette volna azt,…..
G46 2014.04.27 22:47:37
Réges-rég, egy messzi galaxisban, Hollywoodban éldegélt George Lucas, ez a Flash Gordon-rajongó fiatal filmes, aki szenvedélyes álmot szőtt egy varázslatos világról, melyből aztán gyermekek milliói táplálkoztak és teszik még most is, generációkkal később. Odáig azonban…..
Nem terveztem, hogy sokat írok a Mátrix folytatásáról, mert egyrészt nem érdemli meg, másrészt a billentyűzet koptatását meghagyom inkább majd az első rész elemzésére. Sok-sok évvel ezelőtt (10-12) láttam először a Wachowski fivérek korszakos alkotását, a Mátrixot.…..
G46 2014.01.22 23:24:42
@_Pepperoni_: nos, ha ez mind igaz- nem olvastam el!- akkor is nagyon elrontották a filmeket, mert ez 100 nézőből 99-nek nem jön le. Tehát nem tudták megfelelően bemutatni.
Filmtörténelmi jelentőségű alkotásról van szó, ami persze inkább a németeknél és itt, Közép- és Kelet-Európában nagy dolog: ez volt Bud Spencer és Terence Hill első "pofozkodós" vígjátéka. 1970-et írunk, a páros már több filmben is szerepelt együtt, ezek túlnyomó…..
ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - A magyar ember hajlamos rá, hogy búra adja a fejét, és hogy általánosságban a legszerencsétlenebbnek tartsa magát. A Top 13-ba azonban így is csak két magyarnak sikerült beverekednie magát, az egyikük pedig ráadásul majd' ezer éve élt. Íme 13 rendkívül…..
A világ jelenleg hetedik legdrágább fotója egy ismeretlen fotográfus által készített portré, mely Henry McCartyt ábrázolja, akit Billy, a Kölyökként ismert meg a világ. A fotó (ferrotípia) 1879-ben - más források szerint 1880-ban - készült kb. egyperces expozíciós idővel Fort…..
Húzom-halasztom egy ideje ennek a posztnak a megírását. Leginkább azért, mert akkora a téma, hogy azt sem tudtam honnan fogjak hozzá. És lám, milyen jó, hogy húztam az időt, mert ma megjelent egy cikk az indexen Boldogkői Zsolttól A nagy étrendblöff címmel. Azért örülök neki,…..
G46 2013.11.21 16:38:46
@savrola: sajnos eről teljesen elfelejtkeztem. Nem kell messzire mennem. A feleségem. Vegyész, molekulárbiológus-phd. És miért kezdte el? Mert mindenki a munkahejen elkezdte. És hogy mert mennyi hivatkozás van benne! Na, elővettem 4 oldalt a könyvből, meg a hivatkozásokat hozzá, aztán utánanéztem. Bocsi, a maradék 232 oldalra nem volt erőm... Külön főzött magának paleo-kaját, mert amit mi eszünk, az nem jó. 3 hónap és mittudoménhányezer forint kidobása után 0 g-ot fogyott. Most néztem meg, azóta 1 vödör paleoboltból vett kókusztej meg útifűmaghéj meg gesztenyeliszt van a spajzban, senki hozzá sem szagolt. Update: azóta a többiek is szépen hízzák vissza, amit akkor lelkesen leadtak...
Már az a cím, hogy Elmeakupunktúrára szorul Zámbó Krisztián sem semmi, de a folytatást bele kellene hímezni egy göndör fürtökből font faliszőnyegbe, az kurvaisten: Zámbó Jimmy egy angyallátónak üzente, hogy segítsen Krisztiánnak túllépni a blokkjain. A látó…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
G46 2013.10.19 22:07:12
Üdv!
Véleményem: a Schindler egy sajnálatos kakukktojás a listán- azért, mert a 2. vh. alatt játszódik, még nem háborús film. Remek film, de nem ide való.
-Kelly hősei: valahol egy pár hete olvastam, h. a magyar szinkron tette felejthetetlenné, az angol eredetiben a klasszikus poénok nincsenek meg! Ezek nélkül pedig a film jóval kevesebb.
-Ellenség a kapuknál: nagyon sokan írták és nagyon nem értek vele egyet. köze nincs a top10-hez. Egyrészt a háborús részét tekintve egy Ryan-epigon. Másrészt nem tudta eldönteni, h. szerelmes film legyen, háborús film, vagy a két mesterlövész párbajáról szóljon. 3 szék között a padlóra, szép teljesítmény. Üvölt a filmről pölö, hogy az eredeti verzióban a nő meghal, és utólag lett beletéve a ja, mégsem jelenet. Vannak erényei, de messze nem top10-es.
-Vaskereszt: most néztem meg, másodszor, miután másodszor elolvastam a könyvet. Véleményem szeirnt Peckinpah lassított felvételei jelentősen rombolnak a filmen, látványos, de épp ettől lesz nem realisztikus. Afféle +1-nek betenném, mert kb. az első nagyjátékfilm volt, amit amerikaiak csináltak, és a németek nem, mint legyőzendő ellenség jelennek meg.
-Sztálingrád: ez is a túl sokat markol film. Az biztos, hogy a Ryan-ig a legrealisztikusabb harcok ebben a filmben voltak. Sajnos itt is sokat fog, sok ki is csúszik esete állt fenn. Egy 6 részes minisorozatként szerintem az Elit alakulatot alázta volna.
-Levelek Iwo Jimáról: Schindler hejére mondjuk bemehet
-Őrület határán: erről nagyon megoszlanak a vélemények, egyik nagy pótolnivalóm ez a film
És senki nem írta, a Csatorna c. lengyel művet, inkább az, mint a Zongorista, ha már lengyel gettó.

A másik meg, hogy ezekben a filmekben, még az ún. reálisokban is, rengeteg valótlan elem van. Halál ötven órája: a tankcsata a végén zöld mezőben, kiváló látási viszonyok között- akkora köd meg hó volt, hogy ugye a szövetséges gépek nem tudtak felszállni. Ryan: lenyílik a naszád ajtaja, géppuskák szemben megszólalnak. Valóság: jóval előbb már lőtték őket. (Nekem van egy fényképem, Tom Hanks oldalról a naszádban, mellette másik naszád telitalálatot kap, még a nyílt vizen- nincs benne a filmben!) Schindler: Goeth-öt jóval korábban letartóztatták a németek zsidó vagyon eltulajdonításáért, tehát az alku meg sem történt ebben a formában. Szal ezeken lehet lovagolni, nem érdemes, tudom, h. a Halál ötven órája kb. úgy baromság, ahogy van, ennek ellenére ha tv-ben odakapcsolok, valahogy mindíg ottragadok. (húdehosszúlett...)
G46 2013.10.20 09:33:15
@Veresegyház Használtruha Dresztúra Kft: Tudtommal összesen 3 db valódi Tigris maradt meg, 1 az angol, 1 az orosz, 1 meg az amerikai tankmúzeumban van. Még a Ryan-ben sem igazi a Tigris, valahogy Spielbergnek nem akarták kölcsönadni...
G46 2013.10.21 00:31:19
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: wiki szerint anglo-german. Tényleg nem amerikai. Tévedés elismerve.
 A David Fincher rendezésében készült harmadik Alien-film egy börtönbolygón játszódik. A végeredmény talán jobban hajaz a Scott-féle első filmre, mintsem a Cameron-féle második darabra. A főszerepben természetesen továbbra is Sigourney Weaver feszít. A filmről készült írásunkat a Horror-Filmek.hu…..
G46 2013.10.15 23:11:33
@Galor_a_harcos: teljesen igazad van! Plusz még azt is hozzá lehet tenni, h. az idegen simán elrabolhatná Ripleyt, és begubózhatná, ehejett hagyja rohangálni a bázison, kockáztatva az új alian- kirájnő életét...

Egyébként mindenképp a Fincher-féle verziót érdemes megnézni, sokkal jobb, mint a moziverzsön. Az mondjuk 6/10, a rendezői 8/10.
A gyerekek legtöbbször mindig kicsik és védtelenek, viccesek és játékosak, tehát egyértelműen"cukik" és "édik". A horrorfilmek birodalmában azonban nem minden az, aminek elsőre látszik: a filmek ezen műfajában mára már nem egy olyan alkotás született, amelyben ezek az általában romlatlan kis…..
G46 2013.07.13 00:35:13
Brad Pitt az egyik pillanatban még zabpelyhet eszik, és a családjával barkóbázik, a másikban már egy olyan, szupergyorsan terjedő zombijárvány elől menekül, amely pillanatok alatt kényszeríti térdre a világot, miközben tálalásban megmarad családbarátnak és polkorrektnek. Hát…..
Mikrofon séró, nyikorgó bőrcucc, rasszizmus és karate, ez a hetvenes évek! Hősünk pedig a Sárkány közbelép című filmből ismert feka csávó, aki szétcsap a rendőrök között. Persze a jelenet kapcsán rengeteg kérdés kerül elő, de mi ezzel nem foglalkozunk, mert ez a jedi…..
Csodálatos "zsák a foltját" bulvársztorit olvastunk a vasárnapi Borsban: Geszti Péter szerint Majka egy proli tahó, Majka meg erre válaszul azt nyilatkozta, hogy Geszti Költőtroll című nótája szar. Mindkettőben van igazság, íme a Gringó Sztár videója: Bár az X-Faktor mentora…..
A zogok kemény csávók és a költségvetés is lehetővé tette, hogy az ajkai gyár salaklerakóját használhassák. Az Űrgammák klasszikus földi csatája, önfeláldozó androiddal, aki úgy néz ki, mint egy telefosott búvárruhába csomagolt fizika tanár és bátor gyerekekkel. A…..
A nők állandóan önrendelkeznek, bukott ki egy nőgyógyászból arra utalva, hogy az anyáknak nem kéne olyan okosnak és öntudatosnak lenniük a születés körüli témákban. A hétvégi Civilek Éjszakáján a Születésház Egyesület szervezett kerekasztal-beszélgetést. Az alaptéma a…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
George R.R. Martin a Trónok harca, pontosabban a Tűz és Jég dala-ciklus írója attól tart, az HBO tévésorozata előbb-utóbb beéri a regényfolyamot, ami meglehetősen kellemetlen lenne a jövőre nézve. Martin eleve nem egy gyors író, a ciklusban eddig megjelent öt kötetet 15 év…..