Regisztráció Blogot indítok
Adatok
::hunor::

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi összesen 2157 tavalyi menedékkérelemhez képest idén szeptember végéig a tizenhatezret is elérte a magyarországi menedékkérelmek száma. Ez a robbanás káoszt okozott az intézményrendszerben, és gyűlölet-kampányok célpontjaivá tette a menekülteket. Oknyomozó…..
::hunor:: 2013.11.28 11:51:11
Nagyon jó cikk, jó infografika. A felsorolt státuszok közül kettőt meg is tapasztaltam.
Hiányolok azonban egy nagyon fontos adatot. Mennyi hozzájárulást, támogatást kap Magyarország menekültügyre, mennyit költ az ország a "sajátjából".

Ez azért fontos, mert az a sajnálatos tapasztalatom, hogy magukat nyitottnak tartó emberektől is, a politikai paletta minden oldaláról hallok olyat hogy nem örül ha erre is költenek az adójából, mi köze van neki ehhez, ésígytovább ésígytovább.

És hát ezekenek az embereknek korántsem olyan sokkoló az az adat, hogy mennyibe fáj ehhez képest a Kossuth tér. Úgy tudom, de lehet hogy tévedek, hogy kapunk ezért EU-s forrást. Jó lenne tudni mennyi ez, hány százaléka teljes költségnek.

Márcsak azért is, mert könnyő ezeket a dolgokat csüsztatni. Egy kormánytisztviselő a héten azt nyilatkozta, hogy az illegális határsértők levadászása micsoda eszméletlen terheket ró Magyarországra. Arcátlanul, pókerarccal mondta ezt, miközben mint Schengeni határország, külön forrásokat kapunk erre a célra.

Akárcsak a görögök, akiknél minél több illegális bevándorló jött be (és ment tovább Európa más országaiba), annál több pénzt öntött be vödörrel az EU a görög határőrségbe. Ezt a pénzt gyakorlatilag teljes egészében másra költötték (a belügy, a rendőrség régi költségvetési lyukait tömködték be), miközben hazafelé ment a double-talk, hogy mekkora teher is ez a határőrségnek meg az országnak.

Kíváncsi vagyok, nem hasonló-e a helyzet a magyar menekültüggyel. Ki mennyit fizet a számlákból és hogyan.
Budapest belvárosában a napokban hemzsegnek az emberek a Duna partján. Mert megtehetik. Mert meg tudják közelíteni a folyót. Sokan katasztrófaturizmust emlegetnek, pedig nem történt tragédia. A robosztus és átgondoltan megépített rakpartoknak köszönhetően egy percig nem merült fel…..
Posztsorozatomban kedvenc századfordulós városaimat szeretném bemutatni: Aradot, Szabadkát, Temesvárt, Selmecbányát, Nagyváradot, és Szegedet. Nagyvárosaink a dualizmus éveiben végbement óriási városfejlődés során nyerték el mai arculatukat, ezért szeretném őket a Monarchia…..
::hunor:: 2013.01.03 12:01:35
"A Színház ma" képaláírás sajnos sántít. Az épület helyén ma egy hatalmas félbehagyott vasbeton építménny áll. www.subotica.com/files/news/4/6/9/8469/8469-narodno-pozoriste-izgradnja.jpg
A bontás és az építkezés körüli sötét ügyletek eredményeképpen a kivitelező is ott kötötte fel magát az elhagyott építkezésen. A pénz elfolyt, a projekt bizonytalan időre leállt. Ez akár évtizedeket is jelenthet. Egy hasonló kultúrára szánt épület vasbeton váza pont 40 éve áll félbehagyva a városközpontban, a Munkásegyetem mellett. A nagyapám projektje volt, abban a pillanatban leállt ahogy meghalt. Sajnos lehet hogy ez vár a színházra is.
"Nem tartom magam se perverznek, se nekrofilnak csak azért, mert nem vagyok hajlandó többé belemenni a korábbihoz hasonlóan megalázó viszonyokba. Nekem egyszerűen nem működnek a párkapcsolataim. Ennek ellenére vágyom a törődésre, arra, hogy valaki várjon, mikor hazaérek a…..
A mennyiségeket nem írtam fel a recepteskönyvembe: férfirecept, elnézést. A gomba vészhelyzet esetén helyettesíthető, de a bimbós pöffeteg az igazi. Kevésbé ismert, mint a mérete miatt népszerű óriáspöffeteg, viszont sokkal jobb. Nincs nehéz dolga; szerintem az óriáspöffeteg…..
stelázsi Gomba 2008.11.28 21:01:00
Leveshez kerestem ötleteket, elsősorban egy olyan forrást, ami felsorolja a szárított gombához illő fűszereket és zöldségeket. Meglepően jó oldalt találtam; a Netgombászon nem csak fantasztikus receptek vannak, de minden olyan információ, ami a gombával kapcsolatos. Senkit ne…..
Befellegzett a biciklis futároknak, hiszen az internet lényegesen gyorsabb, mint amilyen sebességgel bárki is képes lenne tekerni a pedált, jósol a Wired. A dokumentumok legnagyobb részét emailben, illetve egyéb webes szolgáltatásokon keresztül küldik, az elektronikus aláírás pedig…..
::hunor:: 2008.11.05 11:23:10
A futárcégek visszaesésének semmi (na jó, nem sok) köze van az internethez, inkább az általános recesszióhoz. A megrendelők többsége közép-, vagy nagyvállalat (legalábbis Amerikában, nálunk olyanért is futárt hívnak a kisvállalkozások, ami a titkárnő feladata lenne, vagy máshol a diplomás gyakornokok dolga), ahol a pénzügy költségcsökkentő listáján előkelő helyet foglal el a futárszámla. Általában elég a megrendelés jogát korlátozni és ésszerűsíteni - ha a dolgozók csak a tényleg szükséges esetekben és nem csak kényelmi okokból hívnak futárt, a megrendelések 30-40%-kal is csökkenhetnek.

Egy magyar példa: egy szépségipari multi új pénzügyi igazgatója átnézte a "a csajok" rendeléseit és a futárcégük a következő hónapban majdnem 50%-kal kevesebb megrendelést kapott - nem mentek többet a tisztítóba, kocsikulcsért, háztartási kisgépekért, postára, fodrászatokba.

Hogy az internet szükségtelenné tenné ezt a munkát, elég nagy baromság, és IT szakember szájából a legviccesebb. Ő lesz az első, aki futárt hív, amikor betojik a PDA-ja, a laptop aksija, ha betörik a telefonja kijelzője, vagy hiányzik egy spéci adatkábel. Minél kisebbek lesznek a kütyük az évek során, annál többet utaznak futárzsákban. És rajtuk kívül még rengeteg dolgot lehetne felsorolni a kaján kívül (ezt visz legritkábban egy futár): proof, amin a színeket csak élőben lehet leellenőrizni, molinót, gyógyszert, vérmintát, számítógép-, autó-, telefon- és fényképezőgép-alkatrészeket, adathordozókat, termékmintákat, kulcsokat, fogsor-lenyomatokat és műfogsorokat, ruhát, ajándékot...