Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lotht

1 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg ikonikus járgány tűnt már fel a mozik vásznain, amelyeket gyerekként és felnőttként is vágyakozva csodáltunk. DeLorean, VW Bogár, Aston Martin, de naphosszat sorolhatnánk, hogy hány autó gurult be már be az életünkbe a filmeknek köszönhetően. Nem lesz egyszerű csak…..
Nagyon szeretem ezt a képet. Vagy legalábbis egy ehhez hasonlót, ami meg van nekem otthon egy könyvben. Úgyhogy nagyon megörültem, hogy ez is bekerült a közé a 2000 fotó közé, amellyel most frissült a Fortepan. Mindenképp kattintsatok rá a részletekért, eszméletlenül jó a…..
lotht 2013.11.12 10:50:25
Ha a címben szereplő ingyenesség nem is hosszútávú, de tény, itt egy újabb szereplő az internetes telefonálás piacán, ezúttal a magyar NordTelekom jóvoltából. A ma bejelentett Reenger azonban abban különbözik a hasonlóan működő Skype, Viber vagy egyéb alkalmazásoktól, hogy…..
A kormány felemeli a távközlési adót - a javaslat szerint a nem magánszemély előfizetők esetén, jelentette be hétfő délelőtt Varga Mihály gazdasági miniszter a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón. A távközlési adó kettő forintról három forintra nő, a…..
lotht 2013.06.17 13:26:56
@Jhonnyq: De ez működhetne fordítva is. A GDP arányos államháztartási hiány mértékét pompásan lehetne csökkenteni a GDP növelésével is.
És akkor a GDP emelkedés számos egyéb hasznáról még nem is tettünk említést...
autózz! Hol kell lelassítani? 2013.06.04 08:15:00
Egy hónappal ezelőtt újabb szigorításokat vezettek be a KRESZ-ben. Elsősorban a gyermekek védelmében hoztak néhány új - már több más országban is létező - szabályt. Amivel egyet is tudok érteni, iskolák környékén vegyünk vissza tényleg a tempóból. Ugyanakkor ezeket a…..
Nyitom ki a postaládát, dobálom a halom szórólapot a szemetesbe, azért rájuk szoktam pillantani. Ilyenek vannak: Gázszerelő. Köszönjük, nincs gáz az egész házban, csak a házközponti fűtéshez. Magánszemély lakást venne ebben a házban. Bedobva a környék összes házába.…..
A pekingi metróban - legalábbis egyes állomásokon - az utazók már fizethetnek a mobiltelefonjukkal is. A módszer hanghullámokon alapul. Már mobilfizetéssel is vásárolhatnak üdítőt a pekingi metró utasai - legalábbis egyes állomásokon. Az Alipay, Kína egyik legnagyobb…..
Zsemledisznó A führer-faktor 2013.01.03 14:31:58
A boldog új év első posztjában a führer-faktorról fogunk elmélkedni. Pontosabban majd mindenki elmélkedik otthon, én csak adok hozzá segédanyagot egy táblázat formájában. Pártok és vezérek, statisztikai alapon. A führer-faktor ("imádott vezető"-tényező) azt mutatja meg,…..
lotht 2013.01.03 14:47:10
Ha minden igaz, május 17-e a Távközlési Világnap, ami egyebek mellett annak állít emléket, hogy 1865. május 17-én Párizsban húsz ország képviselői aláírták a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okmányt. Ma nem sok ünneplésről hallottunk,…..
Az origo.hu híre szerint tízpercnyi telefonbeszélgetés mentesül a telefonadó alól, és személyenként havonta maximum 700 forintot kell fizetni, ígérte Matolcsy György a kormánypártok képviselőinek. Ez ám a kedves gesztus! Amennyiben tényleg így lesz, akkor néhány kérdés…..
Zsemledisznó Tisztázzunk valamit! 2012.01.23 12:43:00
Egyetlen bővített mondatban próbálnék eloszlatni néhány félreértést.     Való igaz, hogy... …nem tartom szerencsésnek a kiszámíthatatlan, próbálkozás-alapú gazdaságpolitikát, …igazságtalannak érzem, hogy ez a kormány sem mer hozzányúlni…..
lotht 2012.01.23 13:25:09
A január elsején bevezetett hideg ételek vásárlására fordítható Erzsébet-utalványt csak az idén meleg étel vásárlására is el lehet költeni, járulék mentesen, havi 5 ezer forintért, a kormányzat azért döntött így, hogy zökkenőmentes legyen az új cafeteria-rendszerre való…..
Eljött a nap, amikor a szalag már nem csak letekeredik, hanem szakad is. Sajnos a dél-keleti oszlopnál megadta magát a nylon, és két darabra hasadt. Egyre nehezebb a helyreállítás, de ma még sikerült. A felújított kerítést és a gödör mélyéről készült képeket lásd hajtás…..
autózz! Kreatív sávhasználat 2011.06.19 14:04:00
Az időjárás sajnos rosszra fordult, úgyhogy strandra menni esélytelen. Mára jutott egy jó kis fővárosi poszt, de nem csak nekik szól, hiszen mindenki számára értelmezhető.A Petőfi híd pesti lehajtója több szempontból is jellegzetes példája a budapesti közlekedési…..
lotht 2011.06.19 23:43:42
Hasonló a helyzet a Mexikói és a Kerepesi utak kereszteződésében.
www.norc.hu/pano/7hLealiT/
Két sáv, jobb széről jobbra (a képen a teherautó), balról pedig, hmm alapvetően egyenesen, aztán később balra (a képen a fehér kisáruszállító és az előtte haladók).
Itt már jártam úgy, hogy kb a puttonyos autó helyén járhattam, amikor valaki a szembejövő sávban előzte a dupla sort és előttem kanyarodott jobbra.
Nem sokon és főleg nem rajta műlt, hogy elkerültük az ütközést.
Becsületére legyen mondva a Google-nek, hogy gyorsan kapcsolnak, ripsz-ropsz feltették a térképükre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Hogy miért pont a Keleti Pu. mellé? Valószínűleg ott volt hely, miután levették innen a Vidámparkot. Legalábbis - napra pontosan egy évvel…..
lotht 2011.06.04 13:40:24
@MinOr: Kőbányán, a Csajkovszkij park környékén van a város mértani középpontja, nem messze a Tűzoltó Múzeumtól.
Szabálytalan és bunkó parkolásos képekről volt már több poszt is, de a téma kifogyhatatlan. Most két olvasónk képeit osztom meg veletek. Az egyik jól példázza, hogy vannak, akiknek határok nem léteznek (itt a szó szoros értelmében a szlovák rendszámmal is visszaélve). Ezt a…..
Módosítják a sztrádákon a díjfizetés rendszerét: jön a kilométerdíj, s előbb-utóbb megy a matrica. A most még képlékenynek tűnő nagy rendszerváltás 2013-ban indul, de tíz évig is eltarthat. A változások még jó ideig nem érintik az autósokat, motorosokat. Vélemények az…..
Újabb vészharang kondult! Ezúttal a baloldali média veri félre, mondván, hogy a kormányzati elvonások miatt új adók kivetésére kényszerülnek az önkormányzatok.  "A magánszemélyek kommunális adója elnevezésű sarcot az önkormányzat saját hatáskörben kivetheti,…..
lotht 2011.03.24 06:25:33
@nu pagagyí: És mégsem.
Ezt az adót nem a kormány fogja beszedni, hanem az önkormányzatok.
Mint ahogy a banki/távközlési és egyéb ágazati adók miatti áremelést sem a komány szedi be a lakosságtól, hanem a "gaz" multi.
Hát tehet arról a szerencsétlen kormány, hogy áremelés történt? Vagy arról, hogy az önkormányzat helyi adót vet ki? Az helyi célokat szolgál...
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
Valamiért eszembe jutott ez a szókapcsolat. De segítsetek, mert nem értem! Komolyan.Nem én találtam ki, bőven hallottunk róla az elmúlt években. Mit jelent? Egy kormánynak nem alapértelmezett tulajdonsága az, hogy szakértőkből áll? Ez miért feláras extra? Mi a különbség a…..
lotht 2011.02.26 19:37:54
@VJAN: Az egyiknek van valami szakmája, a másik meg "csak" politikus. Egyéb különbség nem nagyon van, mert úgy tűnik ugyanazt teszik.
Zsemledisznó A sor 2011.02.24 10:24:00
A sorban állásnak állítólag létezik valamiféle kultúrája. Leginkább talán az, hogy nem pofátlankodunk egymás elé mindenféle trükkökkel. De ez ugye szánalmas hozzáállás, az életrevaló, talpraesett ember az ilyen buta helyzeten is úrrá lesz, és az élre tör. Íme néhány…..
lotht 2011.02.24 20:49:56
@magpet: Nem is igaz. 78-ban (én még emlékszem <OFF>sőt '81-ben udvarolni jártam a postára</OFF> mikor árultak sorsjegyet, meg csokit a postán? :)
lotht 2011.02.25 11:54:32
@randomburvi: Szia! :)
Nincs már csoki??
Nem mintha valaha is vettem volna, postára nem majszolni jár az ember.
Az alábbi kérdés sokakat érinthet a válási statisztikákat ismerve.Tisztelt Zugügyvéd,felmerült bennem a kérdés:Kell-e tartásdíjat fizetni az extra jövedelemből azoknak az állami nyugdíjba visszatérőknek, aki úgy döntenek, hogy felveszik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott…..