Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csokáv

0 bejegyzést írt és 446 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hang nélkül 2. A Quite Place – Part 2. 2021. Az úgy alakult, hogy ide s tova ~1 hónap híján, pontosan egy éve jártam szeretett mozimban. Mondanom sem kell, annak mekkora kínzás, elvonási tünet, aki utolsó csepp erejéig hisz és szereti a mozi intézményét. Pedig olykor megtesz mindent, hogy ne…..
Gyakorlatilag az Európai Unión belüli szabad költözés és munkavállalás első pillanatától kezdve jóformán követhetetlen, melyik országból hányan költöztek át egy másikba. Így van ez a magyarokkal is, így aztán másfél évtizede tart a számháború, melynek egyik központja az Egyesült Királyság...
Január elsejével véget ért az átmeneti időszak, így az Egyesült Királyság minden szempontból távozott az Európai Unióból. Változnak a munkavállalás feltételei is, lássuk, melyek a legfontosabb tudnivalók!..
Csokáv 2021.01.04 19:06:24
@Határátkelő: Akkor már csak ezt a részt eggyel alatta: "Legkevesebb félmillió forint kell tehát már csak a jelentkezéshez"
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Elérkezett a Halloween, így itt az idő, hogy folytatódjék Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem körüli borzongás! A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó, az első világháború után, a spanyolnátha idején játszódó, magyar horrorfilm hivatalos…..
Ez a poszt azoknak szól, akik imádják az IKEA húsgolyóit, és képesek hosszú sorokat kivárni, hogy megízlelhessék a svéd, már-már kultikusnak számító ételt. Most viszont nem kell sorban állni, a svéd áruházlánc ugyanis kiadta a receptet...
Csokáv 2020.05.03 15:01:13
Gyakran (bár talán mostanában már ritkábban) lehet olvasni, hogy a magyar határátkelők mosogatni és egyéb kevésbé megbecsült munkát végezni mennek külföldre. Nos, Zoltán története bizonyítja, hogy ez egyáltalán nem feltétlenül van így, mi több, még csak nem is ő kapart az angliai állásért...
Férfi-nő párkapcsolati viszonylatban gyakran hallom a nőktől, hogy a mai férfiak olyan nőkre vágynak, akiket, ha letesznek a sarokba ott maradnak, vagyis olyanok, mint a szobanövények. Esetleg dugható szobanövények (ezt jobb nem elképzelni). Lefordítva mindezt: a panaszos nők megélése, hogy a…..
Csokáv 2020.01.05 12:16:16
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
A Breaking Bad minden idők egyik legjobb sorozata volt, főleg ami az új hullámot illeti; annak a sztorinak azonban 2013-ban vége lett. Most, hat évvel később, kaptunk még egy kétórás ráadást a Netflix-től, amiben Jesse Pinkman története részesül egy kis lezárásban. Az ötlet nem rossz, de sajnos nem…..
Hiába szeretnénk tornászt nevelni egy gyerekből, ha a szülők kosaras magasságúak. Ismerje meg a különböző testalkatokat, izomzat típusokat és a sikeres sportágválasztás egyéb szempontjait!..
A Trónok harca záróepizódja elé időzítve lőtte ki az HBO a Westworld harmadik évadának legelső előzetesét...
Szerettem volna már valami vidámabbról írni, amivel segítséget nyújthatok, de azt hiszem ez nem ma fog megtörténni.  Hogy miért pont most határoztam úgy, hogy mélyebben érintem az "overload" (túltelítődés) és a "meltdown' témáját? Egy részt az is befolyásolt, hogy a legtöbb magyar, autizmussal…..
Csokáv 2019.01.31 11:02:13
 Mitől veszíthetjük el az életkedvünket? Mi lehet az oka az enerváltságnak? Hogy elveszítjük a lábunk alól a talajt, hogy időről időre behúzódunk a csigaházunkba és nem vagyunk hajlandóak tudomást venni a körülöttünk zajló világról. Van, akinél hetekig tart. Van, aki éveken keresztül nem találja a…..
A Netflix év végi premierjében Sandra Bullock száll vízre, de a Madarak a dobozban (Bird Box) poszt-apokalipszise nagyon emlékeztet egy másikra, és sajnos a film minősége is...
Lemondták a karácsonyi ünnepséget egy észak-angliai iskolában, mivel az már elveszítette eredeti jelentését. Az ajándékokat, üdvözlőkártyákat és -lapokat, valamint minden karácsonyhoz köthető tevékenységet kitiltottak a pickeringi Lady Lumley's iskolából...
  Van egy férfi és van egy nő.Egymásra néznek, beszélgetnek, beindul a vonzalom. Telefonszámcsere, ismerősnek jelölés a facebookon, jobbra húzás a tinderen, chatek, levelek...
Csokáv 2018.10.04 11:51:11
@invalid user name: Mindegyik. Ki többé, ki kevésbé, de az írásból sütő két szegény nő, egy gonosz férfi felállás nagyon álszent.
You know who I’am? Leigh Whannel neve sok horror rajongónak ismerős lehet, ugyan is olyan szériákat kreált meg ő, mint a Fűrész illetve az Insidious. Sőt, a Fűrész első (valamint harmadik) részében szerepelt is, mint a pórul járt Adam. Alkotótársával, James Wann-al ellentétben azonban ő megmaradt a…..
Ha az ember szívesen kipróbálná magát külföldön, akkor jó választás lehet az önkénteskedés, ami már sokaknak bejött. Persze mint mindig, akad olyan is, akinek nem volt olyan jó élmény. Most egy ilyen beszámoló következik Pétertől, elöljáróban csak annyit hangsúlyoznék, hogy ez egy ember története,…..
Idén márciusban végre újra elkezdtem merni biciklizni. Azért mondom, hogy végre, és hogy merni, mert Amszterdam után kicsit sokkoló a budapesti biciklizés - 100%-os bicikliutas lefedettség után iszonyú ijesztő volt újra autók közvetlen közelében avagy között menni, és igencsak nehezemre esik…..
A minap egy régi társaságban beszélgettünk egy közös ismerősről. Rég nem láttuk már, mivel otthon van a gyerekekkel, évek óta nem dolgozik. Felvetődött a kérdés, hogy vajon szereti-e ezt az új életmódot, jól érzi-e így magát.Ekkor hangzott el a nagy mondat: "A facebook képei alapján boldognak…..
Azt hinné az ember, hogy a filmes világban a gyerekét egyedül nevelő anya karaktere és témája már teljesen lerágott csont és nem tudnak olyat mutatni nekünk nézőknek, ami megdöbbent minket. Ezt a sorozatot megnézve azt gondolom, hogy mégis van új a nap alatt. Már a címadás is nagyon provokatív. A…..
Azok a szülők, akik túlságosan óvják gyermekeiket, képtelenné tehetik őket érzelmeik irányítására, de ugyanez negatív hatással lehet iskolai előmenetelükre is. A Developmental Psychology című szaklapban jelent meg egy nemzetközi kutatócsoport tanulmánya, amelyből a Guardian idézett. Az angolszász…..
Csokáv 2018.07.11 11:18:49
@czerka: " a másik pedig a gazdag üzletember, orvos vagy mérnök otthon lébecoló kvázi-prostituáltként élő felesége"
Kikérem magamnak! Szex sincs.
A tejtermék reklámokban a tehenek mindig vidámak és boldogok, holott a valóságban kegyetlen és erőszakos környezetben élnek. Közel sem annyira idilli az életük.  ..
Csokáv 2018.06.15 21:23:13
Hogyan is kerültem én ebbe a projektbe? Régóta legyeskedek az autózás világa körül, hol mélyebbre, hol távolabbra repülve tőle, így találkoztam újra Lógival (Gergővel, az elektromos MX-5 projekt mérnökgárdájának vezetőjével). Évfolyamtársak voltunk az egyetemen, de ott még nem jött ki, hogy ennyire…..
Csokáv 2018.05.05 21:45:59