Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megott

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Grim Fandango 2014.09.19 08:38:33
A harmadik Monkey Island-játék, a The Curse of Monkey Island egyik első helyszínén fekszik egy csontváz, akit meg lehet lökni, és akkor leesik róla egy jelvény, amin a következő felirat olvasható: „Kérdezz a Grim Fandangóról”. A poén egyszerre két játék felé tisztelgés. Az…..
megott 2014.09.19 16:39:39
@megott: Most látom (immáron itthonról), hogy úgy okoskodtam, hogy a videó mellékelve volt, sajna vállalati neten tiltott a Youtube, mindenesetre örülök, hogy jó a memóriám :)
IDDQD Heti retro: Neuromancer 2014.07.01 07:00:00
Harminc éve jelent meg a Neuromancer, és erről nekünk is meg kell emlékeznünk, hiszen bár film nem, videojáték készült belőle. William Gibson klasszikusa ordított egy jó játékadaptáció után, és meg is kapta. (Egyébként meg a könyv fordítója párszor már tiszteletét tette a…..
The Last ShipCD, LP, 12 track 1. The Last Ship2. Dead Man's Boots3. And Yet4. August Winds5. Language of Birds6. Practical Arrangement7. The Night the Pugilist Learned How to Dance8. Ballad of The Great Eastern9. What Have We Got10. I Love Her but She Loves Someone Else11. So to Speak12. The Last…..
A Daft Punk új lemezének olyan lehet a társadalmi szerepe, mint egy történelmi filmnek, ami a nem túl érdekődőket is beavatja egy háború részleteibe, mert van benne lövöldözés, szerelmi szál, hős, meg antihős. Olyan fiataloknak mutatja meg, hogy honnan jön az elektronikus…..
Margaret Thatchert sokan a modern történelem egyik legmegosztóbb politikai személyének tartják, akinek a vad kommunizmusellenessége, a meggyőződéses konzervatív-kapitalista beállítottsága és a bő évtizedes miniszteri tevékenysége nem csak Nagy-Britannia lakosságát osztotta meg,…..
B-oldal 1992 és a zene 2012.12.20 07:00:00
Azt veszem észre magamon, hogy egyre kevesebb albumot hallgatok. Azaz így pontosabb a mondat: egyre kevesebb új albumot hallgatok. Nem mennék bele az okok elemzésébe (munkahelyen nem tudok, este szomszéd átjön hogy hangos vagyok, régi kedvenceim eleve nem nagyon jelentettnek meg új…..
Mindennél súlyosabb tiprás van, amióta a Hangyász megérkezett az OMG és Lajcsi kezei közé. Mivel bő három hét van hátra a hivatalos debütálásig, és az érdemi összeszerelés el sem kezdődött, Lajos éjszakába nyúló munkanapokon át szabja, alakítja és fényezi az új…..
Miközben Brian May és Roger Taylor a teljes Queen legendát kockára téve, valamint önmagukat picit lejáratva Adam Lambert-tel bohóckodnak, addig a semmiből jött egy hír, miszerint Freddie Mercury és Montserrat Cabelle 1987-es duettalbuma, a Barcelona kap egy újrakiadást. Nyilván, ha…..
megott 2012.07.16 11:58:16
@Agent Midnite Cooper: És Ochestral Hergest Ridge! :)
Belsőség Motordoki titkai 2012.02.13 13:52:00
Egyik este rövid e-mail landolt a szerkesztőségi listán. Göbölyös dokitól jött, ez állt benne:Pornóújság helyett most ezt nézegetem. Fantasztikus szép az autó és jó a kép.GZs...
megott 2012.02.14 08:32:23
Pontosabban előbb két vezetéstechnikai tréninget a Magyar Autóklubnál, és utána jött a fődíj, a 4db Michelin téli abroncs nyertesének kihúzása a hátizsákból. Stílusosabb lett volna persze kalapból, de egyrészt nem volt kéznél kalap, másrészt meg bazinagy cilinder kellett…..
[LiSting] STING: 25 YEARS - The Definitive Box Set CollectionHárom CD, 45 újrakevert felvétellel Sting szólókarrierjéből válogatva és egy DVD, amely korábban ki nem adott koncertfelvételt tartalmaz. Mindezek egy keménytáblás könyvvel összecsomagolva, melyben nagyszerű fotók, a…..
A francia szintimágus, Jean Michel Jarre egy váratlan húzással saját zenetechnológiai terméket dobott piacra: méghozzá egy kétembernyi magasságú iPod-dokkolót, ami tízezer wattnyi teljesítményt lehel a mobil eszköz hangjába. A projekt teljesen őrült, a telefont a gép tetejébe…..
megott 2011.09.08 12:50:22
@csillámpóni: Mi bajod van Oldfield-el? Mindig is szinti kozpontu volt, most is az, csak nem olyan komplex mint ezelott 20 evvel!
megott 2011.09.08 12:51:25
megott 2011.09.08 14:18:56
@csillámpóni: "A komplexitás nem annyira hiányzik, mert azért olyan nagyon komplex sose volt, még ha egy időben jól imitálta is a komplexitást."
Azert az Amarok cimu albumat hallgasd meg, egy mai zenekar, egy egesz eletpalyanyi dalt ossze tudna hozni csak ebbol a lemezbol!
A Prometheus sci-fiben benne lesz A nyolcadik utas: A Halálban (Alien) látott Space Jockey is.  Az űrlényt akkor csak holt állapotában láthattuk, itt azonban már élő lesz. Ridley Scott filmjében 8 láb magas lesz és nem (csak) CGI-vel keltik életre, hanem meg is építik. HR Giger…..
megott 2011.02.23 07:31:02
@csillámpóni: Neked tulajdonképpen mi a bajod? Oldfiled-ot csak a Tubular Bells-ekből megítélni hatalmas ostobaság.
A Day of the Tentacle egyik kedvenc játékom, a retrorovatban már volt is róla egy hosszabb értekezés. A játék ugyebár úgy kezdődik, hogy a Maniac Mansionben megismert űrlények egyike, Lila Csáp iszik Dr. Fred egyik gyanús löttyéből, mire kinőnek a karjai. Erre a kis szörny…..
megott 2011.01.18 10:54:48
Mindannyiunk bánatára Stöki szabadságon van, így leesne az aranygyűrű az ujjáról nincs most kedve a szerdai retróval bütykölni, de hogy ne vigyen el minket a népharag, kitaláltam valamit, amivel hozunk is ajándékot meg nem is, satöbbi.Szóval kivételesen nem egy régi játék…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Folytatódik a kiválasztás. Ez most a Hajdúszoboszlói forduló, de akik innen továbbjutnak, felkerülnek Miskolcra a harmadik körbe. Tehát B-oldal álomzenekar. Először augusztus 3-án Baján a tornacsarnokban az énekest választottuk ki, a szavazataitok 28%-a alapján Freddie Mercury…..
megott 2009.08.21 19:05:57
@Sierpe: Na azert van ott erzelmes meg atelt technikas gitarjatek. Nem a tekeres gyorsasaga szamit, hanem a mondanivalo.
megott 2009.08.22 07:36:21
@Sierpe: Bar tudod mit, legyen, merthat o nem egy "egszeru" gitaros, hiszen multiinstumentalista zenesz. :)