Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tris

0 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis! 33 éves vagyok, eddig semmiféle egészségügyi problémám nem volt, így a tapasztalataim is átlagosnak voltak mondhatóak az egészségügyről. Tudtam, hogy sokat kell várni, hogy vannak gondok, de azt vettem észre, hogy az orvosok erőn fölül teljesítenek és jól…..
elvileg ma adják át a forgalomnak (autós?) a rakpartot a Műszaki előtt. Sikerült egy trafót bebaszni a járdára, ahol eddig kerékpár út is volt. az most nincs felfestve, szóval gondolom a terelő tábla a gyalogosoknak szól. Utsó két bejegyzés itt;…..
tris 2011.05.13 21:33:59
@pinchy: nincs. Ráadásul elég nyomott árakon rövid határidőkkel dolgoztatják a tervezőket. Bár az elműnél még mindig jobb a helyzet, mint az építőiparban.
Akik jóváhagyják azok közül sokan nem is mérnökök, hanem technikusok.
Kedves Praxis blog! Szülésem rövid történetét szeretném elmesélni önöknek. 2009 március 23-án elfolyt a magzatvizem, így kerültem be a kórházba. Ez volt az első szülésem. Az orvosom, aki nem választott orvos volt megvizsgált, majd haza akart küldeni, mondván, nem a magzatvíz…..
tris 2011.05.13 15:25:08
@Desiderata: ez jó :)
Sziasztok!   A minap egy iskolai baleset során 7 éves kisfiam szemébe véletlenül belekapott az egyik osztálytársa. A szeme elég csúnya lett pillanatok alatt, az osztályfőnöke egyből hívott minket, hogy bevérzett a kicsi szeme, vigyük haza az iskolából és onnan a szemészetre.…..
tris 2011.05.12 22:33:43
@tbjárulékfizető: lehet azért mert én az építőiparban dolgozom azért nem értem ezt a mérnökök meg vannak becsülve dolgot :) :) :)
persze multinál 8 órában tényleg más lehet.
tris 2011.05.13 13:24:33
@tbjárulékfizető: végül is konkrétan nem a pénzzel van bajom. Túl nagy a stressz, rövidek a határidők - sok a munka, csúsznak a kifizetések, van hogy el is marad. A mérnöki díjszabás felét sem fizetik ki, nem is kérjük, mert akkor munka sincs, egyelőre még van aki fusiban a munkahelyén még olcsóbban megcsinálja. Szerintem nem nagyon kell az építőipari helyzetet ecsetelnem. Ráadásul nem csoda, hogy egyre kevesebb villamos tervező van, egyszerűen nem éri meg.
Sziasztok!  Sokszor van szó a hálapénzről itt a blogon is. Én a magam részéről nem igazán érzem kötelességemnek, hogy minden egyes orvoslátogatás alkalmával adjak. Igazából akkor szoktam, ha tényleg meg vagyok elégedve az orvossal, azaz a hálámat szeretném…..
tris 2011.05.12 16:26:00
@Kivlov: egyszer ki kellett hívni egy vízvezeték szerelőt. Kiderült róla, hogy gépészmérnök csak így nyugisabb melóval többet keres.
tris 2011.05.12 16:33:30
@Alir: ezt csak úgy írtam :) nekem súlyos pajzsmirigy alulműködésem volt, ami már rendesen lehülyített. Egy mázlim van, ez egy visszafordítható folyamat volt :)
viszont komolyan mondom nagyon rosszul voltam, és szörnyen néztem ki, minden tünet kijött.
tris 2011.05.12 17:06:44
@Alir: nekem mégis túl gyorsan adták a hormont és mérgezési tüneteim lettek pár napig - azt hittem annyi. a 8-10 liter ödémát pár nap alatt pisiltem ki.. meg az egyebek.
most olvastam hogy a túl gyors hormonpótlás miatt csontritkulás figyelhető meg már az első hónapban. azért egy tapasztalt endósnak erre figyelnie kellett volna.
persze örülök hogy van rá gyógyszer, csak ha hamarabb kiderült volna...
Kedves Praxis blog!   11 éves lányomat március 16-án műtötték, kivették a manduláját. A műtét rendben zajlott, a doktor úr, aki végezte, nagyon kedves volt és nagyon aranyos, nyugtatgatott a beavatkozás előtt, őszintén biztos az agyára mentem, de komolyan aggódtam. Szóval…..
tris 2011.05.06 22:47:55
@BLovi: az nem tudom elképzelni, hogy hazugság lenne, szerintem senki nem talál ki csak úgy ilyesmit.

nem is tudom, hogy jutott eszedbe? simán megtörténnek ilyen dolgok, valami nagyon szerencsés lehetsz ha még nem találkoztál pl. az egészségügyben bunkó emberrel - ahogy már írtam ilyenek mindenhol vannak. És olyan is van, hogy valakinek rossz napja van azért reagál a szokásosnál mérgesebben, szóval még az sem biztos, hogy az említett nővér mindig ilyen.
tris 2011.05.06 23:38:34
@Borcsika: de hát azt kapott! csak nem bírta megenni.
szerintem a lényeg az, hogy minden rendben zajlott a műtétnél, a kislány meg valószínűleg túl fogja tenni magát a nővér pokróc stílusán, egy alkalom volt csak. Az sokkal húzósabb ha a egy tanárnő gonosz - azt gyerekfejjel tényleg nehéz megérteni.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
tris 2011.04.21 15:07:27
@_Molly: egyszer meg Anikó mondta azt, hogy "ez az én szuvenír véleményem"
tris 2011.04.21 15:47:29
@sixx: nem olvasom ezt eltaláltad - csak beleolvastam. A fizetést meg úgy értettem, hogy az viasat fizethetne neked hogy ne írd inkább - ha nem néztem volna a műsort és csak innen tudnék róla azt gondolnám, hogy egy rakás szar...
Könnyítsük meg egymás életét, oszlassuk el a félreértéseket. Készítettem egy részletes szószedetet ingatlanhirdetők részére, hogy mi NEM AZ. Itt az első rész. A galéria, az nem egy szoba. Nem is félszoba. Pláne, ha egy alig 2m széles fekvőgaléria.A sarokban egy…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Minden van itt kérem, székhez kötözött bikinis csaj, emberrabló szexi leszbi pár, kaland, játék, kockázat. Amúgy meg tényleg jópofa ötlet és elég méltó hirdetés a kecó (felteszem igen magas) árához. /A tippért köszönet Lesley-nek, a 8ker bloggerének/..
tris 2011.03.22 09:08:07
Az én történetem talán nem olyan durva, mint itt az oldalon többeké. Az én közvetlen főnöknőm lassan 8 éve vezeti a cég azon részlegét, ahol 9 nő dolgozik. A korábbi nagyfőnöktől félt és utálta is, folyton harcban álltak egymással. Aztán sajnos kifúrták a régi főnököt…..
tris 2011.03.11 22:27:19
@metal: szerintem valamit félreértesz. A faszit nem érdekli, hogy marad nyoma. Nem kell jelszó a rendszergazdának, ha olyan a rendszer.
A főnök meg olyan mint minden helyen, az ember meg sem keresi a problémájával, mert az marad a cégben akit nehezebb pótolni. Egyébként ezen kívül is vannak dolgai, komolyan mondom felháborító, tekintve, hogy milyen szerencsétlen a csaj amúgy. Tuti pszichopata.
És ha valamiben kiváló a tesóm az a logikai problémamegoldó képessége, kimondottan okos ilyen téren - csak épp szarni sincs ideje. A mentést megcsinálja. Dolgozik szalad a suliba, aztán oviba és otthon jön a többi mert ő jó anya. És mellette még beteg is.
Ezért mondom, hogy ennek a pszichopatának kijár a verés és ha olvassa hasonló faszfej, akkor remélem tartanak attól hogy egyszer ők is kaphatnak a pofájukba.

a gyengébbet simán tudják terrorizálni, csak aztán nehogy nagy legyen a meglepi.
Tisztelt MT Olvasók! Tavaly novemberben úgy alakult, hogy több mint 10 éves munkaviszonyomat egy kedvezőbb ajánlat elfogadása miatt megszüntettem. A cég mind anyagilag, mind munkakörileg sokkal szimpatikusabb volt. Nem beszélve a nagy multi utáni kis létszámú barátságos légkörű…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Ehhez túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni. A találatot köszönjük malocznak...
tris 2011.03.08 14:33:15
@kéne egy nick: matek van benne, de időkorlát nélkül majdnem általános iskolás feladatok!!!

ennél sokkal nehezebb IQ tesztek vannak, igaz azokra meg valamivel több idő van.
tris 2011.03.08 16:19:43
@koc: jól hangzik, hogy probléma megoldó képesség, igazából logikai feladatoknál. A világban azonban a legtöbb probléma az emberekkel van, az ellen nem véd...
tris 2011.03.08 16:55:49
@koc: pontosan tudom, hogy nem mindenható, sajnos a keserű tapasztalat szólt belőlem.
Praxis Vér és mocsok mindenhol 2011.03.02 16:30:00
Tegnap jöttem ki egy budapesti intézmény nőgyógyászatáról(maglódi út), szeretném megosztani mindenkivel megdöbbentő tapasztalataimat. (eü-i végzettséggel dolgoztam eü-ben 17 éve, de ami akkor volt, és ami most, az minden képzeletemet sajnos alúlmúlta).  A lényeg, hogy…..
tris 2011.03.06 23:09:18
@wowerman: azért nem lehet pihenni, mondjuk engem szülés után zavart a tömeg, mert hangosak, zsibonganak, kiabálnak, hangosan röhögnek, bámulnak stb.
Egy percet sem tudtam szülés után pihenni, csak éjjel volt lehetőségem két óra alvásra. Napközben is jól esett volna pár percre elbóbiskolni. Lehet nem remegve, szédülve kellett volna hazamennem. Azt sem tudtam ki vagyok és még bőgőmasina is lettem a fáradtságtól. Minden szaron bőgtem.
Praxis A vén trotty kimúlt már? 2011.03.03 06:00:00
Nekem sajnos a legrosszabb tapasztalatom van a Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályáról. A férjemet tavaly március 30-án délután 5 órakor vitte be a mentő és csak este 10 órakor fogadta az orvos. Addig kint feküdt a folyosón egy tolókocsiágyon, amire orvoshoz került addigra a…..
tris 2011.03.06 18:48:11
@Babette_: hát sajnos. Ha a párom észre is vette volna a dokimat nem érdekelte volna. Pedig tavaly szóltam neki, hogy komoly izomfájdalmaim vannak és zsibbadnak a végtagjaim csak épp leszarta, mert (ezt komolyan el sem hiszem!!!) azt hitte hogy hipochonder vagyok! :( :(
sose voltam az, soha. Karrierista voltam a szülésemig, onnantól meg tényleg beteg :(

aztán miután kértem egy tsh-t is, akkor még nem jött meg az eredmény, elmondtam az összes tünetemet és azt mondta testképzavarom van és menjek nézzem meg a betegeket hogy lássam milyen az!!!
75 volt a tsh-m és 10 liter ödema volt rajtam.
Jöhet bankadó, bármilyen reform, dohányzás betiltása, az élet mégis szép, hiszen itt van nekünk az örökké friss és finom kürtöskalács! Big up pirospacsinak a képért.A csatolt képeken lévő kürtőskalács minőségmegőrzési ideje...hmm, végtelen. Legalább is én így…..
tris 2011.03.05 17:11:47
Egy oldalon találtunk egy gigantikus posztot, amiben Sheen összes nője benne van, tessék, jó szórakozást a galériához. Volt azért pár mellényúlás, na. ..
A Viasat3 sem akar lemaradni a Való Világ 4 mögött, és ugyan az Éden hotelt szappanoperaként meg stratégiai játékként harangozzák be, mindenki tudja, hogy ez a műsor méginkább a csöcsökről és a kockahasakról fog szólni, mint az RTL Klub valóságshowja. Itt egy videó a tétel…..
Tegnap eszméletlenül pörgős nap volt. Csak úgy zúdultak a hozzászólások. Kaptam hideget - meleget, de azt kell, hogy mondjam, a blogra látogató ingatlanosok hozzáállása több volt mint pozitív. Rengeteg tippet / ötletet adtak, valóban segíteni próbáltak. Őszintén.…..
tris 2011.03.03 13:31:37
@tris: na annyiból javítok, hogy a szekrényt nem is kell megfizetni - az a mi ízlésünk, nem számít.
a többi viszont számíthatna.
tris 2011.03.03 13:32:50
@Fuckup_with_marmelade: ezért mondom hogy nem gondolkoznak még mindig csak a szerelem számít.

pedig a lakás az ember legnagyobb értéke. És akkor olyanokat olvas az ember, hogy úgy könnyebb eladni, ha van gyümölcsöskosár :S
tris 2011.03.03 13:46:27
Bekövetkezett, amitől karácsony óta rettegtek a rajongók:a CBS-nek elege lett Charlie Sheenből, és azonnali hatállyal leállította a Két pasi meg egy kicsi forgatását. A kiváltó okokat sorba vesszük (nyugi, csak az elmúlt napok eseményeit, a többiről itt van kiváló…..
Modorosblog Mesterségem címere 2011.02.06 21:28:00
Aki tudja, csinálja - aki nem tudja, tanítja. Rohamosan romlik a gyerekanyag, de tanárnak is már csak régóta a legalja megy. Alkoholisták, szadisták, alkalmatlanok. Sírnak bazmeg, hogy kevés a bérük, de bemennek reggel 8-ra kávézni, 45 perces órák, ebből késnek ötöt, jelentés,…..
Több mint egy hónappal a West Balkánban történtek után úgy tűnik, hogy néhány dolog megváltozott. Mintha az embereknek csak most esett le az, hogy ha áthágjuk a szabályokat, fittyet hányunk az előírásokra, akkor annak néha súlyos következményei lehetnek. Csak néha, de akkor…..