Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emmausz

6447 bejegyzést írt és 722 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mickey webnaplója Halló 2022.12.07 14:04:03
Szünetmentesen tünetmentes napokat, heteket, hónapokat remélek. Ez egyelőre nincs így, de hát a remény hal meg utoljára. (Ismered a reményhalat? ja, lepényhal!) Ennyi volna a mondanivalóm, vagy mégse? Napjaim az izzadás és láz, valamint a hidegrázás között folynak. Péntekig meg kell gyógyulnom.…..
Hogy enged a nyomás, kedves zenék foglalják el méltó helyüket emlékezetemben, s kívánkoznak arra, hogy leüljek az el., orgonához felidézni őket. Amiket meg akarok idézni, azok a spirituálék, amelyeknek a szövegéből ki-kikaptam egy-egy mondatot tegnap. Ma ideírom teljes szövegüket. Titkon azt…..
„Az ég, a föld, a világ mind az ő szent kezén, ne félj, te kicsi nyáj, az Isten véd... és kedves neki minden szegény, ne félj, te kicsi nyáj, az Isten véd.” Valamiért ez a spirituálészöveg teszi helyre bennem a dolgokat. Lehet könnyű és lehet nehéz az idősödés – jó kezekben vagyunk. „Benne élünk,…..
Mottó: „Mezítelenül jöttem ki anyám méhéből, és ruhátlanul térek a föld méhébe vissza. Az Úr adta, az Úr elvette, legyen áldott az Úr neve!” - Hólyaghuruttal kínlódtam, amihez jött egy vírusos torokgyulladás. Hol felszökik a lázam, hol alábbhagy, hol izzadok, hol nem.   Megjártam bajaimmal négy…..
66 Most vagyok hatvanhat éves. Csak azért nem járok óvodába, mert köhö- gést kapnék. Csak azért élek, mert még nem hal- tam meg. Nem leszek öngyilkos, kivárom életem végét. Közeleg amaz idő, amikor az ember a szemétől nem lát, a fülétől nem hall, a lábától nem jár, a kezétől nem fog. Ekkor…..
Mickey webnaplója Érdességek 2022.12.02 10:39:40
Meg nem értések mentén keletkeznek ezek. - Eliquis vérhígítót szedek 5-6 éve. Minden évben engedélyeztetnem kell a további szedési lehetőséget. Miért? A Kalmopirinhez nem kell engedély évente. Felmentem a Google-ra kérdésemre választ keresve. Az ismertette a gyógyszert elölről-hátulról, a…..
Mickey webnaplója Mi az? Mi az? 2022.12.01 12:26:52
Elmúlott az ólmos szürkeség, visszajött a nap, s derűs az ég. Hála Istennek! Elhagyott a láz, visszajött az életkedvem. Hála Istennek! Elhagyott a sokszerű kellemetlenség, van remény a folytatásra. Hála Istennek! Egyelőre letudtam az eü.-megjelenéseket, van kedvem fotózni. Hála Istennek! Megérkeztek…..
Mickey webnaplója Nyiff-nyaff 2022.11.30 09:55:42
Valami megfertőzött, valami „lázba hozott”. Valahogy elkezdtem kikecmeregni belőle. Bár a láz, hűséges kutyaként naponta tudat magáról. Jezsuita emlékeim egyikét a sok közül megboldogult Szabó Feri mesélte. Említette volt, hogy képzeljük el, az egyik olasz gyógyszer egyik mellékhatásként…..
Mickey webnaplója Adventben 2022.11.29 14:26:06
Két napja megírtam, hogy megyek az urológiára. Aztán töröltem. Aztán mégis mentem, mert valamiféle fertőzés döngeti egészségemet. Az úgy volt, hogy pénteken elstartoltam az ügyeletre, mert a körzet minden ajtaja már zárva volt. Az ügyelet elhajtott a Honvéd-kórházba. Kb egy óra parkolásra volt…..
Mickey webnaplója Futkosásaim 2022.11.28 14:16:31
1. Kettőnket választottak ki arra, hogy a Népművészeti vállalatnak a Knertől „betekintő ablakos” díszdobozokat rendeljünk. Kiküldetésünk tehát Békéscsabára szólt. A Keletiből tán a félhétkor induló gyorsat kellett elérnünk. Ámde. Fiatal felnőttként jó alvókám volt, és Kispesten laktunk. Úgy…..
Fél évtizede is van már annak, hogy kemóra feküdtem be a Kútvölgyibe. Szakadt függöny, javíthatatlan bűzelzáró a szobák közti zuhanyozóban. Pislogó neoncsövek, reluxa mint a vitorla, törve-tépve lóg. Bennünk a branül, s figyeljük, ahogy percenként 36 csepp nyomul belénk az általunk értelmezhetetlen…..
 A professzor vizsgáztatja a medikus hallgatót: − Azt mondja meg, kedves kolléga, ha magát beteghez hívják, mi az első kérdése? − Az, hogy hol lakik a beteg… Az orvostanhallgató államvizsgázik. − Mit kell először is biztosan tudnia – kérdezi a vizsgabizottság elnöke –, ha egy beteghez hívják? A…..
Szeretem a KRÉKER kekszet. Vettünk is egy fél kilós vödörrel. Ez a fajta nem egészen az, mint amit szokásosan vásárolunk. Ez enyhén sózott hagymás-tejfölös. Ennél azért többféle összetevőből áll. Ezegyszer felsorolok egy ilyen gyűjteményt. Búzaliszt, pálmazsír, pálmaolaj, glükózszirup,…..
Mickey webnaplója Benyomások 2022.11.24 09:23:03
Mostanában elég sűrűn „lilul  az ég”, én próbálok szép fotókat készíteni róla, Gárdonyi viszont a megszövegezésben verhetetlen. Így ír a jelenségről: „Az égen meghamvadt a felhők parazsa.” Mindez a Mi az a szerelem? c. elbeszélésében. Következő bámulatom az az idill, amellyel a témához nyúl az a…..
„Hiszen véletlenül keletkeztünk, és majdan úgy leszünk, mintha sose lettünk volna.(Bölcs 2,2) ***Akkor hát mesélek. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy munkanélküli. Én voltam az. Ráérvén elvetődtem Czakó Gábor újságíróakadémiájára kitanulni ezt a mesterséget. Ő megtudta, hogy munkanéküli…..
Valaha szerkesztőségben dolgoztam. Számos könyv szerkesztésében, javításában vettem részt. Most egy megkeresésre sikerült előbányásznom fontos szövegtesteket. Immár tizenöt éve, hogy apró kütyümre (pendrive) lementettem szerkesztőségi anyagaimat. Jó érzés eredménnyel segíteni ekkora időtávlatból.  …..
Mickey webnaplója Semmit mondás 2022.11.21 10:28:01
Ha nincs semmi, akkor valami van. (És az már nem semmi.) Semmivel nem lehet osztani. (Egyedül Chuck Norrisnak sikerült.) A matematika levezeti és beláttatja, hogy miért nem lehet vele osztani. A semmi igen negatív valami. Ott nincs semmi, térben, sem semmilyen időben. A semmi a valaminek a…..
Unokánál felújítás … M.-nál Chrisék vendégeskedése … én tegnap osztálytalálkozón … mi évfordulós gyászmisén… Viszonylag sűrű történések követik egymást mostanában. Ma Krisztus-király ünnepe. A pápa miséjét közvetítette a RAI. Igen sokan összegyűltek a katedrális előtti téren, utcákban. Tévén…..
Nem biztos, hogy minden esetben jó módszer, ha az embert bedobják a mélyvízbe. Az én esetemben ilyen volt első telefonálás. Lehettem mini tini, amikor apám megkért, hogy telefonáljak munkahelyére, hogy betegsége folytán nem megy dolgozni. A feladat fázisai. Kimenni a fülkéhez, ott követni a…..
Olvasom: „Tömörkény István – patikussegédből lett múzeumigazgató.” E mondat kapcsán elkezd forogni az eszem kereke. Gyerekkoromban olvastam nagy buzgalommal Grätzer József könyvét (SICC). Nos, abban található a rajziskola. Abban mutatja meg az író, hogyan lesz a körből egér, zsoké, rozmár avagy…..
Bölcsességek hittanáromtól: - Ha nem hiszel Istenben, sem az imában, attól még elmondhatod: „Isten, ha vagy, segíts, ha tudsz!” - „Ne káromkodjál! Mondd azt, hogy kutyaszar.” *** Viccek Róna J.-tól: A beteg panaszkodik az orvosnak:  Doktor úr, nem tudok aludni. Egész éjszaka le sem hunytam a…..
Albert Einsteintől: „Az idő nem létezik - mi találtuk ki. Az idő az, amit az óra mond. A múlt, jelen és jövő közötti különbségtétel csak makacsul kitartó illúzió.” „99-szer gondolkodom, és semmit sem találok. Abbahagyom a gondolkodást, csendben úszom, és az igazság eljön hozzám." „Az a feladatunk,…..
„Ha megunja furulyáját, előveszi bőrdudáját. Belefújja búját a birka bőrébe, szélnek ereszti belőle.” Ez a nótaszakasz emlékeztet arra, amit csaknem naponta csinálok. Jobbára itthon téblábolok. Ha éppen nem sétálok, akkor hol játszom a számítógépen, hol pedig írok valamit, hol a forgószéket…..
Mickey webnaplója Megöregedve 2022.11.14 15:22:02
Nem tehetek róla, baromira utálok orvoshoz menni. Ne kérdezzétek, hogy miért. Magam előtt se egyértelmű az oka. Mivel két hónap késéssel rászántam magam a féléves kontroll időpontkérésére, és mivel az időpont a mai napra szólt, hetek óta esz a fene: közeledik az időpont. Ma aztán utol is ért.…..
Mickey webnaplója -leg, -leg, -leg 2022.11.13 10:54:22
Jávor Béla sok mindenkit (közismert embereket) megkeresett azzal, hogy meséljenek róla, melyik a kedvenc elbeszélésük, és miért. Majd, ha jól emlékszem, közli is az illető elbeszélést. Azt hiszem, ha engem kérdez, kapásból mondanám, hogy legkedvesebb novellám O’Henry: Háromkirályok ajándéka. Egy…..