Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emmausz

6995 bejegyzést írt és 720 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nálunk rekkenő hőség. Dortmundban szakadó zápor mellett folyt le a török-grúz meccs. A török szurkolók lehettek többen, mert grúz labdatartáskor folyamatosan fütyültek.  A törökök 2:1-re nyertek. Nagy csatát vívott a két csapat. Azért tudtuk megnézni a mérkőzést, mert az egésznapos szolgálatból…..
Vajon akad-e valaki, aki képes megmondani, hogy Indiában hányféle nyelven beszélnek az indusok? Az általam olvasott könyv (Bengáli tűz) néhányat felsorol. Ilyeneket: hindi, szanszkrit, dravida, pandzsábi, telugu, kanári, urdu, gudzseráti, mahratti, tibeti, khmer… (A 2011-es népszámlálás szerint 270…..
Mickey webnaplója Bengáli tűz 2024.06.16 20:37:44
Ceruzával a kezemben olvasom Hajnóczy Rózsa naplószerű beszámolóját 1929. Indiájáról. Az első aláhúzott szöveg elég bizarr: A kétkerekű bivalyszekerek gazdái, a jóformán teljesen meztelen bennszülöttek azzal noszogatják a bivalyokat, hogy  szerencsétlen állatok eltörött farkán nagyokat rángatnak.…..
Nem tudom. Talán észkarbantartó valami. Bennem élnek azok az emberek, akikkel egy házban laktunk valaha. Sorolom őket. 1. Gyerekkoromat Kelenföld szélén töltöttem. Az emelet a mienk volt, meg a grószié, hátul Osváthéké. Hangok: Alattunk laktak Szilágyiék: - Guszti, lemetszem a fejedet! Ács úr:…..
Czakó Gábor könyvét olvasom. Érdekes szófordulatokkal operál, és az 1988-ban megjelent kötet számos retro szót, kifejezést használ. Minden összefüggést mellőzve az előfordulások mentén haladva másolok ki olyanokat, amelyek engem megragadtak. „el ne felejtsem, mint a bölcsészjelöltek a Szózat-ot”;…..
Tegnap öcsém megkérdezte, hogy hogy vagyok. Azt válaszoltam neki: Még nem tudom. Holnap megyek az urológushoz. Ma aztán megtudtam, hogy hogy vagyok. Kocsiba vágtam magamat, és bekéredzkedtem az előjegyzettek közé. Tudtam, hogy a délelőtt rámegy a vizsgálatra. Háromnegyed tízre érkeztem, és…..
Azon gondolkoztam, hogy mennyire megváltozott bennem dolgok fontossági sorrendje. - Vagy fél éve nekitolatott egy autó a mienknek. A Chevrolet elkezdett kiabálni. Nem is gondoltam, hogy a riasztó ilyen következetes. Lementem. A tolató autó tulajdonosa szabadkozott, hogy csak a rendszámtáblám görbült…..
Mickey webnaplója Lehet, hogy… 2024.06.11 16:00:51
Tegnap este a pulzusom felment 90-re, és magas lehetett a vérnyomásom is. No meg hasmarsom is volt. (Tartozom ennyivel az obkjektivitásnak.) Enyhe hőemelkedés társult hozzá.. Gyógyszerekkel próbáltam a pulzusszámomat normálisra ritkítani. Átmenetileg sikerült is, de lefekvés után százzal tekert a…..
XVI. Benedek – Piergiorgio Odifreddi: Kedves teológus pápa! Kedves ateista matematikus! Párbeszéd hit és értelem, vallás és tudomány között a címe annak a kötetnek, amelyben az ateista matematikus olasz kezd párbeszédet a pápa különféle könyveiben lefektetett tanításokkal vitatkozva. A matematikus…..
Mickey webnaplója Választás 2024 2024.06.09 16:16:33
Hol megállítanám az időt (bár nem lehet), hol meg siettetném. Most például siettetném. Azt hiszem, nem vagyok vele egyedül. Az utóbbi időkben minden a választások mikéntjét érintően történt. Azaz tele volt vele a média minden szegmense: Háború vagy béke, X vagy Y, jobbra vagy balra. A jobb…..
Mickey webnaplója Mindig 2024.06.08 20:34:12
Ma megint szép nap volt. D. unoka elsőáldozása. Összejöttek a generációk. Volt, heje-huja, dínom-dánom és fagyi. Most megint vizsgázott a hallókészülékem. Újra bebizonyosodott, hogy visszhangos térben, amikor sokan beszélnek egyszerre, a söntésekből ismert hangzavarral szembesülök. Hiába hallom…..
Még soha nem értem meg ekkora hajcihőt a választások kapcsán. Olyan bandzsa világot élünk, amikor az információs dzsungel egyik fele újabb információkat ültet el az emberek fejébe, a másik fele meg igyekszik kioltani, semmissé tenni, ellehetetleníteni, meghazudtolni. Nekünk meg az a feladatunk, hogy…..
Mickey webnaplója Haj-haj! 2024.06.06 10:03:48
A II. vh. során Hitler magához kérette Horthyt, hogy belerángassa a háborúba. Nem sikerült neki. Hálából lerohanta, megszállta az országot, majd kedvére dirigált ittenség. Most az egyetlen ország vagyunk Európában, amelyik nyíltan és következetesen hangoztatja béke melletti kiállását. Nevezetesen,…..
Tegnap megnéztem a magyar-ír meccset. Elég vagdalkozó meccs volt. Igazán egyik együttes sem tudta ráerőszakolni akaratát ellenfelére. Ide-oda pattogott a labda a két fél között. A kialakult eredmény is ezt igazolta volna 1:1, mígnem egy elrontott becsúszó szerelés az írek győzelméhez vezetett. A…..
Még egyszer a …kövek fognak kiáltani… c. kötetről. Ha többé-kevésbé ismeri az ember azokat a szereplőket, akikről a kötet szól, könnyebbé lesz az olvasás. Kézenfekvő dolog. Szemünk előtt megelevenednek a szereplők, nem kell elképzelni őket, mert közvetve vagy közvetlenül életünk részesei voltak,…..
Mickey webnaplója Mi lesz? 2024.06.03 10:06:09
Beleolvastam a Mahábháratába. Olyan végtelenített mesefolyam, mint a fiatalkoromban látott indiai filmek. Folyik a történet, amelyet ismét és ismét rövidebb-hosszabb versikék, csasztuskák szakítanak meg. (Na jó, a filmekben énekeltek.) Most idézek a Pancsatantra c. összeállításból egy versikét: Mi…..
Mickey webnaplója Medárd? 2024.06.02 11:08:29
Tegnapelőtt esett az eső. Tegnap is esett. Lehet, hogy éjszaka zuhogott.Nem tudom, mert a RMA–Dortmund BL-kupadöntőt néztem késő estig (2:0), utána mély álomba merültem. Eshetett, mert úgy esett, hogy a másodikról leesett a balkonláda, agyonütve a mi balkonládánkat, hogy kettőzött erővel elbánjanak…..
A minap Orbán Viktor fogadta a Le Point zsurnalisztáját és interjút adott, amelynek lényegét ide másoltam : A soros magyar EU-elnökség kapcsán Orbán Viktor öt pontban foglalta össze, mire szeretne fókuszálni. - A migrációs kérdés: jelenleg a magyar kormány nincs kibékülve az uniós migrációs…..
Sok mindent tud már a számítógép, és sok mindent nem. Tudja, hogy az ember átlagban 100 szót olvas fel percenként, ezért érdekes lehet, hogy egy írás szavainak a számát megadja. Meg is teszi a gép. Én szeretném tudni, hogy a 18 éve csaknem napi rendszerességgel megírt posztjaimnak mekkora a…..
Asztalom fölött irányítható lámpa, mert billentyűzetem fekete. Ha írok, többnyire felkapcsolom. Mellette működő és nem működő karóráim. Az előzőt is csak ritkán csatolom a kezemre. Ma már csaknem felesleges karórát hordani. Még mellette A porciuncula keresztjének másolata, még Rómában vettük. Magam…..
Mickey webnaplója Halló! 2024.05.29 17:34:11
Ma pont került egy mondat végére. A két hét óta általam próbált hallókészülék immár az enyém. TB támogatással 387 000 ft-ba került 808 000 helyett. Három órába telt az adásvétel lepapírozása, mert a bank nem vette tudomásul a telefonon szabályszerűen lebonyolított napi összeghatáremelésünket. (Még…..
Ülök az erkélyen a kényelmes fotelben, és szemlélem az elém táruló látványt. A felhőket, a madarakat, olykor a szivárványt, vadászó macskákat, repülő bogarakat. …és a hangyákat. Egy esetben látom, hogy az árnyékolónak az erkély korlátjához kikötött zsinegén a két emelet között így létrejött…..
Mickey webnaplója Miről is…? 2024.05.27 15:08:27
Ma készült két fotó: egy növény (virág), egy állat. Többfelé asszociálok. Növény, állat, ember. A játék bővebb volt: Ország, város, hegy, víz, növény állat, ember. I betűvel nem találtunk állatot. A. nem jött zavarba. Leírta: Ici-hangya.  Mi tagadás, a hangya többnyire ici (pici).     Szerettük…..
Egy tÍz éves párbeszéd velem: - Jól megy a nyuggereknek!  - Különösen, ha átveszik az amerikaiaktól, hogy panaszkodni bűn. Jól vagyunk és kész! - Sehol nem fáj? - Sehol. - Hazudós vagy? - Igen. *** Hát valahogy így van. Az irodalom is számos formában rögzíti. Pl. Karinthy. Tumorbeteg. Áll a…..
Mickey webnaplója No TEFAL 2024.05.25 14:49:00
Ha valamit nem tudok eldönteni, segédeszközhöz folyamodom. Pl. feldobok egy pénzt: Fej vagy írás? Vagy mint ma tettem, beírok egy szót blogom keresőjébe. Ma ez jutott resazembe:BIGYÓ. Beírtam. Egy találatot adott, amit ide másolok, majd kiegészítem. (2008)TEFAL? „Adjonisten szomszédasszony! Hova…..