Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emmausz

7033 bejegyzést írt és 720 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ifjúkoromba megyek vissza. Nem mintha vissza akartam volna emlékezni, de hát tudatalatti világomból ezek a történések merültek fel. Az első történetet G. mesélte, mert az ő ált. iskolai osztályában történt. Rajzóra indult, s BG, a rajztanár is elindult, hogy szemrevételezze a Telepes utcai osztály…..
Mickey webnaplója KAKUKK 2024.07.25 11:24:35
Hajnalban sűrű pulzusszámra ébredtem. Aztán csillapodott. Reggeli után elindultunk a sebészetre T.-vel, mert vélhetően egy fügelevél megsértette az ujját, ami aztán rendesen elgennyesedett. Egy órán belül sorra került. Miközben sorára várt, nézem a sorszámát: 363. Kérdem tőle: Miről nevezetes a…..
Kezemben Varga püspök interjúkötetének két példánya (A megtört ostya és a megtört ember). Az egyiket annak idején vettük (2018), a másikat találtam az elvihető könyvek között. Az az érdekes, hogy a találtban öt lapszámra hivatkozás – ceruzás megjegyzés – szerepel. A jelölt helyeken nem találtam…..
Lois Choksy a Kodály-módszerről: Ugyanezen az egyszerű és mégis összetett módon tanították az óvodásokat is és a Liszt Akadémia haladó hallgatóit. Sosem találkoztam ennyire hatékony tanítási móddal. …Magyarországon minden a hangtól halad a szimbólum felé; a dallam éneklésétől azoknak a…..
Ma van a Mátyás-templom emeritus karnagyának, Tardy Lászlónak a születésnapja. A 82. Innen is üzenem: Isten éltesse sokáig! Eseményekben gazdag életének leírása még várat magára. Sok értéket adhat át még azoknak, akik az ő munkásságnak részesei voltak, avagy figyelemmel kísérték tevékenységét. Ha…..
Mickey webnaplója Ünnepnap 2024.07.21 21:06:26
Gyermek vagyok, gyermek lettem újra, Lovagolok fűzfasípot fújva, Lovagolok szilaj nádparipán, Vályuhoz mék, lovam inni kiván, Megitattam, gyi lovam, gyi Betyár... "Cserebogár, sárga cserebogár!" - írta Petőfi Szülőföldemen c. versében. Hát se fűzfasíp, se nádparipa, vályú sincs, cserebogár sincs.…..
Olvasom és olvasom a Szőnyi Erzsébetre emlékező vaskos kötetet. Elég sok méltató szó hangzik el életével kapcsolatban. Méltán. Életem végéig emlékezni fogok az olvasottakra, amelyek joggal tele vannak elismeréssel, (igen sok ismétléssel is), az emlékezők fotóival. Az elismerő szavaknak helyük van…..
Tegnap figyelemre méltó anyagot olvastam a FB-on. Az első űrséta leírását,  amelyet a Voszhod-2 expedíción hajtott végre Leonov. Tizenkét percet töltött a „semmiben”.  Még Észak-Afrika felett nyitotta ki az ajtót, Szocsi felett lépett ki a kabinból és egészena Szahalin-szigetig lebegett „odakinn”.…..
Mickey webnaplója Hedvig napon 2024.07.18 11:36:06
Magyar Hírlapbeli cikkéből idézem Kondor Katalin viccét, akinek ugyan nincs szüksége reklámra, mégis ideírom: a cikk egésze is remek, olvassátok el az egészet:(https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20240716-a-viccek-ereje:) Jeruzsálemben egy öregúr mindennap kimegy a siratófalhoz, immár hatvan…..
T. jóvoltából ún. Adriákban (dossziégyűjtő) sorakoznak a polcokon a tematizált kéziratok. Tegnap a kották között búvárkodtam. Kerestem és nem találtam C. Franck 150. zsoltára magyar szövegét.  Meglepődtem mégis a választék gazdagságán. Régen énekelt spirituálék; temérdek motetta; néhány…..
Egyre-másra dőlnek meg a hőmérsékleti maximumok. Az előrejelzések azt valószínűsítik, hogy a nyár legforróbb napja elé nézünk. Így legyen (ha a többi napok tényleg hűvösebbek lesznek). Az éjszaka csak 26 fokig enyhült, hogy reggelre fullasztó hőség induljon. A várható maximum ma 42 C-fok. Ez egy…..
Mickey webnaplója 2024.július 15. 2024.07.15 11:23:09
Tegnapelőtt Trump elnököt majdnem lelőtték. Tegnap került sor az EB focidöntőre. Kilencvenegynéhány perc izgalom: három gól született, egy spanyol, egy angol és újra egy spanyol. Utóbbit lesgyanúsnak láttam. Mindegy. Győztek, akik a leginkább megérdemelték. Minden meccsüket megnyerték a kupa során.…..
Mickey webnaplója Vasárnap 2024.07.14 06:40:00
Nézem az ATV-t.  Napirenden a posta. Már másodszor akadok meg az egyik szalaghíren. A szöveg arról szól, hogy a tértivevényes leveleket bedobják egyszerűen a ládába átvételi aláírás nélkül. A csatorna kezelőinek miért nem tűnt fel eddig az itt következő értelmetlenség. Idézem: „Tegnap kaptam a…..
A Szőnyi név viselői mind pozitívan csengenek a fülemnek. István gyönyörű festményei, rézkarcai ötven éve kedvenceim közé tartoznak. Lányához,  Zsuzsához Szabó Feri révén vitt utam Rómába. És most elém került a Szőnyi Erzsébetre emlékező kötet. A zenetanárra, komponistára és karvezetőre emlékezők…..
Örömmel olvastam a Szőnyi Erzsébet emlékére készült kötetben Sirákné Kemény Kinga és Tardy László karnagyok visszaemlékezéseit.Mindkettőt ismertem, mindketten karnagyok, mindketten tanították M. fiunkat. Ide másolok egy kedves epizódot Laci emlékeiből. „Szolfézsórán…talán a negyedik évfolyam egyik…..
Két napja a spanyoloknak szurkoltam, és győztek. Tegnap a hollandoknak, és vesztettek. Ilyen az élet. Egyszer föl, máskor le. A napokban zárul a foci EB, amin a spanyolok csatáznak az angolok ellen, merthogy tegnap az angolok győztek. Jól játszottak, de nem meggyőző fölénnyel. Egy kétes, Kane által…..
Álmosságom oka, hogy tegnap megnéztem az EB legjobb négy csapatból az első páros összecsapását. Hogy milyen indulatok szabadulnak el! A két coach nemegyszer ordítva próbál az események menetébe beavatkozni. Hogy ebből értenek-e valamit a felspannolt idegzetű játékosok? Nem tudom. A spanyolok…..
Gondolatok a kötetből: - Úgy élj, ahogy gondolkodsz, mert különben úgy fogsz gondolkozni, ahogy élsz. - Nem Isten lesújtó karjától kellene óvni magunkat, hanem attól, hogy szembe forduljunk az akaratával. - Nincs megparancsolva, hogy vasárnap vásárolni kell. - Jézus békéje az ajándékozás békéjét…..
Mickey webnaplója KNYÍGI 2024.07.08 11:32:01
Megszállt az olvashatnék? Inkább azt mondom, hogy jól megírt, érdekes témájú kötetek kerültek a kezembe. Ilyenek: Tamási Áron, Hazai tükör, ilyen a XVI. Benedekkel felvett interjúkötet, de a hagyományos gondolkozást új szempontokkal felváltó Beer Miklós püspökkel készült interjúkötet, és amit…..
Nem árt megjegyezni a lényeges dolgokat!Tudnivalók a fröccsökről:(Az alábbiakban a bor és a szóda arányát dl-ben mérve így jelzem: bor/szóda) Kisfröccs 2/1 nagyfröccs 2/3 hosszúlépés ½ házmester 3/2 viceházmester 2/3 háziúr 4/1 lakófröccs ¼ korhelyfröccs 9/1 sóherfröccs 1/9 polgármester 6/4 maflás…..
Mickey webnaplója Hát akkor ezek 2024.07.06 06:36:01
A 444 utánajárt, annak, hogy éllovas focistáink mennyi fizetést kapnak. Nem meglepő, de azért figyelemre méltó az adatsor (idegenlégiósokról van szó). Szoboszlai  heti 56 millió ft Gulácsi, ill. Orbán heti 42-42 millió ft Szalai Attila heti 15 millió ft Kerkez heti 14 millió ft Gazdag Dániel 12,7…..
Az általam kedvelt puzzle kirakójátékból naponta egy képet szoktam max. kettőt lejátszani. Mivel lehetséges, beállítom a darabszámot 99-re, vagy 104-re. Próbálkoztam már sokkal több darabka összerakásával, de a képernyő nagysága adott, és a túl apró darabkák keresgetése igen szemrontó. Ma is túl…..
Jelenésem volt a Csobánka téri rendelőben. A dolgot kihasználtam arra is, hogy benézzek a könyvmegállóba. Ilyet korábban még nem láttam. A keményfedelű, nagyalakú könyvek, jobbára szótárak fedlapjai kitépve. Küllemében tehát megsemmisültek szinte mind. Jobb híján arra gondoltam, hogy csövesek…..
Mickey webnaplója Napindító 2024.07.03 10:23:16
Kelés elég későn, 6.20-kor. A feketekávéból, kétszersült margarinos téliszalámis zsemléből álló reggeli bekapva. Aztán tovább a reggeli rutinok:   Jigshaw puzzle kirakva, mahjongg lepusztítva, szózat megoldva, magyar wordle úgyszintén. Mise, bevásárlás, gyógyszertár és zöldséges. Parkolás…..
Mickey webnaplója Rövidek 2024.07.02 13:36:03
Szegény kapus, szegény belgák.A franciák nyertek. A francia lőtt, a belga kapus meg is fogta volna, de a labda gellert kapott egyik csapattársán, és bevágódott a kapus mellett a sarokba. Ez az EB-n immár a nyolcadik öngól! Mi van itt? Focizni úgy kell, hogy ne a kapu fölé, ne is mellé, és ne is a…..