Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crossrock

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Miskolc nyerte a Mol Liga-játéknap rangadóját Brassóban. A Jegesmedvék két kanadai légiósukat itthon hagyták, fiatal hokisokkal mentek határon túli túrájukra, mégis begyűjtötték a három pontot. Háromgólos vezetésük után felzárkózott ugyan a házigazda, de az ifjú Korpos…..
A svéd másodosztályban játszó 20 éves csatár remek gólpasszal írta be magát hétfőn a Sundsvall–Troja/Ljungby mérkőzés jegyzőkönyvébe. Azzal a találattal még 2-0-ra a vendégek vezettek, de végül hosszabbításban 5-4-es hazai győzelem született. Bartalis egyelőre…..
Letámadással kezdett a Fehérvár, uraltuk a mérkőzés elejét. Aztán egy félpályás emelés bepattant a kapunkba, ugyanúgy elvesztettük a fonalat, mint a ljubljanai vb-döntőben. A szerencse nem állt mellénk, a játék alapján a Jesenice nem szolgált rá a 3-0-s vezetésre az első…..
Crossrock 2010.09.12 11:19:54
@kiralyfi: Én is jól gondoltam ! Meg hogy mennyien hagyták abba az idén is ! Meg hogy évek óta pénzért végez áldásos munkát ezzel a csapattal és a frissen igazoltak mindíg jobbak az általa nevelteknél . Meg hogy ez óriási kudarc ! Elsősorban neki !!!......
Az Újpest célja egy ütőképes csapat felépítése néhány éven belül, mondta Zsigmond Barna, a szakosztály vezetője szerda este a csapat körül szerveződött támogatói testület megalakulása kapcsán – tudósít a csapat hivatalos honlapja. Miközben a vezetők a szakosztály…..
Több mint két éve alaposan szemügyre vettük a magyar jégkorong-utánpótlás helyzetét. Jelentős változások történtek azóta, így a következő idényről határozó döntések előtt időszerűnek látjuk, hogy ismét számot vessünk a múlttal, rögzítsük a jelenlegi helyzetet, és…..
Crossrock 2010.05.30 21:34:52
Sziasztok ! Gratulálok a cikk szerzőjének ! Bölcs gondolatok logikus levezetése . Hozzáokoskodnék egy két meglátásomat . Évekkel ezelött volt szerencsém egy svéd utánpótlásedzővel sokat beszélgetni(Magyar U.mérkőzéseket néztünk és azt elemezgettük este sör mellett)a gyerekek és fiatalok jégkorongozásáról . Alapvető gondolatai a következők voltak : A gyerekek többsége jól korizik de szinte mindenkinek vannak alapvető hiányosságai . Kéz , láb , fej ! Ezekből az utóbbi hiánya a legnagyobb baj , mert azt a legnehezebb fejleszteni . Ezért már a kiválasztásnál azokat a gyerekeket kellene favorizálni akiknek megvan az eszük ehhez a játékhoz . A hiányosságaikat speciális edzésekkel kell javítani és mint tudjuk ez az edző részéről nagyon munkaigényes . Nálunk ez úgy megy hogy az ügyes , gyors gyerekek csatárok , a kevésbé gyorsak védők , a "lustábbak" kapusok lesznek . A klubok vezetőit nem érdekli az utánpótlás . Az edzők között sok alulképzett , gyerekekhez türelmetlen , a saját jégkorongos képességeitől elájult , jégkoronból és nem a jégkorongért élő ember van . Nem veszik észre az okos gyerekeket , akik majd megtudják csinálni késöbb a kért taktikát . Aki nézte az idei OB I. bajnokságot , láthatta hogy a csapatokban mennyi az ész nélkül korcsolyázó (bolygó hollandi , motoregér , verolex , hycomat stb..)korongot megjátszani nem tudó játékos . Azán a magyar hoki nagy tragédiája ! A védő kérdés ! Már miniben kijelölik a hátvédeket a fenti logika alapján . U korosztályokban nem tudok olyan csapatról amelyik kitűnne a védekezésével . Ösztönből védekezik mindenki . A fent említett Ozsváth Ádám-ra is igazak a fentiek . Tudja a játékot , sebességbeli (láb) hiányosságai vannak . Azt gondolom hogy a juniorbajnokság Őt nem mentette meg , csak az agóniáját hosszabbította . Korábbi edzőinek kellett volna a felgyorsításával komolyan foglalkozni . A 89-90-91 es korosztály legrosszabbul menedzselt játékosa ! Persze mint mindenben itt is vannak kivételek ! Orbán Attila kimondottan az a játékos aki kiemelkedik ebből a mezőnyből . Nála minden megvan , egyedül rajta múlik hogyan tud élni a lehetősőgekkel . Szóval a véleményem szerint az okos gyerekekből kell egyénre szabott edzésekkel védőket és kapusokat képezni . A csatárok meg megteremnek , mert góltlőni jó.....Persze ez elhivatott , kemény munkát vállaló és azt nem csak megkövetelő edzőkre van szükség . Való igaz hogy meg kell adni a lehető legtöbb gyereknek a játéklehetőséget , viszont a 18-20 éves láthatóan fejlődésképtelen játékosoktól szigorúan el kell köszönni mert ők a feladatra alkalmasak elől veszik el a drága jégidőt . Itt jön el az a pillanat amikor a szülő beleszólhat , bele kell szólnia és egy új jövőképet kell felvázolnia kedvenc gyermekének . Még ha nehéz is ! Sziasztok !!!!
Hegyekben állnak a fegyelmi büntetések a mai két mérkőzést követően, amelyen két kérdés eldőlt, nevezetesen az, hogy az Újpest nem kerülhet a rájátszásba, nem végezhet érmes helyen a bajnokságban, és hogy a Dab és a Vasas végez a középszakasz első két helyén. A…..
Az elsőfokú határozat értelmében január 30-ig nem vehet részt hivatalos személyként jégkorongmérkőzésen Kóger István. A november 30-ai UTE–Alba Volán mérkőzés 57. percében a vendégek vezetőedzőjét végleges kiállítással sújtotta a játékvezető.Végleges…..
2009 első hazai mérkőzését a Red Bull Salzburg ellen játssza az Alba Volán. Mindenki emlékszik, mi történt az utolsó fehérvári csata közben és után. Mindenki tudja azt is, hogy a január 4-ei találkozóra fel kell készülni, nemcsak a csapatnak, a szurkolóknak is. A Blue Brothers…..
Kedden 19 órakor az NZ-Stars–Dab.Docler találkozóval kezdetét veszi a Mol Liga és az OB 1 2008/09-es idénye. Összeállításunk első részében a magyarországi csapatok kereteit ismertetjük. Közöljük minden játékos mezszámát, ismertetjük pályafutását. Utolsó frissítés…..
Crossrock 2008.11.08 21:37:57
Szia KCs ! Sajnos nem arról amire TE gondoltál .
Ocskayról és a fehérvári jégkorongról ! Ahhoz hogy lehess valaki először el kell menned innen , vagy már eleve máshonnan kell ide jönni .
Kivétel Palkovics Krisztián (mert Ő LEGJOBB),Ocskay Gábor (nem írom le miért)és Sofron Isti (korosztályában örökösen a legjobb). Az 1975 ös korosztálytól kezdve máig összesen 3 azaz HÁROM , akinek sikerült . Azt kellene elérni hogy a saját nevelésű fiatalok kitartsanak , ne itt a végső cél ekött adják fel . Ahhoz pedig egy jól felépített jövőképre volna szükség ami fehérváron nincs . Az egész utánpótlás le van ...... , a szülőkön és néhány edző kivételével senkit nem érdekel ! Ocskay szerint Csenger bekerült volna az EBEL-be ! Miért nem támogatták , szerződtették , marasztalták ? Vajon Ábrahám Csenger (és szülei) miért nem hittek ebben ? Mert nagyon jól tudják hogy inkább hoznak Pestről vagy Újvárosból a helyére valakit akinek (bérelnek VALAKITŐL lakást)adnak egy kevés fizetést , kinyalják a ...... és nem a teljesítménye alapján (lásd Benk , Majoross)játszatják egy jó sorban . Ha valaki reklamál , megmutatják a statisztikát és kész . Senki nem gondolja végig hogy valószínűleg az ellenfeleknek neveljük a játékosokat (lásd Rausch , Németh Peti). Nézzétek meg ! Pesten lett pénz , a Kangyal féle agyonsztárolt zsoldoskatonák rögtön itthagyták kenyéradó gazdáikat . Bocs hogy hosszú voltam !!! Aki nem hiszi járjon utána......
Magyarország rettenetesen nehéz mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a budapesti olimpiai selejtezőcsoportban. Bár végül három góllal nyertünk, a második harmad, de különösen az utolsó harmad első fele nem igazán volt a mienk, nagyon kellett Vas János negyedik és Palkovics…..
Papírforma-eredmények születtek a Mol Liga pénteki játéknapján, bár az NZ-Starsnak és az SC Csíkszeredának nem egykönnyen jött össze a győzelem. Nem úgy a Dabnak. Elsőként az SC és a Steaua lépett jégre és játszott szorosnak tűnő meccset. A hazaiak kétszer is vezettek két…..
Jégkorong 2008. október 17. 2008.08.01 10:17:00
Kontinentális Kupa, 2. kör, Csíkszereda16.00 Dab.Docler–Novi Sad, vagy itt, vagy ittMol Liga, 12. forduló17.30 Steaua–Progym18.00 UTE–FTC19.00 Alba Volán–MiskolcEBEL, 12. forduló19.15 Jesenice–Alba Volán19.15 Innsbruck–Klagenfurt19.15 Linz–Olimpija…..
Crossrock 2008.10.18 15:28:14
Sziasztok ! Sokat töprengtem hogy írjak-e pár sort , és hát , igen ! Kb. 5-6 alkalommal írtam eggig . Szerintem 3-4 szer a volános Kóger edzőt fikáztam . Eléggé negatív figurának tartom magam ezért . Elnézést kérek tőle ha úgy érzi hogy jogtalan a kritika . Sajnálom de szerintem az újpesti Pékkel ők ketten a mezőny legképzetlenebb leghiteltelenebb edzői a mezőnynek . Esküszöm hogy jobbító szándék vezérel . Tegnap kint voltam A Volán-Miskolc meccsen . Nagyon érdekes dolgokat láttam . A Miskolc Bálizs óriási hibályának köszönhetően vezetést szerzett . Ez után a jól játszó Volán rengeteg nagy helyzet elpuskázása után egyenlített . Aztán jött a Kógeri nagy húzás ! A III.harmadra leültette az addig önmagához képest jó 3.sort . Szerintem is ők nem ütik meg az OB1-es szintet /Osváth és Balogh játéka kifejezetten tetszett/főleg a csatársor fejbeni teljesítménye miatt . De tegnap szerintem felnöttek a feladathoz . Szerintem ezzel verette meg saját csapatát az edző . Elfáradtak ! A III.harmad 10.percéig nem tudták döntésre vinni a dolgot , utána már kezdett kijönni a szorításból a miskolci csapat . Az utolsó 5 perc már az övék volt . Igaz szerencse is kellett hozzá . Zserintem a tükör elött kellene elgondolkodni egy kicsit . Persze utólag könnyű okoskodni . Tudom ! Azért nem véletlenül mondják az NHL ben (is) hogy a meccset a IV.sor nyeri meg .
Bocs hogy hosszú voltam . Sziasztok.....
Johannes Alanen és Juhamatti Yli-Junnila személyében két finn csatár érkezik próbajátékra az Alba Volánhoz, olvastuk a klub honlapján. Ha beválnak, teljes lehet a légióssor. A sokszoros finn utánpótlás-válogatott, 30 éves Johannes Alanen balszélső, 182 cm magas, súlya 82 kg.…..