Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suby

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog A gép végre forog 2011.11.30 08:31:00
 Küzdést kívánok, diszharmóniát, Mely új erőt szül, új világot ád,  Hol a lélek magában nagy lehet,  Hová, ki bátor, az velem jöhet.   Bevallom, régen vártam magyar filmet, pláne rajzfilmet úgy, mint Jankovics Marcell Az ember tragédiája-feldolgozását.…..
Suby 2011.11.30 12:02:17
@Dr. Zerge: A tescopénztároskodni-val te is feladtad a leckét. csuhajja.

nade:
Köszönjük Jankovics. Sok ilyet!
  Polgári hangulatú polgárpukkasztásra invitálnak mindenkit a PARKoló akció szervezői a mai napon a Nagykörút Oktogon és Jászai Mari tér közötti szakaszára, 10 és 16 óra között. A befüvesített, kivirágosított parkolóhelyekre ellátogatva mindenki elgondolkodhat…..
Suby 2008.09.17 00:48:12
Mint szervező nekem is van pár szavam mindazokhoz, akik kételkednek, akik nem értik, akik hülyeségnek gondolják. Sokan panaszolták, hogy miért nem azokhoz intézzük akciónkat, akik rendelkeznek annyi befolyással, hogy ténylegesen változtatni tudjanak: igen, a politikusok. Miért nem a Főváros elé piknikeztünk le? Azért kérem, mert ez a város nem a politikusoké, hanem a miénk. A város azé, aki benne él, aki nap mint nap járja az utcáit, igénybe veszi tereit. Senki nem tudja jobban a városlakóknál, hogy mi kell ennek a Budapestnek, még a politikusok sem. Ezért minden változtatni akarás, minden reformtörekvés, minden újtás eleve a városlakóktól kell, hogy származzon, nem is származhat mástól, hiszen akkor pusztán öncélú magamutogatás lenne. Ezt a pikniket is az elégedetlen helyiek, a városban élők, a változtatni akarók indították útnak, akik maguk is változtatást szeretnének. Ők azok, akik rájöttek, hogy a változás, a változtatás bennünk kell, hogy végbemenjen. A hozzáállásunkat, a szándékainkat, a vágyainkat kell előszőr megváltoztatni, és ezután jön minden. Csak egy határozott, konkrét célkitűzésű város tudja véghezvinni a a terveit, ezen a politikusok nem segítenek semmit - ha a város nem akarja, nem hajlandó, nem tesz semmit, a politika hatástalan marad.

Nem a politika az első, hanem a szándék. Nem a várakozás az első, hanem a cselekvés. Magyarra fordítva: ha szarba léptem, nem várom meg míg valaki letakarítja, hanem fogom magam és kilépek belőle. Ez tehát az első lépés.

A második lépés az emberek bevonása, a szomszédok aktivizálása, közösségépítés, társak gyűjtése a cél eléréséhez; ahhoz, hogy a változás bekövetkezzen, sok sok munka kell, ehhez pedig kevés egy ember. Társak kellenek, akik hasonlóan gondolkoznak, akik ugyanazt akarják, akik tenni szeretnének valamit.

A politika már csak reakció. Meglovagolása annak, ami már amúgy is elkezdődött. Jogi formába önti azt, ami már amúgy is tény.

A világot nem a politikusok alakítják, hanem a hétköznapi, nyílt szívű, tenni vágyó emberek. És akik változást szeretnének, azok nem ülnek a babérjaikon, mert pontosan tudják, hogy a többletenergiát munkába fektetni hasznosabb dolog, mint várakozni várakozni, mint másra várakozni és várakozni, mint panaszkolni és panaszolni, mint kritizálni és kritizálni, önhitten lehurrogni és lehurrogni. Ha én energiát érzek valamihez, az akkor teljesedik be, ha tettek formájba öntöm az érzéseimet. A szavak csupán mihaszna energiafoszlányok, pusztán szavakból csak légvárak épültek eddig, azt meg hamar elfelejti mindenki.

Arra buzdítanék tehát mindenkit, hogy aki már egyszer megtette, hogy kommentet írt a cikkhez, sőt vannak egyesek, akik több helyen is kommentálták az eseményt, azokban valószínűleg megvan a spiritusz, megvan az energia, arra kérem hát őket, hogy hagyjanak fel a szavakkal, és fordítsák tettekre a gondolataikat.

Lássuk is, ne csak beszéljünk róla.