Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoci

0 bejegyzést írt és 1345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foglalkoztunk már azzal a furcsa jelenséggel, hogy a Levegő Munkacsoport – a mostani városvezetés langyzöldségét időnként bátran, azonban általában túl kesztyűs kézzel kritizáló, legendás zöldszervezet – e kérdésben lényegében halogatásra, lázas semmittevésre szólította fel a minap a…..
Hagyjuk meg a megbízhatóságot, a fogyasztást vagy az észszerűséget a puhányoknak, fókuszáljunk most inkább a vezetési élményre! Ebben az írásban igyekeztem összeszedni azokat a használt autókat, amelyek beleférnek 2 millió forintba, van belőlük legalább egy minimális kínálat idehaza, és ami még…..
A hidegháború sötét napjaiban az Egyesült Államok leghatékonyabb kémje egy karbantartó szerelő volt. 1962 környékén a CIA új módszereket keresett a szovjetekkel kapcsolatos hírszerzéshez. Valaki rájött, hogy az az ember, aki könnyedén és rendszeresen közlekedhetett a washingtoni szovjet…..
zsoci 2021.04.06 20:12:27
@rdos: Nem volt amúgy.
Manapság egyre több város vezetése dönt úgy, hogy a belvárost gyalogosbaráttá alakítva csökkentik a gépjárműforgalmat és ezzel együtt a halálos közúti balesetek számát. 2019-ben Oslóban senki sem halt meg közúti balesetben gyalogosként vagy kerékpárosként közlekedve. Mindösszesen egy halálos baleset…..
Hollandiában járva (pláne odaköltözve) az egyik rendkívül szembetűnő dolog az a függönyök használatának mellőzése, esetleg teljes hiánya. Magyarként ezt nem egyszerű feldolgozni (én legalábbis elképzelhetetlennek tartom, hogy függöny nélkül éljek), így aztán kifejezetten érdekesnek tartom, mi lehet…..
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
zsoci 2020.01.10 22:14:32
@vizsla_barat: ez nem orszag fuggo. Ketfele fajansz tipus van. A magas es a mely medences. En is ruhelem a melymedences, csobbanost. Semmire se jo, csak kenyelmetlen.
"Ezt a váci KFC-nem sikerült összehoznia" - kezdte üzenetét Marcell, aki szeretett volna egy jót enni, ám végül a 4 égtáj íze helyett valami keserűt érzett az ebéd végén. Mert hiába nem hagyta annyiban és reklamált az adag miatt, kiderült hogy nem az adag lett véletlenül éppen túl kicsi, hanem ez…..
A Momentum új főpolgármester-jelölt-jelöltje beszállt egy versenybe, amelyet a posztkommer pártok rendeznek egymás között a vezető posztkommer párt funkciójáért. Ez eleve nem volt egy bölcs ötlet, ti. nem szabad versenyezni ott, ahol a szabályokat -- ideértve a verseny értelmezési keretét -- az…..
Vettem egy polírozógépet. Használatra. Kibontás és megpörgetés után már rajzottak elő az ötletek, hogy bemutatom  a "Mi miért nem tudunk ilyet gyártani?" gondolatmenetre felfűzve a mondanivalót. Hiszen néhány milliárdból gyárat építve lehetne támaszkodni régi magyar márkák megbízható hírnevére (EVIG…..
Az olasz maffia a drogüzlet és a szerencsejáték után a veszélyeshulladék-bizniszben találta meg a számítását. Több ezer hordó atomszemetet süllyesztettek el a tengerbe, amin az évek során legalább 20 milliárd dollárt kerestek, mellékesen rengeteg embert öltek meg és…..
Amikor telefont választasz néhány dologban döntést kell hoznod. Ha pl. korábban csak Android telefonokat használtál, de most halálosan szerelmes lettél az új iPhone csúcsmobilba nem árt tisztában lenned néhány, a korábban megszokottól lényegesen eltérő tulajdonsággal és funkcióval...
zsoci 2019.02.17 00:57:08
@Pötyögtetek: Hát persze. Csak éppen az iPhonehoz olcsó és elérhető az alkatrész. Egy aktuális iPhn kijelző 20-25.000 a tavalyi model 20 alatt van. Egy 4 éves Samsung, középkategóriás telefoné 48.000. Egy csúcsmodellé 79.000! Az aksival ugyenez a helyzet. Könyen gyorsan cserélhető, kb fél óra. Soha nem lesz kontaktos, soha nem lesz baja, olcsón cserélhető. És persze, idővel ez is belassul, de az tényleg 4 év után várható, illetve néha késöbb. Én most is haszbnálok egy 6S-t, ami nem éppen új. Egy Android 2 éves korára garantáltan semmire sem jó már.
Feltehetnénk találóskérdésnek, hogy mi ez a fenti képen, de inkább eláruljuk, hogy a guminyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) szenzora, és egyáltalán nem így kéne kinéznie. A pöcök tönkretételével vádolt cég tagadja, hogy náluk deformálódott volna el, ami persze simán lehet  igaz, de azért az eléggé…..
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
zsoci 2018.11.19 13:28:00
@MaCS_70: Hú, ez nagyon messze van az igazságtól! Egyrészt pont a Li-ion aksiknál nincs fix feszültség, a rétegek számától függ. másrészt a Li-ion aksikat ( más aksikat is) változó karakterisztika szerint töltjük, és barimra nem konstans feszültséggel. A töltőáram sokkal fontosabb tényező, de nem kizárólagos. Ma már egy aksi 100C árammal is tölthető, tartósan, károsodás nélkül, de vannak már 1000C körüli járműaksik is. Ezen kívül azt is figyelmen kívül hagyod, hogy nincs már olyan készükék, amiben ne lenne beépített elekrtonkia a töltéshez. Tehát rövide, nagyon tévedsz, abban mait írtál.
zsoci 2018.11.19 13:29:11
@Sir Gombóc: Ez szamárság. Miért kéne újraindítgatni egy sezsközt? Ha kell az arra utal, hogy a rajta futó szoftver szarul van megírva. Én a telefonomoat kb soha nem indtom újra, a notebookomat olyan 1-2 havonta.
zsoci 2018.11.19 21:41:36
@Sir Gombóc: akkor ujra: az hogy keptelenek egy normalis szoftvert irni. Lasd Android.
Gyakori vád politikusokkal szemben, hogy a hatalom megszerzése céljuk. Megbocsájtható, ha a taxisofőr mérgelődik ezen, ő autót vezet, nem országot. Ha viszont egy ellenérdekelt politikus veti kollégája szemére, az igencsak aggályos. A politika definíciója ugyanis éppen a befolyásolás képességének,…..
Amikor arra gondolsz, hogy mi az, amitől vonzódsz a másikhoz, mi jut először eszedbe? Míg a legtöbben automatikusan azt válaszoljuk, hogy a másik mosolya, arca, szeme színe, öltözködése az, ami lázba hoz, vannak azonban olyanok, akik nem ezekre az összetevőkre koncentrálnak a partner…..
zsoci 2018.10.02 23:23:22
@Dread Naughty: Szar lehet ennyire ostobának lenni.
Most tényleg, kit kell lefizetni, és miért nem érdekel ez senkit?! Van egy dolog, ami nagyon-nagyon böki a csőrömet, és nem tudok szó nélkül elmenni mellette: a zöld rendszámos csalók. Nagyon sokan művelik ezt pofátlanul, batár nagy terepjárókkal, vannak viszont, akik nem feltűnősködnek és "csak"…..
zsoci 2018.09.24 20:58:41
@igazi hős: Bringás fejlesztés? Inkább gyorsan fel kéne számolni a felesleges bringautakat, amik csak a helyet foglalják. A behajtási díjj meg eleve egy faszság volt.

@CCnick: Így van, értelmetlen hülyeség.

@dukeekud: Az agyadat kéne bezúzatni, de sürgősen.
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
De hiába. Többször írtam már arról, hogy a talált igazolványokat igazolványszámmal, lakcímmel együtt kiposztolni Facebookra nem túl szerencsés. Erre tegnap látom, hogy valaki elhagyta az összes igazolványát és a bankkártyáját, és egy jóindulatú de tudatlan valaki telibefotózva kiposztolta A…..
Az albérletben kialakított raktár startup.     Mint ahogy blogunkban bemutattuk egyre több nem fizető bérlő jelent meg a lakáspiacon. Az Orbán Viktor által preferált „bérlő védő” lakástörvény rengeteg bosszúságot és anyagi kárt okoz számos  főleg idős nyugdíjas…..
A tejtermék reklámokban a tehenek mindig vidámak és boldogok, holott a valóságban kegyetlen és erőszakos környezetben élnek. Közel sem annyira idilli az életük.  ..