Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Void Bunkoid

0 bejegyzést írt és 4758 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki régebb óta követi a blogot, tudja jól, hogy egyik nagy kedvencem a Párkányban található Középkori Parasztétterem, ahol már 4 alkalommal is jártam (#1, #2, #3, #4) és mindannyiszor fergeteges élményekkel távoztam a fantasztikus hangulatnak, stílusnak és az elképesztő ételeknek köszönhetően. Az…..
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Void Bunkoid 2021.09.08 08:42:22
@hátramozdító: ne feledd, 1919 van a képen. Akkor még nem akart senki úgy kinézni, mint egy elbaszarintott képregény-szuperhős, ergo nem is tartották szépnek.

A kigyúrt embereket nem újságok címlapjain, hanem vidéki freakshowkban mutogatták pénzért.
Az amerikaiak 2020 februárjában Dohában tárgyaltak először a tálibokkal (legalábbis magas diplomáciai szinten) mégpedig az afganisztáni háború befejezéséről és az amerikai kivonulásról. Aztán egy évvel később, 2021 április 14-én Joe Biden hivatalosan is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy…..
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
Void Bunkoid 2021.07.26 11:07:26
@Cserny mster: persze hogy kudarc volt, hiszen egy FRANCIA film remake-je.

Ugyan nyílt ellenszenv nincs, de az amerikaiak tény és való, hogy általánosságban nagyhangú, hepciáskodó, de semmihez nem értő, balfasz és gyáva népségnek tartják a franciákat, és kb minden terméküket is - nagyrészt a franciák második világháborús teljesítményének köszönhetően (ugye ők voltak azok, hiába jönnek a sztorik az ellenállásról, akik annak ellenére, hogy kétszer akkorák voltak (és nyersanyag tekintetében is jobban ellátva), mint Németország, még szinte a határt se lépte át a Wehrmacht, már becsicskultak nekik, és az amerikai hadseregnek kellett megvédeni őket a németektől, persze a frontvonal mögül már hatalmas lett a pofájuk - Eisenhower De Gaulle-t is nagyon, nagyon lenézte, különösen amikor elnökké választották, egyszerűen egy jó hórihorgasra nőtt, de szívben-lélekben egy kis frusztrált görcs diktátorjelöltnek tartotta.
Void Bunkoid 2021.07.26 11:31:47
Az akciófigurák történelme immáron majdnem 60 éves múltra tekint vissza. Ennyi idő alatt természetesen rengeteg játékvonalban, megszámlálhatatlanul sok érdekes darab látott napvilágot, amelyek egyedi megvalósításukkal, érdekes megközelítésükkel, jó funkcióikkal vagy éppen a karakterhűségükkel…..
Meglepetésemre a regisztráció utáni héten már felhívott a háziorvosom, hogy van lehetőségem COVID-19 vakcinát kapni, élek-e vele? AstraZenecát kapnék...
Void Bunkoid 2021.04.21 09:56:20
@Ekrü: mjd akkor érzem jogosnak ezt a felvetésedet, amikor majd a szintén nem itt élő, nem ide adózó ukránok nem járkálnak ide szavazgatni.
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
Void Bunkoid 2021.04.16 09:35:47
@Motorogre: a kurszki csatában nem volt több generációnyi haditechnikai különbség a két fél között.

Most van.

Az oroszoknak fejlesztgetnek kurrens generációs haditechnikai eszközöket, de - mint a sok táblázat be is mutatja fent - nemigen van pénz ezek regulárissá tételére, katonai bemutatókon mutogatott marhadrága, egyedi prototípusok, amikből soha a büdös életben nem is lesz rendszeresített, sorozatgyártott fegyver.

Ha ezt akarnák, akkor télre már Putyint felhúzná a nép a Vörös téren a lámpaoszlopra, mert akkora éhezés lenne belőle - PONT ugyanez okozta a Szovjetunió végét is, egyszerűen annyira erőn felül fektetett a haditechnikába, hogy az egyszerű nép már konkrétan éhezett, kaja nem volt a boltokban, és igen hamar össze is dőlt a szarból épített vár.

A jelenlegi reguláris orosz haditechnika meg még mindig csak kicsit kipofozott, felstuccolt hidegháborús arzenál.

Mint írta valaki, Izrael röhögve visszaverné a teljes orosz armadát, ha netán támadnának, nemhogy a NATO/USA.
Szavak, melyeket ma is használnak az idősebbek, de senki sem tudja, hogy honnan származnak. Mi utánajártunk!..
Void Bunkoid 2021.03.06 09:12:32
@Berger Csaba: bizony bizony, nekem van is egy, és működik is!
Csütörtökön kezdődik egy EU csúcstalálkozó, ahol a mindenkit egyre inkább zavaró vakcinahiány mellett a vakcinaútlevél, az egyéni (kvázi turisztikai) beutazási korlátozások, illetve az azokkal kapcsolatos, de attól független karanténkötelezettségek is témák lesznek. A vakcinahiány főleg azért gond,…..
Void Bunkoid 2021.03.01 15:16:20
@Bandibacsi34: vakcinaháború nemigen lesz, főleg nem orosz/kínai részről. A kínaiak nagyon is rá vannak utalva a nyugati/angolszász eredetű tudás-technológia transzferre, az oroszok meg nemcsak arra, hanem egy rakás konkrét termékre is (ugyanis náluk nincs nyugati cuccok meg azok koppincsainak bérgyártása sem, minden importból gyün).

Megtehetik, hogy csak a saját vakcinájukat fogadják el pl belépésre, csak ezzel a durci húzással max magukat szigetelik el a fejlett világtól.

És nem ér az a megállapítás, hogy de nem kell nekik tt-transzfer, mert megvannak a maguk tudósai, meg úgyis olyan fejlettek, satöbbi....NEM.

A keleti rendszerek-hatalmak általában tényleg nagy koponyákkal rendelkeztek, és sokszor nyers teljesítményben túl is szárnyalták a rothadó kapitalizmust. A baj csak azzal van, hogy ezek legtöbbször kizárólag a rendszerük felsőbbrendűségének igazolásáért létrehozott alkalmi, egyedi prototípusok voltak, sosem lett belőlük kereskedelmi termék.

Hiába alkotta meg a Szovjetunió teszem azt a világ leggyorsabb autóját, ha az elkészítése 28 millió dollárba került, és egyetlen darabot gondos kézimunkával reszelgetett össze ötven mérnök. A pórnép meg járhatott a hidegben szívató nélkül el sem induló, huzatos, ratyi zaporozseccel. Már akinek jutott öt év várakozás után, a többségnek maradt a bicikli.

A rothadó nyugat meg igaz nem csinált 600-zal menő autót, de darabja 500 dollárból legyártott olyan autót, ami elindul a hidegben, nem húz át rajta a cúg, kényelmes, elfér benne kényelmesen a család, és bárki által elérhető.
Én nagyon szeretek zabkását reggelizni, de azt is tudom, hogy ezzel nem mindenki van így, túl egészségesnek, íztelennek, és túl diétásnak találják általában az emberek, azonban, ha jól készítjük el, egy nagyon finom és egészséges reggelit tudunk belőle kihozni. Gyerekkoromban én is imádtam az…..
A határátkeléssel lassan, de biztosan megváltoznak az ember étkezési szokásai is, amivel az otthoni konyha is átáll egy másfajta trendre. A kérdés az, mit és hol érdemes beszerezni. A Hollandiában élő Zita is megélte ezt a változást, lássuk, milyen okokra vezeti ezt vissza és hol vásárol ő. Neked…..
Ha szolgáltató vagy, akkor te szolgáltatsz. Ha terméket adsz el, az eladás pillanatában akkor is. Amikor előkészíted az eladást, akkor is. Szolgáltatsz, vagyis kiszolgálod mások igényeit. Persze nem csak azért, mert ő kéri, hanem azért, mert ez neked is az érdeked. És minél jobban szolgáltatsz,…..
Void Bunkoid 2021.02.17 13:59:54
@Ekrü: Bécsben valami afgán kajaárus csinált hasonló cirkuszt volt kollégáimnál, egyszerűen megfordították a nyitvatáblát, becsukták a kis bódét, berakták a sarokba az afgánt, és ékes németül közölték vele, hogy az iszlám általában a bűnös végtagot bünteti. Mivel ő megsértette őket a mocskos szájával, most szépen, módszeresen ki fogják verni az összes fogát. Mindjárt kedvesebb lett a gyerek.
Void Bunkoid 2021.02.17 14:12:46
@Behaton: "A dél-európai emberek nem sietnek. Ráérnek. Mosolygósak, kedvesek....és úgy szolgáltatnak, ahogy...."

Ez tényleg így van. Sajnos NEM dél-európai/mediterrán szemszögből nézve üzletfélnek inkább csak szétszórtak, trehányak, megbízhatatlanok.
Száguldó üstökös vagy kisbolygó, hatalmas napkitörés vagy a Föld belsejében végbemenő misztikus történések – számos módon érte már végzetes fenyegetés a filmvásznon bolygónkat, és bár voltak veszteségek, hősies erőfeszítések árán mégis sikerült megmenteni az életet. Most szombat este a TV2-n az…..
Void Bunkoid 2021.02.06 20:55:27
@blasiuss: ó, a hetvenes évek! :) A katasztrófafilmek aranykora, brutális allstar szereplőgárdával, többnyire John Williams zenével, brutális hosszal (legtöbbje 2 és fél óra körül van), rettentő izgalmakkal, és legtöbbször enyhén vagy egyenesen nagyon lehangoló befejezéssel.

Bár némelyikük mai szemmel nézve viccesen bugyuta tud lenni, pl a Pokoli tornyon mindig röhögök, hogy közel három órában heroikusan küzdenek a már akkor negyvenes (hol volt még akkor, hogy a főszereplő csakis fess húsz körüli vagánymanó lehet, akkor még nem ők voltak a tipikus nagyfogyasztó réteg, nem őket kellett bevonzani) egykori westernfilmhősök, holott ha a kiérkező tűzoltók úgy jártak volna el, ahogyan általában a tűzoltók eljárnak egy ELEKTROMOS tűz esetén (ugyanis ugye a tüzet a szar elektromos kábelhálózat okozza), azaz szépen azonnal áramtalanítják az épületet, felmennek oda, ahol ég, eloltják, közben minden finomkodás nélkül a tetőn partizó illusztris urakat és hölgyeket felszólítják, hogy lehet azonnal letakarodni a földszintre a lépcsőn, ahogy tanulták, tök hepiend lett volna. Igaz, a film még egy szombat esti tévéfilm hosszát se érte volna el :)
Lehet szeretni, lehet gyűlölni, de Steven Spielberg adottságait letagadni színtiszta ostobaság. Igaz: az ember kiadott a kezei közül néhány csöpögős és egypár önparódiába hajló filmszemetet, George Lucas haverjával karöltve bedarálta a hetvenes évek szerzői filmes Új Hollywood-hullámát, és utat…..
Void Bunkoid 2021.01.28 22:19:52
@bontottcsirke: Ridley Scott szerintem kissé túlértékelt.

Talán az Alien az egyetlen olyan filmje, ami TÉNYLEG odab*sz (meg a koszos used future megjelenítés ami nagyon újszerű volt), a sokak által egekbe dicsért Blade Runner pl már második nézésre csak egy borzalmas nyögvenyelős, lassú cyberpunkba oltott neonoir krimi. A csúcspontjaként felhozott Roy Batty-monológ meg egyáltalán nem Scott érdeme, az Rutger Haueré, jórészt rögtönözte a szöveget.
Egy olyan lépcsőházban él Fokhagymás Rózsi édesanyja, ahol 4 lakás nyílik egy folyosóról egy szinten. A ház a puccos Újlipótváros egyik "főutcáján" található. Az egyik emeleti lakónak elgurult a gyógyszere: először becsavarozta a folyosóra nyíló szemétledobó ajtaját, hogy ne lehessen becsukni.…..
A cím ugyan kissé kattintás vadász, de arról van szó, miniszterelnökünk nem tud számolni, ezt most is bebizonyította, hiszen ha Németországnak valamivel nagyobb haszna van az EU-ból mint nekünk, de ha azt nézzük, hogy egy 83 milliós országról van szó, ahol az egy főre eső GDP a miénkhez képest…..
Void Bunkoid 2020.12.07 11:18:55
@Ekrü: a baj az ezzel, hogy kb biztosra veszem, hogy 2022-ben is kétharmaddal, ha nem négyötöddel fog nyerni a fidesz (mégpedig az egységes közös ellenzék ellen), annak ellenére, hogy még a kormánypárti közvéleménykutatások SEM éppen ekkora különbségeket mutatnak.

Egyszerűen tökmindegy mi történik, mit akarnak az emberek, OV többet amíg meg nem hal, a büdös életben nem fogja kiengedni a hatalmat a kezéből legális, demokratikus úton.

Ő maga mondta, hogy addig játszik, amíg ő nem nyer. Kész. Ehhez vannak igazítva a szabályok is - így lesz két év múlva is, ha netán rosszul jönne ki a matek, addig fognak annyit újraszámolni és mindenféle apróbetűs apróbetűsének az apróbetűs záradékára hivatkozva módosítgatni-faragni, amíg ki nem jön, hogy hátbazmeg, mán megint kétharmad.
   Vitathatatlan tény, hogy nem létezik olyan telefongyártó, ami kizárólag remek telefonokat dobott piacra és bizony azzal az állítással is nehéz vitába szállni, hogy az Apple a fennállása alatt bemutatott remek és kifejezetten rossz típusokat egyaránt, így téve szert felemás hírnevére. Azonban egy…..
Void Bunkoid 2020.09.14 10:04:36
@Serény Vélemény: nem "valaha vezettem", VAN automata váltós autóm (ráadásul fullauto/tiptronic, szal ha akarok, "kézzel is válthatok").

Meg van full kézi váltós is.

És igen, a kézzel váltás jobb vezetésélményt ad, én döntöm el, hogy visszaváltok-e vagy sem, satöbbi satöbbi.

Az autováltónak annyi a nagy előnye, hogy az ezzel működő böszme nagy autómat (több mint 5 méter hosszú) is úgy kell vezetni, mint egy dodzsemet vagy videojátékot, bár pont emiatt némi hamis biztonságérzetet is plántál az emberbe :)
Éber Márk Áron szociológus a magyar társadalom egyre növekvő szétszakadásának okait és mikéntjét mutatja be, globális kitekintésben. Mikor az ókori Egyiptomról tanultunk az általános iskolában, az egyiptomi társadalmat stílszerűen egy piramisként ábrázoltuk, ahol a piramis csúcsán van a fáraó,…..
Void Bunkoid 2020.09.10 10:04:42
@chrisred: a finnek egy nálunk három és félszer akkora, vízben, kajában, nyersanyagokban gazdag területen ücsörögnek feleannyian, mint mi. Ők nem szegény ország, de nem is világhatalom. A fő különbség, hogy a finnek és vezetőik soha az életben nem is akartak görcsösen világpolitikai tényezők lenni (mint a bezzegállamok többsége)@Emmett Brown: , tök jól elücsörögnek a kis hideg-vizes-rénszarvasos ficakjukban, és megelégszenek vele, boldogok is.

@Emmett Brown: Svájc egy egyedi és megismételhetetlen eset. Ők hegyek közé, nagyon jól védetten eléldegéltek, és anno kitalálták, hogy ők lesznek jó pénzért a világ páncélszekrénye. Ez máig így is van, és a világnak nincs is szüksége még egy Svájcra. Gyorsak voltak, lecsaptak a lehetőségre. Kész :)

A németek bő száz éve már rendesen ki voltak esve a pikszisből világhatalmi téren - legalábbis a még száz évvel ezelőtti helyzetüket tekintve, egy Európában nagy, de az azóta kinyílt világban csak egy kicsi, ennek ellenére nagypofájú-arrogáns, pökhendi császárság voltak, akik ismét világhatalmak akartak lenni. A többi európai nagyhatalom durva gyarmati háttere miatt ez sajnos nem sikerült.

A spanyolok (és a franciák is valamilyen szinten) a gyarmatosítósdi szintén vesztes oldalán álltak, mivel nekik hiába volt meg a hatalmas terület, a világ második technikai-ipari-gazdasági forradalma elrobogott mellettük, mint egy gyorsvonat, ők egyszerűen beleragadtak a leigázós-ültetvényes-aranyrablós rutinba, el is veszítették az összes gyarmatukat. Mármint TELJESEN. Ha megnézed, a britek egy "nemzetközösséget" szerveztek az egykori gyarmatbirodalomból, és kicsit kiszervezgetnek oda, meg máig szipolyozzák onnan a tehetséget, munkaerőt, a legtöbb egykori spanyol gyarmat meg elbaszarintott/diktatorikus banánköztársasággá vált, és az ott lakók többségének esze ágában sem lenne Spanyolországba települni dolgozni vagy ilyesmi, inkább az usába.
Viszonylag gyakran hallani numizmatikához csak felületesen értő, laikus szájából az 1990-es években forgalomban volt ezüst 200 Ft-osokról nyilatkozva, hogy azok közül egyes évszámok - pl. a legelső - magasabb finomsági tartalommal készültek. A numizmatikában jártasak pontosan tudják, s ezt a gyűjtők…..
Void Bunkoid 2020.09.10 07:04:58
@csakeztengedte: tök egyszerű, a legenda miatt egyrészt kevesebb forog az aktív készpénzforgalomban, másrészt ezeket az értékesnek tartott érméket az aktuális tulajai rendszeresen takarítják.

Egyszerűen csak nem annyira koszosak, mint a "proli" deákferences kétszázasok.
Korábbi receptjeinkben hoztunk már főételeket, leveseket, így most következzen egy ultimate recept, a vegán bundáskenyér. Szuper ötlet reggelire, tízóraira, uzsira egyaránt, szóval receptre fel!..
Void Bunkoid 2020.08.29 17:45:54
@Andrass9: az átlag vegán onnan, hogy még mielőtt meghülyült, még evett tojást/húst, és

1. emlékszik az ízére, és

2. kurvára kívánja is, különben nem akarna állandóan mindenevő-kajákra hasonlító ennivalókat pótkészíteni.

Ez nem bundáskenyér, ez egy furaízű palacsintatészta-szerűségbe (ja abba is kéne tojás) tunkolt pirítós. Főleg, hogy nem olajban (igen, olajbaN, és nem "olajba", kedves cikkíró) sül ki, akkor meg pláne pirítós.

De már említettem többször - a legtöbb vegán ha berúg, eszik húst. Részeg ember nem hazudik :)
Void Bunkoid 2020.09.01 10:07:05
@trollbaverő: "És mindenkinek zárt csoportban kellene lenni, akikkel nem értész egyet?"

Nem. De ha valaki az emberiség 90 százaléka számára orbitális (és totál tudománytalanul egészségesnek nevezett) faszságokat elég agresszíven tol le ennek a 90 százaléknak a torkán, ráadásul némi felsőbbrendűségi érzettel párosítva és nyilvánosan, akkor ne csodálkozz, ha ellenvéleménybe ütközöl.

És igen, akkor ezt a négy fal között illik csinálni. Nem bűncselekmény, de ha a mások orra előtt csinálod, és még le is nézed a többséget, hogy nem azt csinálja, mint te, akkor nem való közösségbe, max zárt csoportba.

Az irigységgel kapcsolatban meg....szerinted én örömmel ennék egy kib*szott csicseriborsócsirizbe forgatott pirított kenyeret? Naaa menj, már :))))))
Míg pár évtizede a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence , AI) még csak a tudományos-fantasztikus regények izgalmas lehetősége volt, mára szinte a mindennapi valóság részévé vált, kiegészítve a gépi tanulás fogalmával (Machine Learning - ML). Egyre több alkalmazásban találkozhatunk az…..
Void Bunkoid 2020.09.01 10:01:32
@Batu Kán: Mit akartál mondani, nyuszóka, hogy a számítógépben nincs logika? Tényleg?

Ha nem lennél ennyire figyelmetlen (mondjuk mesterséges intelligencia lennél :D), akkor észrevehetnéd, hogy a "logikai entitás" előtt van egy vessző. Az elválasztja az előtte levő "nincs neki"-től, az az ELŐZŐ tagmondatra vonatkozik.

A Metallica/Nirvana-számokat író mesterséges intelligenciákról meg:

"Igaz hogy ezt a dalt a meglévő slágerekből gyúrta össze egy számítógépes program, de be kell, hogy valljuk jobb lett mint pár új METALLICA dal."

Na, ki írta akkor végülis a riffeket? Itt is egy emberek által alkotott szellemi üzemanyagtartályból dolgozik.

A Hetfield-Hammett-Ulrich trió nem AC/DC meg Deep Purple számokból legózta össze a munkásságát.

Szori.

Attól még, hogy hatalmas pofával, nagyon magas lóról kommunikálsz, a mesterséges intelligencia nem nevezhető valódi, igazi intelligenciának. Csak egy újabb szofisztikált szerszám az emberek kezében.

Te meg nem vagy okos ember. Csak tudálékos :)