Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuhur

1 bejegyzést írt és 2599 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jövő gyógyszerei közül nagyon sok fehérjetermészetű lesz, már most is kaphatóak a piacon monoklonális ellenanyagok, különböző enzimek, hormonok. Ezek közös hátránya, hogy nem vehetők be szájon át, hiszen a gyomrunk azonnal le is bontaná a bekerülő fehérjéket, így hatástalanná is válnának. Így…..
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
fuhur 2021.04.27 11:36:21
@Online Távmunkás: "Mennyi Kínában az innováció és mennyi a nyugati innovációk másolása?"

Egyre több a saját innováció. Ha figyeled a tudományos híreket akkor láthatod. Géntechnika, bionika, de ott van egyre inkább a repülés űrkutatás, qauntum computing, AI. Ezeken a területeken mind ott van Kína a leginnovatívabbak között.
fuhur 2021.04.27 11:41:08
@combo: " Akkor majd önkéntesek ragaszolnak villanyoszlopra, vagy szimpatizánsok magánterületére."

Ez hány 5000 fő alatti településen reális? Vagy hány 50000 fő alattiban? Szerinted?
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
      · � A magyar költészet napjára: Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa (részlet) Hazám, keresztény Európa, túlélve időd szörnyű végét, elbírod-e még te az Istent, a Szeretetet és a Békét? (Varga Judit, Facebook)     Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versével köszöntötte Miskolc…..
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
fuhur 2021.03.22 12:28:33
fuhur 2021.03.22 14:36:45
@Reding Roli: "Èn korábban sokkal okosabb embernek gondoltam a miniszterelnököt."

Mi alapján. Már nagyon régóta látszik rajta, hogy egy diktátor. Az, hogy most éppen fasiszta, csak azért van, mert most ennek van szezonja. Ugyanilyen jól működne kommunista diktátorként is.
fuhur 2021.03.22 14:52:08
@margitt: Ezt nem értem. De vedd hozzá, hogy: ÁAA
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
fuhur 2021.02.16 08:24:29
@DarthVader: Így jár az aki nem használ reklámblokkolót. :-)
fuhur 2021.02.20 23:35:30
@ámbátor: ha ilyen van töröld az inda-s cookie-kat.
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
fuhur 2021.02.04 12:01:55
@látjátok feleim szümtükkel: "Mondjuk csak kormányzati engedékóllyel lehet átesni a vak komondoron?"

Csak kormányzati utasításra.
fuhur 2021.02.05 09:06:08
@naebneerG: NEm hazudott. Nem fogja elveszteni közpénz jellegét, hanem 3 szorosan túlárazott rajzszögre és szövegkiemelőre fogják elkölteni a mészáros & geci co. egyetemellátó kft. nél.
fuhur 2021.02.05 09:07:11
@látjátok feleim szümtükkel: Persze. A parancs az parancs.
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
fuhur 2021.01.29 11:02:11
@hoffnungloss: "esz pénz dögivel az EU helyreállítási alapból"

Én még mindig úgy gondolom, hogy az egész egyetem lopkodás, meg MTA leginkább arra megy ki, hogy az EU a következő költségvetési ciklusban az alapkukatást fogja kiemelkedően támogatni. Ha jól tudom az eddigi földalapú agrártámogatások helyett. Ez alsó hangon pár 100 milliárd forintot jelent. Erre mennek rá a fiuk.
    GFG egyik rímhingyója, bizonyos Bohár Dániel kezdte mocskolni az SZFE diákjait, a prostisrácok.hu-n. Az SZFE Facebook oldalát kezelő új egyetemi vezetés, végtelen konzervatív értékrendűsége okán, megosztotta ezt a primitív, aljas, gusztustalanságot. Mára már levették.    A Mandiner verőemberei…..
fuhur 2021.01.27 16:19:19
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
fuhur 2020.12.02 16:18:31
@Muad\\\'Dib: "Tehát ebből a szempontból tekinthető hibás működésnek, mivel akadályozza az organizmust abban, hogy a génállományát továbbadja, ami így elveszik."

Ez konkrétan nincs így. A homo sapiens rokoni csoportokban él. A csoportnak nagyobb esélye van utódokat nevelni, ha a felnőttek egy része nem hoz létre saját utódot, hanem az erőforrásait megosztva a csoporttal a többiek utódainak felnevelését támogatja. Az ő génjei is öröklődni fognak, hiszen a rokonság miatt ez jórészt közös.

Olvastam valahol, hogy ez a "hasznos" arány a főemlősöknél kb3-5%. És mennyi az emberek között a melegek aránya? 4-5%
fuhur 2020.12.03 16:47:25
@wulfer: "a nyanyák kredencéről is eltűnnének az Orbán szentképek a Jézusosak mellől."

Dehogy tűnnének. A nyanyák már most meg vannak győződve, hogy szegény szajer józsi is sorosista összeesküvés áldozata, és be akarták szervezni ügynöknek, csak ellenállt, mert tökös igaz magyar kpicsak.
fuhur 2020.12.03 16:48:36
@naebneerG: " de segítő donorból sosem volt hiány az álházasságoknál"

láttál te már képet szájerné asszonyról? :-)
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
fuhur 2020.11.08 19:14:41
@Fikalnyik Eugén: "Az anyjuk meg az apjuk a gyárban melóztak a külvárosban, és bár akkor sem voltak tehetősek, a gyár ma már Kínában van, ők meg a Walmartban kóstoltatók vagy pénztárosok. "

Ez nem csak amerika problémája. A kapitalizmusban folyamatosan nő a vagyoni különbség a gazdagok szűk csoportja és a melósok tömegei között. És ez ebben a gazdasági rendszerben így is marad.
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
fuhur 2020.10.20 09:52:22
@kemény keleti kommentelő: "Orbán kinevezi Sheront vírusgazdának Nyunyó helyett. Már ha tud dekázni."

Nyunyó tud dekázni?

Húúú ezt elképzeltem. Most megpróbálom feldolgozni...
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
fuhur 2020.10.14 14:47:37
@balmoral: " csak tűnjenek el a közéletből navratyitytól orbánig"

Már hogy tűnhetne el amikor a az ország egy jelentős része a tulajdonában van. Márha nincs vagyonelkobzás.
fuhur 2020.10.14 14:56:30
@libernyák: "Ha a 2)-es pontot elfogadjuk, vagyis egy nő nem rendelkezhet a testével teljes mértékben, mert ő felelős a magzatért is, akkor ezt a logikát nyilván alkalmazni kell a büntetésvégrehajtás területére."

És hol az apa? Az a minimum, hogy az apa legalább a nő összes terhességgel, szüléssel való költségének a felét fedezze, plussz valami díjat kéne fizetnie azért mert a nő az ő nem kivánt magzatát kénytelen kihordani. Hogy a gyerek megszületése után i költségek feléről, már ne is beszéljünk.
fuhur 2020.10.14 14:58:59
@incze: "mégsem gondolja a főkipcsák maga sem, hogy tömeggyilkosségot követ el, ha a vécén maszturbál."

Ha a főkipcsák komolyan venné a könyvet ami az állítólagos válásának az alapja, akkor egész pontosan olyan bűnt követ el a fajanszon ami a könyv szerint halállal büntetendő.
         Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi…..
fuhur 2020.10.06 19:42:57
fuhur 2020.10.07 18:04:30
@jan: és még értelmesebb lesz a vers ha elolvasod kassák önéletrajzi regényében a páriszi útját.
fuhur 2020.10.07 18:13:33
@jotunder: Mindig ezt csinálod. Aki később jön az meg csak a rekciókat látja. Nem lehetne, hogy úgy tedd ki a nácikat, hogy a kommentjeik maradjanak? Csak egy szerény javaslat. Köszi
       Ez itt a zene.  Három és fél perc. Remélem elég nemzeti és keresztény, legalább a maga módján. Nem szabad teljes hangerőn hallgatni, mert betorzul. Jobb kézzel játszani, ballal gombokat nyomogatni, kicsit bátor volt...                …..
fuhur 2020.09.29 09:05:26
@netukki: Erre mondják, hogy whisfull thinking?
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
fuhur 2020.09.07 17:35:08
@kemény keleti kommentelő: "Köszönjük meg a mi kegyes Vezérünknek, hogy bár voltak hangok, amik bezáratták volna az egész színészképzést, de Ő igennagy jóságában nem engedett belőle."

Nyugtával a napot.
fuhur 2020.09.07 22:12:39
@harmadikszem: "Értem én a populizmus jelentőségét de ennyire talán senki nem hülye rajta kívül."

2014 ben a választók 47% a fidezsre szavazott. (Pannon 2/3 ad). Ezek nagyobb része pont ilyen hülye. A kisebb része, meg bűntárs.
fuhur 2020.09.08 10:11:54
@Hálátlan Gazember: "Ha egy fiatal azért tüntet, hogy minden maradjon a régiben (kis túlzással), az nem forradalom, hanem ..."

Ja volt már ilyen. 56-ba az emberek szobrokat döntögettek, meg csillagokat vertek le mert azt akarták, hogy úgy legyen, mint korábban volt. Az se volt forradalom, hanem...
                                      ..
fuhur 2020.09.07 13:32:19
@fortin2: Bem arról van. Arról, hogyha kiderül az, hogy korábban készültek a lelépésre, az kínos lesz. Kínos is. Viszont egyáltalán nem meglepő. Én is készültem, hogy mikortól kell majd a hompagemet átállítani az indexről, mert várható volt. Persze, hogy az ott dolgozók is készültek. Én ezt simán lekommunikálnám a részükről.
fuhur 2020.09.07 13:34:46
@Miki Telepi: +1

Már régóta nézem azt a szobrot a Corvin mozinál. Az nem egy hősi emlékmű hanem egy tragédia emlékműve.
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
fuhur 2020.09.01 16:08:38
@Strawdog: "A tehetség az nem valami örökké megmaradó mennyiség. Amikor ripacs lesz egy színészből, onnan nem nagyon van visszaút."

Remek példa erre Eperjes Károly. Mondjuk ő csak drogot váltott, kokainról, vallásra.
fuhur 2020.09.01 21:21:32
@Strawdog: a szólút igazad van. Gyurcsány ma és nemaz ószsdi beszéd idején majdnem olyan káros az országra mint a geci. Valmikor, lehet, hogy az öszödi beszédben, vagy utánna nem sokkal volt egy kijelentése az mszp seknek (a másik ártalmas banda lásd 70-30%) hogy abba kell hagyniba lopást és kell kezdeni az országépítést, vagy ha nem akkor ő lelép. "Ahoz más madame kell" aztán a lopás maradt és Feri is maradt. Na onnantól hiteltelen és ártalmas. Ezzel intézte el a gecinek az első kétharmadot.
       I am not happy.   ..
fuhur 2020.09.01 14:32:22
@DarthVader: Szerintem mindenki ezt gondolta aki ismeri Vincent törvényeit.
fuhur 2020.09.01 14:37:43
@Kettes: +1
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
fuhur 2020.08.31 08:36:03
@aritus: "Egy olyan országot tart a világ a demokrácia bölcsőjének és példaképének, ahol rabszolgaság volt, rendszerszinten, a gazdaság a rabszolgaságra épült, helló."

Ez kb stimmel, de ez az ország nem Amerika, hamem Athén.