Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hidegchaco

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan futottatok már nálunk. Tudjátok, hogy alapvetően egy kicsi, csendes üdülőövezetből agglomerációvá avanzsált “kertvárosról” beszélek. Van egy közös levelezőlistánk, amire általában nem írok, bár élvezettel olvasom a különböző, falura kiköltözők városi…..
hidegchaco 2014.11.03 18:19:40
@Ppix: "Lehet mégis beszélni kellene vele, hogy itt egyesek időre, _gyorsan_ futnak, ő zavar, a vánszorgást meg a külső sávban is le tudná vezényelni..."
Gyakorlatilag ez történt, visszakiabáltam, hogy igen, futópálya, nem nordic walking, de semmi hatása nem volt.
hidegchaco 2014.11.04 08:20:20
@rrroka: "de ez a rekortánhoz ragaszkodás, csak azért mert futsz rajta, nem pedig más, szintén álóképességi sporto csinálsz, eléggé nevetséges. " & "a lassab futókat is leüvöltöd barom módjára?"
A magam részéről: "Személy szerint engem nem zavart, mert én nem a rekortánon nyomom, hanem a salak külső ívén, " & "végül győzött az udvarias kisördög, ezért a "Legyen szíves, jöjjön le a rekortánról a botokkal" fonémával próbálkoztam."

Köszönöm a figyelmes szövegolvasást, az elolvasottak értelmezését és a korrekt választ. Gondolom, te nagyszerűen el tudsz beszélgetni magaddal, sok sikert ehhez a jövőben is.
Egy hete jelent meg a Budapest Voices első lemeze Alternatívák címmel. Tudjátok, ez az az a capella kórus, amely tavaly robbant be a köztudatba az Adjon az ég feldolgozásával, azóta pedig bemutatott már Quimby, Kispál és a Borz, Péterfy Bori és Hiperkarma dalt is saját…..
hidegchaco 2014.10.30 20:53:43
@predi: lehet, hogy idegesít mást is, de majd szól. Legalább nem leszel ennyire frusztrált és kicsit jobban fogod érezni magad. (Mert most nagyon rossz lehet, ellenkező esetben csak annyit írtál volna, hogy téged idegesít, vagy eleve nem írtál volna semmit, hiszen kiegyensúlyozott ember nem kérdezősködik kétségbeesetten a világhálón.)
A NATO futást harmadik alkalommal rendezték meg most vasárnap. Az első két évben ezt a versenyt csillagos ötösre értékeltem (tavalyi posztom itt). Nekem nincsenek nagy igényeim, ha a pálya biztosított és a rajt is pontos, akkor minden egyéb hozzáadott apróság már csak hab a…..
hidegchaco 2014.10.22 16:48:44
@Szuflavéder: Na jó, ha már ilyen klasszul photo-shopoltál egy képet, úgy teszek, mintha elhinném, hogy tényleg végigfutottad :)

natofutas.hu//images/kepek//2014/2014_0021_11_0515_00.jpg?imgmax=800
hidegchaco 2014.10.25 20:35:28
@Szuflavéder: "Te a fotóim után kutakodsz?"
Ez miért is olyan meglepő dolog egy fotó-blogon? Vagy várjál már..., öööö..., most, hogy szemüveggel is megnézem a címet... :-/
hidegchaco 2014.10.25 22:43:33
@Szuflavéder: Viccelsz? Egy olyan fószerrel, aki a saját fia karját levágta???
Évek óta október első hétvégéje, vagyis a Budapest Maraton időpontja messze az ősz legmelegebb, szinte nyári hőmérsékletét produkálja. Megy is a sírás-rívás, hogy így a meleg, meg hogy nem készültem erre! Ez részben jogos lehet, hiszen évek óta a hetekig hűvös időt…..
hidegchaco 2014.10.23 19:45:13
Futóblog Soha ne add fel! 2014.10.16 09:47:50
“Ebből poszt lesz!” – Sanyosz a 40. kilométernél Ebből az lesz, kiabáltam vissza. Nem egészen úgy alakult a budapesti maraton, ahogy terveztem. Az elején még – úgymond – íven voltam. A kávé mellé reggeliztem vajkrémes abonettet, időben kiértem, elfoglaltam a…..
hidegchaco 2014.10.19 20:43:59
@Gábor Gévai: Czuczor utcai kávézó? Csak nem a Tamp & Pull Espresso Bar?
Hát, Te is meg tudod válogatni, hol végezd el a... ööööö....a trouble-shootingot...
:)
Futóblog "Fut a Csepel" 2014 2014.09.26 07:56:36
Múlt vasárnap 35. alkalommal rendezték meg a Csepel-sziget legnagyobb futóversenyét a Futacsepelt. Az esemény sportágválasztó és családi nap is volt egyben és több mint kétezren választották vasárnapi programnak a rendezvényt. A futás ingyenes volt és 3300 méter volt idén is…..
hidegchaco 2014.10.01 17:08:03
Véder: "...a Csepel-sziget legnagyobb futóversenyét a Futacsepelt."
Bevett szokásomhoz híven, hadd kössek bele a posztba, méghozzá a "legnagyobb futóverseny" kifejezésbe. Magad is írod, hogy ez egy családi sportnap volt, ahol "Rengeteg gyerek sprintelt előttem az első pár száz méteren, vagy ötvenen futottak előttem. Aztán kezdődött a kerülgetés."
Tegyük hozzá, hogy a "gyerek" szó alatt e futásnál azokat a 6-8-10 éves kislányokat és kisfiúkat is érteni kell, akik saját gyermeki tudatlanságukból adódóan - vagy épp az ostoba anyuci/apuci kedvéért, hogy neki könnyebb legyen fényképeznie - az első sorokban tömörülnek, méghozzá tömegével. Az hagyján, hogy "az első pár száz méteren" kerülgetni kell őket, de ha az agyatlan szülőknek nem is, a rendezőknek gondolniuk kellene arra, hogy a - nem utolsósorban az út két széléről méterekre beálló fotózók miatt jelentősen leszűkülő úttesten ezeket a gyerekeket a szó szoros értelmében legázolja tömeg. Sajnos, semmi jelét nem láttam annak (sem tavaly, sem idén), hogy megpróbálnának valamit kezdeni a helyzettel, aminek köszönhetően most is láttam kb. 2 méterrel a startvonal után felbukni és a földön elterülni egy max. tízéves, a második sorból rajtoló kislányt. Mivel én jóval lassabban futok, mint Te, így nekem ahhoz is szerencsém van, hogy lássam: a mezőny elejéről vad rohanással startoló iskolások egy része már jóval a Szt. Imre tér előtti szakaszon gyalogolni kezd, ami jól mutatja a korosztály általános fizikai erőnlétének, illetve önismeretének színvonalát.

Számomra Csepel "legnagyobb futóversenye" továbbra is a CSEFUSZ Duna-parti futása, mert bár a résztvevők számát tekintve az messze elmarad e rendezvénytől, de az egy valódi "futóverseny", míg a "Futacsepel" egy "tömegfutás" (ami önmagában természetesen nem baj, de 2 különböző dologról beszélünk).
Igaz természetesen az is, hogy a hasonló naaaaagy népünnepélyeken rendezett rövidtávos tömegfutások többségére ugyanúgy jellemző ez a balesetveszélyes, közel sem versenyszerű lebonyolítás, ideértve a farmernadrágos, "ötvenmétertrohanunkabarinőmmelmajdkézenfogvasétálunk" résztvevőket - bár mondjuk a szombati iRun (Gyömrő) 4 km-es távján inkább csak 1 km táján kezdtek sétálni az ifjak :)
hidegchaco 2014.10.04 14:31:38
@Szuflavéder: Egzakt definíciót nem tudok adni, de feltételezem, hogy egy gyakorlott futó minden versenyről el tudja dönteni magában, hogy az adott rendezvény miről szól: csődítsünk össze minél nagyobb tömeget, vagy arról, hogy - függetlenül a megjelentek számától - egy élvezetes, és nem utolsósorban biztonságos futást rendezzünk, ahol minden induló a saját képességeinek megfelelő iramban, másokat nem akadályozva és másokat nem akadályoztatva tudja teljesíteni a távot.
Számomra a Futacsepel az első kategóriába tartozik, a Csefusz a másodikba, függetlenül a rendezvény "életkorától", a helyszíntől, a befutócsomagtól, de még az indulók számától is, hiszen a komolyabb tömegrendezvényeken is megoldható a normális feltételrendszer, kordonokkal, szervezői odafigyeléssel, vagy a várható időeredmény szerinti besorolással, netán az EU-futáson alkalmazott kettős rajttal. (E két utóbbit természetesen nem várom el a Futacsepelen, de arra azért oda lehetne figyelni, hogy a kisiskolások ne a ránézésre is gyorsabb futók előtt tömörüljenek.)
Nyilvánvalóan nem fogom az összes versenyt besorolni a fenti 2 csoportba (nem is lehetne ezt megtenni mindegyiknél egyértelműen), de az elsőre írok néhány példát: a BSI vidéki rövidtávos futásai közül a szolnoki vagy a kecskeméti, illetve a Ligetkör, az augusztusi váci éjszakai futás - de ez legalább egy jótékonysági rendezvény volt. Ide sorolható még talán az IronGirl is, ahol egy kb. 3 km-es "kört" (valójában egyazon út két oldala) kellett lefutnia a közel 1000 indulónak, így a profikat már a második körnél akadályozták a lassan kocogók (bár itt talán épp a vártnál nagyobb tömegre tekintettel elnyújtották a rajtot, ebben nem vagyok biztos), vagy a Városligetbe beszorított BSI-s maratonváltó.

A második csoportba tartozó versenyeket pedig úgyis mindenki tudja magától :)
hidegchaco 2014.10.04 14:42:23
@Enemy No 1: Jajjaj, kifelejtettem a legjobb példát: a "Mozgás Éjszakája" nevű überrendezvény futó-számát... :(
Nem a mozi, nem a kigyúrt Gerard Butler! Az antiSpoiler után jöjjön aminek jönni kell. Van egy futóverseny 31 éve. Ez a verseny Athén és Spárta közötti 246 km lefutásáról szól. Mindig szeptember utolsó péntekének reggelén 7 órakor (magyar idő szerin 6-kor) indulnak és van 36…..
hidegchaco 2014.10.01 16:22:42
@haanchee: Jól rémlik, hogy egy az edzesonline-on gyakorta megszólaló hölgyhöz tartoznak?
A "Fut a Csepel"-re előre neveztem, de még úgyis, hogy a rajt előtt másfél órával érkeztem, közel 40 percet álltam sorban, hogy magamra tűzhessem a chip-es rajtszámot. Kezdetnek elég bosszantó dolog volt. Folyamatosan érkeztek a régi ismerősök, illetve az első "Fut a Csepel"…..
hidegchaco 2013.10.02 19:25:47
@szasza75: Elnézést, vélhetően nem volt egyértelmű a kérdésem. Az OK, hogy arról számoltok be, amin elindul valamelyikőtök, mint ahogyan az is, hogy nem hagytok ki egy Nike Félmaratont, de mi alapján választjátok ki a "kisebb" versenyeket?
Konkrétan: miért a múlt vasárnapi FutaCsepel 3,3 km-e, és miért nem a pénteki Mahunka Imre emlékfutás 3,3 km-e? ((Vagy miért nem a múlt szerdai Eötvös 5 km, ahol a Nike ráadásul a(z egyik) főszponzor?)) Miért a "verseny"-nek nem igazán nevezhető ColorRun, és miért nem pl. a - szintén nem verseny - Mikulás-kocogás? Miért a szeptemberi zsámbéki terepfutás, és miért nem egy húzósabb Futapestes vagy Gyalog-Galoppos terepverseny?

Félreértés ne essék, semminemű számonkérés nincs a kérdésemben, és posztolni sem akarok, egyszerűen csak érdekel. Ráadásul az "ahogy alakul" és "csak" jellegű válaszokat is fenntartások nélkül elfogadom :)
Szombaton volt a Nike Runway Run, és, hát sajnálhatja, aki nem jött el. (Illetve nem adta be a jelentkezését annak idején.) A Nike exkluzív eseménye volt, ahol újra megnyílott nekünk földi halandónk számára a Ferihegy 1 terminál. Én még viszonylag sokáig repkedtem onnan, a…..
hidegchaco 2014.09.17 20:48:46
@little troll: mert ők nem tudnak gurulni, mint a repülőgép. (Az ugyanis gurul - én legalábbis nem láttam még futni, de ha veled azt szokott, legyen úgy.)
A Nike összepárosított egy hivatalos regisztrálóval, Dettivel, aki egyébként rendszeres látogatója a Nike futóklubbnak és tök jó fej. Igyekeztem felvenni vele a hét elején a kapcsolatot, de nem reagált a levelemre. Csütörtökön ott tartottam, hogy írok a Nike-nak, hogy nem…..
hidegchaco 2014.09.08 17:03:55
@Szuflavéder: Hát nem tudom, de a poszt első fényképén mintha az arcod csak oda lenne photoshopol-va a lány mellett eredetileg álló futó arcának helyére... :)

(A második fotón pedig mintha minden arc photoshop-pal került volna a testek fölé, de itt még a motivációt sem találom, ami az elsőnél még ugye elég egyértelmű lenne...)
Tulajdonképpen abban minden résztvevő egyetért – szerintem – hogy ez a mozgás éjszakája, nem volt egy rossz ötlet. Sőt! ...és kell még ilyen… és biztos, hogy minden ilyen eseménynél akad egy-két apróság, ami esetleg elrontja egyesek örömét. Mint az enyémet, de remélem, hogy kisebbségben maradok...
hidegchaco 2014.09.03 20:38:12
(Te jó ég, ehhez a rendezvényhez készült egy ilyen reklámfilm is?)

Amennyire én tudom, a "mozgás éjszakája" az Országos Egészségfejlesztési Intézet (van, aki ezen intézmény áldásos munkájának pozitív hatásait ne ismerné?) produktuma. Egyrészt kellenek az ilyen mega-rendezvények, mert sok olyan ember is eljön, akit másképp talán nem lehet sporttevékenységbe bevonni, másrészt egy fecske nem csinál nyarat (hosszabb távú, mód- és rendszeres melóval azért többet lehet elérni, mint látványos, de ad hoc ötletelgetéssel és csillivilli kirakat-feszkókkal), harmadrészt pedig teljesen igazad van abban, hogy a rendezvény túlnőtt a szervezők kapacitásain. Néhány dolog, amit futóként tapasztaltam (a Te észrevételeiden túl):
- öltözősátor nem volt (többletköltséget gyakorlatilag nem jelentett volna, és esetleg nem mindenki akar átizzadt ruhában éjszakai buszozni)
- a csomagmegőrző fizetős volt, amivel semmi baj, ha 1) előre meghirdetik, és az ember visz magával annyi aprót, amennyi kell 2) nem írnak minden hátizsákhoz kézzel nyugtát, ami a korlátozott humán erőforrások miatt (egy ember ír, egy másik addig elviszi a csomagot, azaz összesen ketten dolgoztak egy sátornál) óriási sorok torlódtak fel
- a csomagmegőrző mellett volt külön értékmegőrző is, ami a látottak alapján csak annyiban különbözött a csomagmegőrzőtől, hogy kb. 2x áron vették be a csomagokat...
- a rajtot totál elbénázták, mindenki mást mondott arról, hogy a két táv egyszerre indul-e avagy az egyik csak a másik után
- elbénázták rögtön a felvezetést is, a mezőny eleje nem tudta, hogy a Dózsa Györgyre kikanyarodva fusson-e egyenesen, vagy kanyarodjon rá az Andrássyra, mert nem voltak felvezetés, irányítás
- elbénázták az Andrássyn a fordítót is, a mezőny egy részét hamarabb fordították vissza, mint a később érkezőket
- és elbénázták a második kört futók útvonalának biztosítását is: amikor odaértem a rajt/célvonalhoz, ott akkora tömeg tolongott, hogy megálltam, mert semmilyen futófolyosót nem láttam, és az eddigi szerencsétlenkedések után azt hittem, ennyi volt, nem futunk többet. Amikor ismerősök meggyőztek, hogy mégis van még egy kör, követtem az előttem futókat, akik viszont balról kerülték a Hősök terén lévő szoborcsoportot (ismétlem, semmi jele nem volt futófolyosónak), így tollaslabdázók zsúfolt tömegén, kimondottan balesetveszélyes körülmények között verekedtük át magunkat a Dózsa György útig.

És ez csak annyi, ami x hónap után most eszembe jutott :(
Bitliszbá is hamarosan kitárulkozik a fenti kérdésben, de addig is nézzük meg a világátlag zenei ízlését. Szerintem az Eye of the Tigert mindenki tudja (nagy meglepetésre benne lesz), de talán a többi sem okoz majd nagy meglepetést. A Runners World tette fel a kérdést a…..
hidegchaco 2014.08.30 18:57:58
@BGy: +1 az Ákos-os dumáért, lehet, hogy lenyúlom :)

mellesleg tudja valaki, hogy a cink.hu-s képen miért visel a bácsi kesztyűt?
hidegchaco 2014.08.31 20:08:07
@fél(re)értelmiségi: Jaja, nekem pl. az Eye of the tiger és a Thunderstruck is olyan, mint ami rajt előtti zeneként még OK, de futni ezekre?
Öt évvel ezelőtt, azon gondolkodtam, hogy mindenkinek, aki városi – jelen esetben fővárosi – utcai futóversenyen szokott indulni, vagy csak tervezgeti azt, egy félpár agyonhasznált, széttaposott futócipővel kellene kedveskednie a város vezetésének.  Szagolják egy kicsit az…..
hidegchaco 2014.08.29 18:03:46
@kg_kilo: "ahelyett, hogy a kiagyalojat meteres bunkosbottal fejbevagnak, mondvan 'figyejjma ez a vilagban egy csilliardos uzlet te meg ala akarsz vagni azert, hogy a szutyadek seggedet nehogy ki kelljen venni az autobol amikor megy olcso csirket venni az auchanba'. "

Félreérted. Nem az autósok hozták meg a döntést, hanem azok, akik egyrészt a "fizess a közterület-használatért" (BTW: a békamenetre is kiszabták a díjat?), valamint a futóversenyek kvótázása révén (onnantól, hogy valami korlátozottan elérhető, illetve pályázni kell érte, sokkalta értékesebbé válik, azaz tér nyílik versenyeztetésre, ami nálunk egyenértékű a korrupcióval és az urambátyám nyerészkedéssel) igyekeztek maximalizálni a _saját_ hasznukat.

A kvótázás egyik következménye az, hogy az "éjszakai futás" (ami korábban a BSI rendezésében a Roosevelt-térről indult, tűzijátékkal, az Alagúton keresztül a Várba - ahol ilyenkor tartják a Borfesztivált - való felfutással, a pesti oldalról látható gyönyörű éjszakai panorámával) kiszorult a Belvárosból a Városligetbe. Ott pedig élvezhettük a rosszul megvilágított, balesetveszélyes szakaszokat, valamint a Pecsából távozó véglények "sokköcsögfutóbazeg" megjegyzéseit. egybeesett a Várban rendezett borfesztivállal, , ahol tavaly már
hidegchaco 2014.08.31 20:04:38
@6. alabardos:
1. bekezdés: Tarlós valóban gyakran hivatkozik az autósok érdekeire, ha futóverseny rendezése kerül szóba, de az, hogy egy politikus mit említ motivációként, az nálam nem sokat számít, ha az ellenkezőjét tapasztalom. (ennek ellenére TI is büszkén feszít a nagyobb BSI-versenyek programfüzetében, köszöntve és dicsérve a futókat - biztosan remek epiderma-vastagító arckrémet használ.) Márpedig autósként nem érzem, hogy különösebben zavarta volna a városvezetést (ezt sem, de a korábbit sem) az, hogy évekig nem lehetett közlekedni a Keletinél vagy a Móriczon a 4-es metróra hivatkozva, miközben igen hosszú ideig nem folyt a helyszíneken érdemi munka. De beszélhetnénk az 1-es/3-as villamosok felújításának megszervezéséről, ami szintén igen szerencsétlen, hogy a katasztrofális minőségű (max. 1-2 évet kibíró) útfelújításokat, vagy az "ésszerű és méltányos" parkolási rendszert már ne is említsem.

2. bekezdés: nem véletlenül írtam a kvótázásról, és nem az emelésről :))))

3. bekezdés: Turistacsalogatásra azért korántsem alkalmas minden futóverseny: kizárólag a nagyszabású, nemzetközileg is ismert, min. félmaraton távú versenyekre fog ideutazni valaki, akár a szomszédos országokból is, nemhogy messzebbről. (Kivéve talán a NATO-futást, de hát az ugye más tészta, ha már a katonai kiadások terén elmaradásunk van, legalább egy futóversenyt engedélyezzünk...) Ezek jelenleg a BSI versenyei (remélem, nem hagyok ki más szervezőt, talán a Marathonman éjszakaija ilyen lehet/ne?), más kérdés, hogy a kvótázásnak "köszönhetően" másnak gyakorlatilag esélye sincs hasonló rendezvényt felépítenie.
A Városligettel vagy a Margitszigettel alapvetően nincs bajom, ha kisebb, max. 10 km-es távú versenyről van szó, más kérdés, hogy:
- a Liget útjai, illetve a Sziget futóköre katasztrofális állapotúak, az utóbbi áprilisra ígért felújításáról nagyobb kuss van, mint a Gellérthegy, stadionokra százmilliárd is jut, a Liget normális kivilágítására meg egy fillér sem. A Népligetet "újravarázsolni" akarják csilliókért, miközben jóval kisebb ráfordítással már régóta egy normális közparkot alakíthattak volna (persze kis összegnél feltűnőbb, ha lopunk),
- ezek valóban nem lesznek turistacsalogató versenyek, illetve nem pótolják a belvárosi futások adta élményt.
Szerintem mindenkinek van lehúzós története a Balatonról… az ott valami helyi népszokásféle, hogy a turistát hülyének nézik, mert úgyis visszamegy… Nos, azt soha nem mondom, hogy soha, de az I love…..
Egy régi sportárssam Csermanek új helyekre vágyott. Most az ő beszámolóját olvashatjátok a Lavaredo Ultra Trail versenyről. Jó szórakozást! Szasza - - - Nem vagyok kapkodós típus. Közel 12 éve futok rendszeresen, kisebb kihagyásokkal. 2006-ban futottam az első 100 km-es…..
hidegchaco 2014.07.07 14:18:04
@BGy: Nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk. Nem az ultra-versenyek kapcsán, mert ezek számomra elérhetetlenek, de az egyéb futóversenyek esetében igen éles a kontraszt az agyonreklámozott tömeg-rendezvények, illetve a non-profit, néhány lelkes amatőr, vagy lelkes elhivatott által - adott esetben több éve, vagy évente többször - megszervezett versenyek látogatottsága között - miközben az utóbbiak sokszor jóval nagyobb élményt jelentenek. De akkor mi dolgozik azokban, akik beneveznek egy városligeti A&B félmaratonra, de eszük ágában nem lenne elindulni egy Pét-Öskü-Pét versenyen, a futás szeretete, vagy valami más?
Nem fészbukozom, így nem tudom azt sem, hányan virítanak ott flancos pólókban. Jónéhány évvel ezelőtt volt szerencsém elindulni egy különleges hegyi-tengerparti, "összekoszolódós" versenyen, Anglia csücskében, és máig büszke vagyok arra, hogy eljutottam oda, a legkedvesebb 5 futó-emlékem egyike. Az ott kapott pólót mindössze egyszer vettem fel - otthon, 2 percere, hogy megnézzem: jó-e egyáltalán rám, egyébként féltve őrzöm a fiókban. Mert _nekem_ fontos, hogy azt a versenyt megcsináltam, és az emlékek felidézésére tökéletesen alkalmas az is, ha a pólót a fiókban látom viszont. De nem vagyunk egyformák, és ez egyáltalán nem baj.

Visszatérve a poszthoz: nekem speciel azért jó, ha ilyesmit olvashatok, mert egyébként ezekről a versenyekről, ezekről a személyes élményekről máshogyan nem szerez(het)nék tudomást. A sok kis aszfaltos futásról, vagy épp rövidtávos terepversenyről meg szorgalmasan gyűjtöm a közvetlen tapasztalatokat. Ezeken jól esne, ha többen lennénk, de nem is az én komfort-érzetem miatt, hanem a szervezők érdemelnének az esetek többségében népesebb mezőnyt.
Nekem az elmúlt öt évben a tavasz beköszöntét nem a hóvirág, meg az ibolya, vagy a jácint jelenteti, hanem egy futóverseny. Lám, ha a tavasz késik, akkor a verseny is csúszik, mint tavaly. Igen nekem a tavasz hírnöke az Imre-Lőrinc futóverseny, amiből ez volt a kilencedik...
hidegchaco 2014.03.20 20:42:10
@6. alabardos: Legyünk igazságosak: amíg a versenyközpont a Sportkastély(?) sarkánál lévő iskolában volt, szerintem nem csúsztak a rajtok töbet, mint bármely más versenynél. A 2 évvel ezelőtti rajt 40 perces csúszása pedig tudtommal az útvonal-biztosító rendőrök töket... izé, egyéb irányú és szükséges és arányos intézkedéseinek volt betudható.
Ettől függetlenül én sem értem, miért a km indul előbb, illetve ha már ők indulnak előbb, akkor a táv befutó szakasza miért vezet keresztül a 8 km-esek rajtszakaszán??? A 3 km-en indulnak 10 perc/km sebességű kocogók is (teljes joggal), őket megvárják a kerékpárosok, majd őket a 8 km-esek...

A pólók egyébként most is idejekorán elfogytak, és egyetlen - igencsak lassú kezű - kislány írogatta a neveket/címeket/méretet, miközben az erős szélben alig lehetett a másikat meghallani - a sor pedig folyamatosan nőtt a befutónál.
Mondjuk a főszervező azonnal küldött újabb jegyzetelőket, amikor kértem egy kis erősítést a póló-adminisztrációhoz, illetve mindenképp dicséret illeti őket, hogy ha másképp nem, de utólagos postai megküldéssel minden befutónak biztosítanak pólót (pedig a Posta szolgáltatása nagyon tré, de legalább drága).

Összességében azonban ez a verseny egy igencsak stabil pont az éves naptáramban :)
hidegchaco 2014.07.03 21:45:30
@6. alabardos: A szálak korrekt elvarrása érdekében: valóban megjött időközben a póló. És itt nem a póló a lényeg, hanem az, hogy a szervezők betartották azt, amit ígértek.
Mennyire punk dolog maratont futni? Joe Strummer a London Maratonon Joe Strummerről nem feltétlen gondoltam, hogy futóversenyeken indult volna, aztán tessék. A "The Clash" frontembere mondjuk dokumentumfilmek tanúsága szerint úgy edzett, hogy a maraton előtti nap megivott 10 pint (5,68 l)…..
Futóblog Okoszokni 2014.06.30 10:17:15
Igen, ilyen is van! Illetve lesz, csak egyelőre nem tudni, mikor. Lassan egy éve, hogy a Sensoria Fitness sikerrel teljesítette az Indiegogos forrásgyűjtő kampányát, a késztermékig viszont még nem jutottak el. A termék maga egy nyomásérzékelőkkel felszerelt zokni, amelyhez egy…..
hidegchaco 2014.06.30 21:35:59
@SeSam: Egyrészt közel sem azt mondtam, hogy maradjunk a pakisztáni hegyipásztor-lét szintjén (a jelek szerint ezen a blog-on tényleg érdemes az "alany - állítmány - pont" komplexitású mondatoknál maradni, nem az első eset, hogy ennyire nem megy át a mondanivaló), másrészt viszont tény, hogy "az emberiség fejlődése" vagy a "futni" kifejezés hallatán én elsőként nem egy olyan szerkentyűre a-szociálok, ami a futás közben begyűjtött adatokat bluetoothon keresztül egy okostelefon-alkalmazásnak küldi meg.
(Sőt, még másodjára sem.)
Futóblog Sherpák a hegyen 2014.06.27 09:15:26
Az UB-ról írok, de nem csak arról. Gondolatok jutnak eszembe róla, és másról is. Gondolatok, amelyek a teljesítményt értékelik, pozitívan vagy negatívan. Nézőpont kérdése. De miért is adtam ennek a posztnak ezt a címet  A sherpákat biztos ismeritek. Ők azok, akik…..
hidegchaco 2014.06.27 19:46:02
@nagykrisz_2: mert egy valódi sherpa nem csak jól kerékpározik, de futásban is erős:
"It only took Phurba Tamang three hours, 41 minutes and 20 seconds to cover 42.19 km on the slopes of Mount Everest and win the Tenzing-Hillary Everest Marathon 2010, on 29 May. The marathon started from Everest Base Camp at an altitude of 5.365 meters, and ended at Namche Bazaar at 3,446 meters.

Phurba Tamang, a native of Nepal, works as a Sherpa or porter in Lukla, is only twenty-two and has claimed his second consecutive victory in the competition: "I am very happy to have won, I will run again next year," he tells AsiaNews."