Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cuncimokus

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RÁKTÉRÍTŐ #44 Aztakurva 2022.01.20 18:53:00
És, igen, újra itt, helló mindenki! Tudom, tudom, nem írtam már vagy másfél hónapja, de őszintén szólva ha akartam volna sem tudtam volna. Srácok, ez volt éltem legkeményebb menete. Én aztán tényleg nem vagyok egy picsogós, siránkozós, puha nemtomki, de azért ez engem is odavert. Mondjuk kottára…..
RÁKTÉRÍTŐ #41 I am back 2021.09.24 21:19:36
Szóval újra itt vagyok. És mielőtt megkérdeznéd, nem, nem újult ki a rákom. Kaptam helyette egy másikat. Na nem mintha hiányzott volna, de most már tuti, hogy ez kurvára nem kívánságműsor. Olyan vagyok b+ mint a Netflix. Kezdődik egy újabb évad. Vártad? Én nem annyira...
Szinte biztosan egy élet legnehezebb lépése egy még meg nem született gyermek sorsáról dönteni. Ilyenkor az embernek mindenkire szüksége van maga körül: családra, barátokra. De mi van akkor, ha ők nem lehetnek mellettünk, mert külföldön élünk és a lezárások miatt nem lehet utazni?..
Legutóbbi írásomban olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amelyek segítségével energiatakarékos házakat hozhatunk létre. A cikk kapcsán felmerült a passzívházak kérdése, hogy érdemes-e ilyen előírásoknak megfelelő házat építeni, vagy sem? Egyáltalán, az egyre szigorúbb energetikai követelmények mellett…..
Manapság egyre többen járnak edzőterembe ami remek, de sajnos kevesen vannak tisztában az írott és íratlan szabályokkal. Lássuk a legfontosabbakat amire mindenképp figyelj oda...
Cuncimokus 2020.02.13 09:52:47
@dedoca eder: Persze. A sötétség és tahóság hatalmas.
@padlogaz: Nagyon igaz... Kiadósan izzadok a spinning szobában a virtuális edzővel, koncentrálok, mint állat, követem az utasításokat, igyekszem kb. a segglyukamon is levegőt venni - ekkor bejön két bugyika, elegánsan felülnek egy-egy biciklire, az edzőtől teljesen függetlenül lagymatagon tekergetnek, és közben hangosan megbeszélik a folyó ügyeiket. Esküszöm, már csak egy kis tálca teasüteményt hiányoltam... De a csúcs az volt, amikor egy csaj kihangosított Skype beszélgetést folytatott. Igen, jól olvassátok...
A címben feltett kérdésre elég egyszerű a válasz: nehéz. Hogy mennyire, az egyéni képességektől és előzetes ismeretektől függ, de még a szorgalmas diákoknak is legalább egy-másfél év, hogy beszélni kezdjenek, ebből csak akkor lehet lefaragni, ha már ismernek valamilyen újlatin nyelvet. Vagy…..
Cuncimokus 2019.11.03 11:13:21
@Professora Csilla: Nagyon régen volt, 1994-ben. Itthon kezdtem tanulni 92-ben, mert volt egy alkalom egyegyéves ösztöndíjra Lisszabonban. Ott aztán ragadt rám a portugál nyelv, mint a kosz. Angolul középiskolában tanultam, aztán később fél évet Amerikában töltöttem (diplomamunka). Németül is otthon kezdtem, aztán kijöttünk Németországba, Szóval az orosz kivételével a többi három nyelvet otthon kezdtem el tanulni, és nyelvterületen folytattam. Nekem tényleg a portugál volt a legkönnyebb, és talán a német a legnehezebb. De az is lehet, hogy csak azért, mert azt 33 évesen kezdtem el tanulni, és fiatalabb korban sokkal könnyebben megy ez is....
Többen kérték már, hogy írjak a svédországi megélhetésről, arról hogy mennyi pénzből lehet megélni, mennyit lehet félretenni. Ezt érthető okokból nem szeretném pontosan számszerűsíteni, de az alábbiak alapján azért lehet némi képet alkotni. A számok persze nagyban függnek a körülményektől:…..
Számomra mindig különösen érdekes, miként látja Magyarországot valaki, aki „félig kint van, félig bent", azaz aki magyarként, de máshol felnőve, szocializálódva szembesül a haza valóságával. Réka mai írása azonban nem csak azért érdekes, mert Svédországban nőtt fel,…..
A kormányszóvivő délutáni sajtótájékotatóján közölte: rémhírek terjengenek arról, hogy veszélyben van a lakosság banki betétállománya. […] Közölte, a kormány minden eszközzel vizsgálni fogja, hogy kik állhatnak a rémhírterjesztés mögött. Igen, én terjesztem,…..
GazPömpöllér & co Memo 2011.07.03 14:41:23
Hű, annyi mindenről kéne írnom, hogy ihaj, és ma este már meg is fogom, esküszöm, mert rengeteg minden történt velünk, Lujzi ötéves lett és kapott rózsaszín biciklit, amit tegnap el is loptak, Gergő megtanult két keréken biciklizni, voltunk a Balatonon, kórházban, ahol…..
Cuncimokus 2011.07.05 20:01:32
Nem fogyasztóvédelmi Pulitzerre gyúrunk, naiv inviteles ügyfél mindössze (nagyon helyesen) pont akkor írta meg kurvaanyázós levelét, amikor elpattant a húr, úgyhogy aki nem bírja a csúnya, trágár szavakat, azoknak javasoljuk a kommentek olvasását. A történet banális, a…..
László nem igazán érti, miért nem kapcsolják át 5 Mbites csomagra, ha már egyszer az előfizetett 15-ös nem működik. A T-Home ügyfélszolgálata ehelyett 4 hónapja azt játssza, hogy felveszik a panaszt, majd másnap közlik, hogy elhárul a hiba, pedig nem is:Engem már hónapok óta…..
Cuncimokus 2011.04.28 21:02:20
@kiskár: Csak az az apró probléma, hogy a többi sem jobb egy fikarcnyival sem. Most pl. kijött egy olyan bírósági ítélet, hogy ha valaki elköltözik, és az új helyen a szolgáltatója nem tud szolgáltatni, akkor is végig kell fizetni a hűségidőt. Így most júliusig fizetem a Versatelt, miközben február eleje óta nem szolgáltat. Eddig ilyen esetre rendkívüli felmondási joga volt az ügyfélnek, mára ez megszűnt, és a szolgáltatók (nem létező) jóindulatán múlik, hogy kienged-e a szerződésből, vagy sem. Általában nem.

Mindezt egy olyan országban, ahol a lakosság nagyobb része él bérlakásban, és ahol gyakran megesik, hogy valaki elveszíti a munkáját, és több száz kilométerrel odébb talál másikat, tehát mennie KELL.

A kolléganőm két hónapja költözött el, és jövő év decemberig kell fizetnie a nem létező internetszolgáltatásért.

Pfpfpfpf.
Cuncimokus 2011.04.29 08:56:59
@kiskár: Jaj, jaj, ezt a lefojtast ismerem, hat nem mondanam, hogy ugy is alkalmas netezesre... Amikor az ember a Skype-on kizarolag chatelni tud, mert mar a hangot sem viszi at, nemhogy a kepet... A, akarhogy is nezzuk, 4000 alatt nem jo. Most nekunk vegul VDSL lett, havi 10 euroval dragabbert, 25000-re hasit, na, ezt mar nevezhetjuk internetnek (mondjuk egy 8000-res ADSL-lel mar kiegyeztunk volna, de a valasztek a 768 es a 25000 volt...)
GazPömpöllér & co Iskola 2011.04.06 14:51:00
Egészen nagyon durva, hogy a jelen pillanatban 3 db óvodás gyerekemből nem is olyan sokára kettő óvodás és egy iskolás lesz, nyilván ezerszer leírtam már ezt, de tényleg mikor lettek pihés fejű tejszagú babákból ekkorák?????Az elmúlt két hét az iskola jegyében telt, a sulit…..
Cuncimokus 2011.04.06 20:00:35
Sziasztok, Barátnőmet Baleset érte Németországban,ahol jelenleg él. Patellája ketté tört, műtét útján drótok segítségével hozták helyre . Ezt a levelet nem publikusnak szánta, de engedelmével elküldöm nektek, hogy végre egy jó hangulatú levél is legyen nálatok.Tanulsága…..
Jó pár éve történt. Egy rossz mozdulat, és beütött a mennykő... Gondoltam, a sokat hallott hexensussz, és igyekeztem kímélni a derekam, de nem akart múlni, így már elmerengtem a dokilátogatáson. Természetesen, mint volt egészségügyis, én sem kapkodtam el a dolgot, aztán a…..
Mivel anno a suliban a földrajz-oktatás nagyjából arra korlátozódott, hogy hol van vasérc és feketekőszén, illetve melyek a baráti országok, Berlin vízrajzáról sokáig csak annyit tudtam, hogy van a Spree folyó, és vannak még mindenféle tavak is körülötte. Hogy konkrétan be…..
"Kedves Cukiság!Szeretném bemutatni Sebastiant, a kis rigót. Sajnos leverték a fészkét, még nagyon pici és csupasz volt, nem hagyhattam ott, mivel nagyon gyorsan megette volna egy kutya. Így mindent elolvastam, amit csak lehetett, és végül sikeresen felneveltük. Nagyon-nagyon…..
Cuncimokus 2011.01.18 08:14:14
Subba 2010 két percben 2011.01.12 11:54:00
Eirikso pont egy éve helyezett el egy kamerát az ablakában, ami 30 percenként készített egy fotót, ezeket a képeket mixelte össze ebben a kétperces videóban. (Nem zoomol, nőnek a fák!)  ..
Németországban szeptemberben született 17 kölyke egy rhodéziai ridgebacknek (dél-afrikai oroszlánkutyának). Nagy siker, hogy minden kiskutya életben maradt, igaz, a gazdi az első hónapokban nem sokat alhatott, hiszen be kellett segíteni a kutyamamának a kölykök etetésében.Forrás:…..
A Washingtonban tartott karácsonyi party-n Michelle Obama az elhunyt divattervező, Norman Norell konfekcióruháját viselte. Első alkalom, hogy hivatalos eseményen konfekciócuccban jelenjen meg az amerikai elnök felesége, ám Michelle valóban üdítően nézett ki az egyszerű szabású…..
Ezt megkönnyeztem. Hoppácsak, a beküldő nevét kihagytam a posztból, ejnye. Meg6ónak köszönjük a találatot. ..
Cuncimokus 2010.12.18 20:04:45
Azért ez se piskóta:
www.wimp.com/threetenors/
(2009-es olasz tehetségkutató, a srácok 14 évesek, az egyik 15)